PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alarm neden bunu yapar?

cilem
02/08/2010, 02:35
aracıma birkaç ay önce alarm taktırdım. fakat düzenli olarak her sabah 8 de alarm çaldı. daha sonra sıklaştı ve nerdeyse saatte bir etrafında hiç bir şey olmamasına rağmen alarm çaldı. üstelik hassaslık ayarıda normal düzeydeydi alarmın beyni değişti ama sonuç değişmedi.ilginç olan her sabah 8 de çalması..sonunda çıkarttık. aynı alarm baska birçok arabada var. neden benim arabam böyle birsey yapmıs olabilir?

sawyer
02/08/2010, 03:12
cevap için biraz beklemen lazım saat geç olmş yarın cvp verirler

cilem
02/08/2010, 03:14
pekii tesekkürr.

sawyer
02/08/2010, 03:24
ne demek sorunun çözülsün yeter ki

zafermutlu
02/08/2010, 11:57
benim evin ordada bir arabada vardı sabahın 6sında istisnasız çalıyordu alarmı. sonra uyardık oda alarmı söktürdü. sabahın 6 sında duyulabilecek en gıcık ses ve tonları birde bütün tonlardan çalmadıkca susmuyordu ..

kaptan_ahab
02/08/2010, 12:19
Aracı parkettiğiniz mekanda bir sinyal bozukluğu (baz istasyonu vs.) olabilir.Aracın başka bir mekandada aynı problemi yapıp yapmadığını araştırın.

SpyHunter33
02/08/2010, 12:20
Bende aracıma alarm taktırdıktan sonra eve geldim racı park ettim kapıları kilitledim. Yukarı çıkamadım bile alarm çalışmaya başladı kapatamıyorum da :S sonra taktırdığım yeri aradım role takalım dedi öyle halloldu...

h k
02/08/2010, 12:21
puntonun data hattı alarmin kafasını karıştırıyor olabilir. ben alarm taktırırken her marka alarmin puntolara olmadığı söylenmişti , bende cenmax marka alarm var 3.5 senedir sorunsuz çalışıyor.

MURAT_41_41
02/08/2010, 14:27
uyku modu rolesı taktırmanız gerekıyor tavan lamba tesısatı arasına eger bagaj baglıysa orayada taktırırsanız sorununuz cözulur

cilem
02/08/2010, 14:36
teşekkürler..

evet sitenin yanında baz istasyonu var daha öncede sürekli esp lambası yanıyordu. arabanın kafası karışmıs dedi servis. ama alarm için baska hiç birsey yapamayız dediler. marka cenmax tı.baska hiç bir arabada sorun çıkarmadı dediler ama işte en sonunda çıkarttım alarmı. markadan yada kurulumdan kaynaklandığını düşündüm ama demekki değilmiş

suvari_84
02/08/2010, 14:43
arkadaşlar bende alarm taktırcaktım ama servis sakın taktırma dedi puntolar türkiyedeki alarm sistemlerine uygun değilmiş ve desteklemiyormuş. yani elektrik tertibatı bunu kaldırmazmış ve bende doğal olarak taktırmadım. haberiniz olsun servis önermiyor arkadaşlar

cilem
02/08/2010, 14:46
keske ben servise sorduğumda da söyleseydi o kadar uğrasmazdık ne derdi varda her sabah aynı saatte çalıyor diye.. bide trafikte polisin yanından gecerken calmaya baslayınca pek hoş olmuyor tabi..

sawyer
02/08/2010, 14:49
murat abinin dediğini yaparsan sorunun çözülür

cilem
02/08/2010, 15:02
tamam bi daha alarm taktıracağım zaman önerilerinizi ileticem. tesekkürler..

MURAT_41_41
02/08/2010, 15:04
alarm takıldıktan sonra sol dırek bakaliti sökulup tavan lamba tesısatına uyku modu role sı baglanıcak hepsı bu kadar

cilem
02/08/2010, 16:42
tamam bir daha taktırırken söylediklerinizi ileticem. çünkü baska türlü bi çözüm bulamadılar. mutlaka bi darbe alıyordur dediler ama tabi öyle değil

ademtahir
02/08/2010, 16:52
alarm konusu ile alakalı daha önce konuşulmuştu cenmax alarm en uygun olanı diye ortak bir fikir vardı yanlış hatırlamıyorsam...

cilem
02/08/2010, 20:31
benimki de cenmax tı ama işte..

34ozkankurtuldu34
02/08/2010, 20:46
DESİ Tavsiye ederim arkadaşlar ben hiç sıkıntı yaşamadım ve servisleri yaygın.

ayhan1
17/08/2010, 04:30
açıkcası GP lerin alarma ihtiyacı yok diye biliyorum servis söylemişti bana bu aracın çalıştırılması çok zor demişlerdi motor kilidi var demişlerdi bende vazgeçtim taktırmaktan

femoli
17/08/2010, 10:43
Ben bu konuyu nasıl atlamışım hayret tam tatil zamanıma denk gelmiş :)

SOrunun cevabını aslında murat arkadaşımız yazmış ama pek umursanmamış zannedersem . diğer arkdaşlarımızın ve servisin dedikleri malesef yanlış .. gp lere alarm olmuyor diyen kimki acaba :D Ben 2006 dan beridir sorunsuz kullanıyorum ve kesinlikle alarm tavsiye ederim cam kırılması çarpma vs vs gibi işlerde süper işe yarar . Gelelim soruna ..

Gp lerde doblo vs hemen hemen tüm araçlarda belli bir süre zarfında ışık sinyal gönderir kapılara kapı açık kalma vs gibi durumlar için bu sinyali alarm kapılar açıldı gibi görerek alarmı devreye sokar .. bunu çözmenin kolay yolu ise araya ygun ölçüde direnç bağlamaktır .. gönderilen akım zayıf olduğundan yeteri kadar bir direnç bağlamalısınız daha yükseği kapı açıldığında dahi ötmemesini sağlayabilir.. Kapı açıldığında 12 volt direk gönderir kapalı iken daha düşük ..

İşin özü bu işlemi yapmazsanız aracınız her yarım saatte 1 saatte bir ötmeye başlar..

Gp lere alarm fark etmez hepsi bağlanabilir bu olur bu olmaz diyeni bana gönderin lütfen :)

cilem
17/08/2010, 13:30
tesekkür ederim. alarmı takan yere bunu izah etmeye çalıştık. yarım saatte bir bazen 15 dakikada bir çalıyo bu alarm diye. bi türlü ikna edemedik.inandırıcı gelmedi. nasıl olurda bu bilgiye sahip olmaz çok garip. en sonunda bu arabalar alarmı kabul etmiyo gibi bişey dendi ve çıkarrtı taktığı gibi:) bir kez daha alarm taktıracak olursam önerilerinizi ileticem.

SpyHunter33
17/08/2010, 13:38
Bu konuya bende mesaj yazmıştım :)

Aynı sorun bende de olmuştu. Aracın kapılarını kilitleyip araçtan iniyorum bir dakika geçmeden alarm çalmaya başlıyordu. baya bi deli olmuştum. Taktırdığım yeri aradım araya röle atacaz dedi ( bu belki direnç olabilir :) o an röle demiş olabilir. ) ertesi gün gitti araç gerekli düzeltmesi yapıldı ve normale döndü. Yanlız bende de alarmı bağladıktan sonra airbag ışığı yandı onu şöyle yaptılar alarmı bağlarken bir uçtan şase alması gerekiyordu o kabloyu sigorta panelinden airbage bağlı olan bir yere taktı. bir hafta sonra ışık kendiliğinden söndü...

cilem
17/08/2010, 14:02
çözüm bulunması ne güzel.yüzlerce arabaya alarm takan yer bunu yapamadı. söküp yeni alarm taktı ama o da aynısını yaptı. benm de alarm takıldığı günü takip eden günlerde hep plaka lambası bozuldu bi kaç kere değişti.. alarm yapılamayıp çıkartıldıktan sonra plaka lambasıda normale döndü.. neyse inşallah bi dahaki alarmda bunlar yasanmayacak.

femoli
17/08/2010, 14:43
Çİlen o plaka tamamen tesadüftür alarmla plaka lambasının bir ilgisi olmaz ..

Alarm taktırdığınız yer her zaman bir elektrikci olsun artık o kadar basite indirdilerki alarm işini sucuda bile alarm takılır yazıyordu geçenlerde..

cilem
17/08/2010, 18:35
evet elektrikçiydi aksesuar ve elektrikçi ama sans işte bilmeyen bi yere denk geldim.artık baska zamana kısmet bilen bi yere. ankaraya gidince kemal oto da taktırmayı düşünüyorum

femoli
17/08/2010, 18:47
evet elektrikçiydi aksesuar ve elektrikçi ama sans işte bilmeyen bi yere denk geldim.artık baska zamana kısmet bilen bi yere. ankaraya gidince kemal oto da taktırmayı düşünüyorum
onlarda bilmezler :D

ademtahir
17/08/2010, 18:48
kemaloto anlamaz femoli anlar :D :D :D

femoli
17/08/2010, 18:55
Getirde görelim bakalım şu ömeri :) Kemal oto yoksa femoli tuning var değilmi adem :)

ademtahir
17/08/2010, 18:56
Getirde görelim bakalım şu ömeri :) Kemal oto yoksa femoli tuning var değilmi adem :)
ben femoliyi bilir femoliyi söylerim gerisi yalan dolan abicim... :)

cilem
17/08/2010, 18:59
ama iyide siz ömer i nerden tanıyorsunuz:)

femoli
17/08/2010, 19:00
ben femoliyi bilir femoliyi söylerim gerisi yalan dolan abicim... :)
Bilmeyen kemal otodan alışveriş yapanda yanlış anlayacak valla , kemal oto benimmmmm :D

Sonra adamlar arayıp demsinler kemal oto hakkında şikayet var diye :D

ademtahir
17/08/2010, 19:01
Bilmeyen kemal otodan alışveriş yapanda yanlış anlayacak valla , kemal oto benimmmmm :D

Sonra adamlar arayıp demsinler kemal oto hakkında şikayet var diye :D
yoo yoo kemaloto iyi değil ordan alışveriş yapmayın femoliden yapın alışverişlerinizi :D :D :D

cilem
17/08/2010, 19:08
ömerin ömer olduğunu nerden biliyorsunuz?:)

femoli
17/08/2010, 19:09
ama iyide siz ömer i nerden tanıyorsunuz:)Kemal oto dan biliyorum cilen :) face book

yoo yoo kemaloto iyi değil ordan alışveriş yapmayın femoliden yapın alışverişlerinizi :D :D :D
kemal usta görürse kendine tükkanmı açtın ule der :D:D:D

Babam benim başımın tacı bu seviyeye getirmiş bundan sonra flama benim ;)

cilem
17/08/2010, 19:17
pekii tamam o zaman. ankara ya gelince ömer i size getiririm. emin ellerde biraz süsleriz ömeri:)

femoli
17/08/2010, 19:19
Tabikide ne zaman istersen ..

SpyHunter33
17/08/2010, 20:13
pekii tamam o zaman. ankara ya gelince ömer i size getiririm. emin ellerde biraz süsleriz ömeri:)

Ömer anahtarlığı süper olmuş bende şahidim :D

cilem
18/08/2010, 01:04
tesekkür ederizz evet çok güzel oldu anahtarlığı:)