Orijinalini görmek için tıklayınız : Ağaç reçinesi ve boya sorunu
sancak26
20/07/2010, 15:43
selamlar. bilindiği üzere herkesin bir garajı olamıyor. bende onlardan biriyim.
son bir aydır canımı sıkan aracın üzerindeki; camlar, sağ, sol, ön, arka hertarafında olan topluiğne topuzundan biraz daha küçük yüzbinlerce diyim artık lekelerden dolayı bugün birmottaydım.
görevliler inceledikten sonra tam olarak ne olduğunu bilemediler. ağaç reçinesi olabilir, sprey boya olabilir dediler. hertürlü lokal müdahalaya rağmen çıkartamadılar. sonuç olarak 2-3 kez pastadan sonra boya koruma yapılacağını ve maliyetin 300tl olduğunu söylediler. ve tatil arefesinde can sıkıntımı bir kat daha artırdılar.
çektiğim fotolarda kızmızı zeminde gözükmüyor ama camda net.
sancak26
20/07/2010, 15:44
bunlarda kazayla çekilen fotolar:)
selamlar,
reçine ile ilgili atas firmasından murat beyle görüşüp reçine için ürün aradığınızı söylerseniz yardımcı olacaktır. 1 kutusu 10 tl + kargo diye hatırlıyorum. normalde perakende satışları yoktur ama siz skodaforumdan köksaldan aldım numarayı diyin o zaman yardımcı olur.
ofis tel:0212 346 400 00
bu arada geçen pazar arkadaşın beyaz astrası da 1 hafta ağaç altında yazmış boyada onlarca belki yüzlerce minik minik lekeler vardı. komple kil+pasta+cila yaptık %90 dan fazla temizlik sağladık.
sancak26
20/07/2010, 16:08
selamlar,
reçine ile ilgili atas firmasından murat beyle görüşüp reçine için ürün aradığınızı söylerseniz yardımcı olacaktır. 1 kutusu 10 tl + kargo diye hatırlıyorum. normalde perakende satışları yoktur ama siz skodaforumdan köksaldan aldım numarayı diyin o zaman yardımcı olur.
ofis tel:0212 346 400 00
bu arada geçen pazar arkadaşın beyaz astrası da 1 hafta ağaç altında yazmış boyada onlarca belki yüzlerce minik minik lekeler vardı. komple kil+pasta+cila yaptık %90 dan fazla temizlik sağladık.
önerin için teşekkür ediyorum. ama; ağaç reçinesi olduğu konusunda birmot emin değil. hatta ne olduğu konusunda bile emin değil. bende değilim:) böyle bir belirsizlik olunca işi kökten halletmek için boya korumayı önerdiler bana.
hayırlısı bakalım. eğer boya korumaya kalırsa bu iş tatil dönüşüne bırakmak zorundayım.
Benim tavsiyem Meguiars-ziebart gibi yerlere gidip yetkili kişiyle görüsmektir...
Şahsen aracımın cila-pasta-boya koruma işlerini serviste yaptırmam..Daha profesyonel olan meguiars-ziebart tarzı yerlere gitmek olucaktır..
aslında yakın olsak yardımcı olmaya çalışırdım ama biraz uzağız :( önce sanayide bi boyacıda aracın çok gözönünde olmayan bir yerini spot test yaptırıp ufak bir pasta atmasını isteyin. eğer pasta çıkartıyorsa komple pasta cila(boya koruma) yaptırırsınız çıkarmazsa reçine sökücü, kil gibi değişik çareler düşünürsünüz. ayrıca bu bakım işleri nedense yüksek fiyatlarda yapılıyor ister serviste olsun ister diğer markalarda olsun.
PLaTiNuN
20/07/2010, 16:36
Bencede ağaç reçinesine benzemiyo yoksa sonax'ta kesinlikle hallederler...Yada köksal arkadaşımın tavsiye ettiği ürünüde kullanabilirsin...aracın yakınlarında inşaat yada şantiye gibi birşey var mı?
sancak26
20/07/2010, 16:58
Bencede ağaç reçinesine benzemiyo yoksa sonax'ta kesinlikle hallederler...Yada köksal arkadaşımın tavsiye ettiği ürünüde kullanabilirsin...aracın yakınlarında inşaat yada şantiye gibi birşey var mı?
inşaat ve boya yapılan bir yer varmı diye birmot ta sordu. ama inşaat sezonu hertaraf inşaat.
sancak26
20/07/2010, 16:59
aslında yakın olsak yardımcı olmaya çalışırdım ama biraz uzağız :( önce sanayide bi boyacıda aracın çok gözönünde olmayan bir yerini spot test yaptırıp ufak bir pasta atmasını isteyin. eğer pasta çıkartıyorsa komple pasta cila(boya koruma) yaptırırsınız çıkarmazsa reçine sökücü, kil gibi değişik çareler düşünürsünüz. ayrıca bu bakım işleri nedense yüksek fiyatlarda yapılıyor ister serviste olsun ister diğer markalarda olsun.
birmotta aynı şekilde aracın azbi köşesine pasta yaptılar ve %50 oranında götürdü ve sonrasında 2-3 kere tekrarlayıp boya koruma gerekiyor dediler.
300/6 taksit yaparız dediler. :bash:
PLaTiNuN
20/07/2010, 17:07
Kardeş sonax'ta 125 lira yalnız mtv 2. taksidini garanti internet şubesinden yatırman gerekir bu indirim için..Ya fiat servis'e bayılacaksın 300 yada kollara kuvvet deyip alacaksın bikaç ürün kendin yapıcaksın artık karar senin tabi... :D
garantinin mtv kampanyası işinize yarayabilir. kendiniz yapacaksanız başta makine lazım ki zaten ürünleri almaya kalksanız yaklaşık 200 tl yi bulur.(polisaj makinesi+uygun pedler+pasta+cila), elle olacağını sanmıyorum ama ufak boy bi pasta alıp elle de deneyebilirsiniz.
sancak26
20/07/2010, 17:20
yok ya bütün bir arabayı elle pasta yapabileceğimi hiç sanmıyorum. acelesi yok diye düşünüyorum tatilden dönünce biçaresine bakıcaz artık.
ayrıca mtv 2. taksitini yatıralı 13 gün olmuş :) keşke yatırmasaydım.
Egerki serviste küçük bir yere yapıp lekeler azaldıysa..Tamamına cila boya koruma istiyorlarsa...
Sonucta aynı fiyat arada 3-5 biseyler oynar...Sahsi fikrim dısarda profesyonelce yaptırmanızdır...Kii kendiniz yapabilseniz bile yeterli derecede tecrübeniz yoksa boyayı yakma ihtimaliniz bile var cila makinasıyla...
ibrahim06
20/07/2010, 18:38
Aracınızın yanında demir kesme aletiyle demir kesmiş yada demir kaynak işi yapmış olabilirler. Benim eski arabamda böyle bir sorun vardı ve çıkartamamıştım.
Maalesef ağaç reçine sorunu banada vurdu. Araç bir süredir kirliydi. 2 gün önce yıkattığımda aracın belden yukarısında minik minik bir sürü reçine izi olduğunu farkettim. İşin ilginç tarafı 3 ay önce z.kuyu birmotta boya koruma yaptırmıştım. Boya korumanın reçine izini engellemesi gerekmiyor mu ? Bilen arkadaşların yorumunu alabilirmiyim.
Syg,
bu reçine değil gibi sanki...bu kadar milimetrik olmaz .
Elma sirkesini pamuğa sürve cam uygula eğer çıkarsa sulandırarak kaportoya uygula
uzun süre uğraşman lazım.