PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıt dolumu

vociay
09/08/2010, 02:55
Yakıt dolumu esnasında eğer pompa ikincil(yeşil renkte plastik bir eleman, sanırım yanlış yakıt konulmasını engelliyor) kapağın yuvasına tam oturmazsa benzini dışarı atıyor arkadaşlar.Ne zaman otomasyonlu pompalara yanaşsam bir türlü aracıma yakıt dolduramıyorum.Otomasyonsuzlardan yakıt dolumu yapıyorum sorunsuz, oda pompanın tamamen içeri sokulması kaydıyla.Kapağı gözle kontrol ettim,sorunsuz gibi.Merak ettiğim; bu hadise benim aracımdanmı kaynaklanıyor yoksa olağan bir şey mi ?

GP ÜMİT
09/08/2010, 10:36
ben gayet sorunsuz yakıtımı alıyorum allaha şükür hiç bir sorunla karşılaşmadım.

alperyonar
09/08/2010, 11:31
Otomasyonlu pompa nasıl oluyor??

icel33
09/08/2010, 11:31
aracta sorun olabilir,forumda buna benzer bir sorunla karsılasmadım hiç. bilgi amaclı servise gitmende fayda var

WiSTaRiA
09/08/2010, 13:36
Bende herhangi bir sorun olmadan yakıt alıyorum...

vociay
09/08/2010, 15:00
Otomasyonlu pompa nasıl oluyor??

Şöyle açıklamaya çalışıyım:
Tabancayla, tabanca borusunun kesiştiği yerde siyah bir aparat oluyor.Bu siyah aparat haliyle boruyu kısaltıyor ve benim depoya kısa geliyor.:)

Bugün sabah yine yakıt dolumuna gittim.Otomasyonsuz pompanın yanına çektim,yakıt miktarını söyledikten sonra ödeme için markete yöneldim,arkamı bir döndüm pompacı arkadaşın pantolon benzine bulanmış.:DAraç mimlendiği için uyarı gereği duymadım,pompacıda unutmuş deponun şizofren olduğunu. :) olan pompacıyla bizim benzine oldu.Artık unutmaz herhalde.:D

OzzY
09/08/2010, 16:34
servise bi uğrayın derim bende hiç bi sorun yaşamadım.

PuntoMan
10/08/2010, 20:36
Aynı problem bende de var.
Her benzinliğe gidişimde kurşunsuz benzin aramadan önce pompaların ağzında siyah zımbırtıdan olup olmadığna bakıyorum :)

İşin kötüsü pompacılara her Puntoda var bu özellik (!) diye artistlik de yapıyordum laf aramızda :)

ucs33
12/08/2010, 04:13
tam anlayamadım galiba ama, ağzı dar geliyo ve hava yapıyo olabilir mi?

vociay
20/08/2010, 23:19
Arkadaşlar sorun çözülmedi (beni tembelliğimden servise götüremedim arabayı :D ) ama teşhis kondu.Başka bir arkadaşın başına gelmesi durmunda panik yapmaması için paylaşalım :D .Depodaki yaşil plastik zımbırtı :) eğer bilinçsiz bir pompacı amca dizel pompası sokmaya çalışırsa içeri doğru haraket ediyor ve orda kalıyor 5cm kadar,bu da deponun ağzının pompa tam olarak itilmedikce yetersiz kalmasına sebebiyet veriyor.Sanırım koruma amaçlı.Bilgilerinize...

Yarın üşünmezsem parçayı yerine getirmeyi kendin deniyicem. :D