Orijinalini görmek için tıklayınız : Karter muhafazası
slm, bugün aracımda karter muhafazası olmadıgını farkettim.fabrika çıkışı yeni araçlara karter muhafazası takmıyorlarmış. benim ne yapmam gerekiyor. yardımlarınız için teşekkürler.
SRDR KRKC
22/07/2010, 01:03
Alman Gerekiyor. Servisten Veya Yan Sanayi Ama Kartel Korumalar 120 130 TL Civarında Tavsiye Ederim Gerekli Birşey...
GP COSKUN
22/07/2010, 01:05
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/325-alt-koruma.html
SKELETER
22/07/2010, 01:14
Arkadaşlar bende de yok. Sizce olmamasının büyük zararı olurmu? Pek bir narin görünüyor gerçi kartel muhafazası olmayınca
SRDR KRKC
22/07/2010, 01:19
Kartel Muhafazası Yağ Haznesini Dış Etkilere Karşı Koruma Amacıyla Takılır, Genelde Toprak Veya Arazi Tarzı Yollarda Olası Sert Sürtmelere Veya Ufak Tefek Kaldırıma Çıkmalarda Muhafaza Etmesi Amacıyla Takılan Çelik Malzemeden Yapılmış Bir Malzeme.
Takılması Çok Şart Değil Ama Takılması Uygundur. 100 150 TL Bir Rakam İçin Daha Fazla Süpriz Masraflardan Kurtulabilirsiniz.
Ben de olmadığını ufak bir tecrübeden sonra öğrenmiştim.
Kamyonların geçmesi sonucuyla yolun bir kısmı çökmüştü ortası yüksek kalmıştı yani.
Virajıdöndüm bir anda karşıma çıktı üzerinden ortalar geçerim ben de dedim.
bir cıyk sesi duydum tamam bir yerler dağıldı garanti dedim.
uygun yere çekip eğildim ki tam ortaladığımdan ekzosun susturucusunu vurmuşum bu telle sarılı gibi olan hafif bir eğilme var baş kısmında başka bri şey yok delinmemiş.
Fakat biraz yandan gitsem karteri orada bırakabilirmişim.
Onun için muhafaza gerekli gibi duruyor.
Ben de olmadığını ufak bir tecrübeden sonra öğrenmiştim.
Kamyonların geçmesi sonucuyla yolun bir kısmı çökmüştü ortası yüksek kalmıştı yani.
Virajıdöndüm bir anda karşıma çıktı üzerinden ortalar geçerim ben de dedim.
bir cıyk sesi duydum tamam bir yerler dağıldı garanti dedim.
uygun yere çekip eğildim ki tam ortaladığımdan ekzosun susturucusunu vurmuşum bu telle sarılı gibi olan hafif bir eğilme var baş kısmında başka bri şey yok delinmemiş.
Fakat biraz yandan gitsem karteri orada bırakabilirmişim.
Onun için muhafaza gerekli gibi duruyor.
geçen hafta bende yolda süreterek geçtim hızım 110 falan vardı.. ama hiç bakmadım bile.. bugün eve gidince bakayım bari...
WiSTaRiA
22/07/2010, 10:20
Alman Gerekiyor. Servisten Veya Yan Sanayi Ama Kartel Korumalar 120 130 TL Civarında Tavsiye Ederim Gerekli Birşey...
Serdar arkadaşa katılıyorum... Almakta çok büyük yarar var... Servislerde 85 lira + işçilik arkadaşlar.. Yalnız bir husus var plastik olanından alın saç almayın neden diyecek olursanız, çoşkun usta yanlışım varsa lütfen düzeltirsen sevinirim... Bizim araçlarımızda Allah göstermesin kaza anında güvenlik açısından motor düşürme özelliği var. Saç karter muhafaza alırsanız sıkıntı olabilir ama plastik olursa zaten servislerde araçlarımıza uyanlar plastik daha sağlıklı olur ve grandelerin güvenlik olayınada tam uyar...
zafermutlu
22/07/2010, 11:34
bencede al malum yollarda çalışmalar oluyor bozuk oluyor gerekli bişey.. zaten fabrika çıkışı şunu takmamalarına kıl oluyorum.. şimdi kullandıgıma taktırmıştım aldıgımada taktıracam.. birşey gelmişti başıma bu kartel muhafazanın arasına taş giriyor araba birden devirden düşüyor eyvah diyosunuz masraf çıktı araba bozuldu .. taşı çıkarıyosunuz düzeliyor:)
StrawBeeRy
22/07/2010, 11:40
bendede yok bundan aslında almak lazım bazen sürtüyor bir gün kartersiz eve gelicez yoksa :)
Serdar arkadaşa katılıyorum... Almakta çok büyük yarar var... Servislerde 85 lira + işçilik arkadaşlar.. Yalnız bir husus var plastik olanından alın saç almayın neden diyecek olursanız, çoşkun usta yanlışım varsa lütfen düzeltirsen sevinirim... Bizim araçlarımızda Allah göstermesin kaza anında güvenlik açısından motor düşürme özelliği var. Saç karter muhafaza alırsanız sıkıntı olabilir ama plastik olursa zaten servislerde araçlarımıza uyanlar plastik daha sağlıklı olur ve grandelerin güvenlik olayınada tam uyar...
bende seviste sordugumda plastik daha iyi olur demişti usta.
benim de arkadaşım plastik taktırmış 150tl onunkisi cruzeydi ama opel servisinden bizimkiler ne kadar ister acaba?bir de kaç günde takarlar ya da aynı gün içersindemi?
ibrahim06
22/07/2010, 13:09
Kavaklıdere'den Müslüm Bey bana muhafazadan ziyade muhafazayı tutturmada kullandıkları civataların-tutturucuların para ettiğini söylemişti.100-150 arası bişey. aracım şuan 8binde. 10bin olunca ben de yaptırmayı düşünüyorum. 2 hafta önce kaplumbağaya çarpınca karar verdim.
Ben de bir benim başıma geliyor sanıyordum :)
WiSTaRiA
22/07/2010, 19:15
Kavaklıdere'den Müslüm Bey bana muhafazadan ziyade muhafazayı tutturmada kullandıkları civataların-tutturucuların para ettiğini söylemişti.100-150 arası bişey. aracım şuan 8binde. 10bin olunca ben de yaptırmayı düşünüyorum. 2 hafta önce kaplumbağaya çarpınca karar verdim.
Tatilde İzmirdeydim ve izmir buluşmasına misafir oldum. Oradan bir kardeşimle karter muhafazası mevzusuna daldık ve oda bana aynısıni söyledi aparatlar civatalar para tutuyomuş abi diye bende bilememki kardeşim dedim.. Sonra Çorlu'ya gelince servisime sordum karter muhafazasını yok ya olurmu öyle şey dedi servis. Karter muhafazası 85 TL herşey içinde 15 TL de işçililk desek 100 TL tutar dediler.. Yani demek istediğim arkadaşlar civata mivata ücreti isterlerse pazarlık yapın...
2 gün önce sordum servise
önemli olan muhafazanın değil kullanılan civatanın olduğunu söyledi. civataların tanesi 15 tl miş bu yüzden 180 lira gibi fiyat çıktı. bende normal birşeyle vidalayalım dedim, servisdeki elemanda o zaman en ufak birşeyde atma yapar dedi.
bilemiyorum çelik civata ve somunla güzelce vidalandımı birşey olmaz kanımca.
WiSTaRiA
23/07/2010, 19:29
180 liraları bulmamalı bizim burada en fazla taşçatlasa 100 dediler bana...
SKELETER
23/07/2010, 23:28
Bakıma gidince sorim bende. 150 TL yi geçmezse alim diyorum. Gerçi çok çukur kasis ıvır zıvır konusunda çok titiz kullanırım ama kaza işte belli olmuyor.
Tatilde İzmirdeydim ve izmir buluşmasına misafir oldum. Oradan bir kardeşimle karter muhafazası mevzusuna daldık ve oda bana aynısıni söyledi aparatlar civatalar para tutuyomuş abi diye bende bilememki kardeşim dedim.. Sonra Çorlu'ya gelince servisime sordum karter muhafazasını yok ya olurmu öyle şey dedi servis. Karter muhafazası 85 TL herşey içinde 15 TL de işçililk desek 100 TL tutar dediler.. Yani demek istediğim arkadaşlar civata mivata ücreti isterlerse pazarlık yapın...
O kardeş benim :) Abi bana da kasım ayında 200 TL'nin üzerinde fiyat çıkarmıştı birmot ve merkez servis sağolsunlar, şimdi bir daha bi yoklayayım, olmadı Çorlu'dan bana yollarsın abi :spider:
squidward
24/07/2010, 01:11
benimde kayınpederim dün arabada karter olmadığını farkedince hemen bi karter taktır dedi bana antalyada yaptıracağım bence çok gerekli bişey 100 civarı olur diye tahmin ediyorum
Romeo_er2
24/07/2010, 01:36
t-jet sport lar orjinal 3 parça muhafaza takılı olarak geliyo :D siparişle istendiğinde malesef tek orta parça gelicek sizede..yanlar açık kalıyo..
WiSTaRiA
24/07/2010, 01:56
O kardeş benim :) Abi bana da kasım ayında 200 TL'nin üzerinde fiyat çıkarmıştı birmot ve merkez servis sağolsunlar, şimdi bir daha bi yoklayayım, olmadı Çorlu'dan bana yollarsın abi :spider:
Kusura bakma be ım evet sendin o :):):) Geçen servise gittiğimde seninle konuştuğumuz olayı anlattım hayret ettiler. Bizim fiyatlarımızın hepsi aynıdır fazla fiyatsöylüyemezler dediler. Burdan yolluyacam olmassa dedim tamam dediler.. Banada karter muhafaza + civatalar + işçilik 100 - 110 TL civarı dediler... Nezaman istersen ayarlarız... Yada sen arabanı gönder ben taktırıp geri göndereyim :):):)
arkadaşlar ben 120 tl ye plastik olandan taktırdım.gerekli.çünkü bir arkadaşım yolda giderken kamyondan atan bir taş sebebbiyle karteli patlatmıştı.en azından sürtmelerde sesi duyup daha dikkatli davranıyor insan;)
Kusura bakma be ım evet sendin o :):):) Geçen servise gittiğimde seninle konuştuğumuz olayı anlattım hayret ettiler. Bizim fiyatlarımızın hepsi aynıdır fazla fiyatsöylüyemezler dediler. Burdan yolluyacam olmassa dedim tamam dediler.. Banada karter muhafaza + civatalar + işçilik 100 - 110 TL civarı dediler... Nezaman istersen ayarlarız... Yada sen arabanı gönder ben taktırıp geri göndereyim :):):)
Çok teşekkür ederim abi ilgin için, ben bi bakayım ne diyolar burdan, sonra sana haber vericem. Saygılar.
WiSTaRiA
25/07/2010, 00:52
Çok teşekkür ederim abi ilgin için, ben bi bakayım ne diyolar burdan, sonra sana haber vericem. Saygılar.
Saygı ve sevgiler benden canım kardeşim...
mehmetbasli
25/07/2010, 21:31
arkadaşlar karter muhafaza kesinlikle gerekli servis fiyatı 85+ işçilik ama piyasada opar satan bir parçacıdan civatalar dahil 95 liraya aldım. usta arkadaşımla 40000 bakımında da taktık. buralar çok tozlu çamurlu olduğu için neredeysa 4 ayda bir motor yıkarken şimdi 1 yıl olacak hala motor haznesi ve diğer elemanlar tertemiz.
karter muhafazasi olmamasi cok saçma sanırım opsiyona giriyor son model araçlarin hepsinde yok galiba?
abi kimileride sac iyi diyor.arkadaşım da son model cruze aldı servise götürdü koruma için sac daha iyi demişler plastikten 150TL sac takdırdı.araç markalarına göre sac ya da plastik durumu değişiyor muki?
StrawBeeRy
28/07/2010, 11:59
yazın bu sistemi önermiyorlar saç veya plastik fark ediyormu karter soğuma yapamıyormuş doğrumudur peki?
arkadaşlar, bende linea var, 45tl ye plastiğini takıyorlardı, 55tl ye sac, ben sac taktırmıştım, serviste, puntoların farklı mı acaba koruması?
bir de koruduğu doğru ama korumadan önce hiç altını vurmamış olan araç, 10000 de koruma takıldı altını vurmaya başladı :D
benimde kayınpederim dün arabada karter olmadığını farkedince hemen bi karter taktır dedi bana antalyada yaptıracağım bence çok gerekli bişey 100 civarı olur diye tahmin ediyorum
siz aracınıza muhakkak bir karter taktırın :thumbup1:
konuyu hortlatayım.
istanbulda uygun fiyata karter muhafazası bulabileceğim yer bilen var mı? önerileri bekliyorum arkadaşlar.
toprakozz
25/03/2014, 16:57
bende yardım beklıyorum...
biancoangelo
25/03/2014, 17:02
Kartel Muhafazası Yağ Haznesini Dış Etkilere Karşı Koruma Amacıyla Takılır, Genelde Toprak Veya Arazi Tarzı Yollarda Olası Sert Sürtmelere Veya Ufak Tefek Kaldırıma Çıkmalarda Muhafaza Etmesi Amacıyla Takılan Çelik Malzemeden Yapılmış Bir Malzeme.
Takılması Çok Şart Değil Ama Takılması Uygundur. 100 150 TL Bir Rakam İçin Daha Fazla Süpriz Masraflardan Kurtulabilirsiniz.
Bizdeki çelik değil bildiğin leğen naylonu.
Gerçekten işe yarıyorsa takrımakta fayda var bazıları ise kartein çabuk soğumasını engelliyor zararlı falan diyolar kime inansak acaba kafam karışıyo
Yurt dışından gelen puntoların karter korumasını söküp sonradan satıyorlar sanırım,koltukları falanda söksünler biz sonradan yavaş yavaş toplarız:)motorun toz ve çamur olmaması için bile takılır bence ama asıl amaç karteri korumak düşünsenize delindiğini Allah korusun motoru pert etmeyi bırakın kaza bile yaptırır..
sac olması belki daha iyi ama yan taraftaki plastik ayaklarında sac olması lazım,plastik en iyisi..2 yıl önce stilomun karter koruması 300 tl idi bizde 100 tl ye fiberini yaptırmıştık ama plastik daha iyi tabi..
enderfikret
13/04/2014, 21:26
Arkadaşlar, dünya otomotiv sanayii, kartel koruyucuyu yıllar önce güvenlik nedeniyle bıraktı. Bir kaza anında motor yere düşecek, içeri girip insanlara zarar vermeyecek. İşte temel gerekçe bu.
Sonsuzluga
13/04/2014, 22:09
https://img..com/d/14/04/14/ehyzuqy7.jpg sac olanı kimse tavsiye etmedi 4-5 gun oluyor plastik olanı aldım 40 tl ye takılmayı bekliyor
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
arkadaşlar lütfen kulaktan dolma iş yapmayalım. fiat yetkili servisinin verdiği cevap aynen şudur. bir kaza anında motorun şöför mahaline zararını en aza indirmek için motor kendini yere bırakmaktadır. bu yüzden karter koruması konulmamaktadır. karter korumamı canmı derseniz elbetteki can.
bu karter muhafaza da bu yüzden plastik yapılıyor.Kaza anında kolayca kırılır bu parça.Ayakları ve kendisi de bu yüzden plastik, hatta plastikten daha hassas bir malzeme...
C2105 cihazımdan gönderildi
Yukarıda arkadaşların söylediği gibi karter muhafazasının olmaması tamamen güvenlikle ilgili, biz de kardeşimin yeni aldığı 0 km (opel astra) araca taktırmak için servise gittiğimizde servis uzmanı bu gerekçeyi söyledi, karter muhafazası motorun yere inmesini engelleyerek sürücü mahalline baskı yapıyormuş , güvenlik nedeni ile olmaması daha iyi ama isterseniz yaparız dediler, biz yaptırmadık, cana gelmesin mala gelsin diye düşünüyorum.
Arkadaşlar ben de yaptırmak istiyorum karter koruması. Yetkili servislerde çok fazla ücret çıkartıyorlar. 200tl civarı (plastik olanına). İlk aracı aldığımda dikkat etmemiştim ancak daha sonra kaputu açtığımda herhangi bir koruma olmadığını gördüğümde çok şaşırdım. Nasıl olmaz diye? Özelde plastik olanına işçilik dahil 70tl, saç olanına ise 150tl fiyat biçtiler. Takmanın araç içindeki sesi de azaltacağını düşünüyorum aslında. Bir de geçen hafta yetkili serviste alt izolasyon yaptırdım. Şu an kararsızım yaptırayım mı yaptırmayayım mı diye? Yaptıranların fikirleri nedir?
kstmehmet
14/09/2014, 20:35
ümraniye taraflarında evo için karter koruma taktıran, bilen var mı?
2012 dizel
1,3
mj
s&s
95hp
dualogic
için karter muhafaza hakkında deneyimleriniz var mı,
internette baktım göremedim,
2012 den sonra değişmiş galiba
slm, bugün aracımda karter muhafazası olmadıgını farkettim.fabrika çıkışı yeni araçlara karter muhafazası takmıyorlarmış. benim ne yapmam gerekiyor. yardımlarınız için teşekkürler.
Karter aslında çokta iyi bir özellik değil, Allah korusun kaza aninda önden darbe yerseniz aracin motoru yere düşmeyecek ve yolcuların sıkışmasına neden olacaktır. Ama bi yandan da gerekli gibi gözüküyor kötü Türkiye yollarinda
Karter aslında çokta iyi bir özellik değil, Allah korusun kaza aninda önden darbe yerseniz aracin motoru yere düşmeyecek ve yolcuların sıkışmasına neden olacaktır. Ama bi yandan da gerekli gibi gözüküyor kötü Türkiye yollarinda
Serviste takılan karter muhafaza plastikten sac malzeme değil.
iPad 'den aracılığı ile gönderildi
hocam ben her aracıma taktırırım,
seside azaltıyor,
alttan aracın altına rüzgarı kesiyor,
bir de sanki viraj demiri gibi, topladığını hissediyorum , ön kısmı
servisler yüksek çıkırıyor plastik olana takma dahil 180 dediler
servisler yüksek çıkırıyor plastik olana takma dahil 180 dediler
piyasada metal olanı var mı biliyonuz mu 2012 punto lounge için
piyasada metal olanı var mı biliyonuz mu 2012 punto lounge için
saç olanı var servislerde fiyat 180falan değil ama özel serviste taktırın aynı parça aynı civata. işin enteresanı astrama 2012de taktırmak istemiştim 10bin bakımında hediye ettiler sağolsunlar faturada fiyata baktım 50lira :)
sakinkaradas
24/01/2015, 13:16
arkadaşlar 5-6 kişi olursanız ben 50 tlden size krater muhafazası getirtirim.GP ve evi ayni.benim evoya ben gecen hafta taktim. cıvata yerleri farklı oluyor sadece akilli vida kullanınca bu problemde kalkiyor.ben sırf motoru pislikten korumak için taktım.temizletiyorsun10 gün sonra her tarafında su sicrama lekesi.en azından simdi pırıl pırıl.koruma anlamında birşey katacağını sanmamzira plastik malzeme.ama taş çalı çırpı girmesini engelliyor
sakinkaradas
24/01/2015, 13:18
arkadaşlar orijinal olani plastiktir.çoğu servis satmadığı için sac sanıyor.yanilmayin.benden uyarmasi
Evo sonrası 2012 de aynı mı?
kadir_yilmaz
06/03/2015, 10:58
Aracı alırken hiç dikkat etmediğim karter koruması dün kaputu kaldırıp motora baktığımda fark ettim. Üst taraftan bakınca alt taraf olduğu gibi görünüyor ve herhangi bir koruma yok.İnternet sitelerinde grande punto modeli için olan var . Punto evo modeli için online nerden satın alabilirim ve plastik mi metal önerirsiniz?
arkadaşlar 5-6 kişi olursanız ben 50 tlden size krater muhafazası getirtirim.GP ve evi ayni.benim evoya ben gecen hafta taktim. cıvata yerleri farklı oluyor sadece akilli vida kullanınca bu problemde kalkiyor.ben sırf motoru pislikten korumak için taktım.temizletiyorsun10 gün sonra her tarafında su sicrama lekesi.en azından simdi pırıl pırıl.koruma anlamında birşey katacağını sanmamzira plastik malzeme.ama taş çalı çırpı girmesini engelliyor
o kişilerden bebim +1 yani mesle parça değilde nerde taktırabiliriz benim binanın altında lastikçim var onun lift beyağ kaldırıyor herhalde iş görür eski puntomada taktırmıştım sesi bayağ da kesiyor ancak oda plastikti ve iç tarafında sünger vardı sanırım bu izolasyon için ayrıca üç parça olan kulakçıklı olanlar varmış onlar hiç boşluk bırakmadan kapatıyormuş onlar daha iyi değil mi? Çünkü eski aracımda yaptırınca lastiklerin ora boşta kalmıştı yinede
yok mu alan karter koruma?
kadir_yilmaz
08/03/2015, 15:49
6 kisiden biri ben olabilirim. Bana da lazim.
kadir_yilmaz
16/03/2015, 15:14
5-6 kişi olamayacaz zannedersem ben 1 adet almak istesem olur mu? Veya hangi siteden temin edebilirim.
sakinkaradas
16/03/2015, 15:15
533 2717928 den bana ulasabilirsin
533 2717928 den bana ulasabilirsin
Hocam 1,3 Multijet
start and stop
otomatik için kartel muhafaza ( saç olanından)
acil lazım bana
araç 2012 Lounge,
Varsa yollar mısın
Linea ve 2012 punto lounge karter muhafaza uyar mı bir birine
dün internetten 124 TL'ye aldığım muhafazayı taktırdım, sesi çok güzel kesti,
araba daha keyifli oldu,
alta giren rüzgarıda azalttı
kesinlikle tavsiye ederim
hayırlı olsun şükrü bey kartel muhafaza sac mı bakalit mi?
Daha yeni 2014 model Lineaya'ya taktırdık Kartel Muhafaza 80 TL Nevşehir Fiat Servisi bilginiz olsu
saç, muhafaza plastiklerin bir işe yarayacağını düşünmüyorum,
güvenlik konusun gelince, ki bana zaten mantıklı gelmiyor
dikkatli sürüyorum,
byadrenalin
20/05/2015, 18:56
dün internetten 124 TL'ye aldığım muhafazayı taktırdım, sesi çok güzel kesti,
araba daha keyifli oldu,
alta giren rüzgarıda azalttı
kesinlikle tavsiye ederim
Sac mı karter muhafazası ? Bir ilan linkini alabilir miyim acaba ? Benim de acil taktırmam gerekiyor :)
AKSOY FIAT YEDEK PARÇA/ FIAT PARÇACIM / FIAT PARÇACIM (https://www.fiatparcacim.com) aksoy civata hırdavat ankara,
0312 354 61 29 linki unuttum, ama faturadan yazıyom bunları, reklam gibi oldu ama,
ben istanbuldayım onlar ankara'da
stok kodu km-fi107 karter muhafaza saç g. punto
aksoycivata@hotmil.com
ürün sağlam bir ürün,
memnun kalmasam,
işime yaramasa bu şekil detaylı bilgi vermezdim,
bende ilk saç muhafaza aradığımda ne yapcağımı bilemedim,
linki buydu galiba hatrınız için girip baktım,
https://www.fiatparcacim.com/index.php?route=product/product&keyword=KARTER%20MUHAFAZA&product_id=4523
siz yine de sipariş öncesi arayıp teyit alın,
byadrenalin
21/05/2015, 21:11
Teşekkürler. Tam olarak uyum sağladı değil mi araca ? Kesme biçme işlemi yapmak zorunda kaldınız mı ?
Teşekkürler. Tam olarak uyum sağladı değil mi araca ? Kesme biçme işlemi yapmak zorunda kaldınız mı ?
hiç bir problem yok,
sesi kesti
arabanın altına giren rüzgar kayıp gidiyor sanırsam
çünki otobanda vibrasyon azaldı