PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sabit radar

berkeraaa
18/07/2010, 18:01
Arkadaşlar bu gün sabaha karşı saat 5 sularında Yıldız'ın sonundan incek bulvarına çıkarken konulmuş olan sabit radarı farketmeyerek yaklaşık 100 km hızla geçtim...Acaba bölgedeki radar çalışıyormu ? ve 100 km hızın cezası nedir ??

İnternetten sorgulattım ama şu ana kadar düşen bir Ceza görünmüyor....

Şimdiden teşekkürler...

Scottie
18/07/2010, 18:11
dün bende pamukova - adapazarı arasında girdim herhalde... polis arabasını farkettim ama... çok geçdi... ama sonrasında çevirme falan yoktu.. hızım 105 civarıydı...

imdesign
18/07/2010, 19:00
bende dün öğle saatlerinde ankaraya girdim aşti den sonra eskişehir yolunda hızım

110 civarıydı benide çevirmediler sanırsam hız limitleri yükseldiği içindir.

Scottie
18/07/2010, 19:01
valla inşallah öyledir.... eve gelmesin kağıtlar...

utku952
18/07/2010, 20:13
Bu aralar heryere koyuyorlar ankarada dikkat etmek lazım hız max 70kmh :) cok gördüm yandan basanları ve ardından patlayan flaşları.. ceza yenirse eve gelir.

WiSTaRiA
18/07/2010, 21:01
Arkadaşlar geçen haberlerde izlemiştim kontroller ve diğer işlemler fazlalaştırılacakmış.. Çok dikkatli olun...

fraust
18/07/2010, 21:23
Çevirme olmadı diye ceza kesilmemiş olmaz. Özellikle fotoğraflı radar vb olan yerlerde malesef ceza adrese geliyor (https://forum.grandepuntotr.com/genel/18647-size-ulasmayan-trafik-cezalari-hakkinda.html)

Ankarada oturanlar dikkat:

Yanlış hatırlamıyorsam Eylül ayı itibariyle mobeseler faliyete gececek. Kimi mobesede hız kontrolu, kiminde plaka tanıma, kiminde başka özellikler olacak... mobeselere yakalanmamanın tek yolu 280 km hızla gitmek :D

femoli
18/07/2010, 22:02
Dun aklimin almadigi yerlere bile kamera flash koymuslar oha dedim yani bundan sonra cok dikkatli olmak gerek.

berkeraaa
18/07/2010, 22:26
bakalım ya nete düşecek ceza yada adrese kağıt bekliyorum.....ama saat sabahın beşi....50 ile gitsem daha büyük sorun....uyuyakalıp patlardım biryerlere :D :D

utku952
19/07/2010, 00:47
mehmet abi buna da bi çözüm bulalım kumandalı plaka kapatma modülü tarzı bişey yokmudur? :D o değil ist yolu ankamalla giderken 3 tane var ard arda amaç nedir anlamadım yav..

berkeraaa
19/07/2010, 01:02
kumandalı olay Taxi filminde vardı sanırım :D :D :D

seysey37
19/07/2010, 01:06
aynı şey benim başıma geldi havaalanına giderken pursaklara gelmeden x-side-yunusun orda :) 110 fln vardı farkettiğimde frenle 95e fln indim ama bekleyip görcez :D

utku952
19/07/2010, 01:07
kumandalı olay Taxi filminde vardı sanırım :D :D :D

aynen taxi de vardı bayılırım 406 zamanının en iyilerindendi eh beee:rolleyes:

femoli
19/07/2010, 10:14
mehmet abi buna da bi çözüm bulalım kumandalı plaka kapatma modülü tarzı bişey yokmudur? :D o değil ist yolu ankamalla giderken 3 tane var ard arda amaç nedir anlamadım yav..
Nasıl ankamall iskitlerdenmi bahsediyorsun :S Oha derim yani :)

bozkurt0632
19/07/2010, 11:32
dün bende pamukova - adapazarı arasında girdim herhalde... polis arabasını farkettim ama... çok geçdi... ama sonrasında çevirme falan yoktu.. hızım 105 civarıydı...

arkadan ''çevirmesiz radar uygulaması ''diye cezayı gönderiyorlar.
geçen ay afyon girişinde radar vardı , 109la geçtim. çevirme yoktu, daha uygulamaya başlamadılar dedim , ama 2 hafta sonra 130tl ceza makbuzu gönderdiler.

Scottie
19/07/2010, 12:28
geçen ay afyon girişinde radar vardı , 109la geçtim. çevirme yoktu, daha uygulamaya başlamadılar dedim , ama 2 hafta sonra 130tl ceza makbuzu gönderdiler.

işte bende bundan korkuyorum....

fraust
19/07/2010, 15:01
Ankara Valisi Kemal Önal, Başkent'e "Amerikan Mobese kamera sistemi" kurulacağını belirterek, "Bu sistem İstanbul'dakinden farklı. Sadece görüntü alıp, ekranda yansıtılmayacak. Çapraz sorgulama sistemi var. Bilgiler işlenecek, uzun süre muhafaza edilecek" dedi.

İlk etapta, kritik noktalara bin 300 kamera yerleştirilecek sistemin ana kontrol merkezi haziran ayında çalışmaya başlayacak.

ÇAPRAZ SORGULAMA

Ankara'ya kuracağımız Mobese sistemi İstanbul ve diğer illerden çok farklı. Çapraz sorgulama sistemi var. Bilgiler ham değil, işleniyor ve uzun süre muhafaza ediliyor. Yazılım çalışmaları da 1.5 ay içinde bitecek. Sadece görüntü alıp, ekranda yansıtılmayacak. Bilgi işlem haline getirilecek. Sonuçlara kolaylıkla ulaşılacak. Sistemi Amerika'da bizzat yerinde inceledim.

Deneme çalışmaları, malzeme alımları sürüyor. Altyapı çalışmalarını Telekom ve belediye yapıyor. Birinci etap bu yıl faaliyete başlayacak. İlk etapta bin 300 kamera konulacak. Onların yerleri belirlendi. Sayı daha sonra 2 bine çıkarılacak. Haziran'da önemli bir bölümü çalışmaya başlayacak. Komuta karargâhı ana kontrol merkezi bir iki ay içinde bitiyor. Görüntüler oradan alınacak ve işlenecek.

Sistem ilk etapta Başkent'in ana arterleri, Çankaya, Ulus, havaalanı, İstanbul ve Eskişehir Yolu, AtatürkBulvarı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Kızılay, Maltepe, Bahçelievler, Dikimevi'ne kurulacak. Sokak aralarında da kamera olacak. Kritik noktalar izlenebilecek. Kontrol edilmeyen alan kalmayacak.

Maliye Bakanlığı ile bir sistem oluşturuyoruz. Trafikteki Mobese kameralar aracılığıyla kesilen cezalardan ve diğer işlemlerden Maliye kesintisi de var. Proje bitinceye kadar Maliye pay almayacak, bu para proje bedeli olarak kullanılacak.

Trafik için de gelişmiş bir sistem yapıyoruz. Buradaki görüntülerle ceza kesiliyor ve vatandaşa gecikerek tebliğ ediliyor. Yeni sistemle kamera görüntüleri ana komuta merkezine geçecek. Yazıcıdan çıkan tek nüsha aynı gün vatandaşa iletilecek. Eski sistemde Maliye'ye gönderiliyordu. Bunun yerine makbuzun bir örneği görüntü olarak vergi dairesine gidiyor. Bugün 15.30'da Kızılay'da sürat nedeniyle geçtiğiniz ceza parası aynı anda Maliye'ye gönderilecek.

ABD'deki Mobese sisteminin benzeri Ankara'ya kurulacak (https://www.nethaber.com/Toplum/132830/ABDdeki-Mobese-sisteminin-benzeri-Ankaraya)

Punto_Can
19/07/2010, 16:46
ankara'dan taşınmak farz oldu :D

en iyisi fiat bis alıp yardıra yardıra gitmek, nasılsa radara girecek kadar hızlanamaz :D

fraust
19/07/2010, 17:38
GÜVENLİK KAMERASI - HIZ İHLALİ - PLAKA TANIMA - IŞIK/HIZ İHLALİ - TOPLUMSAL OLAY - GÜVENLİK KAMERASI - ...

gibi işlevleri olan kameralar olacakmış Ankarada...

bakalım hangisini nerede kullanacaklar...

buradan ya da başka bir konu başlığı altında paylaşırız artık nerede neyin olduğunu :D

berkeraaa
19/07/2010, 19:25

işte bende bundan korkuyorum....

bende.....birde sanırım siz çevre yolunda yada otobanda girdiniz radara....benimki şehir içindeydi.....

yaso
19/07/2010, 20:22
Açıkçası bu sabit radarların çoğaltılıp her sürücünün hız sınırlarına uymasını bende istiyorum. Fakat şu anda, belirtilen hız sınırlarında o radarların altından geçmemiz mümkün değil. Eskişehir yolunda 70le giderken sağımdan bir kamyonun 90la geçmesi, benim 100 km hızla o yolda gitmemle eşit oranda tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Umarım bu kameralı düzene tüm ankara halkı olarak çok fazla ceza yemeden bir an önce alışırız.

berkeraaa
19/07/2010, 21:58
ya ben elimden geldiğince sinyallerimi bile aksatmadan kurallara uymaya çalışıyorum...Sabahın beşinde bomboş 4 şeritli incek bulvarında 50 km/h ile gitmemi kimse beklememeli benden....Hız sınırları en azından radarların uygulandığı bölgeye göre mutlaka elden geçirilmeli....

utku952
19/07/2010, 22:07
e5 - d100 gibi yollar yapılmadıkça ankarada hıza çözüm olmaz bölünmüş yol lazım bence. bazen ist. ve eskşhr yolunda hindistandaki trafige benzer görüntüler oluşuyor çok gülüyorum...:)

ZAK1980
19/07/2010, 22:07
Arkadaslar her yerde radar ve kamera var oldukcada ıyı diye dusunuyorum ama su herzaman cok komıgıme gıtmıstır pazar gunu bırkac arkadas ıle eymır golune gıttık konya yolunda hacı babanın 200-300 m ılerısınde bılemedın en fazla 500 m ılerısınde kamera var ve herkes o kameranın altından 60-70 km ıle gıdıyor bakıyorsunuz yol super herkes kurallara uymus bı seskılde seyır halınde takı kameranın altından sonrakı 1m kadat bu 1 m gecer gecmez araclar ok gıbı fırlıyor takı bır sonrakı ısıga kadar

StrawBeeRy
19/07/2010, 23:05
siz radardan bahsediyorsunuz artık istanbulda E-5 te çevirme yapıyorlar gece 10.30 dan sonra avcılardan yenibosna tarafına doğru küçükçekmece metrobüs durağının orada 3 ekip duruyor yol 3 şeritten tek şeride düşüyor hiç bir türlü kaçamıyorsunuz :D

utku952
19/07/2010, 23:14
trafik polisinin çevirdigini gormemiştim hiç e5 te, yunuslar dışında demek onada başladılar :) vay be

ucs33
20/07/2010, 23:44
Arkadaşlar bu gün sabaha karşı saat 5 sularında Yıldız'ın sonundan incek bulvarına çıkarken konulmuş olan sabit radarı farketmeyerek yaklaşık 100 km hızla geçtim...Acaba bölgedeki radar çalışıyormu ? ve 100 km hızın cezası nedir ??

İnternetten sorgulattım ama şu ana kadar düşen bir Ceza görünmüyor....

Şimdiden teşekkürler...

Yıldız'daki kamera aylardır var. Ocak ayında 120 ile geçmiştim ben, ancak ceza gelmedi. Ama elbette bu şu an çalışmadığı anlamına gelmez. O günden beri geçerken 50 nin üzerine çıkmıyorum. Dikkat edin! O nokta Eskişehir yolu gibi bir yol değil, şehir içi olduğundan dolayı hız limiti 70 değil 50! (Tabi ki eski yasaya göre, şimdi değişti mi bilmiyorum)