PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anahtarı bagajda unutursanız naparsınız :(

xcoder
30/07/2010, 10:08
Dün gece tüm cantaları bağaja koymam gerekti, bagajı kapatınca tüm anahtarında çantamda olduğunu fark ettim. Yedek anahtarında başka bir çantada bagajda olduğunu düşüyoduk ama neyseki oyle değilmiş bir şekilde evime girip yedek ile açtım.
Ama bu süreçte kapıyı kanırtmaktan, kelebeği kırmaktan , bagaja yedek lastiğin oradan ulaşmaya kadar pekçok alternatif düşündük.
Kelebek Camı kırma fikri mantıklı gelmişti ancak güvenlik filmi olduğundan sanırım zaten kıramayacaktım, aradığım servisteki bir arkadaş kelebek camın on camdan daha pahalıya geliceğini söyledi :) ön camı kırın daha iyi dedi.
Bir daha başıma gelirse diye kapıdan içeri tel soksaydım tel ile kapıyı acabilirmiydim çekince diye merak ediyorum? yada alternatif bir çözüm.
Birde 3. bir yedek anahtarı kartımızla serviste yaptırabiliyormuyuz ne kdardır tahmini.

abdurrahman aslan
30/07/2010, 10:35
seni tebrik ediyorum çok güzel bi konu açmışsın.
valla benim başıma gelse çözüm yolu bulamasaydım direk kelebeği kırardım ama ... :):)

xcoder
30/07/2010, 10:46
Kelebek camı biraz araştırdım bizim kelebek yapıştırma olduğundan montajı çok pahalı diyorlar, ön cam geçmeli olduğundan kasko da ödediğinden daha mantıklı gözüküyor.

ademtahir
30/07/2010, 10:53
bir tane araba hırsızı tanıdık lazım demekki kolayca açarlar :D

murti82
30/07/2010, 10:57
Mart ayında arka kapı camımı hırsızlar kırdı, Ön cam 200Tl Arka kapı camı 60tl idi (yan sanayi montaj dahil) arka kapı camını kırmak daha mantıklı sanki.

dinomani
30/07/2010, 11:16
bi minübüsçü abimiz arabanın altına elle uzanıp alınabilecek yere ufak saç tan bir kutu yaptırıp anahtarın immobilizer sız sadece kapıdan açmak için bir anahtar koymuştu. hiç anahtar aramadan ordan alıp kapıyı açarsın diyodu.

femoli
30/07/2010, 11:23
Çok kolay bir yöntemi var kırmadan parçalamadan yapabileceğiniz ama malesef burada paylaşamam çok acil ihtiyaç duyan kişilere özelden yazabilirim .. ama lütfen yeni üye olan üyeler yazmasın güvenlik açısından onlara yazamam :)

abdurrahman aslan
30/07/2010, 11:34
Allah bu duruma düşürmesin düşürürse de sana başvurcaz demektir mehmet abi :)

Ziyaretçi049
30/07/2010, 11:34
Çok kolay bir yöntemi var kırmadan parçalamadan yapabileceğiniz ama malesef burada paylaşamam çok acil ihtiyaç duyan kişilere özelden yazabilirim .. ama lütfen yeni üye olan üyeler yazmasın güvenlik açısından onlara yazamam :)

Böyle birşey başımıza gelirse direk seni arıyacaz yani Mehmet abi :D

evolodi
30/07/2010, 11:37
bir yöntem duymuştum aracin yedek anahtari başka birinde varsa hemen onu cep tel ile arayin.cep telefonunu 25-30 cm arasi uzaklikta arabaniza tutun,karşidaki kişide yedek anahtari cep telefonuna yakin mesafede tutarak basinca kapi açiliyormuş bagajda duyan bilen varmi:)

taneli
30/07/2010, 11:39
merak ettim şimdi :)

schumi
30/07/2010, 11:41
kelebek cam varmı yav bizim arabada :) tek parça değilmi arka yan camlar !!!

AYDINKILIC
30/07/2010, 11:42
O telefon olayı hikaye ben denedim işe yaramadı.. Bide o zaman dağın başında kalmıştım. Bunun bi çözümü yok galiba.

ademtahir
30/07/2010, 11:44
bir yöntem duymuştum aracin yedek anahtari başka birinde varsa hemen onu cep tel ile arayin.cep telefonunu 25-30 cm arasi uzaklikta arabaniza tutun,karşidaki kişide yedek anahtari cep telefonuna yakin mesafede tutarak basinca kapi açiliyormuş bagajda duyan bilen varmi:)
o dediğiniz olay var lakin mercedes ve bmw de var benim bildiğim onuda sadece almanyadan arayp yapıyorlar :)

evolodi
30/07/2010, 11:54
o dediğiniz olay var lakin mercedes ve bmw de var benim bildiğim onuda sadece almanyadan arayp yapıyorlar :)

ne varsa almanlarda var zaten:D

AYDINKILIC
30/07/2010, 11:55
Adamlar yapıyor tabi :D

Scottie
30/07/2010, 11:58
valla bir arkadaşımın başına geldi.. olay.. bagajda anahtarı unuttu.. ama servisi aradılar.. hemen gelip beş dakikada açtılar kapıları... ama araba başka markaydı.. acil yardım diye bir şey var...

femoli
30/07/2010, 11:59
Allah iyiliğini versin o dediğin şehir efsanesi :D:D:D dilden dile dolaşmıştı zamanında :D yok öle bişi :)

AYDINKILIC
30/07/2010, 12:05
Ama çözüm bulamayınca efsanede olsa aklıma son çare olarak bu hikaye gelmişti. Bi umutla denedim , sonra küfür haznemi geliştirdim :D

whitegold
30/07/2010, 12:22
Çok kolay bir yöntemi var kırmadan parçalamadan yapabileceğiniz ama malesef burada paylaşamam çok acil ihtiyaç duyan kişilere özelden yazabilirim .. ama lütfen yeni üye olan üyeler yazmasın güvenlik açısından onlara yazamam :)slm mehmet nasılsın,Allah dusurmesınde boyle bır duruma telefonun var bende olası bır durumda rahatsız edebılırım dımı bı sıkıntı olmaz.?

GP COSKUN
30/07/2010, 12:26
Allah iyiliğini versin o dediğin şehir efsanesi :D:D:D dilden dile dolaşmıştı zamanında :D yok öle bişi :)

+1000
kesinlikle haklısın mehmet
telefonların frekanslarııyla araç kumandalarımızın frekansları farklı böyle bir durum
sadece hikaye

coolsea
30/07/2010, 12:35
+1000
kesinlikle haklısın mehmet
telefonların frekanslarııyla araç kumandalarımızın frekansları farklı böyle bir durum
sadece hikaye
+10000

abdurrahman aslan
30/07/2010, 12:40
kelebek cam varmı yav bizim arabada :) tek parça değilmi arka yan camlar !!!

arka cam tek ama ön kapı camlarının ön tarafında küçük kelebekler var ordan bahsetmiştik. birde o cam kapı açma mandalına çok yakın :)

femoli
30/07/2010, 12:58
slm mehmet nasılsın,Allah dusurmesınde boyle bır duruma telefonun var bende olası bır durumda rahatsız edebılırım dımı bı sıkıntı olmaz.?
Saat 21:00 dan sonra arama kabul etmiyorum :D

atom43
30/07/2010, 13:08
benim arka kapım hiç kilitlenmediginden sorun yok arkadaslarada soyluyorum gece sokakta kalmayın arabada kalın diye :D

abdurrahman aslan
30/07/2010, 13:28
benim arka kapım hiç kilitlenmediginden sorun yok arkadaslarada soyluyorum gece sokakta kalmayın arabada kalın diye :D

çok iimiş yanlız :X

SpyHunter33
30/07/2010, 13:59
Benim başıma da gelmişti. puntomu almadan önce Opel tigra var ken, babam da da toyota var iki anahtar bende aşağı indim opeli açtım torpidodan bişi aldım iki anahtarı da koltuğun üzerine bıraktım :D kapı kapandı :D Opel tigra da immobilizer li anahtarı çipli açmak için baya bi kastırdık falan ama maalesef. Sonra anahtarcıları falan gezdik açamayız dediler. Nette oto kapıları açan bir çilingir bulduk mersin de. Aradım akşam saat 8 civarıydı. Durumu anlattım aracın markasını ve modelini sordu. yarım saat sonra evin oraya geldi. bir kutu çıkarttı içinde her marka ve modele göre uzun üzerinde sanırım delikler de olan anahtarımsı çubuklar vardı. Opel markalıyı çıkarttı 5 sn içinde kapıları açtı 50 lirayı kaptı :D

koyublack
30/07/2010, 14:11
ben de aynı şekilde arabadan indim kapıları kilitledim sonra bagaj kapısını açtım anahtarı da el çantama koydum bagajdan alacaklarım kalabalıktı o yüzden el çantamı bagajın bir köşesine bıraktım. bagajın içini boşaltıp kapıyı da kapattıktan sonra dank etti anahtarlar bagajda kalmıştı. neyseki evden yedek anahtarı alıp açtım. şimdi bagajda işim varsa önce onu hallediyorum en son kapıları kilitliyorum sanırım tek çözüm bu ayrıca kapıları da mutlaka kontrol ederim kitlenmiş mi diye :)

OzzY
30/07/2010, 14:18
benim başıma geldi :D:D

cam fitilinin ordan bi tel sokup açtılar, biraz uzun sürdü ama ordaki tele denk getirmek biraz şans işi sanırım.

Müslüm abiyi aramıştım çok yardımcı olmuştu.

atom43
30/07/2010, 14:21
benim arka kapılar kibar şekilde acılmıyor kabaca acmak gerekiyor bilmeyen kilitli sanıyor oyuzdende herzaman kapım acık gozukmuyor ama sol arka kapımın kapıyı acarken iceride bir tel var o esneme yaptıgından kibarca acılmıyor zorla acılıyor oda merkezi kilitden kilitlenmiyor dolayısıyla sıkıntı yok bagajda anahtar unutsam sorun yok :D

femoli
30/07/2010, 14:46
mustafa ne taraflarda oturuyordun bakim :D:D:D

AYDINKILIC
30/07/2010, 15:50
Erkek adam cüzdanında her zaman 1 milyon bulundururmuş ya :d O misal cüzdanda sürekli yedek anahtar bulundurmak lazım :d Ben içerde unuttuğum anahtar yüzünden 75 kilometre yol yaptığımı hatırlıyorum :d

abdurrahman aslan
30/07/2010, 15:55
benim arka kapılar kibar şekilde acılmıyor kabaca acmak gerekiyor bilmeyen kilitli sanıyor oyuzdende herzaman kapım acık gozukmuyor ama sol arka kapımın kapıyı acarken iceride bir tel var o esneme yaptıgından kibarca acılmıyor zorla acılıyor oda merkezi kilitden kilitlenmiyor dolayısıyla sıkıntı yok bagajda anahtar unutsam sorun yok :D

mustafa slm. ya aynı sorun bende de var sol arka kapı çok zor açılıyor. sanki kol yerinden çıkacak gibi oluyor. bilmeyenler açarken kıracak diye korkuyorum :)

zafermutlu
30/07/2010, 16:12
reno nun çıkardıgı kartlı sistem eller ser.. denedim çok güzel bir özellik..

xcoder
30/07/2010, 17:10
mustafa slm. ya aynı sorun bende de var sol arka kapı çok zor açılıyor. sanki kol yerinden çıkacak gibi oluyor. bilmeyenler açarken kıracak diye korkuyorum :)

Bendede aynı sorun vardı, özellikle yazın oluyordu servis 3 dk da halleti. Forumdan okuduğum bir çözümse açmaya calışırken kapı kolunun sol kısımdan bastırarak açmak.

JASMINE
30/07/2010, 20:47

Bu arada benim anlamadığım şey hadi oldu da açtığını düşünelim bizim yedek anahtarlarımız kumandalı değilki. Neresine basıpta sinyal göndereceğiz?

WiSTaRiA
30/07/2010, 21:27
yanii

muratx41
30/07/2010, 21:42
evet benimde basıma geldi balıkesire tatile gittim anahtarı bagaja koyup kapattım ve kaldık öylece Allahtan yedek anahtarı baska yerdeydi telefon ettim kargo yaptılar 1 gün sonra anahtar geldi açtım

ozdem
30/07/2010, 22:01
işin kötüsü ben de yedek anahtar da yok. :)
geçende servise sordum yedek çıkartmak için 400,00 TL. deyip
bir de kaskonuz bozuluyor deyince kalsın gerekirse boynuma
asarım dedim valla umarım başıma gelmez :)

muratx41
30/07/2010, 22:12

400 tl vermek istemiyorsanız alarm taktırın kumandan acılır durumda anahtarı unutursanız kumandadan acarsını içine girebilirsiniz

tolgaank88
30/07/2010, 22:14
bende bir yol biliyorum ve sanırım mehmet abininki ile aynı ;)

JASMINE
30/07/2010, 22:15

O zaman sakın sende paylaşma Tolga :) :)

muratx41
30/07/2010, 22:17

o zaman ben özelden rica ediyorum unutuyorum hep sakıncası yoksa

Bülent10
02/08/2010, 11:07

Mehmet başıma böyle bir iş gelirse ilk seni ararım ona göre saat kaç olursa olsun :):D

fatihhhh
02/08/2010, 11:48
arkadaşım KİA cerato marka aracının anahtarı içerde iken kapılar kapalı kalmıştı
servisi aradı.
eleman geldi.
elinde tansiyon aleti gibi şişen bir aparat vardı
kapının ütünden taktı,
şişirdi.
kapıyı araladı
gövdedeki düğmeye uzun bir telle dokundu ve kapılar açıldı.
bana garip geldi.
bu yöntemi hırsızlar kullanıyormuş genelde.

onderbaki
02/08/2010, 16:07

2005 model civic için kumandasız yedek anahtar kayboldu. sadece şifresini değiştirerek yeni yedek anahtar çıkarttılar. 150 lira. anahtarı biri bulsa bile sadece kapıyı açabilir çalıştıramaz dendi. 400 lira bu arabalar için biraz pahalı geldi bana.

dgn
02/08/2010, 23:45
arka cam manuel olduğundan ittire ittire indiririm aşağı camı sonra açarım kapıları zaten aracın kapılarını açmakta bir şey yok önemli olan çalıştırabilmek.

muratx41
02/08/2010, 23:49
arka cam manuel olduğundan ittire ittire indiririm aşağı camı sonra açarım kapıları zaten aracın kapılarını açmakta bir şey yok önemli olan çalıştırabilmek.
dene bakalım ittire bilecekmisin sahinler gibi degil bunlar

ozdem
02/08/2010, 23:50
2005 model civic için kumandasız yedek anahtar kayboldu. sadece şifresini değiştirerek yeni yedek anahtar çıkarttılar. 150 lira. anahtarı biri bulsa bile sadece kapıyı açabilir çalıştıramaz dendi. 400 lira bu arabalar için biraz pahalı geldi bana.

Diğer araçları bilemiyorum ama bu fiyat oldukça pahalı.
Geçen hafta Arma Oto dan sordum 20,00 TL işçilik ile 395,00 TL.
tuttu, direkt dedim kalsın almayayım :)

dgn
02/08/2010, 23:51
dene bakalım ittire bilecekmisin sahinler gibi degil bunlar

ittiremezsem kırarım valla:D ama azda olsa iner diye düşünüyorum.

yokum
03/08/2010, 11:22
arkadaşım KİA cerato marka aracının anahtarı içerde iken kapılar kapalı kalmıştı
servisi aradı.
eleman geldi.
elinde tansiyon aleti gibi şişen bir aparat vardı
kapının ütünden taktı,
şişirdi.
kapıyı araladı
gövdedeki düğmeye uzun bir telle dokundu ve kapılar açıldı.
bana garip geldi.
bu yöntemi hırsızlar kullanıyormuş genelde.

Aynı durum eski arabamızda başımıza gelmişti. Getirdiğim anahtarcı yukarıda arkadaşın yazdığı yöntemle 5 dakikada açmıştı. 50 kağıdı cebe atmıştı.

OzzY
03/08/2010, 16:53
ittiremezsem kırarım valla:D ama azda olsa iner diye düşünüyorum.

fazla zorlamadım ama ben indiremedim...

farukileri
03/08/2010, 17:10
Eski arabalar biraz daha güvenliksiz o konularda sanırsam...ben Toros'un içerisinde anahtarı unutup(o arabaya ait olan) başka bir Toros'un anahtarı ile kapıyı açmıştım 5 dk içerisinde :D

trakya_
03/08/2010, 19:28
evt sakın kelebek camını kırma arkadasım ole yapmıs 350 ytl ye mal oldu onaa

eskibur
04/08/2010, 01:36
Ben daha önce kapıları kilitledim bir anlık dikkatiszilikle bagajdan bir şey alırken anahtarı bagaja koymuşum sonra bagajı kapattım.
Biraz gittim sonra hay aksi birşey daha alıcaktım dedim araca geri yöneldim elimi cebime attım ki bir an öylece durdum hatta ben durdum dünya durdu zaman durdu :):)

Jeton düştü ama bilin bakalım bunu tam olarak nerede yaptım :)

Servise gelmiştim öğle arasının geçmesini bekliyordum :)

Elemanlar mesai saati başlayınca geldiler 5 dakika sürmedi. Gelen eleman bir de GP lerin kapısının zor açıldığını eğer panda olsa şimdiye kadar bir kaç tane açmış olacağını söyleyince adamın hala neden fiat servisinde çalıştığını anlayamadım :rolleyes:

Şaka bir yana bu kadar kolay açılacağını da tahmin etmemiştim