Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Su arıtıcı osmos cihazlar

oguzhan ozcan
06/08/2010, 15:26
Arkadaşlar bu osmos su arıtıcılarından kullanan varmı aranızda bizde su tüketimi çok oldugu için bu sistemi araştırıyorum ama hangisi iyidir kalitelidir bilmiyorum.Haftalık 3 damacana su tüketimi var o yüzden maliyet yüksek oluyo :)

brabus
06/08/2010, 15:38
Arkadaşlar bu osmos su arıtıcılarından kullanan varmı aranızda bizde su tüketimi çok oldugu için bu sistemi araştırıyorum ama hangisi iyidir kalitelidir bilmiyorum.Haftalık 3 damacana su tüketimi var o yüzden maliyet yüksek oluyo :)

14 - 15 senedir evimizde kullanıyoruz çok memnunuz. Cihaz aynı değiştirmedik
tabi sürekli filtre bakımı yapıyoruz.

Bir çok tanıdığımız da evinde işyerinde kullanıyor sıkıntı yaşayanı görmedim

Tavsiyem : bu ürünlerde kar payı çok yüksek pazarlayan kişi bile %20 ye yakın kar elde ediyor o yüzden güzel araştırıp sıkı pazarlık yap

JASMINE
06/08/2010, 15:48
Bizim evde de yaklaşık 10 senedir var. Bir sorun yaşamadık. Ertan'ın da dediği gibi düzenli filtre temizlemesi ile gayet iyi sonuçlar alınıyor. Kaldı ki son 2-3 senedir satılan elektrikli cihazlar çok daha başarılı. Kardeşimin evinde de o cihazlardan var ve pH derecesi olarak damacana olarak aldığımız sulardan daha iyi. Ancak fiyatlar çok farklılık gösteriyor dikkat etmen gerekiyor.

oguzhan ozcan
06/08/2010, 15:56
Sahibinden'de baktım 300 TL'den başlayıp 1000 TL'ye kadar var 5 filtreli ve 15LT tank kapasiteli bi damacana su yaklaşık 6 lira çünkü

femoli
06/08/2010, 16:09
En mukemmel sonucu bildirisen valla bende dusunuyorum is yerinde bazen haftada 6 damaca bittigi oluyor..

ademtahir
06/08/2010, 16:13
sonucunda bizede bilgi verirsen seviniz
artık şart oldu böyle şeyler

oguzhan ozcan
06/08/2010, 16:18
Ama bende tam bilmiyorum ki :) Haftada 3 damacana 3x6=18 TL haftalık aylık 72TL içme suyuna para veriyoruz.

ademtahir
06/08/2010, 16:20
yaptırmayı düşünüyorsan doğruyu bulacağın kesin... bizlerde hazır bilgiden faydalanalım :D

oguzhan ozcan
06/08/2010, 16:21
Bakalım su değerlerini istiycem şimdi raporlarına bakıcam

oguzhan ozcan
06/08/2010, 16:27
Ertan abi ve Yasemin abla sizin kullandıklarınızın markaları ne acaba ?

brabus
06/08/2010, 16:47
Bizim kullandığımız B.M.S. marka tegahüstü modeli, 4-5 lt haznesi var. Sonra bunların bir çok modeli çıktı. Bizim aldığımızda en iyisi bu marka demişlerdi. Sonra bir çok muadili çıktı şu anda da fiyatları çok uygun.
Biz açıkçası ekonomi elde etmek için değil sağlık için aldık. İyi marka damacanalar dışında çok güven olmuyor.
Bir de evin su şebeke girişine de takılan ürünler var veya belli tesisata takılanlar var inşaat sektöründe çalıştığımız için bunları da bir çok yerde uygulattık herkes memnun

oguzhan ozcan
06/08/2010, 16:58
REVERSE OSMOSİS TEZGAHALTI POMPALI SU ARITMA CİHAZI SU ARITICI T sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-dekorasyon-beyaz-esya-su-aritma-cihazi-reverse-osmosis-tezgahalti-pompali-su-aritma-cihazi-su-aritici-t-29322144/detay) bu cihaz ile farkı nedir peki tezgah altı olmasından sonra ?

brabus
06/08/2010, 17:03
bu cihaz çok uygunmuş
bizdeki cihaza göre daha kapsamlı açıkçası eski bir cihazla da kıyaslamak doğru olmaz
tezgah altında böyle yer varsa çok işine yarar. Tezgah altı olanlar daha derli toplu oluyor.
Ama taşınabilirliği yok tabiki. Biz cihazı bazen cihazı çatıya falan da çıkartıyoruz.
Bence kullananlar memnunsa nette yorum falan araştır alınabilir bir ürün

ademtahir
06/08/2010, 17:05
hazır anlayan bir kardeşimizi bulmuşken
bir soruda ben soruyum dedim ertan
bina için yaptırmayı düşünüyorum bunun hakkında bilgileride paylaşırsan sevinirim

oguzhan ozcan
06/08/2010, 17:06
Evet çok uygun nasıl olsa hepsi aynı filtre sistemini kullanıyor değişik markaların filtrelerini takabilirsiniz diyor çünkü

brabus
06/08/2010, 17:10
hazır anlayan bir kardeşimizi bulmuşken
bir soruda ben soruyum dedim ertan
bina için yaptırmayı düşünüyorum bunun hakkında bilgileride paylaşırsan sevinirim

Abi bina içi sende sağlıklı olmaz çünkü şebeke suyunun %5 ini anca içmek için kullanıyorsunuzdur. Diğer kullanacağınız suyu da arıtmak çok iyi olmuyor.
Bu cihazların da belirli bir kapasitesi var bina için olanlar çok ciddi yatırım gerektiriyor ne kadar iyisini kapasitesi yüksek olanı da taktırsan basınçta düşme sağlanıyor. Bazı bölgelerde zaten basınç düşük bazı bölgelerde de çok yüksek bence bu yüzden çok sana faydası olmaz.
Ama gazoz fabrikan olsaydı mesela taktır derdim :)

ademtahir
06/08/2010, 17:13
Abi bina içi sende sağlıklı olmaz çünkü şebeke suyunun %5 ini anca içmek için kullanıyorsunuzdur. Diğer kullanacağınız suyu da arıtmak çok iyi olmuyor.
Bu cihazların da belirli bir kapasitesi var bina için olanlar çok ciddi yatırım gerektiriyor ne kadar iyisini kapasitesi yüksek olanı da taktırsan basınçta düşme sağlanıyor. Bazı bölgelerde zaten basınç düşük bazı bölgelerde de çok yüksek bence bu yüzden çok sana faydası olmaz.
Ama gazoz fabrikan olsaydı mesela taktır derdim :)
maşallah bizim evde fabrikayı aratmaz zaten :D
ama basınç düşüyorsa olmaz çünkü bizim burda bu basınç hep düşük kaç defa koski'ye başvurdum normal dediler salladılar beni bende bir gün onları sallayacam inş. :D

Punto Efo
06/08/2010, 17:20
Reverse Osmos su arıtma cihazları kullanılan filtrelerin su içerisindeki zararlı iyonları tutma (kromatografi) mantığıyla çalışırlar. Şebeke suları ileden ile hatta semtten semte göre değişiklik gösterebileceğinden şebeke suyuna uygun doğru filtlereleri olan bir sistemi seçmek lazım. Piyasada satılan sistemlerin çoğunda sadece kaba taneleri süzebilen filtreler bulunmakta. Halbuki gerçek bir osmos sistemde kaba taneleri tutan filtreler ve membran adı adı verilen filtreler bulunmaktadır. Şebeke suyu ilk başta kaba tanelerden arındırılmak üzerekaba filtreler gelir. Bu filtrelerden geçen su asıl kromatografi işleminin olması için membram adı verilen filtrelere gelir. Membrandan çıkan su ise kullanıma hazırdır. Bu tip bir sistemin alım maliyeti ve kullanım maliyeti biraz pahalıdır. Filtrelerin ve membranın belli bir sürede değiştirilmesi gerekir. Ayrıca bu işlen sırasında şebeke suyunun tamamı iyi su haline gelmez, bir miktar su atık su olarak boşa gider. Atık su miktarı sistemin kalitesine göre değişir. Ortalama olarak 1 lt iyi su elde edebilmeniz için yaklaşık 4 lt suyu boşa harcrsınız.
Bence gerçek bir osmos sistem kurmaktansa damacana kullanmaya devam etmek mantıklı. Ama piyasadaki ucuz sistemleri kullanarak sadece kaba filtreleme yapılmış suları da kullanabilirsiniz. Tercih sizin

femoli
06/08/2010, 17:30
Guzel bir aciklamaydi gokce :) yani diyorsunki ya bu sekilde yada devam damacanaya

oguzhan ozcan
06/08/2010, 17:34
Bir kere içtim bu sudan tadı gerçekten çok güzeldi tatlı ve daha çok içmek istiyormuşun gibi bi tadı vardı benım ılanda gordugumde membran fıltrede var.Benım baktıgım cıhaz sızce nasıl ?

ademtahir
06/08/2010, 17:52
bilenle bilmeyen bir olmaz hiç bir zaman tşkler gökçe