Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzinli sıfır alınmış aracın ilk yağ değişimi kaç binde yapılır?
sıfır aracımın ilk bakımı yirmi binde dedi birmot fiyat aldım 270 dedi motor yağ.... yağ filtresi.... hava filtresi buji ve polen fitresi dedi sizce fiyat nasıl bu parçaları kendimiz alıp sadece işç,ilik versek daha iyi değilmi ve yirmi bin de veya senede 1 dendi, doğrumudur ilgilenen arkadaşlara teşekürler.....
Aynen öyle 20 000 ya da yılda 1 kere..
Fiyatlar böyle malesef. Yine de araştırın servisleri tek servise bağlı kalmayın derim. Telefonla bile arayabilirsiniz...
Rica ederim bizim araç daha yeni. forumda "20 000 bakımı benzinli" yada "yıllık bakım benzinli" diye aratırsanız daha çok bilgi sahibide olabilirsiniz. :)
EvoKoray
06/07/2010, 02:53
hazır konu açılmışken 10.000 bakım ücretsizmi ilk bakım ücretsiz dendi :S
valla büyük konuşmayımda sıfır araç alırsam yetkili servise 30 binde bir uğrarım herelde :) onuda servis kayıtı olsun diye.
tek sıkıntı dışarda bakım yaptırınca garanti olayının bozulması!!
narkoz30
06/07/2010, 09:31
60000 bakımı yaptırdım 550 lira gitti tüm sıvılar değişti.bakım bedeli 99 lira ayrıca 20 lira işçilik alınmış polen yağ filtreleri dreksiyon ve klima kayışları değişimi ve elektrik aksan kontrolü yapıldı root yapıldı. 550 liraya değil ama yarısına bunlar sanayiide yaptırılabilir. Bu sefer de garanti kapsamı olayı biter. Mesela istepne yerinde paslanma var aracımda sebepsiz paslanma bunu tofaş garantiden yaptıracak vites kolu derisi soyulmaya başladı bu da garantiden değişecek. Özelservise gitsem adamlar haklı olarak garantinizi bitirmişsiniz diyecek. Buna mahal vermektense 2 misli öderim.
sıfır aracımın ilk bakımı yirmi binde dedi birmot fiyat aldım 270 dedi motor yağ.... yağ filtresi.... hava filtresi buji ve polen fitresi dedi sizce fiyat nasıl bu parçaları kendimiz alıp sadece işç,ilik versek daha iyi değilmi ve yirmi bin de veya senede 1 dendi, doğrumudur ilgilenen arkadaşlara teşekürler.....
ilk bakımın 20.000 olmaması lazım biz 10.000 de gitmiştik. ilk senede buji değişikliği neden yapılır ben bilmiyorum.. bujilerin ömre 30.000 km diye biliyorum.. körü körüne araçta değiştirilmeyecek parçaları değiştritmeyin..
hazır konu açılmışken 10.000 bakım ücretsizmi ilk bakım ücretsiz dendi :S
bakım ücretsiz değil.. ilk 5000 veya 3000 de servise çağırdılarsa yağ eksiltmişmi falan diye bakıyorlar. ücretsi olan o... diğerleri hep ücretli..
herkeze teşekürler evt bujiye gerek olmaya bilir eser
Senol benım arac 7800 km de ve hazıranda 1 yasına gırdı normalde 20 bın bakımı fakat garantı sıkıntı olmasın dıye 1 yılı doldurunca gıttım.Bujı degısmedı gerek yok 10 bınde bujı degısımınde 20 bınde degısıyor.Yag 3lt selena ,yag fılıtresı,polen fılıtresı,hava fılıtresı ,sıvılara bakıldı sıvılara bısey yapılmadı(bende bakıyorum gercı haftada) elektronık kontrol yapıldı motor hata vermıstı bu kadra 182.35 tl Kavaklıderede Fiatta .
Servıslerı arastır cunkı farklı fıyat cıkıyor ortaya sonucta yapılacaklar aynı
alperyonar
07/07/2010, 00:36
Servislerde parçalar ucuz. Servislerin pahalı olması aldıkları yüksek işçilik yüzünden. Hiç uğraşma sabah bırak arabanı akşam al ;)
teşekürler zeynel doğru diyorsun hepsinde farklı fiyat bikaç servise daha sorcam bakalım.... biraz daha dürüst olsa insanlarımız güzel olcak niye hep bi insanları kandırma modundalar....