Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir depo 1060km
Arkadaslar,4 gun tatıl ıcın antalya KAŞ'a gıttım,depoyu 130tl ye fullettım,ortlama 90-110 arası hızla gıttım ve 4.1 1/100 km(100 kmde 4.1 lıtre ortalamayla) 1060 km yol yaptım sizce bu normal mı bana gayet ii geldı arabada bırde babam ve anem vardı ve bagaj fulldu:)
SpyHunter33
20/06/2010, 00:12
:S normal mi bence Anormal :D
Arkadaşım. Olması gerektiği gibi olmuş hatta bende dahil bir çok kullanıcı bir depo ile 1000 km görmek için neler yapıyoruz. DEğerini bil GP nin :)
seysey37
20/06/2010, 00:20
aah benzin aahh :) 130liraya max 500km giderim:)
güzel değer aracın km si kaç?
güzel değer aracın km si kaç?
Aracım bugun 45000 oldu:)
farukileri
20/06/2010, 00:33
Arkadaslar,4 gun tatıl ıcın antalya KAŞ'a gıttım,depoyu 130tl ye fullettım,ortlama 90-110 arası hızla gıttım ve 4.1 1/100 km(100 kmde 4.1 lıtre ortalamayla) 1060 km yol yaptım sizce bu normal mı bana gayet ii geldı arabada bırde babam ve anem vardı ve bagaj fulldu:)
Ben Denizli-İzmir-İstanbul yapmıştım iki günde,son çeyreğine geldiğinde 850 km. civarında gitmiştim ve ortalama 4.3 veya 4.4 lt/100 km idi.Gayet normal o değer,multijet'i seviyoruz :)
çok güzel değerler biraz sabırlı kullanınca aracı gerçekten az yakıyor..
BURSA- ALANYA 750 km, full depoyla yola çıktım alanya*ya ulaştığımda çeyrek depo kalmıştı ortalama tüketim 4.7 idi menzil ise 250 km...daha ne olsun...:) herşey normal yani...:)
GünahsizSeytan
20/06/2010, 01:45
Multijete gecmek farz oldu :) hakikaten cok ekonomik
maşallah...nazar değmesin....
StrawBeeRy
20/06/2010, 02:35
vay be hiç yakmamış gibi bir şey koklamış resmen maşallah nazar değmesin :)
şehir içinde yaklaşık 300 km, 450 km şehir dışı toplam 750 - 800 km gitti
111 TL ye
Araclarımızı sabıt hızla 2000 devırde sıkılmadan kullanınca az yakması cok normal:) Multıjetı sevıyorum:):)
GünahsizSeytan
20/06/2010, 15:24
77 bg benzinli modellerde devir aralığı daha düşük sanırım mesela 2000 devirde 80 km ile gidersiniz, multijetlerin o devirde 90 ve daha yukarısını yaptığını duydum :S
EVET 2000 devırde 90la gıdelbılıyoruz.:)
krakercocuk
20/06/2010, 15:36
fire 77hp motorda 2000 devirde 80 - multijet 75 hp 2000 devirde 90 verir
aslam0740
20/06/2010, 16:29
ben en son 23 nisanda mazot almıştım 200 tl lik ( nasıl olur diyeceksniz, 100 tl saat 23:45 te aldım 20 dak bekledikten sonra bi 100lük daha aldım 35 tl depoya 65 tl de bidona aldım vakıfbankın 30 tl puanını kaçırmamak için.) hala aynı mazotla geziyorum çeyrek depo kaldı şuan km 1246. 15o km daha yaptımı bitecek. hesaplamalarıma göre yol bilgisayaırda 4.2 / 100km de
aslam0740
20/06/2010, 16:34
pazartesi eskişehire gidip gelecem o zaman biter ışık yandımı alacağım zaten o zaman tam km ortaya çıkar. benim tahminimce ben eve gelecem yine ışık yanmayacak herhalde( kırka-eskişehir 70 km, git gel=150-160 km olur.)
squidward
20/06/2010, 17:05
arkadaşlar 1.4 fire active modelinde kaç km yaktığını yol bilgisayarından göremez miyiz? bide city direksiyon foksiyonu nasıl çalışıyor ayrıca aracın az yakmasını istiyorsak 20-30 arasında mı vites değiştirmek lazım önerileriniz nelerdir? Teşekkür ederim..
Ben uzun yolda genelde 2500 devırlerde vıtes degstrıorum,max 3000 devırde degstrıorum yakıtta fark ettırıyor baya.
squidward
20/06/2010, 18:14
ben 4000'lerde falan değiştiriyodum demek ki büyük hata yapıyomuşum gerçi arabayı alalı daha 5 gün oldu ama bundan sonra bende 20-30 arasında değiştireceğim..
EvoKoray
20/06/2010, 20:18
arkadaşlar 1.4 fire active modelinde kaç km yaktığını yol bilgisayarından göremez miyiz? bide city direksiyon foksiyonu nasıl çalışıyor ayrıca aracın az yakmasını istiyorsak 20-30 arasında mı vites değiştirmek lazım önerileriniz nelerdir? Teşekkür ederim..
Evo Kardeşliği bölümüne yanıtladım yinede yazayım :)
arabayı çalıştırınca Dörtlülerin yandığı tuşun solunda direksiyon işareti var ona bastığınızda ön gösterge ekranında city yazıcak o zmn aktiftir,devreden çıkarmanız için tekrar basmanız yeterli..
mustafaakk
21/06/2010, 21:31
ben 4000'lerde falan değiştiriyodum demek ki büyük hata yapıyomuşum gerçi arabayı alalı daha 5 gün oldu ama bundan sonra bende 20-30 arasında değiştireceğim..
4000 devir nasıl birşey görmedim bile :)
4000 devirlerde değiştirmeniz normaldir. 2500 devirde değiştiren arkadaşın aracı Dizel.
Ve vitesi yüksek tork dilimlerinde değiştiriyor. Sizin aracınız benzinli olduğu için aynı seviyelerdeki torku yakalayabilmeniz için daha üst devirlere çıkmak gerekir. Tabiki otobanda ya da düz yolda çok performans ihtiyacı hissetmediğiniz, yakıt sarfiyatı ise istediğiniz 3000 devir civarında değiştirmek sarfiyatınızı düşürecektir.
E_N_D_E_R_
22/06/2010, 12:40
Merhaba mert.
Aracın en buyuk ozelliklerinden bırıde yakıt ekonomisi..hiç şaşırma bence gayet normal bir tüketim.hatta 90 hp olsa uzun yolda daha da az yakarsın.keyfini çıkar aracın.
aah benzin aahh :) 130liraya max 500km giderim:)
ben full depo uzun yol 825 giderim... çok ta mutlu olurum.
Atakan KÖRO
22/06/2010, 14:08
her şeyin başı sabır işte :)
son konya'dan didime gittim 700 km filandı sanırım 210tl'ye :D belki bastım ama Tjet'de içiyor benzini...
SpyHunter33
22/06/2010, 14:21
son konya'dan didime gittim 700 km filandı sanırım 210tl'ye :D belki bastım ama Tjet'de içiyor benzini...
Ustam adı üzerinde Tjet :D Onunlada yavaş yavaşta gidilmez ki ya :) Roket gibidir maşallaaaaah Allah kaza bela vermesin :)
zafer_can
26/06/2010, 15:41
123 bindeki gp tom bir depo ile en fazla 580 gidiyor ama allah ne verdiysede gidiyorum.
Senin değerler ise bence bedava gidiyorsun....
ben arabayı istanbuldan ilk aldıgımda toplam bir depo ile 1100 km gittim ama frene basmamak icin elimden geleni yaptım vede anlık göstergede 3.5-4 ü geçmemek için baya ugrastım kırmızı yanasaya kadar yapıyor 1100 0ü bu hafta alanyaya gidecegim tekrar deneyecegim bu sefer daha cok giderim gibi geliyor cünkü hava filtresi ile yağını değiştirdim
ufuk_punto
07/07/2010, 11:36
daha ne olsun abicim.mükemmel.walla multijete gün gectikce böle seler duydukca daha cok baglanıorm
Kriminal
07/07/2010, 11:42
Walla bende 3.5 leri ortalama yakıt tuketımınde cok gordum..Abiicm hız felakettir hem ailenize hem size hem cebinize zarar hep söylerim...İzmirden ankaraya paspasa yapıstırıp gıtsem trafık ısıkları vs cart curt6- 6.5 saat surer ..Basmadan adam gıbı gıdersem 7-7.5 saat 1 saat ıcın degermı bu kadar hengame....
SpyHunter33
07/07/2010, 11:49
Walla bende 3.5 leri ortalama yakıt tuketımınde cok gordum..Abiicm hız felakettir hem ailenize hem size hem cebinize zarar hep söylerim...İzmirden ankaraya paspasa yapıstırıp gıtsem trafık ısıkları vs cart curt6- 6.5 saat surer ..Basmadan adam gıbı gıdersem 7-7.5 saat 1 saat ıcın degermı bu kadar hengame....
Doğru diyorsun en fazla 1 saat için de ne canımızı nede paramazı boşa atmaya gerek yok :) biraz müzik biraz da etrafı seyrede seyrede birde yanınzda sevdiğiniz birileri varsa sohbet ede ede ne yollar biter :)
Kriminal
07/07/2010, 11:52
Doğru diyorsun en fazla 1 saat için de ne canımızı nede paramazı boşa atmaya gerek yok :) biraz müzik biraz da etrafı seyrede seyrede birde yanınzda sevdiğiniz birileri varsa sohbet ede ede ne yollar biter :)
Aynen öyle kardesım ben araba kullanmasını sevıyorum ...Erken bıtınce uzuluyorum yolculugum...
Bu sene çok fazla yolu seyredeceğim . her sene yolu bulanık görmekten sıkıldım birde geçtiğim yerlerde ne varmış onlara bakacam :D Yeter ya uzun yolda bile bir depo ile 600 km yapıyorum oha valla bana :S
abi yavaş gitde insanlar arabanı inceleyebilsin en önemlisi puntosu olanlar sitemizin logosunu görebilsin değilmi =)
Kriminal
07/07/2010, 13:15
walla dur bakalım kimleri görecegim yolda..
,
Güzergah kalkış 20:00 izmir-Uşak-Afyon-Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas
Mola yerleri : sivrihisar T.ş.o.f--Kayaş P.O--Yozgat...
Tahmini Süre : 12-13 saat
Toplam km: 1053 Km
Arkadaşlar benim 1.3 mutijetim vardı. Active 2007 modeldi. Onu sattım bir talihsizlik sonucu ve 2006 dinamik aldım 1.4 benzinli-SKY DOME için- İki arabayı da kullanan biri olarak derim ki benzinlinin keyfi çok başka. ÇALIŞTIĞINI hissetmiyorum. Dizel tır tır çalışıyordu şimdi arabanın içine bindiğimde en ufak ses yok. Daha seri araba. Bakım masrafları az. Motor daha uzun ömürlü. 100000 olmadan satatım yoksa elimden çıkartamam derdi de yok. Dün yakıt aldım ve km'yi sıfırladım. Suan 55 km gittim aracımla 7.0 ortalama. Desenki biraz trafik olsun 8 lt ortalama olsun. HİÇ BİRSEY vallahi. Şimdi bir de tüp taktırıyorum ki değme keyfime. 10000'de bir bakım yap, o sesi çek, kışın 15dk geçmeden ısınmaasın motor-ki benzinli arabada çok daha erken ısınıyor ve yakıt konusunda çok az fark kalıyor- ben bunlarla ugraşmamak adına benzinli diyorum. Şimdiki sıralı sistemler de canavar gibi. Git tüp taktır dizel kadar yaksın...
Teşekkürler
arkadaşlar benzinli araçlardada tasaruflu kullana bilirsiniz deviri düşük tutun biraz ve 90 ı geçmeyin bayırlarda gazdan çekin ayağınızı ve baya faydası olduğunu fark edeceksiniz....... ve benzini akşamları alın...
arkadaşlar benzinli araçlardada tasaruflu kullana bilirsiniz deviri düşük tutun biraz ve 90 ı geçmeyin bayırlarda gazdan çekin ayağınızı ve baya faydası olduğunu fark edeceksiniz....... ve benzini akşamları alın...
bende geçen hafta kemere gittim gişelerde 0 ladım değerlerim şöle 749.7 km gitmişim ortalama 82 km hız yapmışım yakıt değerim 4.5 lt oldu çeyrek depom vardı çıkarken mehmetçik tesislerinde yakıt aldım 60 tl bir de burdurda 60 tl aldım, çeyrek depom vardı tatil köyüne geldiğimde otoyolda 130 u duble yollarda 100 geçmedim (yılandan korkmam radardan korktuğum kadar ) ve klima full açıktı aracım 18.900 de değerlerimi çok ii buluyodum ta ki bu konu başlığını görene kadar benim arka koltuk boştu araçta ben ve eşim vardı bagaj doluydu depoda full değildi elimden gelen bu kadar.
şehiriçi 155 kuruş yakmışım ortalama 4.9lt/100km maslak ve köprü trafiği.diger yollardada performanslı kullanımda bu degeri buldum iyi gibi sanki.arac 10.300 km de.
bende geçen hafta kemere gittim gişelerde 0 ladım değerlerim şöle 749.7 km gitmişim ortalama 82 km hız yapmışım yakıt değerim 4.5 lt oldu çeyrek depom vardı çıkarken mehmetçik tesislerinde yakıt aldım 60 tl bir de burdurda 60 tl aldım, çeyrek depom vardı tatil köyüne geldiğimde otoyolda 130 u duble yollarda 100 geçmedim (yılandan korkmam radardan korktuğum kadar ) ve klima full açıktı aracım 18.900 de değerlerimi çok ii buluyodum ta ki bu konu başlığını görene kadar benim arka koltuk boştu araçta ben ve eşim vardı bagaj doluydu depoda full değildi elimden gelen bu kadar.
Ben biraz sakın kullandım aracımı denemek ıcın bır depoyla kac km yaptıgımı gormek ıcın ve hıc basmadım otobanda max 110 gordum oda sıkıntıdan sehırler arası yolda ıse 90 hıc gecmedım arabamda yenı bakımdan cıkmıstı baya ıyı bır km yapmıs oldum bu yuzden multıjetı ve arabamı cok sevıyorummmm:)
şehiriçi 155 kuruş yakmışım ortalama 4.9lt/100km maslak ve köprü trafiği.diger yollardada performanslı kullanımda bu degeri buldum iyi gibi sanki.arac 10.300 km de.
İstanbul sartlarına gore sehırıcnde gayet ıı bence:shutup20:
İstanbul sartlarına gore sehırıcnde gayet ıı bence:shutup20:
daha önceden 10.000 km ye gelene kadar km de 175-185 kurus yakıyodu şimdi bu degere düstü nasıl oldu anlamadım ama 10.000 km den sonra yakıt azalır diyordu Coşkun abi demek ki gercekten öyle oluyormus (zaten ne sölüyosa cıkıyo araba profesörü) umarım bu istikrarlılık degismez arabamda :):)
daha önceden 10.000 km ye gelene kadar km de 175-185 kurus yakıyodu şimdi bu degere düstü nasıl oldu anlamadım ama 10.000 km den sonra yakıt azalır diyordu Coşkun abi demek ki gercekten öyle oluyormus (zaten ne sölüyosa cıkıyo araba profesörü) umarım bu istikrarlılık degismez arabamda :):)
Oranlar biraz daha duser bence km yaptıkca ve bakımları aksatmadıkca.
dahada düşerse gercekten ben bu arabayı müzeye kaldırırım satmam hayatımda kullandıgım arabaların en az yakanı bu araba oldu.hele bi tane 1.3 benzinli otomatik yarisim vardı 4.6 mustang GT den tek farkı vergisi düsüktü:D
StrawBeeRy
14/07/2010, 11:22
geçen sene ERA almadan önce hyundai admire kasa vardı 3 silindir dizel 1.5 85 hp istanbulda marmarise gitmiştik depoda ışık daha yanmamıştı ortalama 120 km hızla gittik :)
geçen sene ERA almadan önce hyundai admire kasa vardı 3 silindir dizel 1.5 85 hp istanbulda marmarise gitmiştik depoda ışık daha yanmamıştı ortalama 120 km hızla gittik :)
Bizimkilerde 1.4 yada 1.5 olsaydı keşke.
dahada düşerse gercekten ben bu arabayı müzeye kaldırırım satmam hayatımda kullandıgım arabaların en az yakanı bu araba oldu.hele bi tane 1.3 benzinli otomatik yarisim vardı 4.6 mustang GT den tek farkı vergisi düsüktü:D
Bnce dahada duser bende 1.2 fabıa vardı ama dızel bambaska.. sen muzeden yer ayarla bence.
Bnce dahada duser bende 1.2 fabıa vardı ama dızel bambaska.. sen muzeden yer ayarla bence.
:):) düşsün düşsün yakında para vercek araba inşallah mazotunu kendi üretecek.
Eralar bizim dizellere göre daha seri ama goruntu ve kullnm ıtıbaryle puntodan vazgecemem.
:):) düşsün düşsün yakında para vercek araba inşallah mazotunu kendi üretecek.
Valla mazotu kendı uretırmı bılmem ama gun gectıkce daha pahalıya mazot alcagmız kesın:wallbash:
maşallah çok iyi gitmişsin bakalım bizim değer de yavaş yavaş düşüyor.
Arkadaşlar geçen hafta Eskişehir den Fethiye ye tatile gittim yaklaşık gidiş geliş 1040 km yol yaptım 1 depo mazotla ortalamam bilgisayar verilerine göre 4.3 lt,araçlarımızın yakıtları gerçekten çoook ekonomik.Salı günü de Ankara ya geldim aynı ortalamayı tutturdum....
kadir_yilmaz
15/07/2010, 20:27
benim anlamadığım ben niye bir depoyla uzun yolda 850 km yaptım aracın hızı ortalama 110 du bunun 200 km ş.içiydi nasıl yapıyorsunuz bu değerleri tebrik ederim çok zor olsa gerek.ş.içide 20 kuruş yakıyor şaşırdım valla size arabayı daha yeni aldım ikinci el bakımada götürmedim ondan da olabilir diye düşünüyorum
StrawBeeRy
15/07/2010, 22:14
Eralar bizim dizellere göre daha seri ama goruntu ve kullnm ıtıbaryle puntodan vazgecemem.
tabi haklısın orası öyle zaten peder işte kullanıyor