PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Garanti bankasının akılalmaz işgüzarlığı



femoli
12/07/2010, 16:19
Arkadaşlar garanti bankası yıllardır çalıştığım bir firma ,Ama son zmanlarda ne yapacağını şaşırdı acaba yeteri kadar kazanamıyorlarmı bilmiyorum ..

Öncelikle garanti bankasında bululan hesaplarımızdan hesap işletim ücreti adı altında 1. taksit 42 tl kesiyorlardı ,sonra gittik konuştuk bir dünya çalışıyoruz pos makinamız kredi kartlarımız çek vs vs herşeyimiz orada Ama gel görki hesap işletim kesiliyor , bunun çözümü nedir otomatik ödeme talimatı 2tane versek yetecek biz 9 tane verdik hallettik , yada halletiğimizi düşündük diğer bir hesap iinde 2 tane isteniyor , dedik hesplara dağıtmayalım buradan ödensin hepsi öbür hesapta para durmasın , olmaz allah olmaz bölük pörçük tüm hesaplara otomatik ödeme verdik , işte asıl işgüzarlık burada başlıyor .. hesaplarında otomatik ödeme olsa bile 42 tl yine kesiliyor nedenini bilmiyorum ama telefonla aradığımda evet kesildi ama tekrar geri vereceğiz :) bunun anlamı nedir . Bence bir tek anlamı var benim gibi on binlerce müşteri belkide yüzbinlerce düşünün 42 tl x yüzbinler = tahmin edemedim :) 4 Gündür hala hs yatırılmamış hala bekliyoruz 126 tl çekilmiş üç hesaptan bu zaman bu kadar parayı kullanmak çok karlı iş olsa gerek .. ama Garanti bankasını bu konuda kınıyorum :thumbdown:

Çekim ödenecek olsa 42 tl için çek karşılıksız çıkacak bende hs ları kontrol etmediğim ve hs ta param olduğunu bildiğim için çek'im yazılacak yada bir sürü sorun :agiskavgasi:



Bir sorunda garanti bonus card bunca yılldır kullanırız premium ama gelin görünki yeni aldığım yapı play kadar puan vermiyor ve avantajı yok sorduklarımda bir hata var bir sorun var ama hala ne hikmetse sorun çözülemiyor .. zaten sözüne bonus muhabbeti bitsin direk kapatacam yapıkredi play e devam ..

Kafalarına göre sigorta olayı GE.180656** bu sayılarla ilgili bir para kesilmise bankanıza gitip iptal ettirebiliyorsunuz ettiriseniz paranızı alırsınız yok uğraşamam derseniz ne işe yaradığını bilmediğim sigortanız hayırlı olsun :)

Garanti bankası yıllardır sevdiğim savunduğum aile ortamı gibi gördüğüm bir firma ama bu tarz ince hesaplar peşinde olduğunu görmek beni çok üzdü yavaş yavaş kopuyorum önce çek sonra kredi kartı en son hs larımı çekeceğim bu gidişler en kısa zmanda kendini düzeltmesi toparlaması gerek ..


Başka Bir Arzum Yok :)


....
....

...

Kriminal
12/07/2010, 16:22
Abi sen çok yanlış tanımışşsın garantı bankasını..Ben babamın kredı kartını 1 senede kapatabıldım..Dedikleride şu Toplam borcu gıremıyoruz ya ne demek gıoremıyosun pekı boırcunu odemessen nasıl ıcra gonderıyorsun toplam borcuna ıstınaden

femoli
12/07/2010, 16:33
Şikayet Var . comda en fazla şikayeti garanti bankası almış . Ve son zmanlarda herkes aynı şekilde otomatik ödemem olduğu halde hesap işletim ücreti alındı demiş .. vay be demekki türkiye çapında herkesten kesmişler , bunun günlük faizi ne paradır ya .. garanti muhtemelen ihya olmuştur ..

Punto_Can
12/07/2010, 16:49
Abi bende eski işyerimde maaşlarımızı garantiden alıyodum. şirket, maaşları her ayın 1'inde banka hesaplarına geçiriyordu. ancak banka bizim hesaplarımıza ayın 9'unda aktarıyodu. sonra şirket itiraz falan etti ama bu uyanık banka sözleşmede bununla ilgili bir madde koymuş.

şirkette yaklaşık 2000 küsür personel var ve şirketteki en düşük maaş o zaman 800TL idi. herkesin maaşı 800 TL ve toplam personel 2000 olsa 2000x800TL=1.600.000TL
bunuda 7 günlük faize yatırın, çıkanı harçlık yapın :)

koyublack
12/07/2010, 16:57
gerçekten de garanti bankası böyle. daha önceden maaşımı garantiden alıyordum kredi kartı da gönderdiler 3 sene boyunca 35 tl kullanım ücreti aldılar buna da ses çıkarmadım çünkü fazla kredi kartı taşımayı sevmiyorum ayrıca aynı hesapta 5 tane de otomatik ödemem var. son zamanlarda 3,5 tl ekstre ücreti kesmeye başladılar bankaya gidip sorduğumda bunun avans hesabınız olduğu için size ekstre geliyor bunun ücreti dendi ben de kullanmadığım bişeyin parasını ödememek için kapattım. kredi kartını da kapattıracam dedim fakat bunun için kalan taksitli borcumun tamamının tek seferde kapatılması gerektiği söylendi. taksit yaparken komisyon alıyorlar ama iş kapatmaya geldiğinde borcun hepsini tek seferde istiyorlar. gişedeki personel bile eşinin kart parası ödediğini söyledi. en yakın zamanda ben de yolumu ayırıyorum garantiden, Allah kimseyi garanti bankasının eline düşürmesin.

PESCATORE
12/07/2010, 17:20
Garantı kadar ınsan kazıklama sanatını bılen bı kurulus daha duymadım gormedım. Benımde sıgortadan canımı yakmıslardı 350 tl param havaya gıttı. Ogunden sonra ne kartlarını ne hesaplarını kullanmıyorum gordugum yerde bıle ıcımden pek ıyı nıyetler gecmıyor. Aslıdna bankaların cogu bırbırının aynısı ama garantı en abartılı hali. Kısaca bı olay anlatayım, bı arkadasımı arıyorlar bonusuza ek kart verelım dıyorlar, ıstemem dıyor, annenız ıcın alsanız, istemem yanlıs yasıyorum dıyor, kızarkadasınıza alsanız, yok ıstemem, kuzenınıze alın, hayır ıstemıyorum, o halde bı arkadasınız ıcın alın dıyor bankadakı musterı temsılcısı bızımkı yeter artık o kadarda degıl ne dedıgınızın farkındamısınız dıyıp kapatıyor. Oraya musterı temsılcısı dıye kımelrı oturtuyorlarsa hakkaten cok bos ınsanlar coğunlukla ya adam arkadasına neden ek kart cıkartsın nerede yasıyoruz

aslam0740
12/07/2010, 18:22
babamın garanti bankasından bonus kartı vardı bigün hesaplarını inceledim bilmem ne sigortası için para kesiyorlar heen babama durumu ilettim; baba sen neden sigaorta yaptırdın kendini dedim.hayır oğlun ne sigortası dedi o zmana kadarda 157 tl kesmişler hemen kapattırdık parayı geri istedik olmaz dediler siz bilmem ne sigortsı ise ondan yararlanmışız, falan filan.... kapattıkta kurtulduk. aman arkadaşlar garantimi dedilermi 1000 defa düşünün, en iyisi hiç garantiye bulaşmayın

Ziyaretçi049
12/07/2010, 18:32
Bankaların hepsi aynı abi, zorunlu kalmadıkça uzak durulması gereken "YASAL TEFECİLER"

femoli
12/07/2010, 19:05
Hesaba yatması daha bir kaç günü bulurmuş :D komedi ya ..

eexelanss
12/07/2010, 19:53
Bankaların hiç birini sevmem aile gibide görmem... Hepsi üç kağıtçı.. YASAL TEFECİLER kelimesi cuk oturmuş.

serkankucuk
12/07/2010, 20:02
bütün bankalar hesap işletim ücreti kesiyor ben de yapıkredide yaşıyorum aynı sorunu bunun ise tek çözümü hesabı maaş hesabı olarak kullanmaktır bence. gerçi garanti onda da buluyo bişi işte sigorta adı altında sürekli para kesiyo anlamsız bir sigorta yapıkredi en azından sadece hesap işletim ücreti alıyor 2x35 TL.

smartmavi
12/07/2010, 23:16
Ferit sahenk vatandasin Parasiyla zengin oldu desenize. Ziraate gelin arkadaslar, tefeci degil banka!

GP COSKUN
12/07/2010, 23:23
paranın kimde olduğunu iyi biliyorlar desenize
yakalamışlar FEMOLİMİ bırakırlarmı öpmeden

BSK
13/07/2010, 00:48
Osmanlı bankasıyken de sevmezdim Garanti oldu yine sevmiyorum...

narkoz30
13/07/2010, 08:35
Garanti bankasından kapıma kredi kartı yollamışlar boşta bulundum 6000 lira limit nasıl olsa kullanırız diye aldım bir notebook aldım 850 liraya son taksidi agustosta ödeyeyim hemen kapatacam bir de o bankaya 60 lira mı ne aidat vermek istemiyorum bravomun sileceklerini değiştiririm o paraya :Dhavaya para veriyoruz en iyisi axes eniştem bedava çin e ucuyor wings kartı ile her 6 ayda bir ben de axes imi wings yaptırdım. Herkese bir uçuş kartı lazım.
Geçmiş olsun femoli bu arada benim kartı da kapattırmam zor olacak sanırım.

GP COSKUN
13/07/2010, 09:28
Garanti bankasından kapıma kredi kartı yollamışlar boşta bulundum 6000 lira limit nasıl olsa kullanırız diye aldım bir notebook aldım 850 liraya son taksidi agustosta ödeyeyim hemen kapatacam bir de o bankaya 60 lira mı ne aidat vermek istemiyorum bravomun sileceklerini değiştiririm o paraya :Dhavaya para veriyoruz en iyisi axes eniştem bedava çin e ucuyor wings kartı ile her 6 ayda bir ben de axes imi wings yaptırdım. Herkese bir uçuş kartı lazım.
Geçmiş olsun femoli bu arada benim kartı da kapattırmam zor olacak sanırım.




sen yaşıyomusun hakan abi
bu arada doğum günün kutlu olsun

narkoz30
13/07/2010, 10:01
sen yaşıyomusun hakan abi
bu arada doğum günün kutlu olsun
Teşekkürler coşkuncum kore ve amerikaya gittim tekrar döndüm ayın 22 sinde yine washington a gidiyorum bu sene işler açıldı yurtdışına :D yıl sonu japonyadayım arada foruma bakıyorum yaz diye pek giren yok sanki.
Benim araba da satılmadı yeni bi araba alacaktım geniş yada nissan quashai düşünüyorum ama arabayı satamadım neyse gelirsem oralara ararım seni bi çay içeriz. :)

Konuyu sulandırmamışızdır umarım femoli bende garanti kartımı kapatacağım pürüz çıkarırlarsa tüm forumca şikayetvar.com a yazı yazalım garanti bankası hakkında. Anlattığına göre Garanti bayaa cıvımış. Ben bi Türkcelli bilirdim insanları kazıklama konusunda ama garanti de ortak olmuş abuk subuk kurallar koymaya. 10 senedir hsbc bankası ile çalışırım onlar da aynı al birini vur ötekine.

femoli
13/07/2010, 10:49
Vurun abalıya misali kimse sesini çıkarmıyor onlarda yapıyor .. adamın biri yazmış ama benim 2 adet faturam var lütfen paramı geri iade edin diye , onlarda tamam ileriki günlerde iadenizi yapacağız demişler adam seviniyor iade olacak diye elbette iade edecekler madem bu koşul var sende uyuyorsun o zman elbette edecekler , ama sorun paranı çekip kullanıyorlar adamın umrunda değil versinlerde tek 1 ay 3 yıl sonra fark etmez .. ne kadar sivri zekalı müşteriler var anlamıyorum , neden çektin neden yaptın sorgusu yok enteresan valla yıldım ya...

Banka kuruyorum arkdaşlar banker femoletto Paranızı bana yatırın :D

pdr42
13/07/2010, 15:53
GARANTİDEN ilelebet uzak duruurm

femoli
13/07/2010, 16:32
bugün 3 hesap kapattırdım huzurluyum .. kapatma nedenlerinide bir bir saydım :)

k@pl@n
13/07/2010, 16:37
geçmiş olsun mehmet.. bende 3 senedir sırf bu alavere dalavere oyunlar yüzünden kartımla 5 liralık alışveriş yapmıyorum. ama her sene kullanım ücreti geliyor ben kartımı kullanmıyorum iptal edin diye mail , telefon vs.. söylüyorum bir bakıyorum aidat iptal edilmiş yazı göndermişler kart hala açık.

matias
13/07/2010, 17:25
Garanti ve yapıkrediden uzak durcaksın abicim...

narkoz30
13/07/2010, 18:13
Garanti ve yapıkrediden uzak durcaksın abicim...
+1
kesinlikle yapı kredi mehmet emin kara mehmetin zaten turkcell in ayak oyunları o banka da da var aman Allah korusun.
Garanti de ferit şahenk in iyi bi yöneticidir neden bu şeylere izin verir bilinmez.

srkn15
13/07/2010, 18:44
yapıkredi konususnda kesinlikle katılıyorum.

garantiyi bilmem.

yapıkrediden genç telekart almıştı8m taaa ortaokuldayken. univ bitti işe başladık başlarda çok uğraşmıyolardı şimdi hesap hafiften tırtıklanıyor gibi geçen 40 tl kesmişler.

yukarda bi arkadaş 2 x 35 demiş ya bunun standardı yok mu?

baktım işlem detayına bi 40 kesmişler sonra 1 tl kesmişler. birde mavduatsız hesap yani.

bakalım memlekete bi döneyim maaş aldığım albarakaya dönecem hesap işletim ve aidat filan almıyorlar ama onlaRda da atm zinciri yok...

femoli
13/07/2010, 20:14
Hesap işletim üçreti vs vs almayan bir banka varmı varsa onlara dönmek istiyorum yıllık bir hesap yaptım kabalaca 600 tl veriyorum haybeye yani :(

ZAK1980
13/07/2010, 21:28
Bende bonusu ıptal ettırecem borcu bıtsın 3 ay once gelen 40 tlık kart uyelık ucretıne Çankaya kayamkamlıgı tuketıcı sorunları hakem heyetıne kart ext,yargıtay kararlarını ekleyıp sıkayette bulunmustum aynı belgelerı garantı bak.genel md. gonderdım bugun bı baktım donem ıcı ıslemlere 40 tl ıade 2 ay sonra taksıtler bıtsın ısım olmaz bunlarla kısacası hakkınızı sonuna dek arayın .Bank asya kredı kartı aldım ucret yok hesaptanda odemelrımı eft ıle yapıyorum onada ucret yok yıllık 20 tl (4 ayda 5 tl) ıslem ucretı alıyorlar onuda almayın dıyecem almazlarsa super olur

aslam0740
13/07/2010, 21:32
maaşı vakıfbanktan alıyorum k.kartıda vakıfın hiç bi kesinti ile karşıaşmadım garanti veya asya derim asya yıllık 10 tl kesiyor 5+5

operatormurat
13/07/2010, 21:59
birkaç ay önce garanti müşt. hiz. aradılar size sağlık sıgortası yapalım dediler,ambulans hastahane falan filan birton hikaye anlattı,ben ihtiyacım yok ssk +özel hayat sigortamda var dedim,yüzüne kapatmadan kibarca istemiyorum dediysemde ,yaptırmak isterseniz size numara verelim arayın dediler 444 0...lü bir numara verdiler,ben aramadım ama son extremde gördüm ki sigorta yapmışlar ve ilk taksiti yansıtmışlar,lanet olsun iptal ettirmek için elli yeri aradım...

GP COSKUN
13/07/2010, 22:05
Hesap işletim üçreti vs vs almayan bir banka varmı varsa onlara dönmek istiyorum yıllık bir hesap yaptım kabalaca 600 tl veriyorum haybeye yani :(



olmazmı canım kardeşim
tabiki var şimdiye kadar neden aklına gelmedi
COŞKUNBANK
mevduatını bana yatır ben hiç hesap işletim ücreti komisyon felan almıycam söz veriyorum :X:X:X

operatormurat
13/07/2010, 23:15
abi az önce son extreyi tekrar inceledim, 5,62 tl lik bir işlemi ayrıca en dibe sokuşturmuşlar,4440334 ü aradım orası4440336 yı arayın dedi orayı aradım 5.62 tl nin neyin bedeli olduğunu sordum. müşt temsilcisi 2008 den beridir her sene 6 ay boyunca 3x6x5.62tl=101.16tlyi benden yontmuşlar,güya ben kartımı sigortalamışım,ben ölürsem kartın 3000tl ye kadar olan borcunu ferit şahenk ödeyecekmiş,ben sigorta yaptırsam bile benöldükten sonra feritin ailemi arayıpta bu parayı ödeyeceğine inanmıyorum.kendimi keriz gibi hissetim bu sigortanında iptalini istedim .sizi arayıpta sigorta yapalım diyenleri dinlemeyin direk yüzlerine kapatın,hoş bişey değil ama hakediyorlar....

femoli
14/07/2010, 10:18
Dikkat edin kredi kartlarını mutlaka inceleyin hesapsız kitapsız hemen sigortalayı veriyorlar ve bunu bazen mecburmuş gibi yani kart kullanıyorsanız bunu yaptırmak zorundasınız , iptal edilemez gibi şeyler söyleyebiliyorlar aman bunlara dikkt edin oyuna gelmeyin..

RAMSEY
14/07/2010, 18:58
arkadaşlar kredi kartlarında ve hesabınız kesinlikle borç bırakmayın...hatta hesabınızda 1 kuruş bile bırakmayın....sonradan size yıl sonra bile yüklü faiz borcu gelebilir.kartı kapattırdıktan sonra bile bankanın avukattnndan faizi ile yüklü borc bildiri gelebilir.böyle bi durumda da hiç bi hak idda edemiyosunn...benim akraba ve arkdaşlarımda garantiden kapattırdioğı karttan 2 yıl sonra 2500 lira, kayınımada 3000 lira borç bildirimi geldi avukttan...arkadaşın kartını kapattıktan sonra hesabından 3 kuruş ödeme yapmışlar...gelen borç 1,5 yıl sonra 180+avukat parası...hepside anlşama yolu ile borçları 1 ay içinde ödediler...

RAMSEY
14/07/2010, 19:05
kapatırdığınız kart ve hesaplardan sonra bankadan borcu yoktur kağıdı almak...ADAMLAR BİRDE 3 YIL BOYUNCA sana kartının hesabınn borcu vardır diye bildirmiyolar...sonra bildirince 1 ay içinde ödemezsen katlamaya gircek diyolar...herşeyi kılıfına uyduruyolar...5-10 liralık borçlar faizi ile katlanarak uzun zaman da çok yekün tutuyor...

brabus
14/07/2010, 19:40
benim de 2 tane otomatik ödeme talimatım var çektiler bu parayı haklı müşteri hattına internet üzerinden konu açtım 12 saat içinde yatırdılar
bilerek yapıyorlar ne kopartırsak şeklinde. Sonuçta onbinlerce kişi hakkını aramayacak

femoli
14/07/2010, 20:04
tabikide sen hemen öğrendin 12 saatte ben 4 gün sonra fark ettim 5 günde gerisini düşün

ZAK1980
14/07/2010, 22:37
Hesap işletim üçreti vs vs almayan bir banka varmı varsa onlara dönmek istiyorum yıllık bir hesap yaptım kabalaca 600 tl veriyorum haybeye yani :(
Mehmet abi bank asya kredı kartından ,eft,havaleden ücret almıyorlar yııllık hesap ısletım ucretı her dort ayda sadece 5 tl yıllık 20 tl yanı bunuda almayın dedım ben call centerla bıldırın ıptal edebılırler dedı ve bır ıyı yanıda call centerda saatlerce beklemıyorsun tel basında musterısı az oldugu ıcın sıra olmuyor yada sana cabuk gelıyor en fazla 2 dk beklemısındır sımdıye kadar fıkırlarımz uyusmasada hıc bır konuda ceplerımız uyusuyor banka ıle

femoli
14/07/2010, 22:42
mantıklı Zeynel araştırayım yarın .artık garantide bir hesabım duracak.:)

narkoz30
14/07/2010, 23:02
6 ay önce evime istemeden gelen bonus kartımı iptal ettirmek için taksim garanti şubesine bizzat gittim kartınızı kapatmak istiyorsanız borcunu ödeyin dediler son taksit kalmıştı zaten 142 lirayı ödedim tamam işlem yapıyoruz dediler ve kartı bana geri verdiler borç makbuzu ile ben kapandı sanıyorum demezler mi kartınız kapanmıyor önümüzdeki ay borcunuzun vadesi gelince bildirim yapıp kapatacağız.
Yani kartı kapattıramadım ne biçim iş bu yahu üstelik borcunu ödememe ragmen allah allah.:uhm00000:

Yalın
14/07/2010, 23:20
bankamı.....? arkadaslar heppınıze gecmıs olsun ozellıkle sana femolı ben cok cektım allah kurtarsın bankalardan

brabus
15/07/2010, 08:55
Mehmet abi bank asya kredı kartından ,eft,havaleden ücret almıyorlar yııllık hesap ısletım ucretı her dort ayda sadece 5 tl yıllık 20 tl yanı bunuda almayın dedım ben call centerla bıldırın ıptal edebılırler dedı ve bır ıyı yanıda call centerda saatlerce beklemıyorsun tel basında musterısı az oldugu ıcın sıra olmuyor yada sana cabuk gelıyor en fazla 2 dk beklemısındır sımdıye kadar fıkırlarımz uyusmasada hıc bır konuda ceplerımız uyusuyor banka ıle

banka asya siyasi amaçlar güden bir banka
zaten yazmışsın fikirlerimiz uyuşmuyor diye, bu kısma karışamayız
ama çalışanını zorla sohbete götüren bağış toplayan bir kurumdan hayır gelmez.

femoli
15/07/2010, 15:56
banka asya siyasi amaçlar güden bir banka
zaten yazmışsın fikirlerimiz uyuşmuyor diye, bu kısma karışamayız
ama çalışanını zorla sohbete götüren bağış toplayan bir kurumdan hayır gelmez.
Hadi canım :D İlk defa duyuyorum :S

ZAK1980
15/07/2010, 16:33
banka asya siyasi amaçlar güden bir banka
zaten yazmışsın fikirlerimiz uyuşmuyor diye, bu kısma karışamayız
ama çalışanını zorla sohbete götüren bağış toplayan bir kurumdan hayır gelmez.
Ertan farkındayım sıyası amac guttuklerınınde senın yazınla da bıraz daha fıkır sahıbı oldum da abı gutmeyenlerde bızı krız yerıne koyup yasal tefecılık yapılyorlar 62 tl garantı ıslem ucretı 40 tl bonuscard oldumu sana 100 tl bıbrde yaptıgım eftlerden 1 tl oduyorum yıllık 250 Tl garantıye vererk al ben yemıyorum sen ye dıyorum abı su anda Türk bankası 2-3 tane kaldı gerısı hep yabancı ortaklı

brabus
15/07/2010, 16:53
Ertan farkındayım sıyası amac guttuklerınınde senın yazınla da bıraz daha fıkır sahıbı oldum da abı gutmeyenlerde bızı krız yerıne koyup yasal tefecılık yapılyorlar 62 tl garantı ıslem ucretı 40 tl bonuscard oldumu sana 100 tl bıbrde yaptıgım eftlerden 1 tl oduyorum yıllık 250 Tl garantıye vererk al ben yemıyorum sen ye dıyorum abı su anda Türk bankası 2-3 tane kaldı gerısı hep yabancı ortaklı

bankalarla 10 senedir çok haşır neşir olan biriyim ben de. 6 bankada şirket hesaplarımız var, 2 bankadan çek kullanıyoruz, dbs kullanıyoruz, 4 farklı pos cihazı,, şirket kredi kartları var, çekilen krediler, ek hesaplar. Ödediğimiz masraf ve kredi faizleri inanılmaz. Bu yüzden bankalar çok kar ediyorlar.

Sonuç olarak hepsi aynı. Hepsi de yabancı ortaklara geçince daha da bozuldu, çalışanları da daha çok çalışmaya başladı.
Ben bireysel olarak 10 senedir Garanti Bankası kullanıyorum
Şirket olarak ana banka olarak İşbankası kullanıyoruz. Nedeni de yansıltılan masrafların az olması bize yakın olması.
MEsela bizim şirket hesabından garantiden 2.5 TL kesiyorlar. Mobil şube de şirket hesabında kullanılmıyor paşa paşa ödüyoruz. Bankayla konuşayım ben

hasoci
17/07/2010, 17:18
Merhaba arkadaşlar bende konuya yakın ilgili bişey sormak istiyorum;

Maaş kartım var garantiden, bana her ay istemediğim halde 2 ayrı şekilde ekstre gönderiyorlar adresime, bende internet şubesinden araştırdım iptal edebileceğim bi yer var mı diye, gördüğüm kadarıyla ekstre istediğimi belirten biyer yok, bunun üzerine mail attım, e-mail adresime göndermelerini talep ettim, şöyle bir mail geldi;


Sayin Hasan Sevener,

Hakli Musteri Hatti’na iletmis oldugunuz 16798556 numarali mesajiniz degerlendirilmistir.

Avans hesap, Kredili mevduat hesabi olup cari hesap seklinde isleyen bir hesaptir. Turk Ticaret Kanunu'nun cari hesap ile ilgili 92. maddesine gore, ekstreler her ay Bankamizda kayitli olan iletisim adresine gonderilmekte ve gonderim masrafi alinmaktadir.

Turk Ticaret Kanunu'nun cari hesap ile ilgili 92. maddesi, "mukavele veya ticari teamul ile muayyen hesap devreleri sonunda, cari hesabin kapatilmasi ve zimmet ile matlup kalemleri arasindaki farkin tesbit edilmesi lazimgelir. Hesap devresi hakkinda mukavele veya ticari teamul yoksa her takvim yilinin son gunu taraflarca hesabin kapatilmasi gunu olarak kabul edilmis sayilir. Tesbit edilen bakiyeyi gosteren cetveli alan taraf, aldigi tarihten itibaren bir ay icinde noter marifeiyle veya taahhutlu bir mektupla veya telgrafla itirazda bulunmazsa bakiyeyi kabul etmis sayilir".

Maliyetin bir kismini yansittigimiz ekstre gonderim ucretini anlayisla karsilayacaginizi umar, Garanti Bankasi’ni tercih ettiginiz icin tesekkur ederiz.

Saygilarimizla,

ne yani iptal etme hakkım yok mu bu yasal gereklilik midir?

Bilgisi olan biri yazarsa sevinirim....
Şimdiden tşk.

femoli
17/07/2010, 17:55
Bu nasıl bir geri dönüş anlamadımki , BU ne türkçesi abi kafa karıştırmak için osmanlıca kelimelermi kullanıyorlar :)

Kanun diye bişi yok kanunu kendileri yazıyorlar istekdiklerine kanun işliyor ;) isteyince hepsini iptal edip , tümünn parasını alabiliyorlar..

Fuzuli
17/07/2010, 19:16
Arkadaşlar garanti bankası yıllardır çalıştığım bir firma ,Ama son zmanlarda ne yapacağını şaşırdı acaba yeteri kadar kazanamıyorlarmı bilmiyorum ..

Öncelikle garanti bankasında bululan hesaplarımızdan hesap işletim ücreti adı altında 1. taksit 42 tl kesiyorlardı ,sonra gittik konuştuk bir dünya çalışıyoruz pos makinamız kredi kartlarımız çek vs vs herşeyimiz orada Ama gel görki hesap işletim kesiliyor , bunun çözümü nedir otomatik ödeme talimatı 2tane versek yetecek biz 9 tane verdik hallettik , yada halletiğimizi düşündük diğer bir hesap iinde 2 tane isteniyor , dedik hesplara dağıtmayalım buradan ödensin hepsi öbür hesapta para durmasın , olmaz allah olmaz bölük pörçük tüm hesaplara otomatik ödeme verdik , işte asıl işgüzarlık burada başlıyor .. hesaplarında otomatik ödeme olsa bile 42 tl yine kesiliyor nedenini bilmiyorum ama telefonla aradığımda evet kesildi ama tekrar geri vereceğiz :) bunun anlamı nedir . Bence bir tek anlamı var benim gibi on binlerce müşteri belkide yüzbinlerce düşünün 42 tl x yüzbinler = tahmin edemedim :) 4 Gündür hala hs yatırılmamış hala bekliyoruz 126 tl çekilmiş üç hesaptan bu zaman bu kadar parayı kullanmak çok karlı iş olsa gerek .. ama Garanti bankasını bu konuda kınıyorum :thumbdown:

Çekim ödenecek olsa 42 tl için çek karşılıksız çıkacak bende hs ları kontrol etmediğim ve hs ta param olduğunu bildiğim için çek'im yazılacak yada bir sürü sorun :agiskavgasi:



Bir sorunda garanti bonus card bunca yılldır kullanırız premium ama gelin görünki yeni aldığım yapı play kadar puan vermiyor ve avantajı yok sorduklarımda bir hata var bir sorun var ama hala ne hikmetse sorun çözülemiyor .. zaten sözüne bonus muhabbeti bitsin direk kapatacam yapıkredi play e devam ..

Kafalarına göre sigorta olayı GE.180656** bu sayılarla ilgili bir para kesilmise bankanıza gitip iptal ettirebiliyorsunuz ettiriseniz paranızı alırsınız yok uğraşamam derseniz ne işe yaradığını bilmediğim sigortanız hayırlı olsun :)

Garanti bankası yıllardır sevdiğim savunduğum aile ortamı gibi gördüğüm bir firma ama bu tarz ince hesaplar peşinde olduğunu görmek beni çok üzdü yavaş yavaş kopuyorum önce çek sonra kredi kartı en son hs larımı çekeceğim bu gidişler en kısa zmanda kendini düzeltmesi toparlaması gerek ..


Başka Bir Arzum Yok :)


....
....

...

Aman diyeyim mehmet,
O sözünüze bonusu otomatik yeniliyorlar ve insanı çıldırtıyorlar...
Haklı müştri hattındaki kıza siz benim 1 sene için verdiğim kampanyayı nesıl otomatik olarak uzatırsınız...Siz benim adıma nasıl karar verirsinz belki bonus tutarını arttıracağım belki de bu sene kampanyadan ararlanmayacağım dedim...
Kusura bakmayın siz kampanyayı iptal ettirin biz ceza olarak kesilecek %10luk puanı sileriz dediler...
Benim istediğim kampanyanın bu sene 500 tl.lik değil 750 tl.lik olanına girmekti...12si son günmüş u süreden sonra bir şey yapamazmışım falan filan...12sini bana bildirmediniz dedim...Aslında bir avukatla anlaşıp benim gibi bir kaç mağduru bulup sizi süründürmek lazım dedim gık diyemediler....

Önerdikleri,
Ben kampanyayı iptal edecekmişim, ilk ekstrede bunun iptal edildiğini ve ceza uygulandığını görecekmişim...Sonra haklı müşteri hattını arayıp cezayı iptl ettirip tekrar yeni utarla sözünüze bonusa katılacakmışım...Devlet dairesi gibi...Bugün git yarın gel..

Ama isabet oldu...Kart harcamamı başka karta kaydırıp onun kampanasına katılacağım...Haksız kesilecek 1 tl.e bile tahammülüm yok...

hasoci
18/07/2010, 15:02
Bu nasıl bir geri dönüş anlamadımki , BU ne türkçesi abi kafa karıştırmak için osmanlıca kelimelermi kullanıyorlar :)

Kanun diye bişi yok kanunu kendileri yazıyorlar istekdiklerine kanun işliyor ;) isteyince hepsini iptal edip , tümünn parasını alabiliyorlar..

Mehmet bey, konuyla ilgili aşağıdaki maili gönderdim bakalım ne cevap gelecek :cool0000: cevabınız için tşk.


Sayın yetkili,

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben tüm hesaplarını internet üzerinden takip eden bir müşteriniz olarak gönderdiğiniz ekstreleri almak istemediğimi tekrar belirtmek istiyorum. Gelen ekstreleri ben zaten internet hesabımdan takip ediyorum, dolayısıyla adresime posta ile gelen bu ekstreler kağıt israfından ve masrafından başka bişey değil!!

Bonus karta ait ekstreyi e-mail ile talep ettiğimizde bonus veriyorsunuz ancak talep etmediğimiz ekstreleri postayla gönderiyorsunuz??

Lütfen göndermek istediğiniz ve kanunen yapılması gereken bu bildirimi ........@gmail.com 'a göndermenizi istiyorum.
Yardımlarınız için teşekkür eder, talep etmediğim ekstre gönderimiyle ilgili kesilecek hiç bir ücreti kabul etmediğimi iletmek isterim.

Cevabınızı rica ediyorum.

femoli
18/07/2010, 20:54
Faturalari internetten e fatura ile takip edin demesini biliyorlar hatta e faturaya gecmek icin puan para bile veriyorlar is is guzarliga gelince yasal kanun gibi seylerin arkasina saklaniyorlar.