Orijinalini görmek için tıklayınız : Full kit bir gp
Merhaba GP dostları,
Arabamı henüz almadım cuma günü teslim edecekler.Full kit 1.4 *77 **benzinli..
Dizel almaya param yetmedi.Benzinli alarak hatamı yaptık bilmiyorum ama herkes farklı şeyler söylüyor.Ben normalde 10.000 km yapıyorum senede.Benzinli almam mantıklıydı diye düşünüyorum ama benzin alırken 1.5 misli para vereceksin çok yakar falan diyorlar.Araştırmamda gp 'nin en az benzin yakan 4 .araç olduğunu gördüm.
Sizlerin düşüncelerini öğrenebilirmiyim?
Teşekkürler,
SpyHunter33
08/06/2010, 18:50
Hayırlı olsun.
Öncelikle tanışma bölümünden kendinizi de tanıtırsanız çok daha kolay kaynaşırız :)
Aracınız hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela ve ceza vermesin. Her şeyden önce bütceye göre araç aldığımız için sizin için en hayırlısını yapmışsınız. araçlarımız emsallerine göre az yakıt tüketimine sahiptir. Senede 10bin km anca yaparım dediğinize göre de çok fazla bir fark yapmamış olursunuz. Çünki siz 10bin yaparken dizel kullanıcısı 25bin km :D yaptığından sizinle aynı yakmış oluruz. İçinize sindiyse Benzinli yada dizel önemli değil. Tadını çıkarmaya bakın....
Kriminal
08/06/2010, 19:05
Bu devırde benzınlı araç almak luks arac almak gıbı bırsey :)
Hayırlısı olsun semt neresı ?
whitegold
08/06/2010, 19:54
alınmış alınmıştır abıcım hayırlı ugurlu olsun Allah kaza bela vermesın sız hıc kımseyı kafanıza takmayın gule gule kullanın.
Hayırlı uğurlu olsun almışsın artık bu saatten sonra zevkine bakacaksın ;)
Bu full kit te neler var merak ettim değişik tampon vs çeşitlerimi mevcut.
Hayırlı olsun arkadaşım.Fazla km yapmayacaksan benzinli en ideali.
teşekkür ediyorum,izmir k.yaka 'dan selamlar.
hayırlı uğurlu olsun, milletin sunu alsaydın bunu alsaydın laflarını ciddiye almayın bilende bilmeyende bı tavsiyede bulunur :)
smartmavi
09/06/2010, 12:26
aynı arabanın dizelini alsaydın kaç para verecektin çok merak ettim.
nerhal61
09/06/2010, 15:48
Hayırlı olsun.
Öncelikle tanışma bölümünden kendinizi de tanıtırsanız çok daha kolay kaynaşırız :)
Aracınız hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela ve ceza vermesin. Her şeyden önce bütceye göre araç aldığımız için sizin için en hayırlısını yapmışsınız. araçlarımız emsallerine göre az yakıt tüketimine sahiptir. Senede 10bin km anca yaparım dediğinize göre de çok fazla bir fark yapmamış olursunuz. Çünki siz 10bin yaparken dizel kullanıcısı 25bin km :D yaptığından sizinle aynı yakmış oluruz. İçinize sindiyse Benzinli yada dizel önemli değil. Tadını çıkarmaya bakın....
Çok doğru tespit...Forumda dizel evo alan bir arkadaşım 1 ayda 4000 km yapmış , ben 3 ayda yaptım
bence ben az km yaparım deyip benzinli almak yanlış çünkü ben ************dan önce dacia sandero almıştım sıfır 1.4 benzinli ama 2 ayda 6000 km yol yaptım neyin ne olacağı belli olmuyor bence fiyat farkı olsada dizel diyorum...
hayırlı olsun... senede 10.000 km. bende senede 10.000 km falan yapıyorum.... mazot ile benzin arasında 70 kuruş civarı fark var...
nizamavci
09/06/2010, 22:00
aracı almışsın kazasız belasız kullanman dileğiyle ...
Şunuda belirtmek gerekirki bu devirde az kilometre fazla kilometre farketmiyor dizel arac derim nedenine gelinde;
- bir depo ile şehir içinde min. 700 km yol gidiyorsun.. git git bitmiyor... benzinli olsa 500km sonra benzinci arıcan....
- litre fiyatıda benzine göre düşük.....
- aracın benzinliye göre torkuda yüksek rampada tık demiyor birde multijet seri bir motor...
- 1.3 motor olması nedeniyle vergi avantajıda var
- fiyat farkına gelince evet beniznliye göre fark var ama satarken daha rahat satabiliyorsun ve satarken benzinli fiyatınada satılmıyorki dizel farkını yine satış fiyatına ekliyorsun...
bence dizel gp...
anlaşıldı arkadaşlar,aslında 4000 tl daha vererek dizel almalıydım belki ama tüm imkanları zorlayarak bunu alabildim.Allah kaza bela vermesin inşaallah hiçbirimize .
Ziyaretçi049
10/06/2010, 12:03
hayırlı olsun ;)
resimlerini koyarsın artık full kit i merak ettim ben :)
Hayırlısı olsun. Güle güle kullan tadını çıkar. Benzini dizeli de kafana takma. Ben de yılda 10 000 km yapıyorum, benzinli 1.4.
Arabayı alırken dizel ve otomatik vites arasında karar verememiştim, sonradan fazla kilometre yapmayacağım diye otomatik benzinli aldım.
Benzinlinin de kendine göre avantajları var. Örneğin kışın Eskişehirin soğuk havasında dizel araç sahibi arkadaşlar işyerine gelene kadar motor anca kendini ısıtırken, ben 1 kilometre gittiğimde camdaki buzlar temizleniyor, 2. kilometrede de arabanın içi sıcacık oluyor.
Gerçi İzmirde ihtiyacın olmaz ama :)
İzmirde araba kullanırken benzinlinin avantajını da gördüm aslında, çok ilginç bir trafiği var.
Trafik çok sıkışık, kavşaklar çok karışık herkes bir aradan sıyrılıp gidiyor. İlk bir kaç gün çok zorlandım ama sonra baktim ki İzmir trafiğinde korna+selektör vitesten daha çok kullanılıyor alıştım bende. Aniden hızlanma - durma, düşük viteste yüksek devirlere çıkma gibi şeyler çok lazım oluyor İzmirde. Benzinli bu konuda iyi.
Ama 1.4 motorda klima açıksa anında hızlanamadığını farkedeceksin, küfretmek yok :)
Güle güle kullan, tadını çıkar. Arabayı almışsın zaten, bu saatten sonra sormaya gerek yok.
İzmirdeki buluşmalara gelip, dizel sahibi arkadaşlara rica edip deneme sürüşü yapınca da sorularının da cevabını alırsın.
Çok doğru tespit...Forumda dizel evo alan bir arkadaşım 1 ayda 4000 km yapmış , ben 3 ayda yaptım
Bu bahsedilen kişi ben miyim eger bensem 41 gün oldu araç 5700 km de Allah tan hafta sonları binemiyorum:D:D:D
Bişey daha sorucam ,
active modeli bu benim aldığım ve full kit ama türkçe seçeneği yok ekranında olması gerekmiyormuydu,
bir de tam donanımı nedir ,sadece abs var galiba.
gitarist27
11/06/2010, 22:05
Punto kullanmak bir ayrıcalıktır kardeşim. Onun için vereceğin fazladan 3-5 kuruş gözüne gelmesin. Hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. Yılda 10000 km bişey deil onun için çok fazla bi farkı olmayacaktır senin için.