Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyon ve önden gelen ses
GP COSKUN
01/08/2010, 14:56
hüseyin muhtemelen amortisör takozlarından geliyor ses
birisi direksiyonu çevirsin sağa ve sola sende çamurluğun içindeki yayı elinle tut
titreşim oradada varsa ve sürtme gibi ses yaylardan geliyorsa amortisör takozlarından kaynaklanıyor sorunun
kasislerden geçerken lokurtu şeklinde geliyorsa direksiyon milinin civatasıda gevşemiş olabilir... onu bir gözden geçirtmek gerebilir..
hüseyin muhtemelen amortisör takozlarından geliyor ses
birisi direksiyonu çevirsin sağa ve sola sende çamurluğun içindeki yayı elinle tut
titreşim oradada varsa ve sürtme gibi ses yaylardan geliyorsa amortisör takozlarından kaynaklanıyor sorunun
abi cevap için tesekkür ederim birazdan bakacam dedigin gibi eger sorun takozdan kaynaklıysa ne işlem uygularlar serviste birde bu garanti dahilinde birsey mi yoksa ücret ödemem gerekiyor mu?
Abi birde bu şekilde 400 km kadar kullanmam gerekecek çarşamba felan veririm servise şehir dısından gelcem bi sıkıntı cıkarır mı yolda felan.
kasislerden geçerken lokurtu şeklinde geliyorsa direksiyon milinin civatasıda gevşemiş olabilir... onu bir gözden geçirtmek gerebilir..
lokurtu şeklinde değil ses sürtme sesi gibi gurç gurç ediyo kasislerden gecerken esneyince.
.lokurtu şeklinde değil ses sürtme sesi gibi gurç gurç ediyo kasislerden gecerken esneyince.
onderbaki
14/09/2010, 15:07
Bıktım bu arabanın önden ve direksiyonundan gelen seslerden usta viraj denge cubugundan dedi degistik yine aynı yine aynı deneme yaparak bulacaz dyor usta her gün aracı servise bırakmaktan bezdim başımıza bela aldık yaa.herşeyi güzel bi sıkıntı yok ama bu sesi bulamıyorlar.ilk bindigimde ses yok servisten alınca 60 km yol gidiyorum ve kasisten geciyorum yine o sesler geliyor direksiyondanda geliyor.Direksiyondaki ses giderken sag sol yapınca araba saga ve sola esnerken geliyor acaba önden degilde sadece direksiyondan kaynaklı mı bu ses ya kasisten gecişlerdeki ses dahil olmak üzere.
selam.
durumda bir değişiklik var mı? ses var mı hala. bir de hangi servise götürdün acaba. ona göre bizde sorunu bilen birine gidelim.
[QUOTE=onderbaki;376899]selam.
durumda bir değişiklik var mı? ses var mı hala.
onderbaki
14/09/2010, 16:01
bazen hiç gelmiyor,bazende 1-2 km bişey yok birden başlıyor, düz yolda bile yol alırken gıcırdıyor. ben ankara'dayım istanbula getirmem pek mümkün olmaz tabii ancak nasıl bir formül bulduklarını ya da bulacaklarını çok merak ediyorum. sadece yağlamayla bulacaklarsa çözümü basit iş ama ne kadar kalıcı olabilir ki bu durum onu merak ederim bu sefer. acaba bu bahsedilen yre toz girmesi falan etkileyebiliyor mu bu durumu.yağlayacaz dediklerine göre.
onderbaki
14/09/2010, 16:06
birde eğer bu yağ gelince adını sanını hatta fotoğrafını uydurabilirseniz çok memnun olurum. saygılar
bazen hiç gelmiyor,bazende 1-2 km bişey yok birden başlıyor, düz yolda bile yol alırken gıcırdıyor. ben ankara'dayım istanbula getirmem pek mümkün olmaz tabii ancak nasıl bir formül bulduklarını ya da bulacaklarını çok merak ediyorum. sadece yağlamayla bulacaklarsa çözümü basit iş ama ne kadar kalıcı olabilir ki bu durum onu merak ederim bu sefer. acaba bu bahsedilen yre toz girmesi falan etkileyebiliyor mu bu durumu.yağlayacaz dediklerine göre.
zaten cözümü bulunursa ilk iş olarak acıklayacam hangi yagı kullandıgına kadar ögrenip yazarım forumda sizde bu şekilde servise bilgi verir hallettirirsiniz.
...
onderbaki
14/09/2010, 16:42
zaten cözümü bulunursa ilk iş olarak acıklayacam hangi yagı kullandıgına kadar ögrenip yazarım forumda sizde bu şekilde servise bilgi verir hallettirirsiniz.
Bu arada birsey sorcam sizin yakıt deponuzdanda çalkantı sesi geliyor mu depo fullken yada fule yakınken frene biraz sert basınca yada tamamen durunca lok lok diye ses geliyor.
burda yazılanlarıda okuduktan sonra dinledim fakat öyle bi ses duymadım. sonra yanıldığımı zannettim ses geldi arada bir hay allah dedim çattık, meğerse cam sileceği için tedbir olarak bagajın bir köşesine sıkıştırdığım 1,5 lt pet şişeden geliyormuş ses :D