Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolandırıldım!
smartmavi
23/06/2010, 11:57
Merhaba,
Yaşadığım sinir bozucu deneyimi siz de yaşamayın diye anlatmak istedim.
2 Hafta önce sahibinden.com üzerinde aradığım özellikleri taşıyan bir deniz motoru ilanı gördüm (Johnson marka dıştan takma 9.9 beygirlik 4 zamanlı). Neyse, satıcıyla irtibata geçip Kadıköy'de olduğunu söylediği motoru görmek istediğimi belirttim. O gün Tekirdağ'a gittiğini ve iki gün İstanbul'da olmayacağını söyledi. Bense iki gün sonra Bursa'ya yeni arabamı almaya gideceğimden söylediği gün görmeye gidemeyecektim. Verdiği tüm bilgiler o ana kadar tutarlı olduğundan kaparo isteğini kabul etim ve şahsın hesabına 150 TL geçtim. Böylece ilanı yayından kaldıracak ve ikimizin de müsait olduğu 9 Haziran günü motoru tüm belgeleriyle çalıştırıp deneyerek teslim edecekti.
Ancak teslimat günü, malumunuz, tüm telefonlar kapalı, Cevap yok.
Hemen Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Bu sırada da boş durmayıp parayı yolladığım IBAN numarasını araştırmaya başladım. Finansbank Maltepe Şubesi çıktı. Şubeyi arayıp durumu anlattım. Bana yasalar gereği bilgi veremeyeceklerini söylediler ama bir hata yaptılar. Bana "İlker YEĞİN" adıyla hitab ettiler. Neden mi? çünkü bu şahıs ta aynı şekilde 2500 lira kaptırmış, beni o sandı telefondaki bayan.
İlker beyi google'da aradım ve İzmir'de otogaz sistemleri montajı yapan bir dükkanı olduğu bilgisine ulaştım. Hemen telefona sarılıp görüştüm. 20 Mayıs 2010'da, bankanın da teyyit ettiği üzere, aynı kişiye 2500 lira yollamış sonra telefonlarına çıkan olmamış. Yani dolandırılmış.
Yeni bilgiler edindiğimden dün yine savcılığın yolunu tuttum, ek dilekçemle. Fakat, tokat gibi bir cevapla karşılaştım. Şikayet dilekçem incelenmiş ve Kovuşturmaya Gerek Görülmemiş. Sebep olaraksa olayda suç unsurları yokmuş ve bu durum alıcıyla satıcı arasında bir ihtilafmış, dolandırıcılık değilmiş. İnanılır gibi değil. Ortada süper bir tezgah var, adam geleni gideni dolandırıyor, sonra bunun adı ihtilaf oluyor. O an içimden "Adalet bitmiş" dedim. Yinede elimdeki belgelerle birlikte bir itiraz dilekçesi yazdım ve Ağır Ceza Mahkemesine yolladım.
Şuan için adaletten yana pek umudum yok arkadaşlar ama en azından kaptırdığım para çok büyük değil. Bu arada dolandırıcının ev/ iş adreslerinin hepsini buldum. Sanırım adalet bana "Git cezasını kendin ver" demek istiyor ki kovuşturmaya gerek yok diyor.
Yorum sizin. Tavsiyem internet üzerinden özellikle ikinci el olarak ürünleri satın alırken tedbiri elden bırakmayın, mümkünse aynı şehirdeki ürünleri seçin ve görmeden önce para yollamayın.
Saygılar...
StrawBeeRy
23/06/2010, 12:01
geçmiş olsun adalet yok zaten bizim ülkemizden adalet beklemeyin sonuç ortada işte
çok geçmiş olsun. iyiki ufak bi para kaptırmışsın yazık ya nerde yaşıyoruz
geçmiş olsun... forumda yayınlaşmıştı.. böyle bir şebeke olduğu keşke onu okumuyş olsaydın.. insan herkesi kendi gibi dürüst sanıyor.. sonra da sonuç malum...
BuRaK-BG
23/06/2010, 12:08
çok geçmiş olsun dolandırıcı bu işi meslek edinmiş belli ve açık ancak yargı nasıl kayıtsız ve bu kadar duyarsız oluyor anlam veremedim.yargı size aynen cezasını kendim ver diyor ama siz yapmayın.ama bundan çıkacak ders açısından paylaşmanız çok örnek bir davranış.
alperyonar
23/06/2010, 12:08
Çok geçmiş olsun. Kendinizi haksız duruma düşürmeden o şahıstan gidin ve paranızı alın;)
smartmavi
23/06/2010, 12:13
Şuan benim bildiğim İstanbul'dan ben, İzmir, Adana ve Antalya'dan da başkaları var...
Adam bizim paralarla Gümüşyaka'da tatil yapıyor, internette iddia yapıyor....
Ama savcı bey olur böyle şeyler diyor... Aklım almıyor gitti.
imdesign
23/06/2010, 12:18
Geçmiş olsun nereye gidiyor bu insanlık...
Kriminal
23/06/2010, 12:23
Adalet mülkün temelidir Demişti Mustafa Kemal Atatürk.....
Fakat ne mülk kaldı nede temel ben inancımı yitireli yıllar oldu bır anlatsam roman olur..
Burda sanayıdekı ustalara duzenlıyolar o tezgahları ..Kaza yaptım aracımı sıze yollayacagım fakat 500 tl ıstıyor cekıcı sız verırsenız tamır yapılınca hesaplasırız dıyorlar...Sonra tamırcı tanımadıgı ınsana para yollluyor ne araba var nede cekıcı aslında..
Sonuc savcılıga suc duyurusu emın ol yakalansa bıle hıcbısey olmaz ki yakalanmasıda mumkun degıl...
Adalet nedir dersen inan bende bılmıyorum
Geçmiş olsun sakın parayı alma yöntemlerine siz basvurmayın meblağ ufak sonucları kötü olabilir o işi yapan kişi tekin kişi değildir 150TL meselesi değil tabi ki bu iş ama yinede tavsiyem uzak durun.Sadakanızmış gibi düsünün bir anlık gurur ve sinir insanın hayatına yada ömrüne mal olur.Sıkmayın canınızı size bişe olmasın mühim olan bu.
farukileri
23/06/2010, 12:44
Çok geçmiş olsun.Geçekten adalet falan kalmamış bu ülkede.Şaşırmadım değil bu şekilde cevap vermelerine.
Babamlar kooperatif yaptırırken arsa sahipleri ile mahkemelik oldular ve babamlar haklı olmalarına rağmen arsa sahiplerine ek daire vermek zorunda kaldılar,adamların şikayet etmesi üzerine...
SpyHunter33
23/06/2010, 13:01
Çok geçmiş olsun gerçekten üzüldüm.
Zehir zıkkım olsun inşallat her kuruşu burnundan hayatından fitil fitil gelsin innnnnnşalaaaah....
Çok geçmiş olsun Sertaç. :(
Erdem Bozdağ
23/06/2010, 13:16
büyük geçmiş olsun
internette get ile almak en mantıklısı ya da gittigidiyor tarzı sitelerden
geçmiş olsun. Küçük bir zararla atlatmışsın ama bu duruma düşmek ve bunlarla uğraşmak çok can sıkıntısı.
Kovuşturmaya Gerek Görülmemiş kısmında hakkını arayabilirsin benzer bir olayda ben direk cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunarak işlemleri yaptırmıştım. İstanbul'da internet suçları bölümüyle de görüştüm, 2 kere de mahkemeye çıktım. Bu şekilde hareket edersen ciddi anlamda cezaya çaptırılır. Beni dolandıran kişi de 20 tane sahte kimlik, 80 farklı banka hesabı vardı. Bir news ve forum üzerinden 100 lerce ürünü pazarlayıp trilyonlar götürdü. Ben de bazı özel bilgilerine ulaşıp bunları dilekçeme yazmıştım. Sonunda birkaç kere ifadem alındı sonra paradan vazgeçtim çünkü tüm banka hesapları dondurulmuş paraları kaçırmış falandı cezayı aldığı için paramın peşine düşmedim.
Geçmiş olsun sertaç. Aslında sana değilde, o ********lere pata küte dalıp onlara demek isterdim ama. boşver zehir zıkkım olsun de geç. Allahından bulsunlar. Gün yüzü göremesinler...
silentscream
23/06/2010, 13:45
Geçmiş olsun sakın parayı alma yöntemlerine siz basvurmayın meblağ ufak sonucları kötü olabilir o işi yapan kişi tekin kişi değildir 150TL meselesi değil tabi ki bu iş ama yinede tavsiyem uzak durun.Sadakanızmış gibi düsünün bir anlık gurur ve sinir insanın hayatına yada ömrüne mal olur.Sıkmayın canınızı size bişe olmasın mühim olan bu.
Kesinlike katılıyorum.Hiiç canınızı sıkmayın..Mebla ufak.Hayatınızı riske atmayın.
ALLAH TEPELERİNDEN BAKSIN diyelim..Geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun. Gerçekten üzücü.
Ancak, sizden başka bir çok kişiye de aynı şeyi yaptığına göre tek başına
yapan ya da hafife alınacak biri değil gibi görünüyor. Belli ki çete oluşturmuşlar.
O yüzden bu insanlara bulaşmak çok tehlikeli. Tabi öte yandan da insan sindirilmeyi de
hazmedemiyor çünkü insanlar bulaşmadıkça bunu kullanarak, fırsat bilip büyüdükçe büyüyorlar.
Bence diğer mağdurlar ile birleşip hukuksal yollardan hakkınızı aramaya çalışın.
Ya da çevrenizde polis vs. gibi tanıdıklar var ise onlardan yardım alın.
bravo_sercan
23/06/2010, 14:20
Geçmiş olsun abi , o para elbet bi yerden çıkar ondanda..
smartmavi
23/06/2010, 14:26
Polis birşey yapmıyor çünkü savcılık talimatı yok. Şuan yapılabilecek tüm hukuki girişimleri yaptım. Bakalım itiraz dilekçemden ne çıkacak.
Parayı geri almak çok önemli değil, önemli olan bu şahıs yada şahısların ceza alması.
Bu arada, göstermiş olduğunuz ilgi beni çok sevindirdi, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
ocean_1919
23/06/2010, 14:44
Öncelikle geçmiş olsun. Bu adamlar kanunun açık taraflarına göre hareket ediyorlar. Bir avukata danışmışsınızdır. Umarım sorun hallolur ve o şahıs cezalandırılır.
Hani bu şuna benziyor; aracımızın anahtarını kendi isteğimizle birisine versek ve o kişi aracı çalsa yine haksız duruma düşüyoruz. Çünkü kendimiz anahtarı veriyoruz. Hatta kasko bile parayı ödemiyor. Yanlış bilmiyorsam tabi...
smartmavi
23/06/2010, 15:34
haklısınız, aynen öyle..
bu nasıl terbiyesizliktir film gibi vay be..:(
Çok eski yıllarda krallıkla yönetilen bir ülke varmış; ama, bu ülkede hukuk ve hakimler de varmış. Krallığın törelerine göre, bir ‘vatandaş’ öldüğünde şehir merkezindeki dev çan 1 kez çalınırmış. Uzuuun uzun da yankılanırmış.
‘Eşraf’tan biri ölürse çan 2 kez, ‘büyük bir devlet adamı’ ölürse 3 kez, ‘kral’ öldüğünde ise 4 kez çalınırmış.
Gel zaman git zaman...
Şehirde bir olay yaşanır ve konu mahkemeye taşınır. Davanın sanığı olarak mahkeme huzuruna çıkartılan adamın masumiyetini, tüm ülke halkı bilmektedir. Bir formalite olarak görülmesi ve beraat beklenen davadan sürpriz bir karar çıkar.
Suçsuz olduğu bilinen sanık, ‘para cezası’na mahkum olmuştur.
Hakim sorar: “Bir diyeceğin var mı?”
Sanık cevaplar: “Hayır...”
Mahkeme biter, dinleyiciler dağılır. Kafalarda büyük bir kaygı vardır.
Çünkü adam suçsuzdur, ama para cezası verildiğine göre suçlu bulunmuştur.
Kısa süre sonra dev çan bir kez çalar.
Herkes meraktadır: “Acaba kim öldü!”
Çan 2. kez çalar:
“Acaba eşraftan kim öldü!”
Çan 3. kez çalar:
“Acaba ölen büyük devlet adamı kim?”
Çan 4. kez çalar; herkes feryat eder:
“Eyvah, kralımız öldü...”
Ve çan 5. kez çalar...
Krallıkta görülüp işitilmiş bir durum değildir bu. Herkes çan görevlisine koşar. Bir de bakarlar ki; çanı, haksız yere suçlu bulunan adam çalmaktadır.
Halk sorar: “Ne demek 5 kez çan çalmak. Kraldan büyük kim ölebilir ki?”
Suçsuz adam yanıtlar: “Adalet öldü!”
Valla biz boşuna işe gidip geliyoruz bu kadar ter döküyoruz. Otururum pc'nin başına ortalığın anasını ağlatırım. Bak sen şu işe, eskiden Mazhar Osmanlar vardı Boğaz Köprüsünü falan satarlardı insanlara, şimdi senaryo farklı. Yok bilişim suçuymuş, yok sanal suçmuş. Kardeşim bir mağdur varsa suç suçtur. Kanunsan kıvırtmayacaksın, düz olacaksın...
Bülent10
23/06/2010, 17:09
Çok geçmiş olsun sertaç üzüldüm , malesef bizim adalet anlayışımız bu
yok artık ya, nasıl kovuşturmaya gerek görülmez, anlamıyorum ben bu adaleti. ya biz yapsak ertesi gün hapiste oluruz kesin. geçmiş olsun kardeşim ya.
ben gecen sene 600 lira kaptırmıştım nette birine, sahibinden sitesi dolandırıcı dolu arkadaslar çok dikkatli olun, beni dolandiran şahısın farklı ilanlarini yakaladım bı kaç gün, bilişim sucları polisine filan bildirdim ama görüştüğüm görevliler okadar ilgisizdiki gidip savcılığa şikayet etmedim bosverdim, aradan bikac ay gecti ve malatya emniyetinden aradılar, hırsızı yakalamışlar cebindeki mesajdan bana ulaşmışlar şikayetçi oldum ifade verdim filan, ifade verirken yazının ekinde birsuru isimden olusan bı liste gördüm, polise sordum, onlarda benimle birlikte dolandirilan isimlermiş yüzlerce isim vardı listede, mahkemeye cagiracaklardi ama o gün bu gün arayan soran olmadı, sizede gecmis olsun.
squidward
23/06/2010, 17:59
geçmiş olsun çıkar o para ondan bi yerde..
Öncelikle çok geçmiş olsun Sertaç. Yıllar önce Manisa'daydı yanılmıyorsam, iki genç karınlarını doyuracak paraları olmadığı için tatlıcıdan ikişer dilim baklava çalmışlar ve bu yüzden hapse mahkum edilmişlerdi. Diğer taraftan kimler neler götürüyor kimse kılını kıpırdatmıyor. Böyle bir ülkede yaşıyoruz arkadaşlar. İstedikleri anda bu şahsı her türlü yakalayabilecekken nasıl sana böyle bir cevap veriyorlar anlamak mümkün değil. Adalet kalmamış memlekette, ne yazık !!!!!!
silentscream
23/06/2010, 18:38
Bir ara yaşlı tek yaşayan emekli insancıkların kapısına gelip tencere kapkacak satıyorlardı senet imzalatıyorlardı.Bizim de başımıza geldi de 3 tencere için 500 tl senet imzalatmışlar ş..siz adiler...Parayı verecez diye eve çağırdık hazırlıklı(!) bir şekilde..Yaşlıca bir amca geldi daireye girdi kapıyı kapattık üzerine...Ben bilmiyorum bana bunlar tahsil edilecek dediler geldim demişti...Ben babam dayım amcam çevreledik adamı ama adamcağız ufacık bişey.Biz insan irisi boyutlardayız.Adamı tuttuk kulağından aldık Kurtuluş karakoluna götürdük.Siz bu şikayetten gelen 10.kişisiniz dediler .Baya bir ilgilendiler..Takibe aldılar.Sonrasında tv ye cıktı çete çökertildi diye..Bazen adalet yerini buluyor..Ama bazen..
Saygılar.
smartmavi
23/06/2010, 18:52
Arkadaslar ben muhtemelen varolmayan bir ürünü almak isterken dolandirildim, ilgili birimler nasıl oluyorda sallamıyor, anlamıyorum.
O para onlardan çıkar demişsiniz ama çıkmaz. Bu devirde yapılan yapanın yanına kar kalıyor.
Çok büyük geçmiş olsun. Malesef sanal ortam dolandırıcı dolu. Sırf bu yüzden sahibinden.com dan alışveriş yaparsam eğer gidip istanbul içi elden hallediyorum.
WiSTaRiA
23/06/2010, 19:46
Çok geçmiş olsun... Ucuz kurtulmuşsunuz... Allaha havale edin ve bu olayı yaşamamışsınız gibi davranın.. Çünkü özlem hanımında dediği gibi bunlar çete ve çeteyle uğraşmaktan sa susup oturulur.. Sonuçta sığınıcak adaletimizde yok malesef.... Tekrar geçmiş olsun...
sakinkaradas
23/06/2010, 19:56
kardeş aynı oyuna ben 2008 mart 14de denk geldim.zira tarih bile hala aklımda.ve hala bu yaptıgıma kendim bile gülüyorum.sahibinden comda(aynı olay)98 tipo sx vardı ve 6250 lira fiyat yazıyordu.fiyat cazipti aradım adamı ve bana ev aldıgını bu gün son günü oldugunu acilen arabayı elden çıkartması gerektigini söyledi.konuşma diksiyon çok olgun birini işaret ediyordu.araç bolu mengen deydi.adama ben geliyorum arabayı satma dedim.oda bana çok arayan oldugunu ama kapora göndermem halinde bana arabayı ayıracagını söyledi ilk başta kapora olarak 250 lira istedi bende 50 lira gönderirim işine gelirse dedim.oda kesin alıcıysan tamam dedi.parayı yolladım ve hemen yola çıktım gidiş yolum tam 377 km.bolu mengene indik tabi orda böyle biri yok.biz uyandık ama iş işten gemişti.giden paraya degilde o gün dükkanı kapatıp boşu boşuna 750 km yol yaptım ona acıyorum.yanımdaki arkadaşla kendimize güle güle memlekete kadar geldik.
tabi malum soronlara araba hoşafmış dedik.ne diyem herif bizi çarptı üstünede 750 km yolmu yaptık desem.yani analayacagınız.internetten mal alcaksanız sakın kapora yollamayın.
Kardeş geçmiş olsun, yakın bir zamanda da arkadaşımın başına benzer bir olay gelmişti burdan uyarı yapmıştım ama siz okumadınız heralde. Allahtan mebla ufakmış tekrar geçmiş olsun.
34ozkankurtuldu34
24/06/2010, 00:55
Gerçekten geçmiş olsun arkadaşım bu adamlar birçok kişiyi böyle dolandırmışlar bir kaç arkadaşımda bu gibi durumlar yaşadı ve cezalarını kendileri kestiler bence başın belaya girmesini istemiyorsan salla gitsin tekin adam degildirler bunlar sadakam olsun de gitsin bence fazla paran gitmemiş cana gelecegine mala gelsin arkadaşım paylaşımın içinde çok teşekkürler...
ExTReMe_
24/06/2010, 01:56
Kanun mu ? Biri kanun mu dedi türkiye de kanun ne arar .. Avrupa da olsa adamın donuna kadar alırlar bir o kadar içerden çıkamaz .. Ne yazık ki kanun 0 :)
Geçmiş olsun.
Boşverin, en azından böyle bir tecrübeyi 150 lira gibi bir bedel karşılığı öğrendiniz. 2500 liraya öğrenen de var.
Muhtemelen bu bedel fazla olmadığı için savcı ilgilenmiyor, çünkü piyasada dolandırıcı çok.
Onların bildiği dolandırıcılıkların yanında 150 lira muhtemelen devede tüy gibi kalmıştır.
Oturup bir hukukçu ile konuştuğunuz zaman dünyanın ne kadar kirli olduğunu öğreniyorsunuz, ama anlamak, idrak etmek için maalesef böyle bir deneyim yaşamak gerekiyor.
Sağlık olsun. Bazen benim de içimden gelir, anlık sinir patlamaları ile 'adaleti sağlama' isteği.
Ama inanın bana, 'adalet' mekanizması, 'adaleti kendi sağlayan' insanlara karşı daha hızlı çalışıyor, (sanırım kendilerine rakip istemiyorlar, düşünsenize onlar aylarca mahkemede dosyaları oradan oraya evirip çevirsinler, siz gidip bir hamlede savcı+yargıç+infaz memuru olarak 3 ü bir arada şeklinde işinizi görün. Ciddi anlamda rakip tabii)
Ama bir şeyler yapmak da gerekiyor ve siz de yapılabilecek en doğru şeyi yapmışsınız zaten.
Bizlerle paylaşmışsınız.
Ne kadar kişiyi bilinçlendirirseniz, o dolandırıcılardan o kadar daha fazla kişiyi kurtarırsınız.
O adamın kötü amaçla kullandığı İnternetin gücünü, siz olumlu bir iş için kullanmışsınız.
Forumlara yazın, arkadaşlarınıza mail ile gönderin.
Geçmiş olsun dileğimin yanında, böyle bir tecrübeyi bizlerle paylaştığınız için de teşekkür ederim.
Geçmiş olsun arkadaşım.
Bunlar sadece İnternette olmuyor. Birkaç ay önce eniştem İzmir Bornova Kipa içindeki bir mobilya mağazasından 1500 TL ödeyerek koltuk takımı satın aldı. Evini taşıyacağı için eşyaların bir müddet kendilerinde kalmasını istedi. Onlarda olur dediler. Eşyaları almaya gidince ne görsün ortada mağaza yok. Adam kaçmış gitmiş. Bir sürü mağdur insan var.
ibrahim06
24/06/2010, 23:33
Çok geçmiş olsun.Bu şeref yoksunu adamın sahibindendeki adını verin de biz de denk gelmeyelim
çok geçmiş olsun daha öncede gazetelerde cıkmıstı bu dolandırıcılık keske biraz bilginiz olmus olsaydı yada işi hayırlısına bıraksaymıssınız hayırlısı oldumu o sizin oluyor zaten acele etmemek gerekiyor aynı sekilde bendende para talep eden olmustu ama kimseye yollamam devir kotu adalet diye birşey yok
lionT-JET
24/06/2010, 23:53
cok gecmis olsun.sanal veya gercek ortamda boyle dolandiricilar maalesef karsimiza cikiyor.hatta bazen s.comda dolandiricilarin adini telefonunu aciklayarak bunlardan uzak durulmasi lazim diye ilanlar bile vardi..dikkatli olmak lazim ufak bir meblag bile olsa giden paraniza yazik..
smartmavi
25/06/2010, 00:35
Çok geçmiş olsun.Bu şeref yoksunu adamın sahibindendeki adını verin de biz de denk gelmeyelim
Adamın sahibinden kullanıcı adı dandik, muhtemelen tek kullanimlik. Gercek adını itiraz dilekçemin sonucundan sonra burada açıklayacağım.
ben gecen sene 600 lira kaptırmıştım nette birine, sahibinden sitesi dolandırıcı dolu arkadaslar çok dikkatli olun, beni dolandiran şahısın farklı ilanlarini yakaladım bı kaç gün, bilişim sucları polisine filan bildirdim ama görüştüğüm görevliler okadar ilgisizdiki gidip savcılığa şikayet etmedim bosverdim, aradan bikac ay gecti ve malatya emniyetinden aradılar, hırsızı yakalamışlar cebindeki mesajdan bana ulaşmışlar şikayetçi oldum ifade verdim filan, ifade verirken yazının ekinde birsuru isimden olusan bı liste gördüm, polise sordum, onlarda benimle birlikte dolandirilan isimlermiş yüzlerce isim vardı listede, mahkemeye cagiracaklardi ama o gün bu gün arayan soran olmadı, sizede gecmis olsun.
e-devlet şifreniz var ise www.turkiye.gov.tr (https://www.turkiye.gov.tr) adresinden sizin ile ilgili davalara ulaşabilirsiniz ;)
Sahibinden.com'da GET sistemi ile alışveriş imkanı olmayan ilanlardan uzak durmakta fayda var. Benimde pek çok satış ilanım var ve Maliye takibi dolayısıyla GET'lerini kaldırdım. Alıcılar çok tereddüt ediyor ve gayet iyi anlıyorum. Bu yüzden çok dikkatli olmakta fayda var...
ugurozer
25/06/2010, 14:27
paranızı geri alamasanız bile banka ile hızlı irtibata geçerseniz parayı yanlışlıkla havale/eft yaptırdığınızı söylerseniz banka o paraya bloke koyar oda kullanamaz.
zafer_can
26/06/2010, 16:35
Çok geçmiş olsun dostum...
smartmavi
30/06/2010, 10:17
paranızı geri alamasanız bile banka ile hızlı irtibata geçerseniz parayı yanlışlıkla havale/eft yaptırdığınızı söylerseniz banka o paraya bloke koyar oda kullanamaz.
sanırım bunun için çok geç oldu, yine de saol.
serkankucuk
30/06/2010, 10:59
geçmiş olsun arkadaşım ama bu sitelerin o kadar güvenlik önlemleri var. alıcıyı mağdur etmeyecek sistemleri var neden kullanmadın ki? ürün eline geçsin paranı da öyle gönderseydin alacağın ürün dünyada tek mi sanki :)
ugurozer
30/06/2010, 17:12
Her insanın boş anları oluyor arkadaşlar ve bu dolandırıcılar bunları çok iyi biliyor. Birkaç kez dolandırılmadan tam olarak donanımlı olamıyorsunuz. Hiç bu gibi şeylerde büyük konuşmayın. Bende 2 senedir esnaflık yapıyorum başımıza neler geliyor. Dolandırıcılık yapan bazı insanlar varki benim diyen sihirbazlara ve pskologlara taş çıkartırlar. Kameralarda ağır çekimlerde defalarca izleyerek çözebildiğimiz durumlar vs... Vs... çok katı olmak gerekiyor onuda yapamıyorsunuz.