PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mersin'den selamlar

AYDINKILIC
01/07/2010, 20:07
Henüz 1 aylık GP kullanıcısı olarak herkese selamlar.. Forumu başka bir GP'nin arka camında ki sticker aracılığı ile buldum ve hemen bende edindim.. Herkese keyifli forumlar..

SpyHunter33
01/07/2010, 20:08
Ooo hemşerilerimiz çoğalıyor :) nasıl bir arabanın arka camın da gördünüz acaba ? ve nerde :D

ufuk_punto
01/07/2010, 20:22
hoşgeldn hemso aramıza..toplantılara sizi de bekleriz

AYDINKILIC
01/07/2010, 20:38
Eyvallah teşekkür ederim.. Plakasına dikkat etmedim yalan olmasın ışıkta duruyordu Granit Gri bi punto. :)

SpyHunter33
01/07/2010, 20:46
:D ben olabilirim tarife uyuyorum eşgalim belirlendi :D

Scottie
01/07/2010, 21:08
hoşgeldin.. keyifli forumlar....

serkankucuk
01/07/2010, 22:05
valla hemşeri sayısı artıyor :) hoşgeldin...
ya hemşeri yanında çok da garip bi eşdeşimle karşılaştım geçen gün forumda.. bir serkan küçük daha varmış forumda :)

SpyHunter33
01/07/2010, 22:12
valla hemşeri sayısı artıyor :) hoşgeldin...
ya hemşeri yanında çok da garip bi eşdeşimle karşılaştım geçen gün forumda.. bir serkan küçük daha varmış forumda :)

Hadi ya :D ne kadar garip bi duygu dimi :)

AYDINKILIC
01/07/2010, 22:53
Valla cinsi yazmasada mesleğimden dolayı bi çok plakaya ve isme rastlıyorum.. Kendi ismimden 25-30 dosyası olanları bile görüyorum şaşırmıyorum artık.. İki gün önce bi kaza atlattım , cumartesi günü servise gitmeyi planlıyorum.. Sizce hangi servis daha iyi fiat için? Anket konusunu inceledim ama seçilen farklı , yorumlar farklı.. Büyük bi çelişki..

Scottie
01/07/2010, 22:55
Valla cinsi yazmasada meleğimden dolayı bi çok plakaya ve isme rastlıyorum.. Kendi ismimden 25-30 dosyası olanları bile görüyorum şaşırmıyorum artık.. İki gün önce bi kaza atlattım , cumartesi günü servise gitmeyi planlıyorum.. Sizce hangi servis daha iyi fiat için? Anket konusunu inceledim ama seçilen farklı , yorumlar farklı.. Büyük bi çelişki..

Lütfen sürekli kalın puntoyla yazı yazmayın..

SpyHunter33
01/07/2010, 23:00
Valla cinsi yazmasada meleğimden dolayı bi çok plakaya ve isme rastlıyorum.. Kendi ismimden 25-30 dosyası olanları bile görüyorum şaşırmıyorum artık.. İki gün önce bi kaza atlattım , cumartesi günü servise gitmeyi planlıyorum.. Sizce hangi servis daha iyi fiat için? Anket konusunu inceledim ama seçilen farklı , yorumlar farklı.. Büyük bi çelişki..
Öncelikle geçmiş olsun. Aracınızn modeli nedir acaba garantisi vs devam ediyor mu ?
Mersinde zaten iki tane servis var birisi Bilen otomotiv diğeri Boranlar Her ikiside yetkli servis denilince sahip olunacak özelliklere sahip :D aşağı kalır yanları yok. Aracınız da kazadan dolayı mı bir işlem yaptıracaksınız ?

AYDINKILIC
01/07/2010, 23:02
Evet 2006 model ama aracıma arkadan çarptıkları için kaskoya dahil etmeden trafik sigortası ile karşılatmayı düşünüyorum. Kaliteli ve ilgili bir servis olması tercihindeyim. Tavsiyeniz olursa çok iyi olur.

AYDINKILIC
01/07/2010, 23:03
Öncelikle geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim. Talihsiz bir kazadır oldu.. :)

ozdem
01/07/2010, 23:03
Hoşgeldin, keyifli forumlar...

AYDINKILIC
01/07/2010, 23:05
Teşekkür ederim , sizede :)

SpyHunter33
01/07/2010, 23:07
Çok çok geçmiş olsun. Madem ki masrafınızı trafik sigortası karşılayacak o zaman Bilen oto derim. daha önceki Bilen oto ziyaretlerim de ilgi alakaları oldukça iyiydi üstelik her hngi bir paralı işlem yaptırmama rağmen :)
Gerçi böyle durumlarda kaportacılar bile kasko ve trafik sigortası işlemlerini hallediyorlar. yani gittiğiniz iyi bir kaportacı da trafik sigortasına başvurunuzu yapıp tampon değişmesi yada tamir işlemini kendi gerçekleştiriyor. ama tabi yetkili servis tarafından garantilenmiş teyit edilmiş ve güven verici bir iş istiyorsunuz anladığım kadarıyla.

AYDINKILIC
01/07/2010, 23:10
Evet kesinlikle. Zaten çok fazla hasar yok. Arka tamponun krom çubukları kırıldı , biraz boyası çizildi.. Detaylar bir yana , gerçekten ilgi gösteren kaliteli bir servis olmasını isterim sizin de anlattığınız gibi. Arabayı alalı daha bir ay olmadı zaten , pek servislerle ilgili bilgim yok. Ama tavsiyenize uyup Bilen'in servisine uğrıyacağım.

SpyHunter33
01/07/2010, 23:13
Gözlemlediğim kadarıyla Bilen daha profesyonel çalışıyor isterseniz her iki servisede bir gidin gözlemleme açısından ben bilenin daha canlı olduğunu gördüm..

AYDINKILIC
01/07/2010, 23:15
Ben Mezitli'de ikamet ettiğim için yol üzerinde Boranlar'ı göre göre tek servismiş gibi gelir oldu.. Ama gidenlerin tecrübelerine bakmak en iyisi..

krakercocuk
02/07/2010, 01:20
hoşgeldiniz

koyublack
02/07/2010, 02:20
hemşo hoş geldin umarım sen de bizim gibi keyif alır ve yeni bilgiler öğrenirsin burdan. Erkan bi ara gene toplanalım şu benim yeni sitikırı yapıştırmamız lazım. geçen seferki gibi elimde kalsın istemiyorum :)

33 AP 079 (i.kuyumcu)
02/07/2010, 02:53
hoşgeldniz....sayımız artıyor cok guzel:)

33 AP 079 (i.kuyumcu)
02/07/2010, 02:56
hemşo hoş geldin umarım sen de bizim gibi keyif alır ve yeni bilgiler öğrenirsin burdan. Erkan bi ara gene toplanalım şu benim yeni sitikırı yapıştırmamız lazım. geçen seferki gibi elimde kalsın istemiyorum :)

bencede soner abi tekrar'dan guzel bir bulusma yapmamz lazım :D

AYDINKILIC
02/07/2010, 20:39
Tekrar hoşbulduk , teşekkür ederim. Bende sticker edindim ama elimde kalacakmış gibi bi his var.. Hatasız Kul Olmaz mantığı ile tekrar edinebiliyoruzdur umarım :)

JASMINE
02/07/2010, 20:49
Aramıza hoşgeldin Aydın. Keyifli ve aktif forumlar.

AYDINKILIC
02/07/2010, 20:51
Çok teşekkür ederim :)

SpyHunter33
02/07/2010, 21:04
Pazar günü ypıştırırz :D Soner arkadaşımızın kini de yapacaz :D

AYDINKILIC
02/07/2010, 22:13
Artık yarım yamalak tuttururuz hiçbişey yapamazsak :D

SpyHunter33
02/07/2010, 22:28
yok yok :D yarım yamalak olmaz ya. Düzgünce tam ortaya yaparız onu güzelce :D

AYDINKILIC
02/07/2010, 23:34
Olmadı keçeli kalemle çizeriz :D

koyublack
03/07/2010, 01:30
Erkan bu arka cama dışardan mı yapışıyordu? benim araba haftada 2 sefer yıkanır sonra stikırın yarısı dökülmesin camdan :)

AYDINKILIC
03/07/2010, 16:38
Bugün arabayı yaptırmak için ilk Boranlar servisine gittim.. 15 dk. beklememin ardından "Sizin ne vardı?" gibisinden bi soruyla karşılaşınca iyi günler deyip Bilen'e geçtim.. Bilen'de ilgi , alaka güzel.. Aracı teslim ettim , evime kadar bıraktılar. Yalnız sizin tecrübenize dayanarak bir soru sormak istiyorum. Bir GP ön tamponu 570 milyon + 200 milyon işçilik olabilir mi? Hadi tampon fiyatını geçtim o işçilik fiyatı nedir.. Bir tamponu 10 kişi falan mı takıyor?.. Kaliteden taviz vermiyelim derken masrafı ağırlaşıcak gibi...

SpyHunter33
03/07/2010, 23:58
Erkan bu arka cama dışardan mı yapışıyordu? benim araba haftada 2 sefer yıkanır sonra stikırın yarısı dökülmesin camdan :)

Yok yok dışarıdan yapışıyor merak etme benimkide yıkanıyor :D oldukça sağlam :D

SpyHunter33
04/07/2010, 00:00
Bugün arabayı yaptırmak için ilk Boranlar servisine gittim.. 15 dk. beklememin ardından "Sizin ne vardı?" gibisinden bi soruyla karşılaşınca iyi günler deyip Bilen'e geçtim.. Bilen'de ilgi , alaka güzel.. Aracı teslim ettim , evime kadar bıraktılar. Yalnız sizin tecrübenize dayanarak bir soru sormak istiyorum. Bir GP ön tamponu 570 milyon + 200 milyon işçilik olabilir mi? Hadi tampon fiyatını geçtim o işçilik fiyatı nedir.. Bir tamponu 10 kişi falan mı takıyor?.. Kaliteden taviz vermiyelim derken masrafı ağırlaşıcak gibi...

:( daha öncede söylediğim gibi. Bu tarz bir olay başka bir servise de gitseniz aynı şekilde cereyan edecektir. malzeme fiyatları ve işçilik yetkili servisler için en kaliteli koz maalesef.

AYDINKILIC
04/07/2010, 01:12
Evet haklısınız galiba.. Dışarda 150-200'e gelirken toplam masraf ; servis 3 katından gidiyor.. Trafik sigortası karşılamasa halimiz ne olurdu..

SpyHunter33
04/07/2010, 01:51
Evet haklısınız galiba.. Dışarda 150-200'e gelirken toplam masraf ; servis 3 katından gidiyor.. Trafik sigortası karşılamasa halimiz ne olurdu..
Allahtan trafik sigortanız karşılıyor :) o zaman pek sıkıntıya düşürmeyecek sizi değil mi ?

AYDINKILIC
04/07/2010, 01:55
Eğer %100 haklı bulunursam cebimden çıkan bir masraf değeri olmıyacak. Kaskodan faydanalıp indirimini kaçırmak istemiyorum. Tamponun krom çubukları kırık , birazda boyada aşınma oldu çünkü.. Arkadan çarpma vakası.. Stickerı bile yapıştıramadan :(

SpyHunter33
04/07/2010, 02:02
hımm arkadan çarpmalarda karşı taraf suçlu bulunmuştur hep merak etmeyin. sigortanız sizi yarı yolda bırakmaz. :) Bana yan taraftan kamyon ile çarpmışlardı :D ( punto ile değil )

AYDINKILIC
04/07/2010, 02:12
Tamam arabası alınmıycaklar listesine yazıyorum :D

SpyHunter33
04/07/2010, 02:14
:D bende kendimi arabasını satmayacaklar listesine ;)

AYDINKILIC
04/07/2010, 02:28
Aslında en iyisi eski model Dodge Kamyonet almak.. Tek eksiği park sensörü :D

koyublack
04/07/2010, 10:04
şaka bir yana bizim arka tamponlar baya sağlammış. yakın zamanda forumdan bir arkadaşın puntoya bayan sürücü yeni model polo ile arkadan çarpmıştı. resimlerde puntoda sadece çizik vardı tamponda ama polonun ön taraf yamulmuştu. ben de hayret ettim doğrusu silerken bile esneyen tamponun bu kadar sağlam olduğuna.

AYDINKILIC
04/07/2010, 12:03
Evet katılıyorum. Sarsılmadan sonra ben arka tampon ya çatlamış , içine göçmüştür yada düşmüştür düşüncesiyle arabadan indim.. Lakin sadece krom çubukların kırıldığını ve tamponun biraz esnediğini görünce hayret ettim. Gerçekten de beklentimden daha sağlam çıktı.

GP ÜMİT
04/07/2010, 16:57
aramıza hoşgeldin,keyifli formlar.

AYDINKILIC
04/07/2010, 17:10
Teşekkür ederim , hoşbulduk. Sizede keyifli forumlar dilerim.

taneren
04/07/2010, 17:29
Aydın,öncelikle aramıza hoşgeldin diyorum.

Servis maliyetlerinin fazla olmasının en büyük sebebi,işçiliktir.
kasko ve sigortanın olmadığı durumlarda yapılacak olan,orjinal parçayı servisten alıp,dışarıda iyi bir ustaya yaptırmaktır.

AYDINKILIC
04/07/2010, 17:47
Hoşbulduk. Evet söyledikleriniz daha mantıklı. Yalnız aklıma takılan başka bir soru var. Servis işçiliğinin cebinden ödiyecekler için pahalıya geldiği hepimiz için aşikar. Peki dışardan daha ucuz bir maliyetle orjinal tampon edinmemiz mümkün değil mi? Dışarda çok daha ucuza parça satışı yapılıyor. (Bu parçaların kalitesi yada orjinalliği konusunda bilgim yok) Ama illa ki başka bir yolla temin etme şansımız yok mu?

taneren
04/07/2010, 18:04
dışarda orjinal parça bulabilirmiyiz bilemiyorum.ama pekde güvenilmez diyebilirim.
ben 96 model şahine bile bilen otodan parça alıp dışarda taktırıyorum.

SpyHunter33
04/07/2010, 18:10
dışardan parça temn edilebilir tabi ama temin edilen parçalar orjinal parçadan çıkarılan kalıp ile üretildiğinden bir kaç milim değişiklik olabilir ki bu da açıklıklara neden olur diye düşünüyorum...

AYDINKILIC
04/07/2010, 18:17
O zaman servisler piyasayı tekeline almışta diyebiliriz.. Allah kimseye kaza bela vermesin. Bir de benim gibi "illa ki kalitelisi , orjinali olsun" düşüncesine sahip olanların vay haline yoksa..

taneren
04/07/2010, 18:26
sonuçta onlarda bağlı oldukları markayı temsil ediyor,markanın servis politikası neyse onu uygulamak zorundalar.
tabi bazen bayi ve servis sahipleri veya yönetici ve çalışanlarının sebep olduğu olumsuz davranışlar müşteriye yani bize zarar verebiliyor.

beyefendiler neredeyse söküp taktığı her vida ve somuna işçilik yazacaklar.

AYDINKILIC
04/07/2010, 18:42
Yalnızca GP'min arka tamponu için fiyat sordum ; işçiliğine 200 istediler.. Acaba bir tamponu 10 kişi falan mı söküp takıyor?...

beyaz evo80
07/07/2010, 12:51

Aydın selam öncelikle aramıza hoş geldin ve çok geçmiş olsun servis konusunda bileni tercih etmem çok ii olmuş çünkü servis müsteri analyışı olarak süper ötesi tampom işciliği konusuna gelincede tamponda boya işlemide uygulanacak ise işcilik tutarı çok ii sebebıne gelınce tampon bılıyorsunkı plastik bir paraça ve boya öncesi özel plastik boya astarı atılıyor ve cok pahalı bır malzeme bu uygulamayı yapma ıse ilerki günlerde aracın yıkanması esnasında boya atmalarına sebeb olabılır fakat sadece söküp takma ise fiyat apartılmış bencede

magic
09/07/2010, 15:27
Aramıza hoşgeldin Aydın, keyifli ve aktif forumlar.

AYDINKILIC
11/07/2010, 21:38
Aydın selam öncelikle aramıza hoş geldin ve çok geçmiş olsun servis konusunda bileni tercih etmem çok ii olmuş çünkü servis müsteri analyışı olarak süper ötesi tampom işciliği konusuna gelincede tamponda boya işlemide uygulanacak ise işcilik tutarı çok ii sebebıne gelınce tampon bılıyorsunkı plastik bir paraça ve boya öncesi özel plastik boya astarı atılıyor ve cok pahalı bır malzeme bu uygulamayı yapma ıse ilerki günlerde aracın yıkanması esnasında boya atmalarına sebeb olabılır fakat sadece söküp takma ise fiyat apartılmış bencede

Hoşbulduk teşekkür ederim :) Neticeyi telefonla bildirdiler ; trafik sigortası karşı tarafı %100 hatalı bulduğu için masraflar karşı tarafa ait olacak. Eğer tamir edilebilecek durumda ise tamiri yapılacak , değilse orjinali ile değiştirilecekmiş. Eğer tamir edilerek yapılacaksa umarım sizin bahsettiğiniz ilgi ve alaka gösterilir. 1 hafta oldu bekletiyorlar , inşallah Bilen beklediğim gibi kaliteli bir servis anlayışı ortaya koyar.

AYDINKILIC
11/07/2010, 21:39
Aramıza hoşgeldin Aydın, keyifli ve aktif forumlar.

Teşekkür ederim sizede :)