Orijinalini görmek için tıklayınız : i3 ve i5 hakkında paylasımda bulunmak isteyenler
arkadaslar malum intel surekliyeni model cıkartıyor surekli teknoloji degsitikce yenilikler yapıyor ve ortaya yeni urunler cıkıyor bunu takip etmekte zor oluyor.ben i5 almak uzere yola cıktım fakat kafamı satıcılar karıstırdı soyleki core2 duo p9800 olan bir makine dedi i3 ve i5 ten ustundur dedi i3 7500 e i5 ise 8000 serisine denk gelir dediler. bu durumda kendi kafamda sadece i23 un farkı sanal 4 cekirdek olması diye dusundum
arastırdıgım kadarı ile i5 sanal 4 cekirdek (mobil islemcilerden sozediyorum) sadece i3 ten farkı turbo bosst olması imis. genel olrak i serisinn ozelligi kuzey koprusnunun olmayısı imis. suan kulalndıgım alet centrine 1.6 756 ramı var bu benm isimi goruyordu ama son zamanlarda cok takılıyor buna bakarak dusndugumuzde bu seceneklerin hepsi benim isimi goruyor ama hep ilerisi kaygısı ile en iyisini alalım diyoruz . tabi ben simdi bu core2 p9800 serisinin sanal 4 cekirdek ve kuzey koprusnunu olmamasından baska bir kayıbım var mı
birde i3 un 330 ve 350 olanı var bunlar okadar farklımı
ve siz toshiba ve hp olmak kaydıyla hangi i3 onerirsiniz biraz fazla oldu ama :)
tavsiye oneri dusunceleirnizi bekliyorum
aslinda aradaki farki görmek için geniş bi tabloya gözatmak gerekir ama kisaca i3 günlük kullanimlar için uygun bir makina yani msn internet ms office programlari gibi.
i5 orta seviye i3ün yanında oyun oynamak için de yeterli.
i3 330 ile 350 arasindaki tek fark :
i3 330=>2,13 Ghz
i3 350=> 2,26 Ghz
yani sadece işlemci hizlari farkli
Notebookcheck: Mobile Processors - Benchmarklist (https://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html)
narkoz30
11/08/2010, 22:26
i7 de fiyatlar düştü az bir farkla i7 ye geçin 8 çekirdek farkını yasayın sonra çok üzülürsünüz.. Ben toshiba x505 aldım amerigadan 1700 liraya mı ney geldiydi taa nisan ayında hatta konusunu bile açmıştım tr den de 1 yıl garantisi var üstelik yani korkmadan yurtdısından getirtebilirsiniz burada da garanti geçiyor. i3 celeron a tekabul ediyor biraz gelişmişi uzak durun i5 oyun için yeterli ama i7 muhteşem tek kelime ile manyak bir işlemcidir tecrübe ile sabittir. :)
i7 de fiyatlar düştü az bir farkla i7 ye geçin 8 çekirdek farkını yasayın sonra çok üzülürsünüz.. Ben toshiba x505 aldım amerigadan 1700 liraya mı ney geldiydi taa nisan ayında hatta konusunu bile açmıştım tr den de 1 yıl garantisi var üstelik yani korkmadan yurtdısından getirtebilirsiniz burada da garanti geçiyor. i3 celeron a tekabul ediyor biraz gelişmişi uzak durun i5 oyun için yeterli ama i7 muhteşem tek kelime ile manyak bir işlemcidir tecrübe ile sabittir. :)
i7ler 4 çekirdekli HT ile 8 gibi çalışıyo
6 çekirdekli 12 gibi çalışan çıkmış bide...
laptop gümrükten vergisiz geçmez(kargoyla)...
geçerse kadir gecesi doğum olayıdır...
kutusunu açıp el çantana koyunca sorunsuz getir(t)ebiliyorsun..
hatta bir yolcu 2 notebook birden getirebilir..
birisini bagaja verir diğerini el bagajına alır..
yanında saat fotoğraf makinesi bilimum taşınabilir elektronik eşyalar vs. vs.
ben kargo yoluyla getirmekten bahsediyorum belirtmeyi unutmuşum...
yoksa kutusyla filanda gelir...
Notebookcheck: Mobile Processors - Benchmarklist (https://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html)
Bence 3-4 model notebook belirleyiniz
Ozan'ın verdiği linkteki gibi performanslarına bakalım, fiyatlarını da gözönünde bulunudurup yorumlayalım
siyahinci83
12/08/2010, 03:34
bu sektörde çalışam biri olarak HP'den uzak durum derim sonra çok pişman olursunuz!!!
bu sektörde çalışam biri olarak HP'den uzak durum derim sonra çok pişman olursunuz!!!
aynen katılıyorum bir iki kişisel tavsiyede bulunayım
toshiba güzel marka kasa kalitesi plastiği biraz kötü, servisi ortalama düzeyde tercih edilebilir.
samsung, son yıllarda çok iyi durumda, kendim kullanamadım ama en yakın arkadaşımda kardeşimde kuzenimde ve dayımda var hiçbirinden sorun duymadım...
babama r580 sipariş ettik 1 ay öncenin güzel makinalarındandı
bugun alıcak olsam samsung alırdım büyük ihtimalle...
aynen katılıyorum bir iki kişisel tavsiyede bulunayım
toshiba güzel marka kasa kalitesi plastiği biraz kötü, servisi ortalama düzeyde tercih edilebilir.
Katılmıyorum ben. Direk marka bazlı şu iyi bu kötü demek doğru yaklaşım değil. Modele hatta şu zamanda üretilenler demek gerekiyor. Arabalarda da aynısı Bilgisayarlarda da. Gidip peugeot kötü Mercedes iyi diyemezsin mesela. Peugeot çoğu modeli kötü olabilir ama aralarında iyi model araçları da var.
HP konusunda bazı serileri özellikle ilk Pavilion serisi sorunlu diyebilirsin şabuk dağılıyor ama bir çok modeli çok iyi. Böyle olmasa şu an çalıştığım firma HP'yi seçmezdi. En büyük bilişim şirketlerinden biri 1000 tane kesin notebook var. Rakip firma da aynı şekilde HP'yi seçmezdi. İzmirden geldiğim bilişim şirketi de aynı anda 70 tane HP almazdı. Sonuçta iyi serileri var.
Ben HP Probook kullanıcısıyım. Ayrıca eski model Dell var. Kız kardeşime yeni Hp presario aldık bu da çok sağlam ve uygun fiyatlı bir model.
Kısaca model bazlı araştırmak lazım.
100 lerce bilgisayar aldım sattım hala ufak da olsa eşe dosta yardımcı oluyorum bu yüzden benim tavsiyem özellikle notebook'ta alacak kişi 4-5 model belirlesin biz ona göre konuşalım.
Katılmıyorum ben. Direk marka bazlı şu iyi bu kötü demek doğru yaklaşım değil. Modele hatta şu zamanda üretilenler demek gerekiyor. Arabalarda da aynısı Bilgisayarlarda da. Gidip peugeot kötü Mercedes iyi diyemezsin mesela. Peugeot çoğu modeli kötü olabilir ama aralarında iyi model araçları da var.
HP konusunda bazı serileri özellikle ilk Pavilion serisi sorunlu diyebilirsin şabuk dağılıyor ama bir çok modeli çok iyi. Böyle olmasa şu an çalıştığım firma HP'yi seçmezdi. En büyük bilişim şirketlerinden biri 1000 tane kesin notebook var. Rakip firma da aynı şekilde HP'yi seçmezdi. İzmirden geldiğim bilişim şirketi de aynı anda 70 tane HP almazdı. Sonuçta iyi serileri var.
Ben HP Probook kullanıcısıyım. Ayrıca eski model Dell var. Kız kardeşime yeni Hp presario aldık bu da çok sağlam ve uygun fiyatlı bir model.
100 lerce bilgisayar aldım sattım hala ufak da olsa eşe dosta yardımcı oluyorum bu yüzden benim tavsiyem özellikle notebook'ta alacak kişi 4-5 model belirlesin biz ona göre konuşalım.
Ertan hocam HP ye ben böyle bakamıyorum artık :)
2 3 yıl önce NC serisi bir laptop format için geldi bana. format atıldı.
gece şarjda bırakmışım aleti. bu arada 2 3 tane daha asus, sony v.s laptopda yan yana şarjda dururken HP sabah anakartı yanık vaziyette güne merhaba dedi bana. sonuç 478 lira masraftı o zaman bana.
-
arkadaşımın okuldan verdikleri alımlı çalımlı 2010 model HP aleti (modeli aklımda değil) 2 ay sonra bataryası bitti.
aynı şekilde o arkadaşımın HP marka annesinin laptop u kuzey köprüsü arızası nedeniyle kağnı gibi çalışmakta.
Ankara üniversitesi öğretim görevlilerin çoğuna Hp laptop dağıttı. bunların uzun vade de %60 ı arıza nedeniyle geri iade ya da servise gönderildi.
ha HP bir marka sonuçta. kendi işlemcisi v.s. yok ancak bir yerde birşeyleri yanlış yapıyorlar...
valla dünyaları verseler bana HP laptop almam :)
-
şu anda önrebileceğim fiyat / performans açısından en iyi aletleri gözlemlediğim kadari ile lenovo yapıyor.
ben G550 2.13 GHZ 3 Gb DDR3 modelini kullanıyorum. aldığım zamanda bu özelliklere sahip en ucuz alet idi. 7 8 ay oldu hiç bir sıkıntısını görmedim. gayet performanslı.
o firmalar HPden sadece laptopmu alıyo?
arkadaslar hp icin ısınma problemi var denilmekte bikac kisiden aynı seyi duydum lenova piyasaya yeni girmis bir makine uzun kullanan henuz yok sanırım en fazla 1 yıl oda guven vermiyor acıkcası. sadece geriye kaldı toshiba diger markalara cok yaklasmıyorum toshiba bana guven vermekte daha onceki laptopum toshiba oldugu icin ve servsite ne kadar yardımcı oldukkları icin tercih nedenim ama digerlerine nazaran pahalı. samsung icin de tavsiye edenler oluyor oda piyaasada yeni sikayetvarda 3 5 tane sikayet var ve hepsi sorun couzlmus gozukuyor ama orada okuduklarımızdan sorun cozulmesinden siyade cevap verilmis sadece yok kullanıcımız garanti kosulları hakkında bilgilendirildi tarzı gibi.
aslında toshibadan baskasınada bakmak istemiyorum ama oda pahalı olunca ister istemez dusnuyor insan örnegin i3 4 gb 512 paylasımsız 320 gb hdd 1400 lira civarında bu alet benim isimi gorur kanaatindeyim ama fiyatı bana fazla geliyor. bu arada dell oneririmsiiniz vatan bilgisayar serviste arkadas var bugune kadar bana dell tamire gelmedi diyor hadi bakalım dusun dur
oguzhan ozcan
12/08/2010, 17:33
Asus tek geçerim ;)
Ertan hocam HP ye ben böyle bakamıyorum artık :)
2 3 yıl önce NC serisi bir laptop format için geldi bana. format atıldı.
gece şarjda bırakmışım aleti. bu arada 2 3 tane daha asus, sony v.s laptopda yan yana şarjda dururken HP sabah anakartı yanık vaziyette güne merhaba dedi bana. sonuç 478 lira masraftı o zaman bana.
-
arkadaşımın okuldan verdikleri alımlı çalımlı 2010 model HP aleti (modeli aklımda değil) 2 ay sonra bataryası bitti.
aynı şekilde o arkadaşımın HP marka annesinin laptop u kuzey köprüsü arızası nedeniyle kağnı gibi çalışmakta.
Ankara üniversitesi öğretim görevlilerin çoğuna Hp laptop dağıttı. bunların uzun vade de %60 ı arıza nedeniyle geri iade ya da servise gönderildi.
ha HP bir marka sonuçta. kendi işlemcisi v.s. yok ancak bir yerde birşeyleri yanlış yapıyorlar...
valla dünyaları verseler bana HP laptop almam :)
-
şu anda önrebileceğim fiyat / performans açısından en iyi aletleri gözlemlediğim kadari ile lenovo yapıyor.
ben G550 2.13 GHZ 3 Gb DDR3 modelini kullanıyorum. aldığım zamanda bu özelliklere sahip en ucuz alet idi. 7 8 ay oldu hiç bir sıkıntısını görmedim. gayet performanslı.
%100 haklısın seçmeme konusunda ben de bunların yarısını yaşasam kesinlikle tavsiye etmem. Ben kötü şans ve yanlış ürün seçimi olarak yorumluyorum.
Bende Probook var, şık bir model çok uygun fiyatı. Macbook pro kopyası bir cihaz. Alet hiç ısınmıyor piline de çok dikkatli baktığımdan 3-4 saat arası hala pili dayanıyor :)
Toshiba, HP, IBM 'den uygun model seçildiğinde sorun yaşama ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünüyorum.
mesai bitti kısa kestim :)
o firmalar HPden sadece laptopmu alıyo?
İzmirdeki geldiğim bilişim şirketi sadece notebook alıyor
Şu an çalıştığım şirket tüm notebooklar HP, masaüstüler karışık. Server'lar ağırlıklı IBM. Yazılım yönünden ağırlıklı IBM. Yani HP'ye bir göbek bağları yok
Rakip şirketin tüm notebook'ları yine HP diye biliyorum
mehmethoca71
12/08/2010, 20:00
1 ay önce casper'ın masa üstü bilgisayarını aldım. Intel core i3 350. bilgisayar süper. çok hızlı gerçekten. istediğiniz oyunu süper görüntü kalitesiyle oynayabiliyorsun. ev kullanıcıları için fazla bile.
mehmethoca71
12/08/2010, 20:09
arkadaşlar yanlış yazmışım pardon. i3 540 3.47 Ghz
arkadaslar bence laptop alırken kontrol edilmesi gereken pek çok nokta var.
cogu markanın artısı eksisi olan bölümleri var.
hp pavilion serisi çıktındından itibaren pek çok kişiye şık estetik geldi fakat en büyük sorunu yeterli hava silkülasyonunu sağlayamadıgı için genelde kuzey entegre arızası verir.
asus a3 a6 f3 serilerinde en büyük sorunu sert menteşe kullanıp ekranı menteşeye bağlayan plastik bağları kopardı, tamir gören cogu asus un arızası budur.
lenova 3000 serisi (kendi makinemde budur) tam bi takoz görüntüsü var. fakat 2.5 yıl olmasına rağmen ne batarya ne ısınma nede ekranda boşluk sorunu var.
yeni lenova idea pad y550 serilerinde ise ekranda "en" olarak ince menteşe kullanılmış ve cok cabuk boşluk oluşturuyor. ekranı acıp kapatırken bu boşluk her zaman mide bulandırıyor.
v.s. v.s. pek cok markanın bazısı kronik bazısı model bazlı sorunları vardır. en önemlisi konfigrasyon olarak ihtiyaçları karşılaması, ekran menteşesi, işlemci & chipset soğutma yapısı ve son olarakda design olarak kullanıcısını tatmin etmeli.
simdi asıl soruya gelelim i3 & i5 arasında ilerisi düsünülüyor ise zaten i5 hatta i7 alınmalı. ileride ram-harddisk yükseltmek cok sorun deil fakat işlemci upgrade etmek parca temin edilmesi daha zahmetli bir iş.