Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Puntomla ilk cezamı yedim!

eexelanss
29/06/2010, 14:39
Arkadaşlar tatil için gittiğim kemer'den Ankara'ya dönerken malasef ki ilk cezamı yedim. 140 la radara yakalandım :dumbo: Hız limitini %30 aşmışım ve 260 lira ceza kestiler.. Radarı fark ettim yavaşladım ama yol o kadar düzdü ki polis memuru 2km den radara düştüğümü söyledi. Ben mors tabi.. Tam cezayı kesti gidicektim ki telsisden anons geldi..
- Abi abi araç çalıntı çıkıyor..
-Obsss ne çalıntısı abicim dur bidakka plakalarım çalınmıştı..:dumbo:
Neyseki tutanaklarım yanımdaydı fazla uğraşmadan sadece cezayla kurtulabildim...
Şehirler arası yolculuğa çıkıyorsanız radarlara çok dikkat edin arkadaşlar. Sadece antalya ankara arası 6 veya 7 radar vardı...

Kriminal
29/06/2010, 14:43
''uyanık sürücüler radarı gördüklerinde hemen sinyal verip sollama çıkış yaparak ceza yemekten kurtulabiliyorlar. Çünkü sollama yaparken hız sınırları dikkate alınmıyor.''

Geçmiş olsun kardeşim...

eexelanss
29/06/2010, 14:47
Sağol kardeşim...
Solu kapatmış gidiyordum.. Kaçtane araba solladığımı hatırlamıyorum bile :)
Meğer arabaların soldan soldan yavaş yavaş gittiğinde bir iş varmış, polis beni çevirdiğinde. Hepsi beni geçerken anladım. :D

Kriminal
29/06/2010, 15:04
Sıkma canını sen
Daha nice sol şeritler bekler bizi....

Radara yakalandıktan sonra; "Memur bey, bir güzellik yapın" diyen, memur; "Güzellik salonunda çalışmıyorum ama istersen sana 270 TL'lik bir reçete yazayım, cildin toparlanır" demiş. Cezayı yedikten sonra, ikinci vitese takmadan eve gelen bi arkadaşım var...

eexelanss
29/06/2010, 15:08
Ne sövmüştür o polise... Yada tam tersine gelene kadar gülmüştür.

sancak26
29/06/2010, 15:13
geçmiş olsun. bende 122 km ile 129 tl ceza yemiştim. hız limitini az ihlal et az ceza öde :)

Kriminal
29/06/2010, 15:16
Ne sövmüştür o polise... Yada tam tersine gelene kadar gülmüştür.

WAlla kmser kuzenım var yanımdayken kendı arabasıyla radara dusmutsu oraya not aldılar Ambulans dıye devam edıp gıttık...

aslam0740
29/06/2010, 15:26
ben 90 nı geçmiyorum, en güzelide o bence, kellemi yetiştiriyoruzki. yavaş yavaş ne güzel etrafa bakına bakına gitmk varken neden sürat yaparka kendime stress yapayım ki. tabi hız yapanlara bişey demiyorum ama yavaş gidin diyorum

JASMINE
29/06/2010, 15:31
Geçmiş olsun. Punto alan herkes bir gün arabanın gidişine kendini kaptırıp ceza yiyor. Önemli olan devamlılık arz etmesin :) :)

E_N_D_E_R_
29/06/2010, 15:39
Büyük geçmiş olsun
radar mevsimine girdik....

eexelanss
29/06/2010, 15:46
ben 90 nı geçmiyorum, en güzelide o bence, kellemi yetiştiriyoruzki. yavaş yavaş ne güzel etrafa bakına bakına gitmk varken neden sürat yaparka kendime stress yapayım ki. tabi hız yapanlara bişey demiyorum ama yavaş gidin diyorum

Yaklaşık 700 km yol yapacağını bilince vede inanılmaz düzlük bi yolda 100 le gitmek gerçekten doğa üstü bi sabır ister diye düşünüyorum...

byspayn
29/06/2010, 16:11
Geçmiş olsun haklısınız yollar cezbediyor :)

Scottie
29/06/2010, 16:15
Çok Şükür Siftahım yok...

aeron
29/06/2010, 17:03
Kuşadası-izmir otobanında(Aydın otobanı) radar varmidir acaba, beni hic durduan olmadı, netten ceza sorgulamaya da korkuyorum, varsa isim zor

edelsang
29/06/2010, 17:33
çok geçmiş olsun.
düz yoldada 90 la gidilmez ya :D insanın bastıkca basası geliyor.

eexelanss
30/06/2010, 01:12
Teşekkür ederim arkadaşlar. Hepinize kazasız cezasız yolculuklar dilerim. Her daim..

ucs33
30/06/2010, 01:19
sollama yapınca hıza dikkat edilmiyo nasıl bi mantık?? =S

%10 tolerans zaten bunun için değil mi?

ocean_1919
30/06/2010, 01:44
sollama yapınca hıza dikkat edilmiyo nasıl bi mantık?? =S

%10 tolerans zaten bunun için değil mi?
Bir an önce sollamayı bitirip, sağ şeride geçmek gerekiyor. Aslında matıklı.

WiSTaRiA
30/06/2010, 02:14
Çok geçmiş olsun...

pdr42
30/06/2010, 02:18
hayır arkadaslar. oncelikle gecmiş olsun hız limtinin 90 oldugu biyerde sen nasıl 130 cıkabiliyorsun pardon ama kac hızla gidiyor onundeki aracta zaten 99 ile gidiyorsa sollayamazsın zira hız limtini asarsın bu bilgi yanlıs. arkadaslar aman ha deniz sanırım burada bi yanlıslık var

filatron
30/06/2010, 02:21
Bende cuma günü antalya' dan ankaraya gelirken konya' da radara girdim doblo ile 124 ile girmişim. Polis dedi 124 ile radara girdiniz dedim valla doblo ile girdim 124 değildi polis iyicene kıl oldu ilk yardım çantası neyi var neyi yok herşeyi sordu gösterdim sonra paşalar gibim 270 cezayı yazdı 15 gün içinde ödersen 202 tl dedi. Konyadan ankaraya gelene kadar 120 nin aşağısınada hiç inmedim.

fatihhhh
30/06/2010, 11:07
tüm ceza yiyen arkadaşlara geçmiş, bir o kadar da ders olsun.
bizim ülkenin en önemli sorunu bu zaten.
başta eğitilemiyoruz.(üniversite mezunumuz bile eğitilemiyor.)
adam gibi eğitilsek, hiç bi problemimiz kalmaz zaten.
neyse.
diğer sorunumuz ise;
devlet koyduğu kuralın takipçisi olmuyor.
neden hızlı gitmek yasak? çünkü tehlikeli.
bunu engellemek için ne yapılıyor?
arada bir hızlı gidene ceza yazılıyor.
ceza yazılan kişide hiç bi olumlu davranış geliştirmiyor.
cezayı yedikten sonra ayyynen tam gaz devam.
halbuki cezanın amacı caydırıcı olmasıdır.
şimdi, çok donanımlı tertibatlar kurulsa.
hızlı giden herkese ama herrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrkese ceza kesilse.
o cezalar asssla affedilmese, hızlı giden herkes birazdan ceza yiyeceğini bilse,
inaınn kimse ama hiç kimse hız yapmaz.
böylelikle insanların sağlığı korunmuş olur.
altındaki araç 100 km yi geçtikten sonra acil fren yapsa kaç mt de duracağını bilmeyen, hiç düşünmeyen, gaz a kökleyen bi sürü okumuş ama eğitilmemiş insanımız var.
haybeye yaşıyoruz işte.
sonra haberlerde duyuyoruz, araç kontorlden çıkmışda ağaca vurmuşta,
kaymışta, falanda filanda.
o haberlerde kaza yapan şöförler, aynı sizin gibi, bizim gibi şöförler işte.
bizden daha beceriksiz, yada daha salak değil. sadece hızlı gitmiş, kurallara uymamış, olağan dışı aksi bir durum olduğunda da maalesef kurtaramamış.
ilerde siz de 100 ün üzerinde hızlı gittiğinizde, sizde büyük bir ihtimalle kurtaramayacaksınız. sizde öleceksiniz.
sadece siz ölseniz benim hiç umurumda olmayacak. ama sizin yüzünüzden haketmeyen insanlar da ölecek yada yaralanacak, işte ben bunun için bır bır bır konuşuyorum.

Bende cuma günü antalya' dan ankaraya gelirken konya' da radara girdim doblo ile 124 ile girmişim. Polis dedi 124 ile radara girdiniz dedim valla doblo ile girdim 124 değildi polis iyicene kıl oldu ilk yardım çantası neyi var neyi yok herşeyi sordu gösterdim sonra paşalar gibim 270 cezayı yazdı 15 gün içinde ödersen 202 tl dedi. Konyadan ankaraya gelene kadar 120 nin aşağısınada hiç inmedim.

alperyonar
30/06/2010, 11:14
Antalya-Konya yolunda Konya girişinde bir radar var ördek başı yeşil accent, büyük ihtimal o yakalamıştır sizi. :gun_band:

filatron
30/06/2010, 12:14
Fatihh kardeş o yollar boş yolun durumunu bilmediğin için konuşma istersen otobanda hız limitleri 120 değilmi buda kanunla belirlenmiş bir limit o yollarında otobandan farklı bir tarafı yok düm düz yol ben otoban gibi yolda 120 ile gidersem oradada 120 ile giderim cezaymış o benim problemim kimseyi tehlikeye atacak kötü bir yol değil otobanda o kadar düzlükte bir yol yok. Devlet o yolların hız limitini çıkartıyor ayrıca demekki hız limiti yetersiz. Hatta o arabaların o kadar hızlı gitmesinin sebebi üniversite mezunları mühendisler değil mi okumuş insanlar? Ailem emniyet mensubu bir ailedir abim eşi nişanlım eniştem amcam neyin ne olduğunu biliriz. bu konuşmalarını benim yazdığım yazıyı altta paraf geçtiğin için yazıyorum yoksa polemiğe girmek istemem! biz biliyoruz aracın ne kadar mesafede durup durmayacağını. Yok konya girişi değil konya ankara çıkışında yakaladı polis aracı idi:rolleyes:

Du Hast
30/06/2010, 14:06
tüm ceza yiyen arkadaşlara geçmiş, bir o kadar da ders olsun.
bizim ülkenin en önemli sorunu bu zaten.
başta eğitilemiyoruz.(üniversite mezunumuz bile eğitilemiyor.)
adam gibi eğitilsek, hiç bi problemimiz kalmaz zaten.
neyse.
diğer sorunumuz ise;
devlet koyduğu kuralın takipçisi olmuyor.
neden hızlı gitmek yasak? çünkü tehlikeli.
bunu engellemek için ne yapılıyor?
arada bir hızlı gidene ceza yazılıyor.
ceza yazılan kişide hiç bi olumlu davranış geliştirmiyor.
cezayı yedikten sonra ayyynen tam gaz devam.
halbuki cezanın amacı caydırıcı olmasıdır.
şimdi, çok donanımlı tertibatlar kurulsa.
hızlı giden herkese ama herrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrkese ceza kesilse.
o cezalar asssla affedilmese, hızlı giden herkes birazdan ceza yiyeceğini bilse,
inaınn kimse ama hiç kimse hız yapmaz.
böylelikle insanların sağlığı korunmuş olur.
altındaki araç 100 km yi geçtikten sonra acil fren yapsa kaç mt de duracağını bilmeyen, hiç düşünmeyen, gaz a kökleyen bi sürü okumuş ama eğitilmemiş insanımız var.
haybeye yaşıyoruz işte.
sonra haberlerde duyuyoruz, araç kontorlden çıkmışda ağaca vurmuşta,
kaymışta, falanda filanda.
o haberlerde kaza yapan şöförler, aynı sizin gibi, bizim gibi şöförler işte.
bizden daha beceriksiz, yada daha salak değil. sadece hızlı gitmiş, kurallara uymamış, olağan dışı aksi bir durum olduğunda da maalesef kurtaramamış.
ilerde siz de 100 ün üzerinde hızlı gittiğinizde, sizde büyük bir ihtimalle kurtaramayacaksınız. sizde öleceksiniz.
sadece siz ölseniz benim hiç umurumda olmayacak. ama sizin yüzünüzden haketmeyen insanlar da ölecek yada yaralanacak, işte ben bunun için bır bır bır konuşuyorum.
hocam iyi diyorsunuzda ancak yeri geldiğinde gaza azıcık basmak gerekiyor.
ben okul için hergün 150 km yol yapıyorum. yol o kadar güzelki 90 ile geçmez o yol. trafiğin el verdiğinde aşırı olmayacak şekilde basıyorum. en fazla 130 gibi :)

fatihhhh
30/06/2010, 16:55
hocam 100 ü geçmemek lazım yaa..
allah göstermesin ama anca başınıza gelirse anlarsınız.
yol boş diye basılmaz hocam.
sizler araç kullanmaya muhtemelen benden önce başlamışsınızdır ve muhtemelen benden daha iyi sürücüsünüzdür.
yol boş ama her an herşey olabilir.
bir aksilik durumunda kurtarabileceğin hızlarda olmak lazım.
bak bu kadar ölen beni hakl çıkartıyor bence.
o ölenlerde en az sizler kadar iyi şöfördü, aşırı hız ve bir anlık hata kazayı-ölümü getiriyor bu kadar basit.
dediğim gibi, devlet devletliğini yapsaydı, bu kadar kaza ve ölüm olmazdı.
piyango misali 3-5 kişiye ceza kesilip onların cebini yakıyorlar.
kalanlar tamgaz basıyor.
onların içindede kurtaramayanların hayatı yanıyor kalanlar gene tam gaz devam.
bizlerin sizlerin lafı boş, em tarafsız lafı rakamlar söyler.
yurtdışında kaza ve ölüm oranı, bizlerin 1/3 ü kadar.
bunun sebebi onların şöförlükleri, araçları yada yolları iyi olduğu için değil.
onlar eğitimli ve bilinçli oldukları için,
eğitimsiz ve bilinçsiz olanlarada devletleri, fırsat vermediği içindir.
alıntı yaptığım arkaşın hoşgörüsüne sığınırım.
ben özel olarak kimin hangi yolda kullandığını elbetteki bilemem.
ama genel anlamda 100 ün geçilmesine karşıyım.
alıntı yaptığım kişide ceza yedikten sonra 120 ile devam etmesine istinaden, ondan alıntı yaparak fikirlerimi söyledim.
saygılarımla

dip not:2006 dan beri 90 km hızla araba kullanırım.
bundan büyük bir haz alırım.
huzurlu, güvenli ve ekonomik bir yolculuğun tadı hiç bir şeyle değişilmez.
hız yapmamaya niyetli olanlarında biraz sabır ve deneme ile bu tadı alacaklarını düşünüyorum.

alperyonar
30/06/2010, 17:53
Kuşadası-izmir otobanında(Aydın otobanı) radar varmidir acaba, beni hic durduan olmadı, netten ceza sorgulamaya da korkuyorum, varsa isim zor
O yolda radarı en son 6 yıl önce görmüştüm. Onda da arkadaş 140 la girmişti ama polis es geçmişti.:D