Orijinalini görmek için tıklayınız : Üst segment spor araç.....
berkeraaa
26/06/2010, 21:48
Arkadaşlar uzun zamandır üst segmentteki spor araçlar üzerinde bazı marka ve modeller arasında kalmış bulunuyorum...Yaklaşık 80.000 TL dolaylarında bir para verecek olsanız hangi araçları almayı tercih ederdiniz ?? 0 yada 2. el olabilir farketmez ama şahsi tercihimi 0 dan yana kullanarak ;
Mazda Rx8 R3
Honda S2000
Arasında kaldım...Sizlerin önereceği bu tip bir araç varmıdır ???
alperyonar
26/06/2010, 21:50
Benim direk aklıma 2. el ///M geldi. Çok spor ve bir o kadar da ağır bir araç..
Arkadaşlar uzun zamandır üst segmentteki spor araçlar üzerinde bazı marka ve modeller arasında kalmış bulunuyorum...Yaklaşık 80.000 TL dolaylarında bir para verecek olsanız hangi araçları almayı tercih ederdiniz ?? 0 yada 2. el olabilir farketmez ama şahsi tercihimi 0 dan yana kullanarak ;
Mazda Rx8 R3
Honda S2000
Arasında kaldım...Sizlerin önereceği bu tip bir araç varmıdır ???
Bu iki araç konusunda biraz tecrübem var bir arkadaşım bu tip araçları uygun bulunca alıp müşterisini bulunca satıyor.
Açıkçası bu tarzda bir araç düşünüyorsan sıfır alırsan çok değer kaybeder. İlla sıfır alacaksan S2000 düşünebilirsin sıfırı var mıdır varsa ne kadardır bilmiyorum ama RX8 e göre biraz daha başarılı araç. Ben de izmir'e dönersem bunlardan birini veya TT düşünüyorum. En son temiz bir Rx8 bulmuştu arkadaş 44 e almıştı ama kaç model kmsi nasıl bilmiyorum. ikisi de süper araçlar ama s2000 daha başarılı tasarım göreceli kavram ama rx8 e göre bence çok çok başarılı.
Bir tane hafif yapılı beyaz veya kırmızı s2000 bulmanı tavsiye ederim. Alacağın zaman da söylersen fiyat kırdırmak için yardımcı olurum
berkeraaa
26/06/2010, 22:22
Ertan bey açıkçası bende S2000 i daha başarılı buluyorum ancak S2000 in artık üretimi yapılmıyor ve Honda yeni kasayı bir türlü sunamadı....Gerçi acelem yok ama TT de aklımın bir köşesinde duruyor...Ama aldığım aracın sıfır olmasını tercih ederim bu nedenle ne zaman alacağım ve ne kadar para vereceğim şu anda pek belli değil...
Değerli fikir ve yorumlarınız içinde teşekkür ederim...
Honor COOPER
26/06/2010, 22:32
RX8 in en büyük avantajı düşük motor ve yüksek beygir.kaldıki rx8 e başarısız demek bence büyük haksızlık youtube da yarattığı harikaları izlemenizi tavsiye ederim.
StrawBeeRy
26/06/2010, 22:37
ikiside harika ben olsam rx8 derim hep 4 kapılı hem sportif hemde arkada koltukkalrı var s2000 2 kişilik ben olsam rx8 alırım
Aynen rx8 veya seat leon cupra cupra chip yaptırıldığında abartı güçlere ulaşabilen bi araç,rx8 iç mekan malzeme kalitesi ve 4 kişilik ,1.3 motor, vergi düşüklüğü,rotary motorun muazzam gücü ve farklı bi teknoloji olması s200 e karşı bi üst sıraya taşıyor.puntoya aşık olmasam hiç düşünmez rx alırım hatta düşünmüyorda değilim.
GünahsizSeytan
26/06/2010, 23:33
Rx8 güzel tercih, görsellik motor iç dizayn acısından benimde dikkatimi ceken bir arac olmuştu :) 80.000 tlm olsa Daha uygun spor arac alıp kendi modifiyemi yapardım .. Tabi onun dısında üstündeki motor gücüyle tatmin edecek daha modelli araclar dısında :)
Tavsiye edebileceğim bi kac model ;)
- Golf scirocco
- Alfa romeo giulietta
- Audi r8 coupe
- Audi a3 sportback
- Golf 5 gti
- Hyundai coupe
34ozkankurtuldu34
26/06/2010, 23:57
Test Mazda RX8 R3 on Vimeo (https://vimeo.com/9429121) işte Mazda RX8
Fast RX8 RRC on Vimeo (https://vimeo.com/7201626)
EvoKoray
27/06/2010, 01:36
1.3 motorun her silindirde 1 defada 3 kere ateşlemesi ve yüksek devir çevirmesi büyük başarı :) "RX8" top speed ,rx8 - Car Videos on StreetFire (https://www.streetfire.net/video/top-speed-rx8_157510.htm)
260 km/h + https://www.streetfire.net/video/rx8-top-speed-2_157832.htm
mazda alacaksın vankel motorlu olacaktır. bu motorun ömrü malesef uzun değildir. belli bir km den sonra motor rektefe olması gerekir. e zaten spor araç motoru belli bir miktar zorlayacaksın. 1.3 olması az yakması anlamına gelmiyor baya bir yakıyor. tüpde taktırmayacağına göre :)
mazdayı ben olsam elerdim. hoş bakımına ve yakıtına harcayacağın bütçen varsa iyi bir seçenek.
grandecaglar
27/06/2010, 02:30
hiç düşünmeden evo 9 hayalimde sıfır dersen dediğin araçlardan rx8 tek geçerim ama evo paran varsa evo X :friendship:
ExTReMe_
27/06/2010, 03:00
RX8 tabikide :)
insomnia06
27/06/2010, 14:05
Bmw...
Ertan bey açıkçası bende S2000 i daha başarılı buluyorum ancak S2000 in artık üretimi yapılmıyor ve Honda yeni kasayı bir türlü sunamadı....Gerçi acelem yok ama TT de aklımın bir köşesinde duruyor...Ama aldığım aracın sıfır olmasını tercih ederim bu nedenle ne zaman alacağım ve ne kadar para vereceğim şu anda pek belli değil...
Değerli fikir ve yorumlarınız içinde teşekkür ederim...
Rica ederim, dediğim gibi arkadaşlar sürekli bunları alıyorlar satıyorlar kendinde de 2 tane Eclipse var.bu tip araçlarda çok tecrübeli arkadaşlar. Rx8 çok başarılı bir çok arkadaş önermiş ama bir tek vergi avantajı var. s2000 i sportif karektaristliği çok daha iyi modifiyeye çok daha uygun diye söylülüyorlardı. s2000'in uzun kaputu çok hoşuma gidiyor. Bence bu tip arabaları bulmak zor olduğu için temiz ve uygun fiyatlı hangisini bulursan onu al derim.
Ayrıca arkadaşların önerdiği gibi Evo Wrx de iyi alternatifler ama evo olursa evo 10 süper
Bmw 330 coupe konusunda kesinlikle önermiyorum çok paran varsa var. Çevremde bir çok kişide var 4 sene önce ben de bir modelini alacaktım ama 10 milyar masraf çıkartsa ödeyebilecek misin demişlerdi ben de korktum almadım. Jpon arabalarını önerdi sorun çıkartma olasılığı çok daha az diye yani paran varsa al BMW yi ama verdiğin parayı 10 kere öder ama prayı takan biri olmaman lazım. Zaten 330 la bu araçlar çok çok farklı sınıflar
s2000 bana hep bmw z3 çakması gibi gelmiştir yan yana koyarsanız hak vereceksiniz bana, herkesin spor araba anlayışı farklı yukarda arkadaşın biri audi r8 demiş r8 400 milyara alırsan göbek at, yapımını izledim ferrariden daha özen gösterilerek yapılan bi araç ve audi sırf bu aracı üretmek için fabrikanın belli bi bölümünü bu araca tahsis etmiş ve audinin en yaşlı personeline yaptırıyor aracı,benim spor araç anlayışımda araç hem performans hem işlevsellik içermeli bu yüzden 2 koltuklu bi araç arkadaşları olan insanlar ailesi olan insanlar için mantıksız,evo,skyline,rx8 4 kapılı olan araçlar bence daha uygun,bu arada rx8 için 100 bini deviremiyor diyorlar bazı kesimlerde 500 bin km diyor iyi bi araştırmak lazım.
wolksvageni her ne kadar masraflı ve fiattan daha arızalı araçlar olarak tanısamda scirocco yuda araştırmak iyi olacaktır tipi çok iyi.
speedy_16
27/06/2010, 17:13
scirocco
audi TT
eğer vergi yükü düşünülüyorsa scirocco 1,4 160 hp modelide düşünülebilir chip işlemi ile 220 hp + filitre eksoz vb. işlmlerle bi miktar daha güçlndirilebilir hem güçlü hmde s2000, rx8 e göre daha az yakan hemde daha az vergi ile iyi bir seçenek gibi gözüküyor.
bvulgari
27/06/2010, 17:17
Ben olsam A3 ün 3 kapılı versiyonunu alırdım otomatik vites sunrooflu 17" jant..canavar gibi araç..Hem sıfır aracın olur hem 20.000TL cebinde kalır..
Erdem Bozdağ
27/06/2010, 18:36
beyaz
cam tavanlı
vw sirocco
Kesinlikle M3 derim ben...
Belki bir gün :) neden olmasın.
06kaymak
28/06/2010, 12:03
Kesinlikle bmw...m3 veya 3.35 i...
Honor COOPER
29/06/2010, 00:27
Arkadaşlar A3 bile öneren olmuş konuyu açan arkadaş süper spor diyor lütfen bu kriteri atlamayalım öneride bulunurken.
seysey37
29/06/2010, 00:29
rx8 miş evomuymuş bence hikaye ben olsam tek alcam ve yıllarca bincem araba
"AUDİ A5" KESİNLİKLE..!!
mazda alacaksın vankel motorlu olacaktır. bu motorun ömrü malesef uzun değildir. belli bir km den sonra motor rektefe olması gerekir. e zaten spor araç motoru belli bir miktar zorlayacaksın. 1.3 olması az yakması anlamına gelmiyor baya bir yakıyor. tüpde taktırmayacağına göre :)
mazdayı ben olsam elerdim. hoş bakımına ve yakıtına harcayacağın bütçen varsa iyi bir seçenek.
bunu bende duymuştum. kesinlikle rx8 i ele. s2000 gayet güzel bir araç ama 2 kişilik olması eksiklik diye düşünüyorum. ben olsam ya m3 yada 330ci alırdım....
Arkadaşlar A3 bile öneren olmuş konuyu açan arkadaş süper spor diyor lütfen bu kriteri atlamayalım öneride bulunurken.
Süpersport arıyorum dememiş 80 bin e üst segment spor bi araç demiş...
Süpersport arıyorum dememiş 80 bin e üst segment spor bi araç demiş...
A3 spor arabamı :)
S2000 bence
yapacak hiç birşey yok :D
RX8 kayseri de vardı bir tane arabayı iki üç kere gördüm geri kalan zamanda hep Ankara da sanayi de yatıyordu.motor arızaları yüzünden gercek anlamda sorunlu bir motora sahip.
Honor COOPER
29/06/2010, 11:16
RX8 kayseri de vardı bir tane arabayı iki üç kere gördüm geri kalan zamanda hep Ankara da sanayi de yatıyordu.motor arızaları yüzünden gercek anlamda sorunlu bir motora sahip.
RX8 devir canavarı bir araç eğerki devamlı redzone kullanılırsa bu tip sıkıntıların her araçta olacağını zannediyorum.
Rx8 de vankel motor var bizim bildiğimiz motorlardan farklı bir prensipte çalışıyor ama bu demek değil 100k km de motorun biteceği.ayrıca bir bilgi daha vankel motorda motor revizyonu şu an için zor heleki türkiyede direk sıfır motor takıyorsun.ama görüntü ve gücüyle 300-400000 tl lik araçlarla aşık atabilecek bir araç bence.
seysey37
29/06/2010, 13:17
AUDİ A5 başkalarına yönelmeee :) 90bin civarı ama uzuuun yıllar sıkılmadan binersin..havası apayrı..s2000 rx8 e daha yarış arabası gözüyle bakılıyor erkeklerin gözü üstünde ama diğer türlü AUDİ A5 lere bambaşka bir gözle bakılıyor en azından benim gördüğüm kadarıyla..tam bir gösteriş arabası..
berkeraaa
29/06/2010, 19:00
Arkadaşlar S2000 maalesef artık zaten 0 üretilmiyor ve kasa eskidiği için sanki artık ilgiyi kaybetti...Rx8 in motoru ile sıkıntı olacağını zannetmiyorum en azından ben çevremde wankel motor nedeni ile motoru değiştiren kimseyle karşılaşmadım...Böyle Peugeot 308 CC gibi bir araca yönelsem ne motoru tatminkar olacak nede spor araç havası olacak....Kafa karışık :) :) :)
berkeraaa
29/06/2010, 19:01
bu arada tavsiyelerden birinde R8 gelmiş o beni aşar :D :D :D :D
berkeraaa
29/06/2010, 19:04
Kesinlikle bmw...m3 veya 3.35 i...
Müslüm abi M3 benimde çok beğendiğim ve sevdiğim bir araç ancak alacağım M3 herhalde 2001 - 2003 arası olabilir sahibinden.com fiyatlarına göre...O yaştaki araç başımı çok ağrıtabilir diye düşünüyorum birde dediğim gibi 0 olsun istiyorum mümkünse....
seysey37
30/06/2010, 22:06
Müslüm abi M3 benimde çok beğendiğim ve sevdiğim bir araç ancak alacağım M3 herhalde 2001 - 2003 arası olabilir sahibinden.com fiyatlarına göre...O yaştaki araç başımı çok ağrıtabilir diye düşünüyorum birde dediğim gibi 0 olsun istiyorum mümkünse....
sıfır gibi olsun dersen 1.8T audi a5 2009,80-90arası fiyatı var biraz daha zorla a5 al bence..
bu araçlar arasında çok fark var konuşulan araçlar arasında. Bunlar arasındaki farklar da Punto ve Fiesta arasındaki fark gibi olmuyor. O yüzden öncelikle bu tarz 200hp + bir araç tecrüben var mı? hiç birini kullandın mı? bu şekilde biraz araştırıp kendine uygun olanı alman en mantıklısı
berkeraaa
30/06/2010, 23:18
açıkçası delice basmak gibi bir niyetim yok bu tarz bir araçla Ertan bey.Sadece yerinde ve mantıklı şekilde sert kullanmayı planlıyorum.Pek fazla olmasada güçlü araçlarla tecrübem var...Konuşulan araçların segment farkı varmıdır bilemiyorum ama araçlar motor-performans ve donanım olarak birbirlerine çok benzeyen araçlar bence...Vergi yakıt tüketimi kasko gibi değerlerde mutlaka farklılıklar olacaktır ama dediğim gibi acelem yok şu an için...Sadece ön bir araştırma yapıyorum