Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Evo için tavsiyeleriniz gerekli
Öncelikle Merhabalar;
Araç alma arifesindeyim ancak aklımda bu konuda bazı soru işaretleri var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Öncelikle istediğim araç PUNTO EVO 5K DYNAMIC 1.3 MULTIJET 75 HP. (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/puntoevo_fiyat.aspx#)
Ankara Üstün otodan Vergi+plaka masrafları+trafik sigortası 32,500 TL fiyat aldım(+skydome fiyatı eklenecek). Sizce nasıl fiyat uygun mudur?
Aklımda iki kombinasyın var. Sizce hangisi daha iyi olur.
1. si Siyah renk+bordo döşeme+skydome
2. si Beyaz renk+bordo döşeme+skydome
Ancak işin içine skydome girince 2 ay sonra teslim diyorlar. İki ay beklemek mantıklı mıdır sizce? İki ay bekledikten sonra ağustosu bekleyip 2011 mi almalı mıyım?
Bir de merak ettiğim konu aracın ses yalıtımı nasıldır. Corsa ve Fİesta kullanan biri olarak ikisinden de memnun değildim o konuda. Punto Evo nun ses yalıtmı nasıldır?
Biraz uzattım galiba. Zaman ayırıp cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Kazasız Belasız sürüşler dilerim...
nerhal61
07/06/2010, 12:59
Öncelikle Merhabalar;
Araç alma arifesindeyim ancak aklımda bu konuda bazı soru işaretleri var. Yardımcı olabilriseniz sevinirim.
Öncelikle istediğim araç PUNTO EVO 5K DYNAMIC 1.3 MULTIJET 75 HP. (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/puntoevo_fiyat.aspx#)
Ankara Üstün otodan Vergi+plaka masrafları+trafik sigortası 32,500 TL fiyat aldım(+skydome fiyatı eklenecek). Sizce nasıl fiyat uygun mudur?
Aklımda iki kombinasyın var. Sizce hangisi daha iyi olur.
1. si Siyah renk+bordo döşeme+skydome
2. si Beyaz renk+bordo döşeme+skydome
Ancak işin içine skydome girince 2 ay sonra teslim diyorlar. İki ay beklemek mantıklı mıdır sizce? İki ay bekledikten sonra ağustosu bekleyip 2011 mi almalı mıyım?
Bir de merak ettiğim konu aracın ses yalıtımı nasıldır. Corsa ve Fİesta kullanan biri olarak ikisinden de memnun değildim o konuda. Punto Evo nun ses yalıtmı nasıldır?
Biraz uzattım galiba. Zaman ayırıp cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Kazasız Belasız sürüşler dilerim...
Skydome lu fiyat kesinlikle çok iyi. Ben 31 e aldım. Seninkindne farkı otomatik ve benzinli model.
Benim kanaatim şu ;
Forumu da okuduysan fikir sahibi olabilirsin evolarla ilgili, özellikle renk ile ilgili..Genelde siyahın çok güzel oldugunu biliyoruz ama temiz oldugu sürece güzel...Kiri çok göstermesi bakımından ben siyahı tercih etmem. Ama içi bordo olacaksa siyah derim. Beyaz alırsan bordo iç mekan yakışmaz bence...Benim aracım beyaz ve içi gri döşeme..Zevk meselesi, en cok bunu yakıştırdım açıckası. İleride renkli iç döşeme solarsa kötü de görünür bence, ne alaka demeyin benim cekincem sadece :)
Ses yalıtımı olarak bahsettiğin araçları ben de kullandım ve kesinlikle evo harika bu konuda..Bahsedilen motor sesi ise yükek hızlarda küçük motor kulak tırmalayabiliyor ama sorunsuz müzik dinleyebiliyorsunuz, teybin ses arttırma özelliği de var zaten o ayrı...Ama 3-3500 devire kadar ses cok ii motor olarak...yol ve asfalt sesi ise eski kasa gp lere göre iileştirilmiş ve ben gercekten cok begeniyorum. Araç çok sessisz. GP lere göre süspansiyonlar da sessiz...Bir kaç hafta önce arkadaşıma eski kasa sıfır gp aldık, direkt kıyaslama şansım olmuştu.
Fiestayı aşırı küçük ve donanım almak sitediginizde yksek fiyat olmasından, corsayı ise tipini hiç begenmedigim icin hiç düşünmedim. Sadece yeni polo ile kıya yaptım ben evoyu alırken. Polonun da aşırı küçük hacmi ve dsg (otomatik benim için şart koşul idi) ile almak istediginizde boş bir polonun 35 leri bulması beni caydırdı. Sonuçta 31 e aldım ve asr, ep, hillholder, otomatikteyken de müdahale edebildigin harika bir vitesi ve geniş ic hacmi (bagajı da sınıfına göre büyük) ve bircok özelliği sayeinde evoyu su anda tek gecerim.
Şu sıralar bir de citroen c3 cok yakısıklı duruyor ama daha önce laguna da kullandım, kısacası fransız arabası yaramaz arkadaş! Arkadaşımda eski c3 var, 2008 model, araba benzinli ve tüketim cok ii ama icerdeki gürültü savrulması (kasa asagı yukarı yeni c3 le aynı) özelliğinin cok az olmaı ve de dizaynı sebebyle ona da yanaşmadım...
Karar sizin!
Fiyat fena değil biraz daha assağı cekilebilir 750 TL kadar aynı aracın popkit ve start&stoplusunu 32500 e ben aldım.siyah renk zamanım var yerim var yıkarım yada param var sürekli yıkatırım dersen makuldür yoksa baska renklere bakmanı tavsiye ederim.skydome illa olsun diosan 2011 e göre ayarlayın o tarihte gelsin de 2010 almak mantıklı değil o kadar bekleyipte.ses yalıtımı fena değil ama yüksek hızlarda 160km ve sonrasında biraz rüzgar sesi gelir onunda kolayı var teybin sesini biraz acıosun kesiliyo:D motor sesi gayet sessiz jettayla kıyasladıgım halde bile.
teşekkürler yorumlarınız için. merak ettiğim bir konu daha var. skydome olan araçlarda içten görünüm nasıldır? güneşi kesmek için bir perde sistemi var mıdır?
ExTReMe_
07/06/2010, 13:37
bence 2011 alın bekleyin 2 ay daha sonuçta 2011 olucak bence daha mantıklı her açıdan . ben olsam beyaz ve bordo döşeme + skydome alırdım çünkü muhteşem duruyor iç mekan fln bnm çok hoşuma gitmişti .. skydome olan aracın içinde evet perde mevcut ztn cam koyu oluyor genellikle.
biraz önce ankara birmot ile görüştüm skydome eklenince son fiyata 33,250 TL dediler. nasıl sizce fiyat?
ibrahim06
07/06/2010, 15:17
Fiyat iyi.Sizinle muhtemelen Olcay Bey ilgilenmiştir. Üstün oto genelde diğerlerine göre yüksek fiyat verir ama bu sefer iyi denk gelmiş.
jakabo_ank
07/06/2010, 15:28
bu sky dome nedirki böyle 2 ay gün veriyorlar.
33250 süper fiyat bence hiç düsünmeyin bu fiyatın altında bulabilir misiniz bilemem ama gercekten sky lı fiyat cok iyi.
renk konusunda ben beyazı bile zor temiz tutuyorum siyahını düşünemiyorum :) ama siyahta siyah hani gördümmü içim gitmiyor değil. ben metalik beyaz renk bordo iç döşeme aldım gayet güzel uyumlu oluyor kırmızı beyaz Türkiye :) resimler benim garajda mevcut. fiyat konusunda yüzyüze biraz daha pazarlık yapabilirsen belki inerler. ayrıca bildiğim kadarıyla skydome da perde sistemi var istersen perdeyi çekerek güneşi tamamen kesebiliyorsun. son olarak 2 ay beklersen zaten araç temmuz ayından sonra gümrüğe girerki buda aracı 2011 yapar. ama beklemek zor ben tam olarak 2 ay bekledim.
Ne diyelim Evo kullanan arkadaşlar çok güzel açıklamışlar,bize de hayırlı olsun demek düşer..
zaman ayırıp cevap yazan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. tavsiyelerinizi dikkate alarak 2011 model alıcam. eğer şimdi sipariş verip 2 ay sonunda gelen araç 2011 model olacaksa sipariş vericem. yoksa 2011 olacak şekilde ayarlıcam sipariş tarihini. Birmotla görüşücem bu konuyu.
Renk olarak da beyaz+bordo döşeme+skydome da karar kıldım. 2 ay beklemek biraz zor olacak ama gerçekten içime sinen bir araç sahibi olucam kısmetse.
Tekrar teşekkürler yorumlar için.
Kazasız sürüşler dilerim...
Ne demek yardımcı olduysak ne mutlu bizlere şimdi sipariş verirsen 2011 olarak gecer ruhsata zaten yok felan derlerse biraz diret tamam derler zaten satış yapmak için onu ayarlarlar onlar.Birde bence evo beyazı al metalikten ziyade kişisel düsüncem yanlıs anlama.
Ne demek yardımcı olduysak ne mutlu bizlere şimdi sipariş verirsen 2011 olarak gecer ruhsata zaten yok felan derlerse biraz diret tamam derler zaten satış yapmak için onu ayarlarlar onlar.Birde bence evo beyazı al metalikten ziyade kişisel düsüncem yanlıs anlama.
yok neden yanlış anlayım. bende evo beyazı istiyorum zaten. artık hayırlısı diyorum. heyecan bastırıyor bir yandan :prop0000::prop0000:
nerhal61
07/06/2010, 18:52
yok neden yanlış anlayım. bende evo beyazı istiyorum zaten. artık hayırlısı diyorum. heyecan bastırıyor bir yandan :prop0000::prop0000:
Madem sipariş ve bekleme olacak bence başka renklere de bak...İnternette facebookta "fiat punto evo" diye arattırınca bir grup var. Orda 200 ü aşkın evo resmi var ve farklı renkteler. Gövde rengi konusunu da kafanda netleştir bence....Ama beyaz olacaksa bence de pastel evo beyazını tavsiye ederim. Metalik beyaz da güzel ama sadece güneş altında ;) Yoksa soluk gri gibime geliyor (metalikciler kızmasın)
selam arkadaşlar..
punto evo ses yalıtımında kesinlikle önde..
bi sorum olacak:
internette gördüğüm multijetlerin motorundan ve murat abinin multijet motorundan benimkinin görünümü farlı..
onlarda start stop var acaba ondan mı yoksa bunların çeşitçeşit motoru mu var..
motor seri nosuyla ilgili galiba farklılık olabilir benimkide start&stoplu benimkide farklı, bir resim eklersen hafta içi bende bi ara eklerim kıyaslarız ona göre soru işareti olusmasın kafanda.bu arada tanısma bölümünde bi konu acarsanız kendinizi tanıtma amaclı olarak forumda daha iyi olur aktif forumlar.
Ses yalıtımı olarak çok fazla birşey beklemeyin. Sonra hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
Ses yalıtımını beğenmediğiniz Fiesta' dan çok önde değil.
Ses yalıtımı olarak çok fazla birşey beklemeyin. Sonra hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
Size şu kadar söyleyeyim ben kıyasladım fiesta ve evonun sıcak motor ve soguk motor seslerini inanın ford bedford kamyon gibi calısıyo evonun yanında.
Birde stabilize yollara girin. Herşey motor sesi demek değil.
Madem sipariş ve bekleme olacak bence başka renklere de bak...İnternette facebookta "fiat punto evo" diye arattırınca bir grup var. Orda 200 ü aşkın evo resmi var ve farklı renkteler. Gövde rengi konusunu da kafanda netleştir bence....Ama beyaz olacaksa bence de pastel evo beyazını tavsiye ederim. Metalik beyaz da güzel ama sadece güneş altında ;) Yoksa soluk gri gibime geliyor (metalikciler kızmasın)
Bence de haklısın gölgede öyle ama çok tatlı bi renk bana göre abi. Almadan önce kırmızı düşündük falan da iyi ki bu renk almışız diyorum :rolleyes:
EvoKoray
14/06/2010, 00:26
Multijet Evo kullandınızmı ??,yoksa kullanmadınızdamı böyle bi yorum yapıyorsunuz??.. içeride 3.000 devirden önce ses duymak zor :) radyo açıksa arabanın dizel olduğunu anlamazsınız bile ;)
-"itcanbe" fiyatı iyiymiş skydome da çok güzel duruyor kazasız belasız sürüşler 2011 beklemeyin derim biran önce kavuşun Evo ya :)
Boşuna kendimizi kandırmayalım. Ayrıca kullandım merak etmeyin.
Grande Punto' dada radyo açıksa arabanın içinde sesi farketmiyorsunuz. Motor sesinden rahatsız olunacak bir durum söz konusu değil ama stabilize yollar için aynı şeyi diyemem.
EvoKoray
14/06/2010, 01:06
ses yalıtımı Fiestayla kıyaslanamaz..
fuzzylife
14/06/2010, 01:51
punto evo dynamic 1.4 multiair 105hp 31.000TL asistkit ve popkit dahil sizce nasıl? renk ve döşeme için ne tavsiye edersiniz? Ayrıca 2011 evo ile 2010 arasında nasıl standart farklar olacak acaba?
EvoKoray
14/06/2010, 01:54
bordo döşemesi güzel tavsiye ederim ;)
fuzzylife
14/06/2010, 01:56
fiyat konusunda herhangi bir fikir söleyebilir misin?
teşekkür ederim ama bayii ile görüşürcem bu hafta içi 2011 tescilli çıkarmak için. nasıl olsa 2 ay beklicem bari biraz daha bekleyip aracın ruhsatına 2011 yazdırayım.
2010 ile 11 arasında hiçbir fark olmayacağını söyledi bayii, sadece ruhsatta 2011 yazacakmış.
Multijet Evo kullandınızmı ??,yoksa kullanmadınızdamı böyle bi yorum yapıyorsunuz??.. içeride 3.000 devirden önce ses duymak zor :) radyo açıksa arabanın dizel olduğunu anlamazsınız bile ;)
-"itcanbe" fiyatı iyiymiş skydome da çok güzel duruyor kazasız belasız sürüşler 2011 beklemeyin derim biran önce kavuşun Evo ya :)
fiyat iyi gibi ama indirebilirsiniz sanırım biraz daha. şu euro düşme muhabbetlerinden baya indirim yapıyorlar bu ara. sıkıştırın biraz daha. kaç tane bayii ile görüşüp fiyat aldım. şimdi hepsi yana döne arıyorlar yok şu kadar daha indirelim yok yanında şunu hediye edelim vs. bence sıkıştır biraz daha.
fiyat konusunda herhangi bir fikir söleyebilir misin?
fuzzylife
14/06/2010, 10:31
walla yaklaşık olarak 5 bayi ile görüştüm bugün bi kaç tane daha arıyacam. 2011'i beklemem mantıklı olur mu yoksa hemen alayım mı şimdi de onun çelişkisini yaşıyorum.Ayrıca temmuzdan önce tescil edersem sanırım temmuzda bi daha hemen vergi ödeyeceğim
bildiğim kadarıyla 1 ağustos itibariyle 2011 olarak tescillenecek araçlar. 2011 i beklersen hem temmuzvergisinden kurtulursun hem de aracın 2011 olur. Yanlış bilmiyorsan durum böyle yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin.
walla yaklaşık olarak 5 bayi ile görüştüm bugün bi kaç tane daha arıyacam. 2011'i beklemem mantıklı olur mu yoksa hemen alayım mı şimdi de onun çelişkisini yaşıyorum.Ayrıca temmuzdan önce tescil edersem sanırım temmuzda bi daha hemen vergi ödeyeceğim
nerhal61
14/06/2010, 10:42
Bence 2010 2011 olayına girme, aracının trafige cıkış tarihi önemlidir. 2011 de yeni bişey gelecek olsa anlarım ama zaten 1 sene olmadı bu model cıkalı, bişey değişmez...
Ama temmuzdan önce alırsan vergi konusu olacaktır.
Bu arada sana tavsiyem, pazarlığı ettikten sonra, fiat fayda, paro kart gibi, bu araç senin 2. fiatın ise(en az) yakıt puanı 100 lira veriyolar bunları ii araştır...Mesela fiat fayda kafadan yüzde 1 veriyor. Misal araç 30 ise sana 29700 yaptık derlerse bu onların indirimi değil direkt fiat fayda dan gelir. www.hayatboyufiat.com (https://www.hayatboyufiat.com) a gir ve oraya kaydol. Paro kartın varsa onları birleştir world le falan. Mesela ben alırken bir de mühendis indirimi diye bişey yaptırmıştım. Müh.odasından belge getirmiştim, 500 lira da ordan inmişlerdi...kapsamlıca araştır ama pazarlık esnasında onlar son rakamı dedikten sonra sen dile getir
fuzzylife
14/06/2010, 10:46
ya ben öğretmenim acaba öğretmen indirimi de var mıdır? şu konuyu biraz daha açıklayıcı anlatabilir misin ekstra indirim olayını?İlk kez sıfır araba aldığım için pazarlık ve indirim olaylarını bilmiyorum
nerhal61
14/06/2010, 10:58
Bildiğim kadarını anlatayım. Her meslek grubuna bir indirim var mıdır bilemiyorum ama ben aldığımda var idi. Aldıktan sonra öğrendiğim ise fiat fayda denen olay ve 2. fiat araç alımı ya da fiat almış birinin sizi önermesi üzerine araç aldıgınız için verilen bir 100 TL yakıt (paro puan) hediyesi var. Yani araç liste fiyatı 35 000 ise, yüzde bir den 350 lira ordan geliyor. 100 lira da yakıtın olacak. Meslek indirimi gibi bişey var ise de 500 lira civarında o gelecek. Yüzde 1 için fiat fayda ya üye olun önceden. hayatboyufiat.com'a girin ve üye olun. Orda da detayları anlatılmış uzunca....
fuzzylife
14/06/2010, 11:09
peki bu kart birleştirme olayı nasıl oluyor.Ne gibi avantajları var. PArolu opet Kartım da var world kartım da.
nerhal61
14/06/2010, 11:13
www.paro.com.tr (https://www.paro.com.tr) ye gir orda üye ol, sonra gelen menülerden kart birleştirmeye tıkla ve devam et. Ben ordan yapamamıştım ve telefondan halletmiştim...
Bu arada geçen sene linea ya yazıldıgımda (iptal etmiştim sonra) 500 lira paro puan yükleme kampanyası vardı mesela. Arabanın 500 lirası cepte idi yani. Kampanyaları takip et derim.
fuzzylife
14/06/2010, 11:18
oldu teşekkür ederim
hüseyin kardeş resim benim aracın resmi deil ama benim motorla aynı motorun resmi..
murat abininki ve diğer multijetlerin görünümü daha kaliteli gibi..
acaba 2. nesil multijet mi onlar..
çünkü resimdeki gp nin multijeti ozaman bunlar benim araca eski nesil multijet mi koymuşlar..seninki nasıl??
:cool0000:
hüseyin kardeş resim benim aracın resmi deil ama benim motorla aynı motorun resmi..
murat abininki ve diğer multijetlerin görünümü daha kaliteli gibi..
acaba 2. nesil multijet mi onlar..
çünkü resimdeki gp nin multijeti ozaman bunlar benim araca eski nesil multijet mi koymuşlar..seninki nasıl??
:cool0000:
arkadaslar evocular mzt arkadasımızın galerisinde motor resmi var bir bakıpta cevaplarsanız seviniriz sizlerde de bu motordan olan var mı benimki farklı.