Orijinalini görmek için tıklayınız : İşsizler kervanına ben de katıldım
GP COSKUN
14/08/2010, 02:04
15 yıl gibi uzun bir zaman emek verdiğim ve çalıştığım iş yerimden
patronla yaşadığımız tartışma sonucu ayrılmak zorunda kaldım
çok üzülmeme rağmen bu kararı vermek zorundaydım
parada bir yere kadar insanlar gururu ve onuru için yaşarlar
12,08,2010 tarihi itibarı ile işsizler ordusunun bir neferi olarak
boş boş gezeceğiz anlaşılan bir süre
kaptan_ahab
14/08/2010, 02:10
Üstad hayırlısı olsun.Sizin gibi değerli bir insanın çok daha iyi yerlede ve iyi imkanlarda iş bulacağına hiç kuşkum yok.
StrawBeeRy
14/08/2010, 02:12
coşkun abi her işte bir hayır vardır sen daha iyi yerlere layıksın ;)
krakercocuk
14/08/2010, 02:15
abi geçmiş olsun..ama hiç kendini üzme arkadaşlara katılıyorum..kendini bilir bi insan olarak ve bilgi birikimin ile seninle çalışmak isteyen bır cok yer bulacağına inanıyorum..;)
WiSTaRiA
14/08/2010, 02:21
Herşeyde hayır vardır abi... Senin üzülmene gerek yok senin gibi bir insanı havada kaparlar.. Eski patronların otursunda düşünsün senin gibi birini kaybettikleri için....
ocean_1919
14/08/2010, 02:24
15 yıl çok uzun bir süre. Umarım işsizliğiniz uzun sürmez.
Punto_Can
14/08/2010, 02:25
geçmiş olsun abi, dediğin gibi parada bir yere kadar.
hayırlısı olsun, yalnız bu kadar tecrübe, bilgi ve deneyimin olduğu sürece bu istenmeyen süreç çok uzamaz ;)
senin için hayırlısı ne ise o olsun Coşkunum.. Allah her zaman rızkımızı verir bir yerlerden. arkadaşların dediği gibi 15 sene çok uzun bir süre böyle bitmesi hiç hoş değil. aynı sektörde olan diğer firmalardan bu haberi duyan olursa çok işsiz kalacağını sanmam ben..
Erdem Bozdağ
14/08/2010, 03:00
hayırlısı olsun abicim
sende bu donanım bilgi olduktan sonra yeni iş yakın diyecem ama
canım ülkemde nedense işi bilmek artık pek fayda getirimiyor
Geçmiş olsun Coşkun, üzüldüm ama hayırlısı neyse o olsun. Umarım bu durum uzun sürmez ve en kısa zamanda istediğin gibi bir iş bulursun.
geçmiş olsun abi herkes yazmış ama bende tekrar edeyim
hiç canını sıkma biz seni biliyoruz en kısa zamanda daha iyi bi işe başlarsın.
Çok geçmiş olsun Coşkun bey.Her şerde bir hayır vardır derler.Daha iyi iş bulacağınızdan hiç şüphemiz yok kendiniz sakın üzmeyin siz değil sizden ayrılanlar üzülsün.
suvari_84
14/08/2010, 09:19
coşkun abi , özel sektörde oluyor mağlesef böyle şeyler sen istersen 30 yılını ver bi dakka yoruldum sırtımdan ininde anında kötü adamsın. ama iyi bir iş bulabileceğine eminim. tazminat konusunu halletmişsindir inşallah? 15yıl*760,50 iyi para eder aman ihmal etme coşkun abi emeğinin hakkını al eğer vermezlerse söle çalışma bakanlığına şikayet dilekçeni ben hazırlıyım.
en kısa zmanda iş b ulurusn inş...
sowhat788
14/08/2010, 10:03
15yıl*760,50
Patron zihniyetiyle hesaplamışsınız(aldığı aylık ücretin brutünden değilde asgari ücretin brutünden,işverenler fazla sigorta primi ödememek için çalışanları bakanlığa asgari ücret alıyormuş gibi gösterirler)
Bu arada hayırlısı olsun abi,biraz dinlen kıymetini bilecek başka yerde başlarsın kısa zamanda
BuRaK-BG
14/08/2010, 10:10
geçmiş olsun abi denilen gibi her işte bir hayır vardır. daha iyileri olur inş
imdesign
14/08/2010, 10:11
Hayırlısı olsun abi biraz dinlen 15 yılın acısını çıkar.
Tabi bir yerde inceldiği yerden kopartmakta fayda var yoksa sağlam yerlerde gidiyor.
ademtahir
14/08/2010, 10:15
hayırlısı inş. kardeş üzülecek darılacak bişey yok insanın olduğu yerde herşey olur..
en kısa zamanda en iyi işi bulursun inş.
suvari_84
14/08/2010, 10:15
[QUOTE=sowhat788;359206]Patron zihniyetiyle hesaplamışsınız(aldığı aylık ücretin brutünden değilde asgari ücretin brutünden,işverenler fazla sigorta primi ödememek için çalışanları bakanlığa asgari ücret alıyormuş gibi gösterirler)
ben minimumdan hesapladım ama daha yüksekten bildirildiyse daha güzel tabiki :) fakat işveren her zaman minimumdan yatırır bunuda ispatlamak zordur. benim hesap net değil çünkü gün gün hafta hafta hesaplamak gerekir bunuda coşkun abi isterse seve seve hesaplarım.çünkü emek kutsaldır bunu bilir bunu sölerim
PLaTiNuN
14/08/2010, 10:30
Hem iyi hem kötü olmuş abi neyse her şer'de bir hayır vardır ama boşluğunu dolduramazlar sanıyorum senin gibi tecrübelisi kolay kolay bulunmaz...Kendine iyi bak birazda dinlen Allah gönlüne göre versin...
Özel sektörde garanti yoktur bunu her zaman söylemişimdir , ama hiç moralini bozma .. diyeceğim ama fayda etmeyecek 15 yıl hiç kısa bir zaman değil alıştığın ortam oturduğun masa tuttuğun kalemden bile ayrılmak insana koyar işsizlik bir yana bağmlılık daha kötü :( ama yılma kardeşim patron geç olmadan hatasını anlar ve dönüş yapacaktır eminim bu sefer belki daha iyi olur kısa ayrılıklar değerlerin anlaşılması için iyi bir süreçtir.
Olmazsada bir dünya adamız forumda el birliği ile bir iş buluruz sana sıkma canını olmadı gel yanıma burada işe başla :)
edelsang
14/08/2010, 11:27
geçmiş olsun hayırlısı neyse o olsun
hayırlısı olsun insaallah en kisa zamanda bulursunuz yanlız arayı çok soğutmayın hemen yeni is aramaya başlayın, zaman geçtikçe daha zorlaşıyor.
hayırlısı olsun Çoşkun abi...senin gibisini bulamazlar... sağlık olsun... inşallah kısa zamanda daha iyi bir iş bulursun..
serkankucuk
14/08/2010, 13:14
sonuçta 15 yılın verdiği tecrübe ile eminim daha iyi bi yerde sizi bekleyen bi iş vardır mutlaka...
Ogulcan.Öğüt
14/08/2010, 15:33
abi cok geçmiş olsun , umarım ve eminimki en kısa sürede daha iyi bi iş cıkar karsına ..
Coşkun abicim hayırlısı olsun, çok emek vermişsin ve üzülüyorsundur tabiki ama üzülme. kısa sürede daha güzel koşullarda daha iyi yerlerde olacağını düşünüyorum.
GP COSKUN
14/08/2010, 19:14
arkadaşlar hepinizin iyi dilekleri için teşekkür ederim
şu anda bir kaç yerden iş teklifi var ince eleyip sık dokuyarak
birisinden birini seçicem
tazminatım konusunda herhangi bir sorun yok şu anda hafta içi çek kesip ödeyeceklerini
belirttiler bir sıkıntı yapacaklarınıda sanmıyorum
olm adamlar tazmiinatını felan kuzu kuzu göze aldıklarına göre ne yaptın patronu felan mı dövdün doğru söle bize :D
GP COSKUN
14/08/2010, 19:27
olm adamlar tazmiinatını felan kuzu kuzu göze aldıklarına göre ne yaptın patronu felan mı dövdün doğru söle bize :D
yok lan ne dövecem
trafik cezalarını şöförlerden keseceksin dediler kesmem dedim
kesersin kesemezsin derken o zaman benim hesabımı kesin dedim
oldu bitti tazminat konusuna gelince koca şirkete 12-13 bin tl koymaz
ben içlerindeydim her türlü ticari sırlarını biliyorum o yüzden ödememeyi göze alamazlar
barbar74
14/08/2010, 19:29
hakkında hayırlısı olsun. umarım en kısa zamanda daha iyi bir iş bulursun.
olm açsana telefonunu hep kapalı :)
GP COSKUN
14/08/2010, 19:38
ule şirket hattıydı o rahmetli oldu artık
yok lan ne dövecem
trafik cezalarını şöförlerden keseceksin dediler kesmem dedim
kesersin kesemezsin derken o zaman benim hesabımı kesin dedim
oldu bitti tazminat konusuna gelince koca şirkete 12-13 bin tl koymaz
ben içlerindeydim her türlü ticari sırlarını biliyorum o yüzden ödememeyi göze alamazlar
açıkcası böyle açıklamalar yapmak hiiç profesyonelce deyil tarafik cezaları konusunda kesinlikle sizi destekliyorum yerden göye kadar haklısınız ama diyer konuda size katılmam imkansız
Bir kapı kapanır ,bir kapı açılır ümit kardeşim.herşeyde bir hayır vardır derler.
Ama malesef ülkemizde emeğin değeri çok ucuz.
Umarım gönlüne göre bir iş bulursun.
Ziyaretci046
14/08/2010, 21:45
hayırlısı olur diyelim çoskun abi
Coşkun, Şubat ayında bende 16 yıl emek verdiğim şirketten ani bir karar ile ayrıldım. İlk günler gerçekten çok zor geçiyor. Kolay değil onca zaman. Burada önemli olan senin sağlığın ve huzurun. Ayrıca sen sakın üzülme senin gibi işi bilen bir kişiyi kaybettikleri için onlar üzülsünler. İşsizlikte çok uzun sürmez merak etme. Benim yeni işime başlayalı 5 ay doldu bile. En kısa sürede güzel haberlerini duyacağımıza eminim.
aslam0740
15/08/2010, 02:05
sayın abicim bence senin yerin fiat müşteri hizmetleri olması lazım, öyle bişey olsa bence bütün forum üyeri seni destekleriz. ben seni fiat müşteri hizmetleri veya otomobil dergilerinde teknik konunularda yorumcu olarak görmek istiyorum. eğer böyle bişey olursa forum olarak arkandayız. her zaman yanındayız.
coşkun abicim geçmiş olsun üzülmene değmez çünkü seni havada kapacakları kadar tecrübe var burayada yazıyroum önümüzdeki pazartesi işe başlarsın en geç :)
herşeyde vardir bir hayir umarim eskisine nazaran daha iyi ve mutlu olabileceğin bir işte başlarsın
narkoz30
15/08/2010, 09:31
Geçmiş olsun çoşkun aradım açmadın moralin bozuk sanırım. Bu da geçer hayatta herşey var ne yazık ki.
Dile kolay 15 sene... Allah hayırlısını versin. Umarım en kısa sürede daha iyi bir iş bulursun veya iş seni bulur.
operatormurat
15/08/2010, 17:46
sağlık olsun coşkun,şu ramazan günü bundada bir hayır vardır,allah sana daha güzel bir iş nasip eylesin biraderim...
smartmavi
15/08/2010, 18:49
Gecmis olsun abi, cok uzuldum.
Öncelikle geçmiş olsun :(
Bir ey sorayım dedim özel sektör ecrübem olmamasından ve sadece merektan..
Patronun şöförlerden kesin dediği cezalar kırmızı ışıkta geçme, aşırı hız vs. gibi şeyler mi yoka yurdumun güzide polisinin inat ve çıkar uğruna inatlaşıp kestikleri mi?
Yani şöföre bu yüküşu saate kadar ulaştır a nasıl ulaştırsan ulaştır dendiyse elbette kesilen hız ceasını şirket ödemesi lazım da şöför kendi kural hlali yaptığında ödemeyi şirket mi yapıyor?
Cidden meraktan soruyorum, polemik çıkarmak maksatlı değil...Çalıştığım devlet kurumu yapılan hata şahsi nedenlerle yapıldıysa çatır çatır ödetiyor da...
silentscream
15/08/2010, 19:44
Hayırlısı olsun Coşkun Bey..Tazminati da alabiliyor olmanız işin iyi tarafı..E birkaç seçenek de bulunmuş..Hayırlısı olsun ..Saygılar.
punto elx2001
16/08/2010, 09:17
Her iste bir hayir vardir coskun, umarim en kisa zamanda ALLAH (CC) in yardimi ile tekrardan bir is bulursun
Çoşkunum nedesem boş şimdi, Gerçekten çok üzüldüm, Madden ve manen yanındayım bunu bil yeter...
Coşkun sağlığın yerinde olsun yeter.
Sağlık olduktan sonra çalışana iş çok.
Sen değil, senin gibi birini kaybedenler üzülsün.
En kısa sürede istediğin gibi bir işe sahip olman dileğiyle...
Coşkun abi hayırlısı neyse o olsun senin için üzülsekte ağlasakta boş burda dünya kadar kardesin var yanındayız bunu bilmen yeterli sen yeter ki canını sıkma.
Coşkun ben de üzüldüm gerçekten.Sevdiğin, çok emek verdiğin bir işti.Öncelikle hayırlısı olsun diyelim ama inancım o ki patronun yaptığı yanlışı anlayarak seni tekrar isteyecektir...
GP COSKUN
17/08/2010, 21:16
Öncelikle geçmiş olsun :(
Bir ey sorayım dedim özel sektör ecrübem olmamasından ve sadece merektan..
Patronun şöförlerden kesin dediği cezalar kırmızı ışıkta geçme, aşırı hız vs. gibi şeyler mi yoka yurdumun güzide polisinin inat ve çıkar uğruna inatlaşıp kestikleri mi?
Yani şöföre bu yüküşu saate kadar ulaştır a nasıl ulaştırsan ulaştır dendiyse elbette kesilen hız ceasını şirket ödemesi lazım da şöför kendi kural hlali yaptığında ödemeyi şirket mi yapıyor?
Cidden meraktan soruyorum, polemik çıkarmak maksatlı değil...Çalıştığım devlet kurumu yapılan hata şahsi nedenlerle yapıldıysa çatır çatır ödetiyor da...
eğer şöförlerin senin malını aracını kendi aracı gibi kullanıyorsa
senin işin için gecesi gündüzü belli olmadan kelle koltukta direksiyon sallıyorsa
ve senin yükünü yetiştirmek için uykusundan ailesinden feragat ediyorsa sende yeri geldiği zaman bazı şeyleri görmezden gelip sineye çekeceksin
hep bana hep bana dersen olmaz
senelik izinleri kaldırıp ben size parasını ödeyeceğim sizde izine çıkmayacaksınız diyorsan ve bunuda şöförlerin hiç bir şey demeden kabul ediyorsa ve çalışan şöförlerin + ları - lerinden fazlaysa trafik cezası ister kendi suçu olsun ister olmasın bu devamlılık arz etmiyorsa adam 6 ayda
105 bin kilometre yaparak bir ceza yediyse bunu şöförden kesemessin kesmemelisin kesersen o şöför yarın öbürgün sazı eline aldımı senin yedi ceddini keser bu işler böyledir maalesef bhende içlerinden geldiğim için böyle bir şeyi kabul etmem kendime haksızlık patrona yalakalık olurdu
açıkcası böyle açıklamalar yapmak hiiç profesyonelce deyil tarafik cezaları konusunda kesinlikle sizi destekliyorum yerden göye kadar haklısınız ama diyer konuda size katılmam imkansız
neyin profesyonelliğinden bahsediyoruz pardon
15 senemi vericem iş hayatımın nerdeyse yarısı
oda kalkıp tazminatın üstüne yatacak bumu profesyonellik
yoksa yetki verdiğin kişiye güvenmeyip koskoca şirketin patronu olup trafik cezalarının neden şöförlerden kesilmediğini soracaksın bumu profesyonellik
Hayırlısı neyse o olsun. Sen üzme canını sıkma yeter.
serdar2362
19/08/2010, 18:05
Coşkun'cum bir süredir on line olamadığımdan konuyu yeni okudum. Bizler Allahımızdan herzaman her şeyin Hayırlısını istemiyormuyuz. Yüce Rabbim de bizlere hep rızkın ve nasibin hayırlısını veriyor. O halde geçmişe fazla takılmadan yine herzamanki dürüstlüğünle yeni rızıklar aramaya bak. Göreceksin karşına çıkan nasipler de daha mutlu daha huzurlu olacaksın. Sendeki bu tecrübe ve çalışkanlıkla sakın özgüvenini yitirme. Allaha emanet ol.
Hayırlısı olsun.İnşallah en kısa sürede daha iyi bir iş bulursun.
hayırlısı neyse o olsun abi... senin gibi bilgi ve deneyimli birisinin daha da iyi yerlere geleceğini umuyorum saygılar...
burhankutlu
21/08/2010, 05:06
abi Allah hayırlısını versin vardır bi hayır. bi ekmek kapısı kapanır biri açılır. umarım dilediğin gibi olur.
her şeyde bi hayır vardır diyelim Coşkun sen değil onlar düşünsün sensiz ne yapacaklarını en yakın zamanda ''yeni işimde ilk günüm'' başlıgını görmek ümidiyle sağlıcakla ve huzurla kal...