Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön ızgara boyama hk.
Merhaba arkadaşlar,
Alt ızgara ile bütünlük sağlaması açısından orjinal ön ızgaramı siyaha boyatmayı düşünüyorum. Sağlıklı olması açısından ne tip boya kullanmalıyım sizce?
ademtahir
26/07/2010, 12:25
aynı şeyi bende yaptırcam araştırma içindeyim...
ben dusunuyorumda vakit ayıramıyorum ızgarayı söküp akçalı veya casati nin mat siyah boyası var onla dusunuyorum veya ithal bir boya var mtn diye duvar resimcileri(graffiti) yapanların boyasıdır piyasadaki en kaliteli boyadır onun mat siyahından alıp yapmayı dusunuyorum
Ben boyacıya sordum boyanın çok önemli olmadığını ancak boya atılmadan önce iyice zımparalanması gerektiğini söyledi yoksa tutmaz pul pul dökülür dedi araları zımpara yapmak çok uğraştırır yapmassan yıkamacıya gittinmi boyalar atar diye söyledi.
Punto_Can
26/07/2010, 19:19
bende yaklaşık 1 ay önce uyguladım, alt ve üst panjuru söküp, üstünkörü zımparalayarak boyadım. sadece alt panjura astar attım, üst panjur astarsız oldu ama yaptıktan sonra 4 kez yıkandı atma vs. şimdilik yok.
ayrıca toplam 5 kat boyadım, her kat arasında 30-45dk arasında kurumaya bıraktım, 3 kat 1.gün, 2 kat 2.gün attım ve 1 günde tam kuruması için beklettim. ilk ve son halini ekliyorum...
SpyHunter33
26/07/2010, 19:40
Benim ki de Gri renkteydi bir gün canım sıkıldı siyah sprey boya ile boyadım :D iki üç kat yaptıktan sonra simsiyah oldu o halde defalarca da yıkamaya girdi hiç bişi olmadı sonra bir gün panjurum düştü ( tırnakları kırıktı ) yenisini almak için araştırdım sonra buldum aaaa bir baktım yenisi orjinalinde siyah :D ne sevindirik oldum
Teşekkürler herkese ayrı ayrı. Senin taktiği uygulayalım bakalım Can.
Punto_Can
26/07/2010, 21:51
Teşekkürler herkese ayrı ayrı. Senin taktiği uygulayalım bakalım Can.
o zaman sana ekstra birkaç öneride bulunuyum.
1-sprey boyayı çok yakından püskürtme, boya akıp damla şeklinde kuruyor.
2-en az 4 kat boya at ve her kat arasında en az 45dk bekle.
3-boyadıktan sonra 3-5 gün basınçlı suya doğrudan maruz bırakma.
4-alt panjuru çıkarırsan, çıkardıktan sonra tekrar takmak neredeyse imkansız, plakanın olduğu yer içeri doğru esniyor ve bu yüzden tırnakları oturmuyor, belki burada biraz sıkıntı yaşayabilirsin.
Alt panjur kendiliğinden siyah zaten, öneriler ve deneyimlerin için çok teşekkürler.