Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mito'nun içi

smartmavi
30/06/2010, 14:29
Arkadaşlar dün bir Alfa Romeo Mito'yu inceleme fırsatı buldum, arabanın içi bir harika. Onu gördükten sonra benim Emotion bana çok sade ve bomboş geldi.

https://www.carbodydesign.com/archive/2008/06/24-alfa-romeo-mito/Alfa-Romeo-Mito-Interior-1-lg.jpg
https://www.carbodydesign.com/archive/2008/06/24-alfa-romeo-mito/Alfa-Romeo-Mito-Interior-1-lg.jpg

hsyn28
30/06/2010, 14:35
göstergeler menü tuslarının oldugu yer direksiyon dijital klima nerdeyse birebir evoyla aynı.

smartmavi
30/06/2010, 14:47
ortak parça çok, Fiat kokuyor buram buram. Ama kalite ve sınıf çok farklı...

brabus
30/06/2010, 15:35
ortak parça çok, Fiat kokuyor buram buram. Ama kalite ve sınıf çok farklı...

Alfa Romeo Fiat bünyesinde sonuçta ortak parça kullanılması normal ama bu tip göstergeleri Alfa, 156 serisinden bu yana kullanıyor.

Mjet
30/06/2010, 17:12
giulettanın içini görünce düşer bayılırsın o zaman abi =)

berkeraaa
30/06/2010, 17:29
Sizlerlede paylaşmak istedim...Ama yanlış yerlere gitti...değiştirmeyi daha uygun buldum....
sevgiler saygılar...

alperyonar
30/06/2010, 17:42
Evet biraz gp biraz evo kokusu var araçta. Keşke bu göstergeleri bizim arabalardada kullansalardı:)

bvulgari
30/06/2010, 20:16
havalandırma yerleride sanki dacia dan alınmış :p

brabus
30/06/2010, 22:14
Bir akşam içecek birşeyler almak için girdiğim bir büfe de bir bayanla karşılaştık ve mağazanın sahibi Mitocu geldi şeklinde bir yorum yaptyı bayan hakkında...Bende Alfa nın güzel bir araç olduğunu ama çok yakıt yaktığını söyledim...Bayan bunu duymuş olacakki bir hışım ve sinirle nerden biliyorsun hiç alfa kullandınmı gibi sözlerle ezmeye kalktı beni...Bende hem kullanıcı ortak yorumları hemde katalog verilerinin bile bunu gösterdiğini söylediğimde bayan baya havalı şekilde sordu sende ne var diye....Elimdeki anahtara bakarak aşağılama niyeti ile Fiat mı hahaha anlaşıldı şeklinde bir tavıra büründü.....1.3 Multijet 75 Hp lik puntonun neler yapabileceğini gösterdim hanımefendiye :D :D :D (Ayrıca o nasıl bir 155 Hp dir şaştım kaldım araç gitmiyor... :S :S ) birdaha karşılaşmak için can atıyorum :D :D :D ....Aracı kullanabilmek birazda önemli olan ama en donanımlı modeli 25.000 euro olan bir araçla insanları küçük görmeye çalışması çok komik geldi...Sizlerlede paylaşmak istedim...

Çok konuştum susuyorum tamam :D :D

Alfa'lar çok yakmaz sınıfına göre. 5 sene kullandım kıyasladığım Astrai vectra, golf,bmw 1 hepsinden az yakıyordu.
Alfa belirli bir karakteristiği olan bir arç genel genç kullanıcılara hitap ediyor diğer araçlara göre çok az performans farkı var ama kullanan kişiler performanslı kullanıyorlar özellikle frenleri yol tutuşu çok iyi bu yüzden güven veriyor.
Mito 155 hp liği kullandın mı mesajında anlaşılmıyor başkasının kullanmasıyla bence öyle kıyaslama yapılmaz. hele 155 bg benzinli bir araçla 75 bg dizel bir aracı markaları ne olursa olsun performans kıyaslanmaz bile.
120 bglik Alfa'yı 5 sene mutlu mesut kullandım mini cooper s'i de kullandım çok daha performanslı olmasına rağmen değişmezdim ama bir önceki kasa 2005 civic vardı arkadaşta sanırım 115 bgdi. O mesela performans açısından çok başarılıydı.

StrawBeeRy
30/06/2010, 22:58
Bir akşam içecek birşeyler almak için girdiğim bir büfe de bir bayanla karşılaştık ve mağazanın sahibi Mitocu geldi şeklinde bir yorum yaptyı bayan hakkında...Bende Alfa nın güzel bir araç olduğunu ama çok yakıt yaktığını söyledim...Bayan bunu duymuş olacakki bir hışım ve sinirle nerden biliyorsun hiç alfa kullandınmı gibi sözlerle ezmeye kalktı beni...Bende hem kullanıcı ortak yorumları hemde katalog verilerinin bile bunu gösterdiğini söylediğimde bayan baya havalı şekilde sordu sende ne var diye....Elimdeki anahtara bakarak aşağılama niyeti ile Fiat mı hahaha anlaşıldı şeklinde bir tavıra büründü.....1.3 Multijet 75 Hp lik puntonun neler yapabileceğini gösterdim hanımefendiye :D :D :D (Ayrıca o nasıl bir 155 Hp dir şaştım kaldım araç gitmiyor... :S :S ) birdaha karşılaşmak için can atıyorum :D :D :D ....Aracı kullanabilmek birazda önemli olan ama en donanımlı modeli 25.000 euro olan bir araçla insanları küçük görmeye çalışması çok komik geldi...Sizlerlede paylaşmak istedim...

Çok konuştum susuyorum tamam :D :D
o nasılmı 155 hpdir bence 155 hp değildir yada ekonomik moddaydı D ye almamıştır D de anca arkadan stoplarını görürsünüz ;)

brabus
30/06/2010, 23:10
o nasılmı 155 hpdir bence 155 hp değildir yada ekonomik moddaydı D ye almamıştır D de anca arkadan stoplarını görürsünüz ;)

mitoyu bilmiyorum hiç kullanmadım ama mantık var istediği kadar ekonomik modda olsun bir araç benzinli 155 hp diğeri dizel 75 hp bunların performansı kıyaslanmaz.

Kağıt üzerinde bakıldığında da dağlar var
Alfa Romeo Mito 1.4 TB 155hp Distinctive ~ Teknik Özellikler ~ Arabalar.com ~ Araba İnceleme Sitesi (https://www.arabalar.com/model/alfaromeo/mito/teknik-ozellikler/540/5691)
Fiat Grande Punto 1.3 Multijet 75hp Dynamic 5K ~ Teknik Özellikler ~ Arabalar.com ~ Araba İnceleme Sitesi (https://www.arabalar.com/model/fiat/grande-punto/teknik-ozellikler/397/1143)

berkeraaa
30/06/2010, 23:14
basmamış olabilir demek istiyorum ama kadın o kadar lafın üstüne baya sert bir kalkış yaptı bende gayet seri ve hızlı bir kalkış yaptım kafa kafaya denilebilecek kadar gittim ben 75 lik punto ile..

brabus
30/06/2010, 23:17
yukarda çok yakar da demişsin ama muadillerine göre çok yakmaz. Bana çok garip bir olay gibi geldi. Büfede sen Alfa'ya çok yakar dedin vs vs oldu sonra kalkış yarışı yaptınız kafa kafaya gittiniz. Kadınla kalkış yarışı flan

Honor COOPER
30/06/2010, 23:21
Gaz pedalına narince yüklenmiştir.yoksa turbo benzinli 155hp lik bir aracı 75 hplik dizel bir araçla kafa kafaya kaldırmasının başka bir izahı yok.
Yada sizi kırmak istememiş olabilir.

JASMINE
30/06/2010, 23:21
Arkadaşım aldı 1.6 dizel Sport Mito. Dehşet ötesi bir şey. Daha öncede bir kez Showroomda inceledim. İç kısım Bravo'yu da andırıyor. Bagajı bizimkilerden küçük. Fakat yinede çok güzel bir araba. Aracımı değiştirmek istediğim için derin bir incelemeye başladım. Bütçem yeterse 2. sırada düşündüğüm bir araba.

berkeraaa
30/06/2010, 23:36
yukarda çok yakar da demişsin ama muadillerine göre çok yakmaz. Bana çok garip bir olay gibi geldi. Büfede sen Alfa'ya çok yakar dedin vs vs oldu sonra kalkış yarışı yaptınız kafa kafaya gittiniz. Kadınla kalkış yarışı flan

Şimdi kendi kullandığım Alfayı ki basarak İstanbul Ankara otoyolunda ne kadar lüzumsuz yakıt yakabileceğini kendim tecrübe ile sabitlemiş olarak Alfa nın web sitesindeki yakıt değerini size sunuyorum 8,5 Lt * 1/100 Km.

Benim aracımda dizel ve ben ortalama tutturduğum zaman yaklaşık 5,3 Lt gibi bir rakam yakalıyorum.Ben muadiller ile kıyaslamadım aracı zaten Alfanın karakteristiğinden bahsediyorum.Fantazilerimi forumlarda paylaşmaya ihtiyaç duymayacak kadar araç konusunda tatmin olmuş bir insanım ve biz hanımefendi ile drag yarışına kalktık gibi bir söylemdede zaten bulunmadım...Sadece puntonun beklenenin üzerinde gösterdiği performanstan bahsettim.Gariplik bence göreceli bir kavramdırki sizin yaptığınız yorumlar bana daha garip geldi.ben punto ile Skyline bile tokatlarım zihniyetinde bir sürücü zaten değilim..Punto alırken tek beklentimde ekonomik olmasıydı ki gayet tatminkar...Eğer hangi aracın ne yapabileceğini bilmediğimi yada nasıl kullanacağımı bilmediğimi ima ediyorsanız ki ben zaten böyle bir söylem sezdim bunlar bence gereksiz polemikler yaratmaktan başka hçibirşey değildir....

Bir arkadaşımız demişki ayağının ucu ile dokunmuştur evet olabilir gayet mantıklı...Basmamış olabilir gayet mantıklı ama sonuçta yaşananda bir olay var...

brabus
30/06/2010, 23:37
Bütçem yeterse 2. sırada düşündüğüm bir araba.

1. sırada düşündüğünüz nedir peki
yeni ibiza veya mazda 2 olabilir mi diyeceğim

brabus
30/06/2010, 23:44
Şimdi kendi kullandığım Alfayı ki basarak İstanbul Ankara otoyolunda ne kadar lüzumsuz yakıt yakabileceğini kendim tecrübe ile sabitlemiş olarak Alfa nın web sitesindeki yakıt değerini size sunuyorum 8,5 Lt * 1/100 Km.

Benim aracımda dizel ve ben ortalama tutturduğum zaman yaklaşık 5,3 Lt gibi bir rakam yakalıyorum.Ben muadiller ile kıyaslamadım aracı zaten Alfanın karakteristiğinden bahsediyorum.Fantazilerimi forumlarda paylaşmaya ihtiyaç duymayacak kadar araç konusunda tatmin olmuş bir insanım ve biz hanımefendi ile drag yarışına kalktık gibi bir söylemdede zaten bulunmadım...Sadece puntonun beklenenin üzerinde gösterdiği performanstan bahsettim.Gariplik bence göreceli bir kavramdırki sizin yaptığınız yorumlar bana daha garip geldi.ben punto ile Skyline bile tokatlarım zihniyetinde bir sürücü zaten değilim..Punto alırken tek beklentimde ekonomik olmasıydı ki gayet tatminkar...Eğer hangi aracın ne yapabileceğini bilmediğimi yada nasıl kullanacağımı bilmediğimi ima ediyorsanız ki ben zaten böyle bir söylem sezdim bunlar bence gereksiz polemikler yaratmaktan başka hçibirşey değildir....

Bir arkadaşımız demişki ayağının ucu ile dokunmuştur evet olabilir gayet mantıklı...Basmamış olabilir gayet mantıklı ama sonuçta yaşananda bir olay var...

ilk cümleni 3 kere okudum bir şey anlayamadım. ki basarak demişsin basınca daha çok yakar. Sanki tutumlu giderek gibi yazmışsın. Kendi kullandığın Alfa nedir?

kalın yazdığım kısmı kastetmedim. Cümlelerimi bir kaç kere daha okudum onu sezebileceğin bir cümle yok.

Grande Punto sahibiyiz biz de sonuçta araç çok başarılı diye onu aldık. Ben çok memnunum aracımdan bir çok kişiye de tavsiye ettim kısa sürede 2 kişiye de aldırdım.

Ama yukarda söylediklerin hiç mantıklı gelmedi. Alfa çok yakıyor diyorsun ben diyorum ki yakmıyor. Gidip 155 lik aracı dizel multijetle mi kıyaslıyorsun?
Ayrıca büfeye gidip bir bayanla bu şekilde polemiğe girip kafa kafaya kalkış yapmak bana da mantıklı gelmedi. Çok kalkış yaptım ben de bu konularda fantezilerimi 3-4 sene önce bitirdim ama ışıklarda görünce oluyor bu olaylar ya da arkadaşlarla test için iddaa için yapıyorsun.

neyse uzatmayalım

smartmavi
01/07/2010, 00:36
75 i bırakın, mito benim 90 lığı bile yer bitirir :) 155 beygir bu. kasası çok elverişli, kompakt görünümlü aşırı ağır olacağını sanmıyorum, o nedenle kaçar gider. Bu arada araç 1.4 olduğu içinde aşırı yakacağını sanmıyorum-tabi aşırı sportif kullanılmazsa.

Herşey bir kenara, çok çekici bir araba.

brabus
01/07/2010, 01:28
75 i bırakın, mito benim 90 lığı bile yer bitirir :) 155 beygir bu. kasası çok elverişli, kompakt görünümlü aşırı ağır olacağını sanmıyorum, o nedenle kaçar gider. Bu arada araç 1.4 olduğu içinde aşırı yakacağını sanmıyorum-tabi aşırı sportif kullanılmazsa.

Herşey bir kenara, çok çekici bir araba.

aynen kısaca 8 snde 100 e çıkıyormuş
bir de ortalama tüketimi 6.5 lt diyor fabrka verisi.

mehmetbasli
01/07/2010, 19:23
eskiden 140 lık lagunam ile sol şerit asıydım. rahatlıkla düzde 215 225 arasını hatta yokuş aşğı bir kaç kez 245 gördüm. Blöf yaptıımı yada attığımı üşünen arkadaşlara çok gösterdim kadranı ama 2 ylda sürekli 6000 devir üstü çevirttiğim için bir kez triger sıyırıp 90000 de komple motor arkasında devirli kullanım ısrarım sonucunda da bir takım subap iteceklerini değiştirmiştim. ancak punto ile tokatlanmaktan artık bıktım. hırsımı ancak yokuşlarda alabiliyorum. tabi 75 bg 1.3 hacim ile performans yanlış biliyorum ama düzde bile hızlanmak ve devirlenmek sabır istiyor.