Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otoyollarda hız sınırı arttırıldı.

Moosty
26/06/2010, 13:35
Otoyollarda hız sınırı artırıldı - Hürriyet (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/15140816.asp?gid=373)

Hepimize hayırlı olsun. Benim sade vatandaş olarak anladığım (daha doğrusu bana anlatılmak istenen) şu 'Otoyollar geliştirildi ve hız sınırı arttırıldı'

İyi bir şey gibi görünüyor.

Artık daha fazla mı trafik kazası yaşanır, yoksa daha az yaşanır ama kazalar mı ölümcül olur orasını bilemiyorum. Çok tartışılacağı ve tartışılmasının da beklendiğini düşünüyorum.

Çünkü yasanın bir kısmında da 'kiraya verme, işletme hakkı, hazine taşınmazları ile trampa' gibi ifadeler var ki, sokaktaki adam olarak bunların ne anlama geldiğini hem anlayamıyorum, hem de hız sınırının arttırılması konusunda duyduğum heyecan nedeniyle 'trampa' nın ne anlama geldiğini umursamıyorum bile.

Bir yandan da, benzinli bir araç kullanıcısı olarak nasıl olsa arabama binip hız yapabilecek halim yok, acaba hayal mi kursam diye de düşünmeden edemiyorum.

Hani şöyle otoyol kenarında bir dönüm arsam olsa, devletim de ordan yol geçirip bana deniz kıyısından olur, orman içinden olur bir dönüm 'trampa' layıverse karşılığında, 'Çoğ hoş' olmaz mı? Hayal işte.

Neyse, işimin başına dönüyorum ben, kredi kartı limitini doldurduk gene. Borcum var bir sürü. Çalışmam lazım.

Bu arada arkadaşlar sizler de bir tartışıverin bakalım, kazalar artar mı, azalır mı? Kazalar azalır ama ölüm oranı mı artar? Nakliye daha da hızlanacağı için taşımacılık maliyeti düşer, bu da enflasyonu düşürür mü? Sigorta şirketleri bunu nasıl değerlendirir? Ödeyeceğimiz kasko primleri artar mı azalır mı? Bir sürü şey var konuşulacak.

ademtahir
26/06/2010, 14:04
bizim ülkemizde hız sınırını arttırmak çok doğru olmaz 90 km olan hız sınırı olan yerde 120 ile gideriz şimdi 120 olan yerde 150 ile gideriz çok doğal olarakta bu hızla kaza yaptığın zaman kurtuluş şansı çok düşük olur.
hız sınırından önce hala trafikte dolaşan bir sürü eski araba var abs yok airbag yok esc yok ebd yok v.s. v.s.emniyet kemeri bile olmayanlar var hız sınırından önce arabaların değişmesi lazım.
eski ford kamyonlarlar man kamyonlar kol geziyor yollarda hepsi birer trafik canavarı çoğu aksamı bile çalışmıyor.
bence ilk önce bunlara el atılması gerekli.
sigorta şirketleride haliyle poliçe fiyatlarında yükselteceklerdir.

OzzY
26/06/2010, 17:26
Yasayla, bölünmüş (duble) yollardaki hız sınırı 90 kilometreden 110 kilometreye çıkarılıyor. Hız sınırı, çift yönlü karayollarında 90 kilometre, otoyollarda ise 120 kilometre olarak uygulanmaya devam edecek.

otoyolda hala 120 yazıyo? bunlar ne yazdıklarının farkında değil!!!

bölünmüş yolların 110a çıkması, 1,5 yıllık haber. hala resmen çıkmadı diye biliyorum !!!

Scottie
26/06/2010, 19:31
Yasayla, bölünmüş (duble) yollardaki hız sınırı 90 kilometreden 110 kilometreye çıkarılıyor. Hız sınırı, çift yönlü karayollarında 90 kilometre, otoyollarda ise 120 kilometre olarak uygulanmaya devam edecek.

otoyolda hala 120 yazıyo? bunlar ne yazdıklarının farkında değil!!!

bölünmüş yolların 110a çıkması, 1,5 yıllık haber. hala resmen çıkmadı diye biliyorum !!!

doğru 2 hafta önce inegöl de servis ile çevirmeye girdik.. araçtan indik..
takım olarak bursaya gidiyorduk.. hepimizi aynı eşofmanla gören polisler hemen muhabbete başladılar... orada Eskişehir li bir polis ile konuşurken hız limitlerini sordum.. sakın 100 ün üstüne çıkma dedi. 110 onaylanmadı daha dedi.. henüz yollar daha tam olarak yapım aşamasında her yerde çalışma var dedi... 100 ün üstüne çıkmayın arkadaşlar ben polisin yalancısıyım..

Moosty
26/06/2010, 20:51
Habere göre onaylanmış, ama resmi gazetede çıkana kadar yürürlüğe girmiş sayılmıyor sanırım.

alperyonar
26/06/2010, 21:45
Bugün trt haber resmen duyurdu. Artık duble yollarda hız sınırı 90km den 110 km ye çıkarıldı. Ama yinede bir polise sormak lazım..

ibrahim06
26/06/2010, 23:30
Bence iyi oldu.Ama 110 ile gitmek şartıyla. arabalarımız çok şükür bu hızlarda sorun yaşatmaz. Duble olan yollarımız öyle çok da kötü değil. Bir yakınım Bulgaristanda yaşıyor.Bizim şehir içindeki çukurlu yamalı yollar Bulgaristan'da otobandan sayılıyormuş.

GünahsizSeytan
26/06/2010, 23:40
radar görünce 90 a inene kadar kesin düşüyodk, iyi olmş :) düşmeme olasılığı çoğalmış en azından :D

Kesinleştirilmiş sanırım : https://haber.mynet.com/detay/guncel/hiz-siniri-artti/518751