PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk defa GP aldım :)

NightShift
15/07/2010, 10:30
Merhaba arkadaşlar, aranıza bugün katıldım ve geçen hafta başında sıfır 2011 Siyah 1.2 Grande Punto almak üzere Erkay Otomotiv (https://www.erkay.com.tr/index1.html)'e gittim, ekstra olarak stil paketi ve skydome istedim ancak araç ellerinde yoktu ve italyadan getirtebileceklerini söylediler, peşinatımı verdim ve aracı sipariş geçiler, aracın gelişinin ağustos ayı sonunu bulacağını söylediler, şimdi heycanla aracımı bekliyorum, aranızda hiç 1.2 motorlu Grande Punto kullanan var mı? Nasıl bir motordur? Nasıl bir araçtır? Bu tip motorun bu kasada yeni kullanılmaya başlandığını ve son derece ekonomik olduğunu söylediler. Daha önce Mondeo ve Marea sahibiydim, ilk defa hem kendi hem motoru küçük bir araç aldım, çeşitli endişelerim olsada beni çok üzmeyeceğini umuyorum, çok hız yapan bir insan değilim, çok yüksek konfor beklentim yok, sadece keyifli ve sorunsuz bir araç arıyordum en sonunda GP aldım, umarım hayırlı olur. Sizler bu araç hakkında ne düşünüyorsunuz ? Şimdiden düşünceleriniz için teşekkürler.

byspayn
15/07/2010, 10:41
Hayırlı uğurlu olsun. :) 1.2 kullanan bi kaç arkadaşımız var diye hatırlıyorum. Konuyu okuyunca cevap yazacaklardır...

schumi
15/07/2010, 10:41
Aradığını fazlasıyla bulacaksın... Bu beklentiyle seni çok keyifli günler bekliyor için rahat ve hayırlı olsun ...

Scottie
15/07/2010, 10:46
hayırlı olsun... çok doğru bir tercih yapmışsın.. falzasıyla memnun kalacaksın..

NightShift
15/07/2010, 10:55
Buradan fiyat vermek doğru olur mu bilmiyorum? İstanbul içerisinde en iyi fiyatı veren Erkay Otomotiv oldu, diğer bir çok bayi değil onların verdiği fiyatı vermek sipariş vermek bile istemediler, herkes elindeki aracı satma derdinde, araç alacak arkadaşlara Erkay Otomotiv'i tavsiye ederim, en azından iş bitiriyorlar ve ilgililer..

Scottie
15/07/2010, 10:59
Buradan fiyat vermek doğru olur mu bilmiyorum? İstanbul içerisinde en iyi fiyatı veren Erkay Otomotiv oldu, diğer bir çok bayi değil onların verdiği fiyatı vermek sipariş vermek bile istemediler, herkes elindeki aracı satma derdinde, araç alacak arkadaşlara Erkay Otomotiv'i tavsiye ederim, en azından iş bitiriyorlar ve ilgililer..

aldığın fiyatı tabiki yazabilirsin.. sıkıntı olmaz..

NightShift
15/07/2010, 11:05
Siyah 2011 1.2 Grande Punto 5 Kapı, Ful kit ve skydome 26400 TL'ye trafik sigortası dahil olarak aldım. Nasıl fiyat sizce ?

StrawBeeRy
15/07/2010, 11:16
hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullanın

eexelanss
15/07/2010, 11:31
Hayırlı olsun. Kazasız belasız cezasız günlerde kullan..

serkangsk
15/07/2010, 12:00
Dostum hayırlı uğurlu olsun. Allah mutlu günlerde güle güle kullanmayı nasip etsin inşallah..
Bi şe sormak istiyorum full kit ve stil paketinin içinde neler mevcut?

dorillis
15/07/2010, 12:04
hayırlı olsun şimdiden, kazasız belasız yolculuklar dilerim.

NightShift
15/07/2010, 13:30
Herkese çok teşekkürler.

Full Kit Detayları: 15" alaşım jantlar, ön sis farları, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, gövde rengi kapı kolları, gövde rengi dış dikiz aynaları, boyalı ön ızgara, üç satırlı gösterge paneli, metal görünümlü orta konsol, kabiniçi metal görünümlü detaylar

Buna ek olarak SkyDome aldım, başka bir opsiyon olmadığını söylediler.

krakercocuk
15/07/2010, 13:33
fiyat bence güzel baya hoşuma gitti...kazasızz belasız kullanman dileğiyle..daha önde 1.4 fire kullanan biri olarak 1,2 den çok bisey bekleme derim..ancak ekonomin tavan yapacak derim çok az yakar tahminimce..tabi kilo olayınıda hesaba katmek gerek ...ama pişmanlık yaşamıcağını ümit ediyorum tekrar hayırlı uğurlu olsun..sorunsuz bir şekilde kullaırsın umarım:)

çift bölmeli dijital klima ve airbag dışında eksiği yok gibi

Du Hast
15/07/2010, 13:36
performans beklentiniz olmadığına göre bu araç sizin işinizi rahat görür. hele skydome varken deymeyin keyfinize :)
benzinlikteki sevinciniz kat ve kat daha fazla olacaktır

hayırlı uğurlu olsun ;)

harun_punto
15/07/2010, 14:11
Hayırlı uğurlu olsun kazasız günlerde kullanmanız dileğiyle siparişi geçen hafta geçtiniz ve ağustos sonu teslim dediler sanırım çok iyi demişler ben mayıs 13 de imzaladım araç henüz türkiyeye girimemiş bekliyoz hayırlısı ...

frç
15/07/2010, 15:21
Hayırlı olsun...

mgturkan
15/07/2010, 15:49
Hayırlı uğurlu olsun..

sowhat788
15/07/2010, 16:11
1,2 Gp varmıydı varsa eğer performans olarak üzülürsün tahminim

taipen71
15/07/2010, 16:17
Ben daha önce 2004 corsa 1.2 twinport araç aldım sanılanın aksine motor küçük olunca az yakar diye bi kural yok aksine küçük motorda daha fazla gaza yüklenmek zorundasınız buda tabiki tüketimi arttırıyor

bluEyes
15/07/2010, 17:18
1,2 Gp varmıydı varsa eğer performans olarak üzülürsün tahminim
;) ben 1.4 77 bg sonra ciddi anlamda karar verdim bundan sonra 90bg turbo dizel yada 100bg asagı benzinli araca binmem bu benim şahsi görüsüm tabi ama full bi aracın ve skydome keyfide başka :Ç

EvoKoray
15/07/2010, 19:42
hayırlı olsun aracınız ;)

Ben daha önce 2004 corsa 1.2 twinport araç aldım sanılanın aksine motor küçük olunca az yakar diye bi kural yok aksine küçük motorda daha fazla gaza yüklenmek zorundasınız buda tabiki tüketimi arttırıyor

Corsa 1.2 ler çok yakıyor ama GP nin 1.2 yakıt tüketimi gayet iyi markadan markaya motor baya fark ediyor

emtue
15/07/2010, 20:08
hayirli olsun:)

kadir_yilmaz
15/07/2010, 20:20
eğer hız yapmayo sevmiyorsanız bide aşırı bi konfor aramıyorsanız pişman olmıyacağızından eminim hatta sürerken iyiki bu arabayı almışım dedirtecek.aslında önemli olan araca ısınmakdır araca severek keyfini çıkara çıkara sürmektir.eminim memnun kalırsınız

evo51
15/07/2010, 21:29
Herkese çok teşekkürler.

Full Kit Detayları: 15" alaşım jantlar, ön sis farları, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, gövde rengi kapı kolları, gövde rengi dış dikiz aynaları, boyalı ön ızgara, üç satırlı gösterge paneli, metal görünümlü orta konsol, kabiniçi metal görünümlü detaylar

Buna ek olarak SkyDome aldım, başka bir opsiyon olmadığını söylediler.

Merhabalar

Bu dediklerinizden bazıları dynamıc modeller var herhalde :wink: evo da öyleydi sadece üst açılım yok bide dediklerinizden bazıları yok herhalde yani full kit diyince asis kit pop kit vs. flana yani yağmur sensörü hava yastığı falan yani bu full kit bi araç değil sanki ŞİMDİDEN DİYİM GP LERDE FULL KİTE NE GELİYOR BİLMİYORUM....

YANLIŞSA AF OLA :)

serkangsk
15/07/2010, 22:57
fiyat bence güzel baya hoşuma gitti...kazasızz belasız kullanman dileğiyle..daha önde 1.4 fire kullanan biri olarak 1,2 den çok bisey bekleme derim..ancak ekonomin tavan yapacak derim çok az yakar tahminimce..tabi kilo olayınıda hesaba katmek gerek ...ama pişmanlık yaşamıcağını ümit ediyorum tekrar hayırlı uğurlu olsun..sorunsuz bir şekilde kullaırsın umarım:)

çift bölmeli dijital klima ve airbag dışında eksiği yok gibi

Dostum bunda normal klima var ve airbag yokmu yoksa benmi yanlış anladım airbag varda azmı var şu olayı bi netleştirebilirsen çok sevinirim...

61TS61
15/07/2010, 23:09
Aracı niçin sipariş veriyorlar bu araçlar tutulmadığındanmı acaba 65bg 5 kişi bindiğinde çekiş nasıl olur acaba gerçi bizimkilerde 77 bg ama olsun 12 bg de fark eder.Aslında o paraya temiz dizel full+full güzel bir Gp alabilirdin ama içine sindiyse hayırlı olsun derim.Yakşamlar.

Honor COOPER
15/07/2010, 23:28
Benim kişisel görüşüm 77 beygirlikle bir fark olmayacağı hissedilecek şekilde kaldıki opsiyon geniş ve skydome var bunlarda olunca bence gayet tatminkar bir araç olmuş.hasyırlı olsun şimdiden.

jakabo_ank
17/07/2010, 02:40
hayırlı uğurlu olsun arkadaşım. 1.2 yi test ettim. 1.4 ten pek farkı yok. ikiside gitmiyo. arkadan sanki birisi çekiyor aracı. fiyat gayet makul ama. kazasız belasız binmeni temenni ederim.

M@GIC
17/07/2010, 09:57
aracın hayırlı olsun. güle güle kullanın ve tadını çıkarın.

NightShift
17/07/2010, 11:25
Çok teşekkürler görüşleriniz için, dediğim gibi çok bir performans beklentim yok, yük taşımıyorum, araca maksimum 2 kişi biniyoruz, bilemediniz 3, öyle aman aman bir konfor beklentim de yok, araca baya ısındım, hoşuma gitti, yakıt tüketimi de epey düşük sanırım, ortalama fabrika verisine göre 5.7 litre yakıyor, bu da 20 lira gibi bir şey yapar 100km'de, şehirdışında bu değer 17 liraya kadar düşer diye tahmin ediyorum.

harun_punto (Harun Saraç) siz aracınızı nereden sipariş verdiniz? Ne kadar sürede geleceğini söylediler size? Ben Erkay Otomotiv'den sipariş verdim, 8 haftada siparişin teslim edildiğini ancak bunu bana mahçup olmamak için söylediklerini ve bugüne kadar sipariş verilen araçların ortalama 6 haftada teslim edildiğini belirttiler, umarım süre daha fazla uzamaz..

krakercocuk
17/07/2010, 11:39
Dostum bunda normal klima var ve airbag yokmu yoksa benmi yanlış anladım airbag varda azmı var şu olayı bi netleştirebilirsen çok sevinirim...

Fazlasını yaşamak için Grande Punto

Grande Punto... Elegan çizgiler, güvenlikten ödün vermeden maksimum sürüş konforu ve çok daha fazlası.

* ABS+EBD
* Sürücü ve yolcu ön hava yastıkları 2 adet yani
* Manuel klima
* Direksiyondan kumandalı Radyo+CD+MP3 Çalar
* Elektrikli siyah dış dikiz aynaları
* Dualdrive City fonksiyonlu direksiyon
* Yol bilgisayarı
* Uzaktan kumandalı merkezi kilit
* Elektrikli ön camlar
* Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu
* Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
* Kabin içinden açılabilen elektrik kumandalı bagaj kapağı
* Gövde rengi tamponlar
* Asimetrik katlanabilen arka koltuklar
* Far yükseklik ayarı
* ESP+ASR+MSR+HBA+Hillholder*

Opsiyonel Özellikler

Full Kit: 15" alaşım jantlar, ön sis farları,deri direksiyon simidi ve vites topuzu, gövde rengi kapı kolları, gövde rengi dış dikiz aynaları, boyalı ön ızgara, üç satırlı gösterge paneli, metal görünümlü orta konsol, kabiniçi metal görünümlü detaylar
Skydome

* Sadece Dualogic vitesli versiyonda standart olarak sunulmaktadır.

Honor COOPER
17/07/2010, 12:38
Hocam nacizane tek önerim skydome var aracında zaman geçmediyse bence rengi beyaz yap.Siyahta skydome nin hiç bir havası olmuyor.

krakercocuk
17/07/2010, 17:44
-1:)

badboy1980
18/07/2010, 00:43
Valla arkadaşlar bende bu akşam yetkili bayide beyaz renk 1.4 77 bg full kit+park sensörü+skydome araç için 26.250 fiyat aldım.Ancak ellerinde araç yoktu Pazartesi günü diğer bayilere bakacaklar. Eğer yoksa 8 hafta sonra geliyormuş araç. Aslında Yeni kasa Kia Cerato almak için çıktık eşimle ama canımı zamanında çok sıksa da aklım Punto'ya gitti. Bakalım sanırım alacağım aracı ama müşteri temsilcisinden daha çok taleplerim olacak. Dört cam otomatiği, 16" cantlar gibi :D

Honor COOPER
18/07/2010, 02:36
Süper kombinasyon 8 hafta beklemeye değer.

krakercocuk
18/07/2010, 02:43
Valla arkadaşlar bende bu akşam yetkili bayide beyaz renk 1.4 77 bg full kit+park sensörü+skydome araç için 26.250 fiyat aldım.Ancak ellerinde araç yoktu Pazartesi günü diğer bayilere bakacaklar. Eğer yoksa 8 hafta sonra geliyormuş araç. Aslında Yeni kasa Kia Cerato almak için çıktık eşimle ama benim içim yine canımı zamanında çok sıksa da Punto'ya gitti aklım. Bakalım sanırım alacağım aracı ama müşteri temsilcisinden daha çok taleplerim olacak. Dört cam otomatiği, 16" cantlar gibi :D

hayırlı uğurlu olsun güzel fiyat bence

badboy1980
18/07/2010, 15:58
Ancak anladığım kadarı ile son versiyon Grande lerde bazı kısıntılara gitmişler. Krom çerçeveli gösterge paneli ve ön kol dayama bulunmuyor sanırım. Donanım tablosunda full kitte üç satırlı gösterge paneli var. Türkçe değil sanırım. yeni alan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Ayrıca 4 cam otomatiği ve kolçak istersem fabrikadan bu şekilde getirtebilirler mi sizce?

jakabo_ank
18/07/2010, 16:28
sen ortalama 5,7 ye pek inanma. şehir içi 8 civarı şehirlerarası da 6 dan aşşağıya inemezsin.