Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yollardakı cukurlar

whitegold
08/06/2010, 18:29
arkadalar merhaba.oncelıkle ıstanbulda oturan benım gıbı bırcok arkadasında sıkıntısı olabılecegını dusundugum yolların bozuklugu hakkında bırseyler yapmamızı dusundum ve buna bıreysel hareket edıp pek sonuc alamıycagımıda bıldıgım ıcın boyle bır konu acmak ıstedım.arkadaslar malum yollarımız asırı derecede bozuk bol cukurlu bunu toplu halde hareket edersek belkıde azda olsa bır ıse yarar bunu arastırıp karayolları ıse karayollarına deıl ıse beledıyelere oda deılse buyksehırbeledıyelerıne bır sıkayet olarak bırer email olarak yollarsak belkıde bırılerı sesımızı duyar ve yollarımızla ılgılenırler bızlerınde arabaları daha az zarar gorur.sımdılık sızlerden rıcam bunu okuyan her arkadasımın bu sıkayetı yapabılecegımız yerı bılıyorlarsa arastırıp paylasıp hepbırlıkte bır sıkayet konusu halıne getırebılırsek sevınırım.sımdıden herkeze tesekkur ederım...

PLaTiNuN
08/06/2010, 19:09
Walla düşünce çok mantıklı ama hareket olur mu onu bilemem sonercim...Hadi hareket oldu diyelim malum belediyelerin kullandığı asfalt ne kadar kaliteli bilmeyen yoktur şimdi bile hava açtığında 3 günlük yağan yağmur nedeniyle oluşan göçükleri çatlakları görebiliriz...Aslında asfalt malzemesi kaliteli olsa böle mıcırla ziftle şişirme bişe olmasa oluşturulan lastik teknolojisiyle kazaların birçoğunun önüne geçilebilir ama istenmiyo sanırım...Yol çökecek ki yeniden asfalt dökülecek sonuç:İş+para...Oluşan çukura girdin lastik gümledi sonuç:İş+para...Mazallah yoldan çıktın veya fren mesafen yetmedi kaza yaptın sonuç:İş+para...Saymakla bitmez anlayacağın bu döngü böyle gidecek kimbilir nereye kadar...Çok dikkatli olmak lazım hele ki İstanbul'da!!

whitegold
08/06/2010, 19:12
Walla düşünce çok mantıklı ama hareket olur mu onu bilemem sonercim...Hadi hareket oldu diyelim malum belediyelerin kullandığı asfalt ne kadar kaliteli bilmeyen yoktur şimdi bile hava açtığında 3 günlük yağan yağmur nedeniyle oluşan göçükleri çatlakları görebiliriz...Aslında asfalt malzemesi kaliteli olsa böle mıcırla ziftle şişirme bişe olmasa oluşturulan lastik teknolojisiyle kazaların birçoğunun önüne geçilebilir ama istenmiyo sanırım...Yol çökecek ki yeniden asfalt dökülecek sonuç:İş+para...Oluşan çukura girdin lastik gümledi sonuç:İş+para...Mazallah yoldan çıktın veya fren mesafen yetmedi kaza yaptın sonuç:İş+para...Saymakla bitmez anlayacağın bu döngü böyle gidecek kimbilir nereye kadar...Çok dikkatli olmak lazım hele ki İstanbul'da!!sonuna kadar katılıyorum tolgacıgım ama ısteyenın bır yuzu kara vermıyenın ıkı yuzu mısalı bende pek umıtlı degılım ama genede bı denemekte fayda var dıyorum.sen varmısın yokmusun onu soyle:):)saygılar..

PLaTiNuN
08/06/2010, 19:13
Ayıpsın pazara kadar diil evellallah :D

SpyHunter33
08/06/2010, 19:49
Merhabalar Arkadaşlar.

Ben Özel bir karayolları firmasın da Araştırma Teknisyeniyim. Kalite kontrol teknisyenide diyebiliriz. Bahsettiğiniz konu direk benim işimle alakalı olduğu içn yazma ihtiyacı hissettim. Öncelikle İstanbul gibi bir şehirde yaşıyor olmanız bu konuda büyük şanssızlık. Siz ne kadar şikayet de etseniz Devletin hareket mekanizması çok ters işleyeceğinden Dolayı sesinizi duysalarda kulak tıkamaları ihtimali çok yüksek. Dolgusu tam yapılmış Etüt plan projesi Yollar fenni şartnamesine göre uyarlanmış bir yolun belediye tarafından ihaleye açılması açılan ihalede EN DÜŞÜK fiyat veren firmanın alması ve bu firmanın size sağlıklı yol yapabilmesi çok uzun süreli bir proje.
Asıl mesele yapılan yolların neden bu kadar bozulduğudur.Ben genelde otobanlar üzerine çalıştığım içn belediye işlerini pek bilmem. Ama şu varki alelacele yapılmış genelde oy alabilmek adına stabilize edilmemiş yolun üzerine bitüm bağlayıcısı az ara malzemesi yarı kaba Aşınma tabakası ile yollar kapatılıp oylar alındıktan sonra tekrar geri sökülüp kanalizasyon sinyalizasyon su hatları vs vs nedenlerle delik deşik edilen yollarımız var maalesef :)
Ayrıca her yol tasarlanırken plan ve projelendirlirken o yolun ne yolu olduğu ve ne kadar yük taşıması gerektiği de hesaplanır ki buna göre yollar yapılır. misal kullandığımız arabalarımız max ağırlığı 1800 kg ve bu yolun üzerine bir aşınma ve ivme ile hareket etmekte ama yapılan asfalt yol bunu kaldırabilmekte, Peki ağır vasıta araçlarını da aynı yollarda ilerlemesine ne demeli yolların bozulmasının en büyük nedenlerinden biri ağır vasıtalara geçiş için şehir içi yerlerin verilmesi. Ağır vasıtalar için uygulanan yol çalışmaları çok daha farklıdır ( Tırmanma Şeritlerine SMA - Stone mastik aşınma- uygulaması gibi )
Yani arkadaşlar her ne kadar şikayet bile etsek öncelikle TC Karayolları Belediyelere izin verecek Belediye ödeneğini ayarlayacak ayarlama yaptıktan snra ihaleye açacak ihalede X firma ihaleyi kazanacak vs vs bu böyle uzayıp gidecek. Ve istanbul çok büyük bir şehir o yüzden de maalesef sesimiz çok cılız çıkacaktır. ama şikayetlerinizi Belediyelere iletiniz.

whitegold
08/06/2010, 20:06
Merhabalar Arkadaşlar.

Ben Özel bir karayolları firmasın da Araştırma Teknisyeniyim. Kalite kontrol teknisyenide diyebiliriz. Bahsettiğiniz konu direk benim işimle alakalı olduğu içn yazma ihtiyacı hissettim. Öncelikle İstanbul gibi bir şehirde yaşıyor olmanız bu konuda büyük şanssızlık. Siz ne kadar şikayet de etseniz Devletin hareket mekanizması çok ters işleyeceğinden Dolayı sesinizi duysalarda kulak tıkamaları ihtimali çok yüksek. Dolgusu tam yapılmış Etüt plan projesi Yollar fenni şartnamesine göre uyarlanmış bir yolun belediye tarafından ihaleye açılması açılan ihalede EN DÜŞÜK fiyat veren firmanın alması ve bu firmanın size sağlıklı yol yapabilmesi çok uzun süreli bir proje.
Asıl mesele yapılan yolların neden bu kadar bozulduğudur.Ben genelde otobanlar üzerine çalıştığım içn belediye işlerini pek bilmem. Ama şu varki alelacele yapılmış genelde oy alabilmek adına stabilize edilmemiş yolun üzerine bitüm bağlayıcısı az ara malzemesi yarı kaba Aşınma tabakası ile yollar kapatılıp oylar alındıktan sonra tekrar geri sökülüp kanalizasyon sinyalizasyon su hatları vs vs nedenlerle delik deşik edilen yollarımız var maalesef :)
Ayrıca her yol tasarlanırken plan ve projelendirlirken o yolun ne yolu olduğu ve ne kadar yük taşıması gerektiği de hesaplanır ki buna göre yollar yapılır. misal kullandığımız arabalarımız max ağırlığı 1800 kg ve bu yolun üzerine bir aşınma ve ivme ile hareket etmekte ama yapılan asfalt yol bunu kaldırabilmekte, Peki ağır vasıta araçlarını da aynı yollarda ilerlemesine ne demeli yolların bozulmasının en büyük nedenlerinden biri ağır vasıtalara geçiş için şehir içi yerlerin verilmesi. Ağır vasıtalar için uygulanan yol çalışmaları çok daha farklıdır ( Tırmanma Şeritlerine SMA - Stone mastik aşınma- uygulaması gibi )
Yani arkadaşlar her ne kadar şikayet bile etsek öncelikle TC Karayolları Belediyelere izin verecek Belediye ödeneğini ayarlayacak ayarlama yaptıktan snra ihaleye açacak ihalede X firma ihaleyi kazanacak vs vs bu böyle uzayıp gidecek. Ve istanbul çok büyük bir şehir o yüzden de maalesef sesimiz çok cılız çıkacaktır. ama şikayetlerinizi Belediyelere iletiniz.erkan bılgılerın ıcın tesekkur ederım arkadasım geyet guzel herseyı anlatmıssın cok guzel ama bırılerıde bunları dıle getırmeyınce yetkılıler hıc bunları gormuyor ve bız hepımız amaaan ne sıkayet etcem ya zaten bı ıse yaramıyacaktır dedıkcede kımsenın kılını kıpırdatacagını sanmıyorum.bızler en azından sımdılık kulaklarına fısıldayalım daha sonra bu bır haykırıs halıne gelınce umarım onlarda bırseyler yapmaya karar verırler. bu arada bu sıkayetı bıldırecegımız kurum nerelerıdır tam bı bılgın varmı erkan?

SpyHunter33
08/06/2010, 20:10
Elbetteki öncelikle belediyelere şikayette bulunacaksınız Belediyelerin Asfalt Yol işleri müdürlükleri olması lazım yapılacak olan yolların planlamalarını bu kurum gerçekleştirir. Bağlı bulunduğunuz Belediyeye bu şikayetleri topluca iletmeniz gerekir. En etkili silah basındır yerel gaxeteler bile bu konuda oldukça başarılıdır ;)

whitegold
08/06/2010, 20:27
Elbetteki öncelikle belediyelere şikayette bulunacaksınız Belediyelerin Asfalt Yol işleri müdürlükleri olması lazım yapılacak olan yolların planlamalarını bu kurum gerçekleştirir. Bağlı bulunduğunuz Belediyeye bu şikayetleri topluca iletmeniz gerekir. En etkili silah basındır yerel gaxeteler bile bu konuda oldukça başarılıdır ;)evet ya o hıc aklıma gelmemıstı tesekkur ederım arkadasım. desteklerını beklıyoruz:) bı kamyon asvalt gonderırsın artık madem bu ısı yapıyormusun:):)

SpyHunter33
08/06/2010, 20:32
Valla şöyle diyim ki işim gereği her türlü yol yapımı işime gelir ne kadar çok yol o kadar para :D:D ama ciddi ciddi şikayetlerinizi bağlı bulunduğunuz belediyelere iletirseniz ve arkanıza geniş bir kitleyi alırsanız ( vatandas - basın gibi ) projeleri hızlandırma yada öne alma olasılıkları çok yüksek sessiz kalırsanız da o kadar uzun süre beklersiniz :D

whitegold
08/06/2010, 20:45
Valla şöyle diyim ki işim gereği her türlü yol yapımı işime gelir ne kadar çok yol o kadar para :D:D ama ciddi ciddi şikayetlerinizi bağlı bulunduğunuz belediyelere iletirseniz ve arkanıza geniş bir kitleyi alırsanız ( vatandas - basın gibi ) projeleri hızlandırma yada öne alma olasılıkları çok yüksek sessiz kalırsanız da o kadar uzun süre beklersiniz :Dişte o kıtleyı burada yakalamamız gerektıgını dusundugum ıcın sız degerlı arkadaslarımla paylastım ınşallah arkadaslarımda benı yarı yolda bırakmazlarda bırseyler olusturabılırız bı elın nesı var ıkı elın sesı var....

ExTReMe_
08/06/2010, 21:45
hergün küfür ediyorum yalan yokk o çukurlar için ne zaman yaparlar aferin derim onun haricinde non stop edicem yoksa o çukura düştüğümde sakinleşemiyorum başka türlü :)

whitegold
09/06/2010, 13:23
arkadaslar bakın bır bız deılmısız bu dertten yakınan bızım gıbı tam 255 kısı beledıyelere bulunmus az once zaman gazetesınde okudum lınkten ınceleyebılırsınız Bölge Haberleri - Bozuk yollar yüzünden 255 vatandaş belediyeye dava açtı (https://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=993467&keyfield=626F7A756B20796F6C6C6172)

DAL1984
09/06/2010, 13:30
merhaba arkadaslar sadece istanbul degil izmir'dede yollar aynı köy yolu daha güzeldir inanın.o kadar aptal cukurlar varki anlatamam size.daha dün sokakta falan degil caddede altını sürttüm aracın.ve belediyenin bol bol kulaklarını çınlattım.çalmaktan yola falan sıra gelmiyo önce cepler doluyo.

usermm1
09/06/2010, 13:35
arkadalar merhaba.oncelıkle ıstanbulda oturan benım gıbı bırcok arkadasında sıkıntısı olabılecegını dusundugum yolların bozuklugu hakkında bırseyler yapmamızı dusundum ve buna bıreysel hareket edıp pek sonuc alamıycagımıda bıldıgım ıcın boyle bır konu acmak ıstedım.arkadaslar malum yollarımız asırı derecede bozuk bol cukurlu bunu toplu halde hareket edersek belkıde azda olsa bır ıse yarar bunu arastırıp karayolları ıse karayollarına deıl ıse beledıyelere oda deılse buyksehırbeledıyelerıne bır sıkayet olarak bırer email olarak yollarsak belkıde bırılerı sesımızı duyar ve yollarımızla ılgılenırler bızlerınde arabaları daha az zarar gorur.sımdılık sızlerden rıcam bunu okuyan her arkadasımın bu sıkayetı yapabılecegımız yerı bılıyorlarsa arastırıp paylasıp hepbırlıkte bır sıkayet konusu halıne getırebılırsek sevınırım.sımdıden herkeze tesekkur ederım...

şikayet değilde dava açsak daha iyi olur. maddi ve manevi tazminat..

Du Hast
09/06/2010, 14:28
ankarada ana yolların durumu iyi sayılır ancak çankayadaki ara yollar gerçekten berbat.
yollarda wrc yapıyoruz çukurdan kaçacaz diye :)

whitegold
10/06/2010, 19:54
ankarada ana yolların durumu iyi sayılır ancak çankayadaki ara yollar gerçekten berbat.
yollarda wrc yapıyoruz çukurdan kaçacaz diye :)vallahı can eger ankaradada yolların durumu aynıysa vay halımıze o zaman.okadar mıllet vekılının bakanın baskanların cumhurbaşkanının dış devletlerın buyuklerının gectıgı yollarda aynıysa yazık dıyorum,gercı onların en kotu aracları mercedes audı bmw oldugu ıcın onlar pek cukurları hıssetmıyorlardır....

eskibur
11/06/2010, 03:10
Bursa'da da yollarda rögar kapakları dolu yola sıfır olacaklarına maşallah kimisi merdiven basamağı gibi özellikle ara yollarda 1 metre kare alanda 3 kapak bile olabiliyor. Çevre yollarında bile var zamanla da iyicede çukurlaşıyorlar. Kasıtlı yapılmış çukurlar gibiler delirmemek elde değil. Düşünüyorum heryerde bu şekilde değil bu yollar Bursa da neden böyle çözemedim.

Çok kin beslemişim bu kapaklara şimdi fark ettim :)

whitegold
11/06/2010, 12:34
evet arkadaşlar bu konuyu arastırıp hangı kuruma basvurabılcegımızı bulabılen varmı? askıda kalmasın lutfen ben sahsen arastırmaktayım bılgısı olan varsa paylasalım lutfen

whitegold
12/06/2010, 18:23
arkadaslar mujde! bızım konuyu actıgımızımı duydular ne yaptılar bılmıyorum ama beledıyelerın aklı basına gelmıs olsa gerek yolları yapmaya baslıyorlar hadı hayırlısı.:) lınkıokuyun.İstanbul'da asfaltlama çalışmaları başlıyor haberi Ekonomi haberleri Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri -- Bu noktada haber var (https://www.haber7.com/haber/20100612/Istanbulda-asfaltlama-calismalari-basliyor.php)

WiSTaRiA
12/06/2010, 19:15
Valla yatın kalkın halinize şükredin. Çukur görmek isteyeni Çorlu'ya davet ederim... :):)

Du Hast
13/06/2010, 16:11
vallahı can eger ankaradada yolların durumu aynıysa vay halımıze o zaman.okadar mıllet vekılının bakanın baskanların cumhurbaşkanının dış devletlerın buyuklerının gectıgı yollarda aynıysa yazık dıyorum,gercı onların en kotu aracları mercedes audı bmw oldugu ıcın onlar pek cukurları hıssetmıyorlardır....
valla çankayada öyle hocam. esat, ayrancı tarafı iyi sayılmaz. artık oralarda alt yapı yerleştiği için pek kazma olayı yok. ama çukurambar, 100.yıl, çiğdem mahallesi ara yollar hiç iyi değil. üstelik buralarda genellikle milletvekili mekanı..
diğer semtlerde duruma göre değişiyor.

whitegold
14/06/2010, 19:17
valla çankayada öyle hocam. esat, ayrancı tarafı iyi sayılmaz. artık oralarda alt yapı yerleştiği için pek kazma olayı yok. ama çukurambar, 100.yıl, çiğdem mahallesi ara yollar hiç iyi değil. üstelik buralarda genellikle milletvekili mekanı..
diğer semtlerde duruma göre değişiyor.vallahı gecen gun okudum yollardakı cukurlara asvaltlama calısmaları baslıyor dıye ama hala yollarda calısan bır beledıye personelı goremedım.Allah yardımcımız olsun arkadsm vallahı