PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nicklerimizin anlamı

WiSTaRiA
28/07/2010, 22:19
Evet arkadaşlar şuan kullandığımız nicklerin anlamını, bizim için ne ifade ettiğini yada hikayesini buraya yazalım.

İlginç hikayeleri bekliyorum. Buyrun, siz önden başlayın bende nickimin hikayesini anlatırım bi ara....

JASMINE
28/07/2010, 22:23
Buda yeni moda oldu forumda. :) Siz anlatın ben sonra anlatıcam.

Hayır Orçun sen anlatmadan ben anlatmayacağım.

Scottie
28/07/2010, 22:25
ben başlıyım bakalım.. efendim..

scottie pippen diye bir basketbolcu vardı.. michael jordan ile bulls ta ortalığı kasıp kavuran...şampiyonluklarda büyük pay sahibi olan oyuncu.. onun hayranı olurum.. 33 numaralı formayı giyerdi kendisi o yüzden nick imi onun ismi yapmaya karar verdim...

eee ben anlattım....

senin nickinin anlamını çözmek çok zor... kim bilir ne hikayesi vardır...

StrawBeeRy
28/07/2010, 22:27
en basit benimki herhalde çileği ve reçelini çok severim o yüzden yazmıştım öyle kaldı :)

JASMINE
28/07/2010, 22:27
Orçun sıra sende. Anlat bende anlatacam, sıradayım :)

WiSTaRiA
28/07/2010, 22:28
WiSTaRiA SiNeNSiS gerçek ismim ama WiSTaRiA'yı kullanıyorum.... Bahçelerdeki mor çieklerin saltanatı anlamı..... 2002 yılında karstan tezkeremi almış istanbula dönüyordum ve THYnin dergisine bakıyordum wistaria'yı gördüm baya ilgimi çekti tamam dedim bundan sonra benim nickim WiSTaRiA..... :):)

JASMINE
28/07/2010, 22:31
Adımın İngilizcesi. :) :) Bu güne kadar da ailem ve arkadaşlarım adım yerine hep Jasmine, Cass, Yaso vb.. kısaltmalar ile seslendiği için alışık olduğum bir durumdu. Üye olurken de bunu tercih ettim :)

StrawBeeRy
28/07/2010, 22:32
Adımın İngilizcesi. :) :) Bu güne kadar da ailem ve arkadaşlarım adım yerine hep Jasmine, Cass, Yaso vb.. kısaltmalar ile seslendiği için alışık olduğum bir durumdu. Üye olurken de bunu tercih ettim :)
tam tahmin ettiğim gibi :)

WiSTaRiA
Bukadarmıydı bu nazın Yasemin ya... :):) Bende çok özel bir anlamı var sanmıştım :)

Scottie

dedim çok zordur diye ama demi...

JASMINE
28/07/2010, 22:33
Bukadarmıydı bu nazın Yasemin ya... :):) Bende çok özel bir anlamı var sanmıştım :)

Özel olan anlamı bana özel :) :)
Adıda anlamı da bende saklı

aeron
28/07/2010, 22:33

:))))))

WiSTaRiA
28/07/2010, 22:38
Yasemin çiçeği çok güzel ve özel bir çiçektir.. Ama ne hikmetse isimler insanlarla uyum içindedir derler bilmem duydunuzmu tanıdığım yaseminlerin hepsi şen şakrar iyi niyetli temiz kalpli cana yakın sıcak ve insan canlılarıydı...

JASMINE
28/07/2010, 22:40
Çok naziksiniz Orçun bey. Teşekkür ederim bu güzel iltifatlar için :)

WiSTaRiA
28/07/2010, 22:45
Rica ederim Yasemin hanım.. :) Benim sadece tezim bu...

ozdem
28/07/2010, 22:47
Valla bende bir hikaye yok.

oz : özlem / dem : demirezen (kızlık soyadım)

farukileri
28/07/2010, 22:47
ben başlıyım bakalım.. efendim..

scottie pippen diye bir basketbolcu vardı.. michael jordan ile bulls ta ortalığı kasıp kavuran...şampiyonluklarda büyük pay sahibi olan oyuncu.. onun hayranı olurum.. 33 numaralı formayı giyerdi kendisi o yüzden nick imi onun ismi yapmaya karar verdim...

eee ben anlattım....

senin nickinin anlamını çözmek çok zor... kim bilir ne hikayesi vardır...

bir basketbol aşığı olarak hiç de şaşırmadım bu duruma :) scottie pippen hala oynuyor mu biliyor musun eser abi ya?En son finlandiya taraflarında parke üzerinde görülmüştü...

WiSTaRiA SiNeNSiS gerçek ismim ama WiSTaRiA'yı kullanıyorum.... Bahçelerdeki mor çieklerin saltanatı anlamı..... 2002 yılında karstan tezkeremi almış istanbula dönüyordum ve THYnin dergisine bakıyordum wistaria'yı gördüm baya ilgimi çekti tamam dedim bundan sonra benim nickim WiSTaRiA..... :):)

Bu hakikaten değişik ve güzel bir hikayeymiş orçun abicim.

Ben anlatayım ama biraz farklı bir şekilde olacak...
Gördüğünüz gibi ismimi birleştirin benim burada kullandığım nick çıkacaktır.Başta alırken bu şekilde aldım sonra da dedim uğraşmayayım değiştirmeyeyim,bir ara değiştirmeyi düşünüyordum çünkü.Fakat bir ara uçak kazalarına çok fazla sarmıştım,hala daha o National Geographic de yayınlanan air crash investigation'ın bölümlerini youtube'da aratır izlerim.Ardından biraz araştırınca uçaktaki pilotların kullandıkları alfabe tarzı bir olayı keşfettim.O da şu: uçuş kodlarını bilirsiniz(en basitinden söylüyorum THY nin İstanbul-New York uçuşunun kodu TK001 dir,bunu örnek alalım).Bunu kuleye bildirirken harfleri ingilizce olarak tee-kay şeklinde değil de Tango-Kilo şeklide söylerler.Buna da ICAO okuma alfabesi(ICAO spelling alphabet) denir.Buradan hareketle ismimin ve soyismimin baş harflerini alarak şu şekilde bir nick kullanmaktayım: FoxtrotIndia(FI = Faruk Ileri)

biraz karışık ve uzun ama kusura bakmayın :) bulması çok kolay ama anlatması zor bir şey :)

Scottie
28/07/2010, 22:50
bir basketbol aşığı olarak hiç de şaşırmadım bu duruma :) scottie pippen hala oynuyor mu biliyor musun eser abi ya?En son finlandiya taraflarında parke üzerinde görülmüştü...

yok artık oynamıyor... yaş kaç oldu hatırlamıyorum ama artık oynamıyor..

WiSTaRiA
28/07/2010, 22:53
güzel ve ilginçmiş...

Birkan61
28/07/2010, 23:02
Ismim ve ismimin altında yazanı ifade ediyor nickim :)

SpyHunter33
28/07/2010, 23:11
ilk üye olurken Tig-Erkan-Ra olarak kayd oldum. Tigra aracım olduğundan dolayı oda :)
Sonra Punto sahibi olunca ismimi de değiştirmem gerektiğini anladım.
Spyhunter33 oldu. Pc oyunlarına çok düşkün olduğumdan dolayı eski ama özel bir oyun karakteri olan Spyhunter aklıma geldi. 33 de mersin plakası :)
https://media.teamxbox.com/dailyposts/spyhuntermovie.jpg

smartmavi
29/07/2010, 00:15
Benimki bir ingilizce bir turkce kelimeden olusuyor.
Arabam kirmizi ama mavi en sevdigim renk. Tesaduf birgün ikisi biraraya geldi, kafama yatti... Ole kaldi...

kaptan_ahab
29/07/2010, 00:46
Herman Melville nin Moby Dick isimli kitabını okuyanlar beni tanır : )
Masal kahramanı kaptan ahab bir balinadan intikam almaya çalışan çılgın otoriter bir denizcidir.Aşağıda gördüğünüz resim ise sinemaya aktarılan kitapta kaptan ahab ı canlandıran muhteşem oyuncu Gregory Peck.

Erdem Bozdağ
29/07/2010, 01:08
benim nüfus cüzdanında ne yazıyorsa o valla :)

JASMINE
29/07/2010, 01:09
benim nüfus cüzdanında ne yazıyorsa o valla :)

Pek bir özelmiş Erdem'cim. Hemen açıklamasaydın, azıcık merak etseydik :) :)

Erdem Bozdağ
29/07/2010, 01:10

ahahahaha:):):):)
çok safım bende ya

JASMINE
29/07/2010, 01:12
ahahahaha:):):):)
çok safım bende ya

Ehhh böyle olsun bu seferlik :) :)

cpeloo
29/07/2010, 01:30
internette bana özel tek bir isim olmasını isteyerek yola çıktım harf ve karakter incelemsi yaparak (hiçbir anlam ifade etmemesi fakat kelimeyi okuyan için sanki tanıdık bir kelimeymiş gibi olmasını istediim) CPELOO koydum dünyanın hiçbir dilinde hiçbir anlam ifade etmiyor.google yada herhangi bir arama motoruna yazdığınızda gördüğünüz nick kesin benim saçmalattığım nicktir. Hazır yeri gelmişken sormak isterim nickimdeki harf ve ses düzeni size neyi çağırıştrıyor...
daha önce sorduğum insanlardan aldığım yorumlardan bazıları

1-...teknik adam fabio kapello gibi geldi
2-...sanki bana çoban kavalından çıkan sesi çağrıştırdı
3-...duvar boyası markası gibim bişey herhalde
4-...hacjım sen saçmalamışın, gece kesin seni gaz sıkmış,sabahında beyin hücrelerin oksijeni yiyince geçici bellek arızası sırasında çıkan bir kelimeciktir... dediler (çok güldüm doğrudur dedim :))
5-...hollandada yaşayan ve gülen inek peynirlerine en çok süt veren baş sığırın ismi mi acaba!!! dediler. (vay be dedim....)
6-...hiç birşey ifade etmiyo ama sanki suda yaşayan kokulu bir bitkiymiş gibime geldi

şimdi sizden yaratıcılığınızı konuşturmanızı rica ediyorum... CPELOO (okunuş biçimi:kıpelo,siplo, spelu, vb...)size ne çağırıştırıyor? :))))

Atış ser...bol bol üfürün...

sawyer
29/07/2010, 01:47
en sevdiğim dizinin (Lost) en sevdiğim karakteri :)

taneli
29/07/2010, 02:19
Sentenced diye bir grup vardı, Finlandiyalı metal grubu, onların eski solisti+basçısı vardı ismi Taneli Jarva.. pek severdim, derken adımız kaldı taneli :)

aeron
29/07/2010, 09:53
benim hikayemde sooyle :) yüzüklerin efendisi'nin meşur olduğu zamanlar bi site vardı, kendi adını giriyordun o bilmem ne dilinde karşılığını yazıyordu, benimkinin karşılığı buymuş :) anlamsız olsada çok kullanılmadığı için sitelere üye olurken kolay oluyor

ademtahir
29/07/2010, 10:07
adem ölüm demek tahir saf temiz apak anlamında olduğu olduğu için ademtahir kullanıyorum :)

WiSTaRiA
29/07/2010, 10:33
adem ölüm demek tahir saf temiz apak anlamında olduğu olduğu için ademtahir kullanıyorum :)

temiz ölüm yani abi :):):)

Allah gecinden versin işin esprisi töbe töbe :)

ademtahir
29/07/2010, 10:48
temiz ölüm yani abi :):):)

Allah gecinden versin işin esprisi töbe töbe :)
aminnn canım kardeşim
ALLAH hepimize mutlu sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin

WiSTaRiA
29/07/2010, 10:50
Bilmukabele abim...

evolodi
29/07/2010, 10:51
ben de yoncalodiden özendim evo ile uyumlu olsun dedim bu çıktı ortaya:)

whitegold
29/07/2010, 12:27
merhaba geyiğe istanbuldan katılıyorum ismim Soner soyadım Şen 30 yaşındayım bekarım geyikcilere başarılar dılerım:):):) orcun mrb:) benim aracım beyaz kendımde kuyumcu oldugum için uye olurken bıanda aklıma whitegold geldı olede olu vedı,buka..:)

StrawBeeRy
29/07/2010, 12:43
ahahahha :D :D sabah sabah koptum abla Allah iyiliğini versin :D

atom43
29/07/2010, 14:04
soyadım atam cocukluktan beri atam değilde atom dedi arkadşlarım bana birde 10 sene gibi bir vaktimi duvara resim sanatı olan graffiti ile ilgilendim atom ismini buradada kullandım yani google da atom kütahya yazınca illaki benden birşeyler cıkıyor ve arkadaşlarım bana hala atom der hiçde bu durumdan rahatsız degilim yani inanmazsınız birtek annem babam ve akrabalarım atom demiyor geri kalan tanıdıgım tüm gencinden yaşlısına atom diyorlar bana

sawyer
29/07/2010, 15:47
benim hikayemde sooyle :) yüzüklerin efendisi'nin meşur olduğu zamanlar bi site vardı, kendi adını giriyordun o bilmem ne dilinde karşılığını yazıyordu, benimkinin karşılığı buymuş :) anlamsız olsada çok kullanılmadığı için sitelere üye olurken kolay oluyor
nickinin anlamını pek bilmiyorsun galiba Aeron Harun ismine karşılık gelmektedir.

WiSTaRiA
29/07/2010, 18:41
merhaba geyiğe istanbuldan katılıyorum ismim Soner soyadım Şen 30 yaşındayım bekarım geyikcilere başarılar dılerım:):):) orcun mrb:) benim aracım beyaz kendımde kuyumcu oldugum için uye olurken bıanda aklıma whitegold geldı olede olu vedı,buka..:)

Sonerim mrb.. Hoşgeldin geyikçilerin arasına.. Whitegold hastayım ona zaten... BEyaz puntiş :):)

imdesign
29/07/2010, 18:58
I'm Design;

Grafik tasarım'ın yanı sıra reklam yazarlığı yaptığım bir zaman dı,

Bir gün otururken bir kelime söyledim çok hoşuma gitti bende nick yaptım...

Hepimiz birer tasarım değilmiyiz aslında...

(Allahın yarattığı en özel varlığız, tamamen tasarım harikasıyız.)

bravo_sercan
29/07/2010, 19:09
bende bi numara yok gibi ya =)
model bravo, ben sercan. oldu bravo sercan =)

WiSTaRiA
29/07/2010, 19:11
:):)

whitegold
29/07/2010, 20:03
Sonerim mrb.. Hoşgeldin geyikçilerin arasına.. Whitegold hastayım ona zaten... BEyaz puntiş :):)hop noluyor banamı puntişemi :)

WiSTaRiA
29/07/2010, 20:27
Napayım seni ben be puntişine tabi :):)

denizxyz
18/12/2010, 00:30
nickin anlamı falan yok değiştremiorum zaten

tutkuaydin41
18/12/2010, 00:31
tutkuaydin41:D
ad
soyad
il kodu :D cok guzel acıkladım he :D

izoci
18/12/2010, 11:04
abimin adı ismail 'izo'diye kısalttım kendi ismiminde ing. okunuşu ociyuzet bnde oci diye kısalttım hm abimin ismini hemde kendi ismimi bir araya getirdim :D

silentscream
18/12/2010, 11:25
Ben de geyiğe katılayım..
SilentScream - Kabaca çevirirsem "SessizÇığlık".
Hani aşırı derecede sinirlenirsiniz de bağırıp çağırmak için uygun yer değildir de yapamazsınız ya..İşte öyle..
Saygılar..

Misafir
18/12/2010, 11:42
İspanyolca da renk..

evolodi
18/12/2010, 11:57
benim nickimin herhangi bir anlami yok tamamen sallama :D

izoci
18/12/2010, 11:59
benim nickimin herhangi bir anlami yok tamamen sallama :D
nie ki lodi den özenmişin gzel bişey çkmış ortaya:D

evolodi
18/12/2010, 12:05
nie ki lodi den özenmişin gzel bişey çkmış ortaya:D
lodi kim la :D

kubilai
18/12/2010, 12:42

Abicim Wisteria chinensis'tir tam adı. Mor salkım bitkisinin latince ismidir :) Peyzaj Mimarı olunca konuya bilimsel yaklaşayım dedik o kadar börtü böcek öğrendik :) Wisteria tür ismi olup, chinensis ise çin kökenli bir bitki olduğunu anlatır.

evolodi
18/12/2010, 12:47
orçun abi ben de sana bilimsel yaklaşmak isterdim ama üzgünüm :D

ademtahir
18/12/2010, 12:50
orçun abi ben de sana bilimsel yaklaşmak isterdim ama üzgünüm :D
orçunun kendisi tamamen bilimsel zaten :D

evolodi
18/12/2010, 12:51
sanatsal bir yönü var demek bilimsel olarak da varmiş çok yönlü muhterem bir abimiz :D

izoci
18/12/2010, 13:00
lodi kim la :D
yonca lodi la :D :D

zafermutlu
18/12/2010, 13:39
benim hikayemde çok ilginç oldugundan anlatmayayım:D okundugu gibi...

ademtahir
18/12/2010, 16:09
benim hikayemde çok ilginç oldugundan anlatmayayım:D okundugu gibi...
gizli bir anlamı olduğunu düşünüyordum :D

zafermutlu
18/12/2010, 16:23
gizli bir anlamı olduğunu düşünüyordum :D

hayal kırıklıgına ugrattıgım için üzgünüm kardeşim. gizli bir anlamı yok gizli görevde olan egzantirik biri degilim sıradan bir vatandaşım:D:D:D

ademtahir
18/12/2010, 16:33
zafermutlu acaba dedimki ''MUTLU'' bişeyimi anlatıyor niye mutluki :D

krakercocuk
18/12/2010, 16:41
ben nickmi burda açıklayamam ama derin bir anlamı var tabi:D

zafermutlu
18/12/2010, 16:47
ben nickmi burda açıklayamam ama derin bir anlamı var tabi:D

:D sitede herkes gizli işler çeviriyor. forumdan şüphelenmeye başladım kim kimdir diye:D

Erdem Bozdağ
18/12/2010, 16:52
aslında ben yohummmm

zafermutlu
18/12/2010, 16:55
aslında ben yohummmm

tahmin edebiliyorum:) aslında böyle bir forum yok bizler hayaliz...

ReSeRVe
18/12/2010, 17:12
Reserve= rezervasyon edilmiş yani bu nick benim gibi bişey:D birde koruyucu anlamı war:D

izoci
18/12/2010, 17:29
Reserve= rezervasyon edilmiş yani bu nick benim gibi bişey:D birde koruyucu anlamı war:D
reserve edilmiş bnm gibi mi?:D :D

16 CSE 79
18/12/2010, 18:11
Orçun işmi senin yaptığın :)
Şimdi benim nickmin bir anlamı yok :( biz ne yazacaz bu bölüme :S
Lütfen düşünmeden konu açmayalım :)
Anlamı olan var olmayan var :D

ademtahir
18/12/2010, 18:13
Orçun işmi senin yaptığın :)
Şimdi benim nickmin bir anlamı yok :( biz ne yazacaz bu bölüme :S
Lütfen düşünmeden konu açmayalım :)
Anlamı olan var olmayan var :D
cengiz anlamı olmayınca gizli şifreli benim nick diyecen
bknz:krakercocuk :D

16 CSE 79
18/12/2010, 18:22
Valla Adem imreniyorum sana bu mesleğin içinde hala böyle neşeli insanları görünce keyifleniyorum.Bu meslek adamda keyif bırakmadı :(
Konuya gelince ben çok belli etmek istememiştim ama :D:D:D beninkide gizli :D:D:D

ademtahir
18/12/2010, 18:31
cengiz boşver salla gitsin herşey olacağına varır bi yerimizi yırtsakta yine aynı şey oluyor o yüzden kendini üzme hiç

16 CSE 79
18/12/2010, 18:32
Haklısın Adem:)
Bende maç dinliyorum bizimkiler 4-1 önde :)

ademtahir
18/12/2010, 18:40
Haklısın Adem:)
Bende maç dinliyorum bizimkiler 4-1 önde :)
maçla pek aram yok eskiden fanatiktim sabahlara kadar maç seyrederdim şimdi ihtiyarlayınca bıraktım dünyalık işlerle uğraşmıyorum hiç :D

16 CSE 79
18/12/2010, 18:43
maçla pek aram yok eskiden fanatiktim sabahlara kadar maç seyrederdim şimdi ihtiyarlayınca bıraktım dünyalık işlerle uğraşmıyorum hiç :d

:d:d:d

GRDEDE
18/12/2010, 19:39
Dedenizin nicki de çok gizli hayatta ne olduğunu anlayamazsınız... kim açtı bu konuyu bea.:):)

samprik
18/12/2010, 20:07
nikimi değiştirmek istiyorum ben nasıl yapabilirim :)

VooDoo
19/12/2010, 17:17
karabüyü demek

BEZ,PAMUK VB.BEZ BEBEK (https://nedir.antoloji.com/bebek/) YAPMAK İÇİN KULLANILAN MAZEMELERDEN YAPILAN VOODOO BEBEĞİ BİR KARA (https://nedir.antoloji.com/kara/)BÜYÜ (https://nedir.antoloji.com/buyu/)DÜR VE BU BÜYÜ (https://nedir.antoloji.com/buyu/) AYİN SEKLİNDE YAPILIR
1.BEBEK HAZIRLANIR.
2.BEBEĞE BÜYÜ (https://nedir.antoloji.com/buyu/) YAPILACAK KİSİNİN FOTOGRAF VB.BİR BELGE İLE AYİN YAPILIR
3.BEBEĞİN BİR BÖLGESİNE İĞNE(LER) SAPLANIR VE BÜYÜ (https://nedir.antoloji.com/buyu/) YAPILAN KİŞİNİN BEBEĞE BATI (https://nedir.antoloji.com/bati/)RILLAN YERİNDE BİR ACI BELİRİR BU İNSAN (https://nedir.antoloji.com/insan/)IN AKIL (https://nedir.antoloji.com/akil/) SAĞLIĞINI BOZABİLİR İKİŞİNİN İNTAHARINA KADAR GİDEBİLECK BİR İSKENCE YÖNTEMİDİR

uzuncocuk
19/12/2010, 18:56
uzuncocuk............ boyumun uzunlugundan kaynaklanıyor...bırde emeklı olunca acmayı dusundugum sadece basketbol urunlerı satacagım magazalar zıncırının ortak adı:)

GP COSKUN
19/12/2010, 19:45
karabüyü demek

BEZ,PAMUK VB.BEZ BEBEK (https://nedir.antoloji.com/bebek/) YAPMAK İÇİN KULLANILAN MAZEMELERDEN YAPILAN VOODOO BEBEĞİ BİR KARA (https://nedir.antoloji.com/kara/)BÜYÜ (https://nedir.antoloji.com/buyu/)DÜR VE BU BÜYÜ (https://nedir.antoloji.com/buyu/) AYİN SEKLİNDE YAPILIR
1.BEBEK HAZIRLANIR.
2.BEBEĞE BÜYÜ (https://nedir.antoloji.com/buyu/) YAPILACAK KİSİNİN FOTOGRAF VB.BİR BELGE İLE AYİN YAPILIR
3.BEBEĞİN BİR BÖLGESİNE İĞNE(LER) SAPLANIR VE BÜYÜ (https://nedir.antoloji.com/buyu/) YAPILAN KİŞİNİN BEBEĞE BATI (https://nedir.antoloji.com/bati/)RILLAN YERİNDE BİR ACI BELİRİR BU İNSAN (https://nedir.antoloji.com/insan/)IN AKIL (https://nedir.antoloji.com/akil/) SAĞLIĞINI BOZABİLİR İKİŞİNİN İNTAHARINA KADAR GİDEBİLECK BİR İSGENÇE YÖNTEMİDİR

piskopatmısın olm sen sana bi punto büyüsü yaparım buradan servisten çıkamazsın yemin ederim :dribble0:

16 CSE 79
19/12/2010, 21:09
piskopatmısın olm sen sana bi punto büyüsü yaparım buradan servisten çıkamazsın yemin ederim :dribble0:
Tuncay bence Coşkun,la çok ters düşme :) valla servisten çıkmazsın.Sonra puntoya benzer bezden bişey yap ona iğne falan :D çok uğraşırsın çooook:D

VooDoo
20/12/2010, 20:52

gerek yok herhafta ordayım zaten abi :D yakında maaşta verecekler bana çalışanı sanıyolar servisin :D

Tuncay bence Coşkun,la çok ters düşme :) valla servisten çıkmazsın.Sonra puntoya benzer bezden bişey yap ona iğne falan :D çok uğraşırsın çooook:D

coşkun abiye bi büyüye gerek yok büyülenmiş o zaten :D

kuhi
20/12/2010, 21:02
kuhi = Farçadan türkçeye geçmiş bir kelime ve DAĞLI demek soyadım :)