Orijinalini görmek için tıklayınız : Lpg filtre fiyatları ve değişim periyodunuz?
ugurozer
17/08/2010, 17:51
Arkadaşlar benim aracımda prins lpg var gaplı lpg de taktırdım 2 adet filtresi var. adamlar her 10 bin km de bir değiştir dediler kitapçığına bakıyorum ilk değişim 25bin sonraki değişimler 75bin yazıyor. ayrıca fiyatını 60 ytl demişlerdi bir hafta önce, bugün gittim 90 dediler bende param yok dedim değiştirmedim bu nasıl iş nasıl anlamadım. Araçta simit depo takılı lpg ışıkları çok randımansız mesela son ışık 170 km kala yanıyor. 2.ve3. ışıklar ard arda 30 km arayla falan sönüyor, bunada simit olduğu için gayet normal dediler, bana 20 tl lik sensörü değiştirmemek için böyle söylüyorlar gibi geliyor, ama takdir sizin. Gap lpg benim için bitmiştir.
Sizde durumlar nasıl filtre fiyatları ve değişim periyotlarınız neler?
krakercocuk
17/08/2010, 18:06
valla bende lpgli kullanırken 10000 k.de bir değişicek demişlerdi..10,000 görmeden sattım arabayı:D
Normal şartlarda 20,000 km de değişir. Ama kafam rahat etsin falan dersen 10-15 binde de değiştirebilirsin. Filtrelerin fiyatı bana yüksek geldi. 20-30 TL falandı diye hatırlıyorum. lpg ışık sensörü genelde dediğiniz gibi çalışıyor. son ısık diğerlerine göre baya geç yanıyor. bunun sorun olacağını sanmıyorum.
ATİKER LPG sistemleri dandiktir TÜRK malı işe yaramaz diyenlere duyurulur :) ATİKER kullanıyorum hiç bu tarz problemlerle karşılaşmadım.. 50 tl verdim filtre için keyfime baktım.. taktırırkende 1000 tl verdim.. fazladan başka markaları taktırmak yerine bakım ve filtre parası yapmak daha mantıklı..her zaman diyorum İYİ USTA ile ATİKER bizim araçlarımıza çok bile :)
ugurozer
18/08/2010, 11:00
75 bin km de 90 tl vermek 10 bin km de 50 tl vermekten daha masrafsız sanki? :)
krakercocuk
18/08/2010, 11:15
dün arkadaşım cit..saxosuna bakım yaptırmış iki filtre değişme 90 lira almışlar..lavota tüp
eexelanss
18/08/2010, 15:46
Zavoli markasını kullanıyorum 15000 km de bir 2 filtre değişimi var ve 50 tl..
75 bin km de 90 tl vermek 10 bin km de 50 tl vermekten daha masrafsız sanki? :)
LPG bakım ve filtre değişimleri yapman gereken masraflar zaten uğur..sen LPG ni taktırırken baştan 900 tl (EN AZ bu rakam ki prins pahalıdır) başka markaya fazladan verip zaten cebinden masrafını vermişsin ve bakımlarla vermeye devam ediyorsun..bende ATİKER e verdim ve senin gibi sorunlarla karşılaşmadım her 10000 km de 50 tl vermeye razıyım ben :) senin hesabına göre 180000 km gidersem arabamla, senin baştan verdiğin parayı amorti etmiş olucam :)
senin tabi sorunlar için hala ödemeye devam edeceğin masrafları ve içindeki ruhsal bunalımları katmıyorum bile :)
arkadaşlar geçen gün filtre üreticisi bi firmaya gittim ziyarete , bizim lpg li araç filtreleri 4 tl den sattığını söyledi.
banada 50 tl dediler atiker bayilerinde standart ama pazarlık yaparsanız belki30-35 e değiştirtebilirsiniz.
prinsle atikeri kıyaslmaaya gerek yok ki . prins piyasada en kaliteli marka diye bilinir . fakat atiker de kotu deildir sadece turk malı diye bi önyargımız vardır. malum biz turkler her seyin en kotusunu yapıyoruz ya herhalde ondan boyle bi onyargı. atikerin bakımları 50 lira filtresini kendin degistrirsien 5 lira bana gore kendin degistir daha mantıklı cunku bakımda ejektorler temizlenior ama gerektiren bir durum yok karar senin
Bende Atiker ve simit depo var. Işıklı gösterge kafasına göre düşüyor. Bence yaptığın km ölçerek ölçü alabilirsin. Sanırım montaj ya da depo kaynaklı olarak LPG göstergesi tam ölçüm yapamıyor.
ugurozer
20/08/2010, 11:39
evet yaptığım araştırmaya göre bu ışıklı göstergelerin hiçbiri tam randımanla çalışmıyor, en randımanlı yöntem km ile ölçmek :) bu arada arkadaşım prinsden yana bir şikayetim yok takan adamlar konusunda burda arkadaşlarımı uyarıyorum ben. 2bin verdim takılırken ancak arabam tabanca kadar seri ve km de 15 kuruş yakıyorum ortalama 75 bin kmde bir 90 tl pek masraf sayılmaz, atiker için hiçbirşey söyleyemem ama prinse dil uzatanı yukarda allah çarpar :)
80 tl ye şehir içi 500 km giden biri olarak daha taktırırken fazladan 1000 tl vermenin mantığı yok..bu da benim görüşüm..bana göre sistem aynı sistem montaj aynı montaj..ama yok farklı dersen, benim aracımda 16 krş yakıyor..yine fazladan gerek yok 1000 tl vermeye.. kısaca ha prins ha atiker ha zavoli ha memoli:)..usta kim asıl o önemli...
Arkadaşlar benim aracımda prins lpg var gaplı lpg de taktırdım 2 adet filtresi var. adamlar her 10 bin km de bir değiştir dediler kitapçığına bakıyorum ilk değişim 25bin sonraki değişimler 75bin yazıyor. ayrıca fiyatını 60 ytl demişlerdi bir hafta önce, bugün gittim 90 dediler bende param yok dedim değiştirmedim bu nasıl iş nasıl anlamadım. Araçta simit depo takılı lpg ışıkları çok randımansız mesela son ışık 170 km kala yanıyor. 2.ve3. ışıklar ard arda 30 km arayla falan sönüyor, bunada simit olduğu için gayet normal dediler, bana 20 tl lik sensörü değiştirmemek için böyle söylüyorlar gibi geliyor, ama takdir sizin. Gap lpg benim için bitmiştir.
Sizde durumlar nasıl filtre fiyatları ve değişim periyotlarınız neler?
prins kalitelidir, ışık meselesine care yok hepsi aynı ilk ışıklar pes peşe soner son ışık epey gider
Km 15 kuruş şehir içimi şehir dışımı?
Ve araba nedir?
ugurozer
23/08/2010, 16:07
şehir içi. araç civic vtec2
Gerçekten çok iyi bir rakam. Ben 1.6 Corolla ile şehir içinde ilk depo dolumunda 38 lt ile 380 km yaptım. İlk depolarda biraz fazla yakıt olabileceğini söylüyorlar. Şimdi ikinci depoyu doldurdum. Bu sefer ne yakacak merak ediyorum.
Ayrıca son kırmızı ışık yandıktan sonra 150 km gittim şehir içinde. Işık olayına pek güven olmuyor.
ugurozer
25/08/2010, 18:12
deponun uzrindeki gosterge ışıklara sinyal gosteren küçük bir müşür onu vidasını gevşeterek sağa sola çevirebiliyorsunuz, son ışığı yaklaşık 80 kmlik lpg kalınca yanacak şekilde ayarladım, deneme yanılma yolu ile biraz uğraş istedi ancak değdi. Sizin kit ne Fırat bey? aslında öyle diyorlar ancak değişmiyor yakıt tüketimi, sizin kullanımınız değiştikçe oda değişiyor, boşluk bulduğunuzda aracı 110-120 nin üzerine çıkardığınızda lpg tuketimi çok fazla artıyor buna dikkat edin farkı göreceksiniz.
Benim kit atiker. Yeni taktırdım. Şu an için memnunum. Performanstan kaybolan pek birşey yok. Arabayı aldıktan 1 hafta sonra direk LPG taktırdım zaten.
İstanbul Şehir içi benzin masrafı ile birlikte ortalama 20 kuruş yaktı ilk depoda. Şimdide uzun yola çıkacağım. Şehir içi 20 kuruş benim için iyi gibi geldi. Dizel puntoda zaten şehir içinde bu rakamlarda yakıyor. Şehir dışı ne kadar yakarım merak ediyorum.
Ama şuda var ben aracı pek zorlamam. Bilmiyorum bir gün bizde şehir içinde 15 kuruş görürmüyüz : )
ugurozer
26/08/2010, 11:32
15 olmasada 17 lere inersin zorlarsan, en iyisini yapmışsın lpg takmakla, ben taktığımdan itibaren kitin parasını amorti ettikten sonra 2bin tl kara geçtim, ve surekli kullanmaktayım.
zammuray
26/08/2010, 16:57
ATİKER LPG sistemleri dandiktir TÜRK malı işe yaramaz diyenlere duyurulur :) ATİKER kullanıyorum hiç bu tarz problemlerle karşılaşmadım.. 50 tl verdim filtre için keyfime baktım.. taktırırkende 1000 tl verdim.. fazladan başka markaları taktırmak yerine bakım ve filtre parası yapmak daha mantıklı..her zaman diyorum İYİ USTA ile ATİKER bizim araçlarımıza çok bile :)
Merhaba Serdar Bey,
İstanbul'da Atiker taktıran ve problem yaşamayan birini bulma mutluluğu içindeyim :)
Rica etsem hangi bayide hangi ustaya işlem yaptırdığınızı öğrenebilir miyiz?
İkinci depomdaki durum şöyle oldu
38.5 LT Full dolum.
PO LPG
Litre fiyatı: 1.94
100 km İstanbul Şehir içi
420 km İstanbul - İzmir Şehir dışı
Toplam : 520 km
Km başına ortalama yakıt tüketimi: 14,5 kuruş.
Yol boyu klima hep açık ve iki kişiydik.
Bence gayet iyi
Ben İstanbul'da taktırdım. Şu an için Atiker' den oldukça memnunum.
1000 km yol yaptım. Ne aracın performansından bir sorun var nede yakıtta.
Taktırdığım yer İstanbul Beykent Oto sanayi Atiker yetkili servisi.
ugurozer
28/08/2010, 11:18
rakamlar çok çok iyi fırat kardeşim, lpg istasyonları bazen diğerine göre daha fazla basabiliyor, lpg bitince önceki dolum fiyatını hesaplaman daha fazla randıman veriyor, tecrübeye sabittir. :)) esenyurtta bir shell istasyonu var arkadaşlar evlere şenlik, adamlarda nasıl bir basınç varsa hiçbir yerde 60 tl yi geçmeyen simit tanka 75 tl lik gaz basıyorlar durdurun şunu yeter diye bağırıyorum gazı kesiyorlar :)) dalevera falanda değil simit tankla 500 km yi geçtim
simit tank zaten 45 lt kapasite olarak uğur..ben sürekli 42-43 lt alıyorum ve 80 - 84 tl ortalama ödüyorum bir depoda..yani o kadar enteresan bir durum değil..500 kmyi görmende normal..şehiriçinde her depomda 510 km görüyorum...
ugurozer
30/08/2010, 11:07
yüzlerce gaz istasyonundan gaz aldım ve sadece bi tanesi standart dışı yüksek basınç kullanıyor ve bu durumda normal olan bu yüksek basınçlı gaz basan yer öylemi doğrudur serdar
simit tank zaten 45 lt kapasite olarak uğur..ben sürekli 42-43 lt alıyorum ve 80 - 84 tl ortalama ödüyorum bir depoda..yani o kadar enteresan bir durum değil..500 kmyi görmende normal..şehiriçinde her depomda 510 km görüyorum...
Bendeki simit depo en fazla 38.5 litre alıyor. Şehir içinde en fazla 400 km yapabilirim. 520 km ancak şehir dışında gördüm.
emresan87
30/08/2010, 14:45
hocam emniyet açısından 45 litrelik denilen tankların yaklaşık 37 litreyi aşmaması önemli, zaten bu şekilde şamandıralı imal ediliyor tanklar, sanırım tankınızın şamandırasında bir problem var...
şamandıra ayarını kendim açtırdım emre..sorun yok...