Orijinalini görmek için tıklayınız : Sakin gidelim derken...
Bugün dedim ki şu 10.4 lük tüketimi biraz düşüreyim diye gaza dokunarak gidiyim. Gidicemiz yere hayırlısıyla vardık ancak dönüşte sanırım sakinin sakini kullandım ki sokak arasındayım arkama bi kamyon musallat oldu. Zırt pırt korna çalıp duruyor. Dönemeçe geldik... Hem yola hem dikiz aynasına bakarken bi an konsantrayonum dağıldı ki o meşhur ön camımızdaki direğin etkisiyle sola dönerken sağa bakıp sağdan gelen aracı görmedim. Az daha adam sağdan geçirecekti bana. Bu arabanın frenlerinin sağlam olduğunu bugün anladım yani.
Sonuç olarak ön camdaki direklere kılım, kamyondaki amca tanıdık çıktı meğer en son çaldığı kornalar sağdan araç geldiğini uyarmak içinmiş (bunu da yol verip yanımdan geçerken yaptığı hareketlerden anladım), bana kendimi kasarak kullanmak yaramıyor bundan sonra kasmak yok başlarım tüketimine...
ocean_1919
25/06/2010, 01:31
Geçmiş olsun. Önce arabaya iyice bir alış, ekonomik kullanmayı sonra denersin. O direkler özellikle soldakine her zaman dikkat etmelisin. Bazı virajlarda görüşü kapatıyor.
benim her zaman dedigim sey baslarim ekonomisine :D
gecmis olsundaha dikkatli olmak gerekir direge alisinca sorun olmuyor ;)
seysey37
25/06/2010, 02:48
geçmiş olsun..bende kılım bu direklere valla özellikle uzun yolda virajlarda çok sıkıntı..ve ekonomi yapcam derken insanı daha çok zorluyolar eee yeter diyip basıyorum her seferinde ben şahsen :D
suvari_84
25/06/2010, 09:26
arabada ki kör noktalar gerçekten sağdan gelenleri engelliyor bunu tasarlayan bu kör noktaları nasıl farkedememiş anlamadım. aynı olay geçenlerde benimde başımdan geçti ama ben fren yapmakta geç kaldım ve ara yolda sağdan gelene ortadan vurdum. neyseki benim plakalığa bişey oldu. demek istediğim ön taraftaki sağ ve sol direkler görüşü inanılmaz kapatıyor görebilmek için koltukta sağa sola dönmeniz gerekli buda seyir halindeyken zor oluyor. benim görebildiğim kör nokta bunlar başka varsa lütfen yazın arkadaşlar
geçmiş olsun.. ucuz atlatmışsın...
Evet, dönüşlerede yılan gibi kafayı sağa sola oynatıp direklerin arkasını görmeye çalışıyorum.
Allah muhafaza sokak arasında çocuk falan olur da göremem diye tedirgin oluyorum
ademtahir
25/06/2010, 09:40
geçmiş olsun...
her güzelin bir amalı yeri olurmuş bizim güzelinde aması direkleri :)
Erdem Bozdağ
25/06/2010, 10:14
geçmiş olsun
benim her zaman dedigim sey baslarim ekonomisine :D
gecmis olsundaha dikkatli olmak gerekir direge alisinca sorun olmuyor ;)
Abi seninki dizel en azından :D Alışırız inşallah zamanla direğe :)
arabada ki kör noktalar gerçekten sağdan gelenleri engelliyor bunu tasarlayan bu kör noktaları nasıl farkedememiş anlamadım. aynı olay geçenlerde benimde başımdan geçti ama ben fren yapmakta geç kaldım ve ara yolda sağdan gelene ortadan vurdum. neyseki benim plakalığa bişey oldu. demek istediğim ön taraftaki sağ ve sol direkler görüşü inanılmaz kapatıyor görebilmek için koltukta sağa sola dönmeniz gerekli buda seyir halindeyken zor oluyor. benim görebildiğim kör nokta bunlar başka varsa lütfen yazın arkadaşlar
Öncelikle size de geçmiş olsun diyorum. En azından fazla bir hasar yokmuş. Arka cam çok dar bence (gerçi bugün çoğu arabada öyle de). Giderken problem değilde park ederken sıkıntılı.. Onu da yan dikizler+park sensörü ile hallediyoruz.. :)
Dizel değip geçme 3,12 olmuş litresi ortalamam 7,5 altına hiç düşmüyor bunun her tarafı dizel olsa ne olur :)
Kriminal
25/06/2010, 10:25
Dizel değip geçme 3,12 olmuş litresi ortalamam 7,5 altına hiç düşmüyor bunun her tarafı dizel olsa ne olur :)
Hacı benım 5.4 ortalama ne ayak :)
Mehmet abi deviri 3000 4000 arasında tutuyon herhalde :D Evet motorinde benzine yaklaşıyo yavaş yavaş fiyat olarak...
femoli sen hakkaten başlarım ekonomisine demişsin :)
Yol otoban hep son dakka çıkmayı severim yetişmek içinde asılırım , normal kullanmam 30 saniye sürüyor , bu ortalamayı nasıl tutturuyorum bende şaşırıyorum :)
bardağın dolu tarafından bakmak lazım, başka bir araba kullansan bu ortalama da hayal olurdu *.*
Oğuz kardeşim geçmiş olsun dikkat etmek lazım bende kıl oluyorum bu direklere açıyı cok daraltıyor.Yavaş gittiğim zaman İstanbul da kaza yapma riskim daha çokmuş gibi hissediyorum.Hızlıyken hep ben geçiyorum ama beni gecerlerken tırsıyorum:D
Teşekkür ederim Hüseyin Abim. İstanbul'u hiç karıştırma zaten orası bi felaket... :S
Oğuz sen de ehliyet var mı. yaş 17 yazıyordu da merak ettim..
Niye karıştırdın şimdi abi ehliyeti :D O yaş da eskiden yazıyodu avatarımı değiştirdim kayboldu :S
Niye karıştırdın şimdi abi ehliyeti :D O yaş da eskiden yazıyodu avatarımı değiştirdim kayboldu :S
aldın ehliyeti yani.. ıslatalım öyle olmaz kuru kuruya..
Yok Eser Abi malesef ehliyet 18i 15 Temmuzda dolduruyorum. ALır almaz söz ıslatalım ;) :) Genelde sokak aralarında kullanıyorum işte ama bela geldi mi orda da gelebiliyo.
Yok Eser Abi malesef ehliyet 18i 15 Temmuzda dolduruyorum. ALır almaz söz ıslatalım ;) :) Genelde sokak aralarında kullanıyorum işte ama bela geldi mi orda da gelebiliyo.
aman dikkat et yaz geldi tüm çocuklar dışarıda.. valla sokak aralarında çıkıveriyorlar. ben mümkün olduğunca dikkat ediyorum...
bu arada sticker geldi mi sana benden sticker alacaktın. bir ara görüşelimde vereyim stickerını yapıştır..
Öyle valla yavaş gidiyorum bende zaten çocuklar felaket...
Valla arada kaynadı o sticker işi Eser Abi. :) Sen ne zamanlar müsait oluyosun bilmiyorum ki? :S Cumartesi sen müsaitsen ben de müsait olursam "ÖM" atıyım bi yerlerde buluşalım olmazsa..? :)
Öyle valla yavaş gidiyorum bende zaten çocuklar felaket...
Valla arada kaynadı o sticker işi Eser Abi. :) Sen ne zamanlar müsait oluyosun bilmiyorum ki? :S Cumartesi sen müsaitsen ben de müsait olursam "ÖM" atıyım bi yerlerde buluşalım olmazsa..? :)
tamam yarın akşama doğru 4 buçuk gibi olur... hallerin orada olurum ben o saatte o tarafta işim var.. arkadaki otoparkta olur araba...
Tamam abi bi aksilik çıkmazsa orda olurum bende o saatlerde ;)
Ha bu arada elinde K.Atatürk imzası varsa ondan da bi adet rica etsem çok mu şey istedim :S
ademtahir
25/06/2010, 13:06
sticker demişiniz konu açılmışken benim sticker ne zaman gelecekki:no000000:
Ha bu arada elinde K.Atatürk imzası varsa ondan da bi adet rica etsem çok mu şey istedim :S
Yüzsüz:D:D
Çok kırıldım bu lafına Hüseyin Abi :( :D
Çok kırıldım bu lafına Hüseyin Abi :( :D
Hala yüzsüzlük yapıyosun bak:D:D
E_N_D_E_R_
25/06/2010, 13:28
geçmiş olsun,
araçlarımızda böylesi görme sıkıntısı oluyor başlangıçta sonra alışıyorsun.diikkat etmek gerekiyor.
Hala yüzsüzlük yapıyosun bak:D:D
tamam sustum :oops0000: :)
tamam sustum :oops0000: :)
Sen susma kardeşim ben susarım senin yerine kırılma hemen:):)
Teşekkür ettim abim kırılmadım zaten de :) Eser Abi den ses çıkmadı bi daha sanırım o cidden kızdı bana :S
Teşekkür ettim abim kırılmadım zaten de :) Eser Abi den ses çıkmadı bi daha sanırım o cidden kızdı bana :S
yok yok o kızmamıstır merak etme bana ordan yolladı saolsun hiç üsenmeden kargoyla da sana ordayken mi veremicek halleder senin işi Eser abi, işi vardır yazamıyordur su an muhtemelen.
niye kızayım oğuz ayıp ettin...
tamam bende orada olacağım..
elbette bir adet getiririm.
sticker demişiniz konu açılmışken benim sticker ne zaman gelecekki:no000000:
adem en yakın zamanda gönderirler... Femoli uğraşıyor bir sor istersen..
yok yok o kızmamıstır merak etme bana ordan yolladı saolsun hiç üsenmeden kargoyla da sana ordayken mi veremicek halleder senin işi Eser abi, işi vardır yazamıyordur su an muhtemelen.
eyvallah.. maksat yardımcı olabilmek.. yardımcı olduysam ne mutlu bana yemek molası yaptım yeni geldim..
Oğuz kardeşim
bende ehliyetsiz kullandım bir süre. yaklaşık 3 ay kadar. sonra malesef ehliyeti almama 3 hafta kala bir kaza yaşadım. karşıdaki bayağı bir dil dökerek, ondada suç olmasına rağmen, masrafını karşılayacağımı, aracın sigortasının olmadığını, polis çağırırsa kötü duruma düşeceğimi falan fişman ikna ederek yaklaşık 1500 tl zarar ile işten sıyrıldım. ehliyetim olsa hiç bir sorun olmayacaktı.
bana etrafımdakiler hep söylüyordu yapma etme, çoluğa çocuğa çarparsın diyorlardı. bende birşey olmaz, dikkat ediyorum diyordum ancak öyle bir an geliyorki işte insanın basireti bağlanıyor, göz göre göre kaza yapıyorsun. bende ehliyetsiz bir daha koltuğa oturmadım o andan sonra...
Allah korusun diyelim.
Haklısın abi ama çok büyük bağımlılık olmuş artık bazen ehliyetimin olmadığının bile farkında olmuyorum.. Bırakmaya çalışıcam.. :(
Bu arada sana da geçmiş olsun cana gelmemiş en azından...
Bugün dedim ki şu 10.4 lük tüketimi biraz düşüreyim diye gaza dokunarak gidiyim. Gidicemiz yere hayırlısıyla vardık ancak dönüşte sanırım sakinin sakini kullandım ki sokak arasındayım arkama bi kamyon musallat oldu. Zırt pırt korna çalıp duruyor. Dönemeçe geldik... Hem yola hem dikiz aynasına bakarken bi an konsantrayonum dağıldı ki o meşhur ön camımızdaki direğin etkisiyle sola dönerken sağa bakıp sağdan gelen aracı görmedim. Az daha adam sağdan geçirecekti bana. Bu arabanın frenlerinin sağlam olduğunu bugün anladım yani.
Sonuç olarak ön camdaki direklere kılım, kamyondaki amca tanıdık çıktı meğer en son çaldığı kornalar sağdan araç geldiğini uyarmak içinmiş (bunu da yol verip yanımdan geçerken yaptığı hareketlerden anladım), bana kendimi kasarak kullanmak yaramıyor bundan sonra kasmak yok başlarım tüketimine...
sakin gidememeniz TRnin aşırı hızlı akan trafiğinen kaynaklanıyor. sağ şeritte bile kamyonlar sellektör yapıyor, ışıklarda hemen korna vs tam bir kaos.
SpyHunter33
26/06/2010, 13:47
Zaten bu şehir içi trafiğe benim aklım hiç ermiyor :) yayalar mersinde kaldırımdan değil yolun ortasından yürüyor. Bir gün şehir içinde kavşakta ki taraflı yeşil yanıyor yani dönüşü tamamlayıp düz yola çıkacağım polis de var. bir çıktım yola yayaların ortasında kaldım şehir içinde sakin de gidiyorum. Kadının bir tanesi bağırmaya başladı yavaş gelsene polis de ordan kadına bağırıyor kaldırımdan yürüsene :D
ademtahir
26/06/2010, 13:50
Zaten bu şehir içi trafiğe benim aklım hiç ermiyor :) yayalar mersinde kaldırımdan değil yolun ortasından yürüyor. Bir gün şehir içinde kavşakta ki taraflı yeşil yanıyor yani dönüşü tamamlayıp düz yola çıkacağım polis de var. bir çıktım yola yayaların ortasında kaldım şehir içinde sakin de gidiyorum. Kadının bir tanesi bağırmaya başladı yavaş gelsene polis de ordan kadına bağırıyor kaldırımdan yürüsene :D
yolun ortasından yürümek konyaya has bir durum diye biliyordum :)
her zaman derim;
sorun trafik problemi değil, kültür problemi.
Hacı benım 5.4 ortalama ne ayak :)
Nasıl ya 5.4 şehir içiyse yakarım benim puntoyu bende femoliyle aynı hemen hemen aynı yakıyorum.
ademtahir
26/06/2010, 15:03
benimde 5.4 lt şehir içi
önümüzdeki hafta mazot alınca tam ne kadar yaktığını bildiririm :)
zafer_can
26/06/2010, 15:25
Evet banada ara ara çok oluyor hatta geçengün oldu sanki birden bire sloda yada sağımda araba beliriyor anlamıyorum.
Neyse gemiş olsun...
SpyHunter33
26/06/2010, 15:37
yolun ortasından yürümek konyaya has bir durum diye biliyordum :)
Adem Abi bu arada Konya akşehir li olduğumu hatırlatırım :D
ademtahir
26/06/2010, 15:39
erkancım bende konyalı olduğumu hatırlatırım :)
trafikte bol bol günaha girerim :wallbash:
sakin gidememeniz TRnin aşırı hızlı akan trafiğinen kaynaklanıyor. sağ şeritte bile kamyonlar sellektör yapıyor, ışıklarda hemen korna vs tam bir kaos.
Sorma abi ya ortalık felaket :ban?:
Polis çok haklı :D