Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu punto kaçar
Summanus
27/07/2010, 15:24
Merhaba Arkadaşlar,
Puntom Son sürat ne yapıyor diye merak edip, bir deneme yaptım. aşağıdaki fotoğraflara ulaştım. Daha fazlasını yapabilen var mı? :)
keşke devir saatininde fotosunu çekseydin... merak ettim kaç devirde yaptı bu hızı..
zafermutlu
27/07/2010, 15:26
Merhaba Arkadaşlar,
Puntom Son sürat ne yapıyor diye merak edip, bir deneme yaptım. aşağıdaki fotoğraflara ulaştım. Daha fazlasını yapabilen var mı? :)
devir saatinide çekseydin keşke..
keşke devir saatininde fotosunu çekseydin... merak ettim kaç devirde yaptı bu hızı..
aynı anda aklımıza gelmiş:)
Summanus
27/07/2010, 15:31
aynı anda aklımıza gelmiş:)
Devir saatinin yarısını çekebilmişim. 4000' devri biraz geçmişti diye hatırlıyorum.
zaten daha fazlasini yapacak bişi birakmamişsin kanka:Dben de 195 yapmiştim devir 4000 i azıcık geçiyordu
yucelbasoglu
27/07/2010, 15:56
bende 205 yapmıştım ama daha fazla çıkmadı. yokuşta sorunlu birde itişlerde :)
zaten daha fazlasini yapacak bişi birakmamişsin kanka:Dben de 195 yapmiştim devir 4000 i azıcık geçiyordu
bayır aşşa mı yaptın evo delirtme beni yaktıracan arabayı 195 i görmüyo benim araba devir saatini elime alırım diye tırsıom 190 maksimum gördügümüz görecegimiz:D
ademtahir
27/07/2010, 16:02
ibreyi kıramamışın sayılmaz bu bi daha kine kırılmış resimleri istiyoruz :D
yok yahu ben kesinlikle yapmam öyle bir hız.. neme lazım.. valla iyi cesaret..
bayır aşşa mı yaptın evo delirtme beni yaktıracan arabayı 195 i görmüyo benim araba devir saatini elime alırım diye tırsıom 190 maksimum gördügümüz görecegimiz:D
otobanda düz yolda bidahakine resmini çekip göstercem sana.imha et sen o arabani:D
Summanus
27/07/2010, 16:53
ibreyi kıramamışın sayılmaz bu bi daha kine kırılmış resimleri istiyoruz :D
Madem saymıyosun, Kısmet olursa bi daha deneriz abi. Ama bu ibreler bildigim kadarıyla elektronik, kırılmıyo sanırım.
Var mı kıran? :)
ademtahir
27/07/2010, 16:56
Madem saymıyosun, Kısmet olursa bi daha deneriz abi. Ama bu ibreler bildigim kadarıyla elektronik, kırılmıyo sanırım.
Var mı kıran? :)
yok kardeş deneme bu kadarı yeter hatta fazla bile bu kadar cesaret bana fazla gelir mercedes 300 sel 215 dedi ezalarım titredi korktum bıraktım geçen yıl transporterim vardı 190 dedim korktum puntoyla asla cesaret edemem 170 en fazla yapacağımdır onuda yapmam için otoban veya double düzgün bir yolursa başka yemez :D
Ogulcan.Öğüt
27/07/2010, 16:59
Hayırlı İşler :D Hafif eğimli Otobanda 190-195 Gibi Bişeyler Görmüştk ..
otobanda düz yolda bidahakine resmini çekip göstercem sana.imha et sen o arabani:D
yoluda çekcen sadece kadranı deil ama dikkat et foto çekecem derken Allah korusun vicdan azabı cekerim bak:D
yokus asagi yaptiniz galiba hizi, düz yolda 180 de yakıt tüketimini 10.6 filan gösteriyor benimki
yoluda çekcen sadece kadranı deil ama dikkat et foto çekecem derken Allah korusun vicdan azabı cekerim bak:D
otoban ne kadar yokuş aşaği olabilir bildiğin düz yol:Dtamam senin için yolu da çekicem cenaze masraflarim sana ait ama aileme yük bindirme:D
GP COSKUN
27/07/2010, 17:20
evet eğimli bir yol
220 km hız 9,0 tüketim düz yolda biraz zor
otoban ne kadar yokuş aşaği olabilir bildiğin düz yol:Dtamam senin için yolu da çekicem cenaze masraflarim sana ait ama aileme yük bindirme:D
aman hocam kalsın saka değil o hızda fotoyla uğraşma
tamam ula rahat ol sen kıymalı pide ayran benden:D Allah korusun hacı şaka bi yana fotodan caydım ben istemiyom.otoban ne kadar yokus aşşa olabilir dion gel Dilovasına gör yokuşu:D kadran yetmez orda bassan hala gider:D
tamam ula rahat ol sen kıymalı pide ayran benden:D Allah korusun hacı şaka bi yana fotodan caydım ben istemiyom.otoban ne kadar yokus aşşa olabilir dion gel Dilovasına gör yokuşu:D kadran yetmez orda bassan hala gider:D
organizenin orasi değil mi?biliyorum o taraflari
organizenin orasi değil mi?biliyorum o taraflari
evet otoban ne kadar yokus aşşa olabilirmiş anladın o zaman:D
Gerçekten iyi cesaret Orhan. Umarım bu ilk ve son test olur tekrar denemeye kalkmazsın.
EvoKoray
27/07/2010, 19:30
en iyi basılcak yol İzmir-Aydın otobanı ;) iyi gitmişsiniz valla birde düzde görmek isteriz :) şimdilik 170 i geçmedik Evo yla ilerleyen günlerde 190-200 zorlucaz,bi tanıdık Evoyu aldıktan 3 gün sonra 190 yapmaya başladı fenaa olucak :)
mehmetbasli
27/07/2010, 22:09
bu hızı kuvvetle muhtemel uzun sağlam bir inişte yapmışsın çünkü teknik veriler de bunu ispatlıyor düzde aracın kilosu aerodinamiği motorun gücü ve torku ha bir de rüzgarı arkana aldığını hesaplasak da düzde bu sürate ulaşman imkansız. Yol bilgisayarında biraz ipucu veriyor. tüketim eğerin 9 gibi gözüküyor onuda geçelim bu hızda teorik olarak aracın en az 5000 devir üzerinde olması gerekirken sen 4000 biraz üstü diyorsun ki ben inanmadım arkadaşım kusura bakma üstelik 75 lik aracın birde. neyse birbirimizi de kandırmayalım çoğumuzun bildiği gibi kadranlar %10-%5 civarında fazla gösterir.eğer hala aksini iddia ediyosan arabaları almacasına düzde büyük bir iddiaya tutuşalım noter kanallı blöf değil. 140 lık lagunam ile 2 litre düzyinde bir çok araçla düzde yokuşta inişte çok kapıştım. rüzgarsız ve çok sıcak olmayan bir havada araç boş 205 55 16 lastik 2000 motor 140 hp ve 190 nm tork 1280 kilo ile uzun düzlüklerde ulaşştığım hız 210-220 eğer yokuş aşağı ise rahatlıkla 240 üstünü göörüyordum ha unutmadan 240 dan fazlasını göremedim çünkü lagunda hız kadranı 240 ta biter buraya ibreyi çok dayadım. vectra gt ile kulakları çınlasın serdar durmuş kardeşimle yotluk zamanımda 250 falan görmüştüm kanıkm donmuştu. nekadar hızlı geçiyordu etraftaki herşey. neyse sadede gelelim bu sürat düzde imkansız ama tuning varsa başka. ama önemli olan bu hızda arabını çektiği ızdırabı tahmin edebilirmisin bilmiyorum fakat ben bu yüzden lagunamda 90000 km'de subap iteceklerini değiştirdim. bir kere de triger koparttım komple üst kapak yaptık. sürekli 5000 6000 6500 çevirtmekten anlayacağın. arabanıza cebinize yazık arkadaşlar. araçlarımız premium kalite değil zaten limitlerde ve üstünde kullanmak onları çabuk tüketir. unutmada daha önemli bir şey söyleyeyim. beliki adrenalinin zirve yaptığı o anda hiçbir şey umurunuzda olmayabilir ama siz başaklarının umurunda olabilirsiniz ve bencil olmayalım. hayatımızın bizim için olmasa bile başkaları için çok önemi olabilir. sürat felakettir.
StrawBeeRy
27/07/2010, 22:51
ben hep görüyorum bu hızı :)
edelsang
27/07/2010, 23:06
bizim evo 170 i geçmiyi..yakıcam ben bu arabayı az kaldı
EvoKoray
27/07/2010, 23:12
bizim evo 170 i geçmiyi..yakıcam ben bu arabayı az kaldı
zorlamaya devam 3700 km de şimdi 170 i yapıyor,cumartesi istanbula gidiyoruz 170 i geçecekmi bakalım :) kaç bin km oldu seninki ?
mehmetbasli
27/07/2010, 23:18
ben hep görüyorum bu hızı :)
düzde 220 demeyeceksin umarım
StrawBeeRy
27/07/2010, 23:20
düzde 220 demeyeceksin umarım
hafif rampa aşağıdan bahsediyorum :)
bu hızı kuvvetle muhtemel uzun sağlam bir inişte yapmışsın çünkü teknik veriler de bunu ispatlıyor düzde aracın kilosu aerodinamiği motorun gücü ve torku ha bir de rüzgarı arkana aldığını hesaplasak da düzde bu sürate ulaşman imkansız. Yol bilgisayarında biraz ipucu veriyor. tüketim eğerin 9 gibi gözüküyor onuda geçelim bu hızda teorik olarak aracın en az 5000 devir üzerinde olması gerekirken sen 4000 biraz üstü diyorsun ki ben inanmadım arkadaşım kusura bakma üstelik 75 lik aracın birde. neyse birbirimizi de kandırmayalım çoğumuzun bildiği gibi kadranlar %10-%5 civarında fazla gösterir.eğer hala aksini iddia ediyosan arabaları almacasına düzde büyük bir iddiaya tutuşalım noter kanallı blöf değil. 140 lık lagunam ile 2 litre düzyinde bir çok araçla düzde yokuşta inişte çok kapıştım. rüzgarsız ve çok sıcak olmayan bir havada araç boş 205 55 16 lastik 2000 motor 140 hp ve 190 nm tork 1280 kilo ile uzun düzlüklerde ulaşştığım hız 210-220 eğer yokuş aşağı ise rahatlıkla 240 üstünü göörüyordum ha unutmadan 240 dan fazlasını göremedim çünkü lagunda hız kadranı 240 ta biter buraya ibreyi çok dayadım. vectra gt ile kulakları çınlasın serdar durmuş kardeşimle yotluk zamanımda 250 falan görmüştüm kanıkm donmuştu. nekadar hızlı geçiyordu etraftaki herşey. neyse sadede gelelim bu sürat düzde imkansız ama tuning varsa başka. ama önemli olan bu hızda arabını çektiği ızdırabı tahmin edebilirmisin bilmiyorum fakat ben bu yüzden lagunamda 90000 km'de subap iteceklerini değiştirdim. bir kere de triger koparttım komple üst kapak yaptık. sürekli 5000 6000 6500 çevirtmekten anlayacağın. arabanıza cebinize yazık arkadaşlar. araçlarımız premium kalite değil zaten limitlerde ve üstünde kullanmak onları çabuk tüketir. unutmada daha önemli bir şey söyleyeyim. beliki adrenalinin zirve yaptığı o anda hiçbir şey umurunuzda olmayabilir ama siz başaklarının umurunda olabilirsiniz ve bencil olmayalım. hayatımızın bizim için olmasa bile başkaları için çok önemi olabilir. sürat felakettir.
Yüzde yüz katılıyorum, benim aracımda 75bg 178km yi düz yolda geçemedim. kesinlikle iniş aşağı ve rüzgar arkadan esiyor olmalı yada araba boş değil!
hafif rampa aşağıdan bahsediyorum :)
o biraz hafif kalıyo... yani hafif değilde ciddi bir iniş diye tahmin ediyorum.
StrawBeeRy
27/07/2010, 23:45
mahmutbey gişelerden bahçeşehir gişelerinin orayı bilen bilir hafif eğimli 215 220 gördüm
bravo_sercan
27/07/2010, 23:47
daha fazlasını yapıcak bişey kalmamışki maşallah =)
düzde 170 i geçemeyenler bayır aşagı denesinler bide :)
GP COSKUN
27/07/2010, 23:53
asla aklınızdan çıkarmayın
mehmetbasli
28/07/2010, 00:23
asla aklınızdan çıkarmayın
bende bunu kastetmiştim
Ogulcan.Öğüt
28/07/2010, 00:25
Çoşkun abi noktayı koymş :)
multijet boyle yapıyorsa fiat t-jet motoru falan çöpe atsın .....
StrawBeeRy
28/07/2010, 00:46
multijet boyle yapıyorsa fiat t-jet motoru falan çöpe atsın .....
t-jet kullananlar söylüyor çeviriyormuş ibreyi :)
lionT-JET
28/07/2010, 00:54
+1000
Summanus
28/07/2010, 01:36
evet eğimli bir yol
220 km hız 9,0 tüketim düz yolda biraz zor
Evet Coşkun abi, yol eğimli ve 3 km kadardı. Düz yolda 205' i ancak görüyor.
Summanus
28/07/2010, 01:39
Gerçekten iyi cesaret Orhan. Umarım bu ilk ve son test olur tekrar denemeye kalkmazsın.
Başım göğe erdi. Tekrar denemeye gerek yok. :)
Summanus
28/07/2010, 01:57
Bu hızı Adana-Gaziantep otobanında, bence uzun sağlam bir iniş olmayan biraz virajlı otobanda denedim. Yol bilgisayarı iniş olduğuna dair evet ipucu veriyor tabiki. Devre gelince o süratta tabiki devre yada ibreye değil yola bakmak durumunda oluyorsunuz. bildiğim kadarıyla dizel araçlarda 5000 devirde devir sınırlayıcı mevcut. Aracım 75' lik değil 90'lık. Burada maksadım kimseyi kandırmak yada herhangi birşey ispatlamak değil sadece paylaşım idi.
Süratın düzde olduğunu iddia eden bir mesaj yazdığımı hatırlamıyorum. Devir saatine gelince ise 4000' in üstü diye hatırlıyorum yazdım ama kesinini hatırlamıyorum. yolculuk esnasında tek olduğumdan fotoğrafı o süraatte rastgele 3 adet çektim. Sadece 3-4 km lik bir aralıkta deneme yaptığımdan dolayı aracımın üst limitlerini zorladığımı düşünmüyorum. Kısa bir deneme idi ki normal zamanlarda, düzlükte bu süraate zaten araçlarımızın ulaşması bencede mümkün değil.
bir cahillik ettik :) forumdaki dostlarımızla da bunu paylaştık. 90' lık araç bu sürati yapabiliyormuş. Diğer arkadaşlar denemesin :). Çünkü araç 170 km den sonra hakimiyet güvenini bence azaltıyor/kaybediyor.
t-jet kullananlar söylüyor çeviriyormuş ibreyi :)
ne yani mjtd ile tjet son süratte aynı mı gidiyor diyorsun:scooter0:
abdurrahman aslan
28/07/2010, 11:50
güzel bi çalışma olmuş :):)
StrawBeeRy
28/07/2010, 11:55
ne yani mjtd ile tjet son süratte aynı mı gidiyor diyorsun:scooter0:
tek farkı t-jett düzlüktede bu hıza çıkıyordur rampa aşağı çeviriyordur ibreyi mjet ise sadece rampada bu hıza çıkıyor düzlükte 175 felan :)
kaptan_ahab
28/07/2010, 14:59
Araçlarımız yokuş yukarı 140 km yi yakalıyor, düz yol fobisi var galiba.
EvoKoray
28/07/2010, 15:34
Araçlarımız yokuş yukarı 140 km yi yakalıyor, düz yol fobisi var galiba.
aynen :) düzlükte 160-170 gidiyoruz bayıra gelince 135-140 a düşüyor düzlük bulunca takrar 170 e yaklaşıyor. daha aşamadık şu hızı :D
fatihsen67
28/07/2010, 16:12
Arkadaşlar ben düşük bir eğimde 195 km hız yaptım. Fakat çok riskli. Bana hiç güven vermedi.
mehmetbasli
28/07/2010, 17:23
[QUOTE=Summanus;348180]Bu hızı Adana-Gaziantep otobanında, bence uzun sağlam bir iniş olmayan biraz virajlı otobanda denedim. Yol bilgisayarı iniş olduğuna dair evet ipucu veriyor tabiki. Devre gelince o süratta tabiki devre yada ibreye değil yola bakmak durumunda oluyorsunuz. bildiğim kadarıyla dizel araçlarda 5000 devirde devir sınırlayıcı mevcut. Aracım 75' lik değil 90'lık. Burada maksadım kimseyi kandırmak yada herhangi birşey ispatlamak değil sadece paylaşım idi.
Süratın düzde olduğunu iddia eden bir mesaj yazdığımı hatırlamıyorum. Devir saatine gelince ise 4000' in üstü diye hatırlıyorum yazdım ama kesinini hatırlamıyorum. yolculuk esnasında tek olduğumdan fotoğrafı o süraatte rastgele 3 adet çektim. Sadece 3-4 km lik bir aralıkta deneme yaptığımdan dolayı aracımın üst limitlerini zorladığımı düşünmüyorum. Kısa bir deneme idi ki normal zamanlarda, düzlükte bu süraate zaten araçlarımızın ulaşması bencede mümkün değil.
bir cahillik ettik :) forumdaki dostlarımızla da bunu paylaştık. 90' lık araç bu sürati yapabiliyormuş. Diğer arkadaşlar denemesin :). Çünkü araç 170 km den sonra hakimiyet güvenini bence azaltıyor/kaybediyor.[/Q
mesajın bu kadar dallanıp budaklanınca belirtiyorsun yokuş aşağı diye? bunu ilk mesajında belirtmen gerekirdi dürüstlük adına..
neyse seni kırmak istemem arkadaşım ama sözüm meclisten dışarı birçoğumuz mesajımda belirtiğim gibi abartıyı sever bazen dozu kaçar inandırıcılıktan uzaklaşır sahibi farketmeden.. sadece kasıtlı yazılmış olduğunu düşündüm çünkü bu tarz olaylara gıcık oluyorum. kırdıysam özür dilerim.
aynen :) düzlükte 160-170 gidiyoruz bayıra gelince 135-140 a düşüyor düzlük bulunca takrar 170 e yaklaşıyor. daha aşamadık şu hızı :D
aynı şeyi bende farkettim, duz yolda daha yüksek hızlara çıkıyor ne hikmetse
SKELETER
30/07/2010, 11:16
Nettin hocam sen ya. Arkadaşlar az yavaş bu kadarına ihtiyacımız yok.
Hüseyin takma kafana Grande puntolarda hız göstergesindeki sapma daha fazla bizim göstergeler sapması çok az ben otobanda hafif eğimli yolda 193km gösterirken GPS 185km gösteriyordu devirde 4000 deydi. iyi kaçıyor bizim arabalar. hele bi 10.000 devirim o zaman görecem :)