Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolu nedeniyle oluşan göçükler
qwertasdf
06/06/2010, 19:01
arkadaşlar merhaba. aracımın tavanında dolu nedeniyle küçüklü büyüklü göçükler meydana geldi. vakum sistemiyle düzeltileceğini söylüyorlar. sizce bu sağlıklı bir yöntem mi? boyaya herhangi bir zararı yada vakumla çekilmeyen bölgeyle uyumsuzluk meydana çıkar mı? aracı satmak istediğimde herhangi bir sorun çıkarır mı? şimdiden teşekkürler.
geçmiş olsun ,
nasıl bi doluymuş ya,ceviz büyülüğünde falanmı yağdı ali kardeş.
qwertasdf
06/06/2010, 19:44
evet baya büyüktü.işin ilginç tarafı aynı doluyu yiyen diğer araçlarda bu kadar hasar yoktu. o kadar hevesle almıştım aracımı heves meves kalmadı.
Geçmiş olsun arkadaşım.Göçükleri vakum sistemi ile düzeltiyorlar.Ancak bulunduğun yerde bu işi daha önce yaptıran birileri varsa onlara danışıp nerede daha iyi yapıldığını sormanı tavsiye ederim.Bursa da bu işi yapan çok iyi ustalar var.İyi bir yer bulursan hiç tereddüt etmeden yaptır.Boyaya da bir zarar geleceği endişen olmasın...
ibrahim06
06/06/2010, 20:02
Bugün Ankarada da vardı dolu.
aynı problem benimde başıma geldi.kuzenimin polo 2002 model aracıyla yanayanaydık.onun aracında hiç bişey yok.eve gelince bende aynı konuyu açacaktım.yaklaşık 20 25 adet arası göçük var.umudum yoktu ama bu vakum olayını buradan öğrendim.beraber araştırma yapıp ortak hareket edelim.tahminime göre daha çok arkadaş bu konuda aramıza katılacaktır.icabında fiat ile görüşüp şikayetimizi iletelim.çünkü başka model birçok arabada sorun yok bu fabrikasyon tavan sacının ince olmasında kaynaklanıyor.yaklaşık 2 saattir yolumun üstündeki araçların tavamlarını inceliyorum.benimki kadar problemli olanla karşılaşmadım.
Bugün Ankarada da vardı dolu.
haberlerde gördüm.. bir çok aracın camı patlamış... kaportada göçükler falan.... trafikte yakalanmak neyse de evin önünde garaj şart...
qwertasdf
06/06/2010, 20:42
ben hatta dolu tam hızlanmadan bir kapalı otoparka zor attım kendimi.buna rağmen bu hasar oluştu. benim sorunum tavanda. kaputta çok fazla birşey yok.ama yine de bu hafta kaput koruma filmi yaptırcam.
tavana gelince berbat durumda.o kadar moralim bozuldu ki satmayı bile düşündüm.ama oluyo işte.heralde bizim araçlarımızın tavan sacı biraz ince.
ben hatta dolu tam hızlanmadan bir kapalı otoparka zor attım kendimi.buna rağmen bu hasar oluştu. benim sorunum tavanda. kaputta çok fazla birşey yok.ama yine de bu hafta kaput koruma filmi yaptırcam.
tavana gelince berbat durumda.o kadar moralim bozuldu ki satmayı bile düşündüm.ama oluyo işte.heralde bizim araçlarımızın tavan sacı biraz ince.
ilk hasarlarda öyle oluyor ama kaçınılmaz son mutlaka gelip buluyor... moralin daha çok bozulacak... bana da çok oldu. belli bir süre sonra unutursun.. bence böyle şeylere bir an önce alış...
Auto kıng yapıyor galıba arkadaslar yarın sabah auto kınge gıdecem ıstersenız sızn ıcın sorabılırım
qwertasdf
06/06/2010, 21:00
ben de önce bir araştırma yapacam. işin ehli olan birisine yaptırmak istiyorum.yetkili servis ya da başka bir kaportacı. vakum işlemini daha önce yaptıran bir arkadaş varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim. aracın orjinalliği konusunda biraz hassasım.satarken değer kaybına yol açıp açmaması konusunda tereddütlerim var.
ben de önce bir araştırma yapacam. işin ehli olan birisine yaptırmak istiyorum.yetkili servis ya da başka bir kaportacı. vakum işlemini daha önce yaptıran bir arkadaş varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim. aracın orjinalliği konusunda biraz hassasım.satarken değer kaybına yol açıp açmaması konusunda tereddütlerim var.
resim ekleyebilirmisin....bir bakalım...
resimlerini çek elinde bulunsun satarken gösterirsin... tavanda doludan dolayı göçükler vardı... onu vakum ile çektirdim dersin.... anlayan olursa. anlamayan olursa uyandırma....
iyi yapılırsa da kimse anlamaz.. boya atılmaz sa tabiki...
Romeo_er2
06/06/2010, 21:22
tavanımda 10 adet göçük var+arka farlarım yanmıyo fren lambasıda dahil..sağ ayna kapağınıda 100mt ilerde buldum...
müslüm le görüştüm az önce.biraz ümitsiz.vakum işi büyük göçüklerde işe yarayabilirmiş.ya komple boyatılacak ya da böyle kalacak ki benim tercihim bu yönde olacak.
qwertasdf
06/06/2010, 21:23
tavanımda 10 adet göçük var+arka farlarım yanmıyo fren lambasıda dahil..sağ ayna kapağınıda 100mt ilerde buldum...
geçmiş olsun.
müslüm le görüştüm az önce.biraz ümitsiz.vakum işi büyük göçüklerde işe yarayabilirmiş.ya komple boyatılacak ya da böyle kalacak ki benim tercihim bu yönde olacak.
buna üzüldüm işte.ben düzeltilebileceğini duymuştum ama.bi tanıdığım 1 sene önce yaptırmıştı.serviste vakumla düzeltmişlerdi.
geçmiş olsun... kardeş.... ne yağdı böyle yahu... yumurta gibi miydi... aracın trafikte olması seyir halindeyken dolunun çarpma hızını artırır... hasarın çok valla. tekrar geçmiş olsun...
Romeo_er2
06/06/2010, 21:27
teşekkürler...yapıcaz bişeyler artık kaskodan..
şimdi face de izledim.. harbiden ankara da yumurta gibi yağmış..... orada olmak istemizdim... tüm ankaralılara geçmiş olsun...
qwertasdf
06/06/2010, 22:14
az önce kaportacı bir arkadaşla görüştüm. vakum işlemini tavsiye etmedi. dalga şeklinde belli olurmuş.ya da komple boya olması gerektiğini söyledi. o da zaten satarken problem çıkarır.kafam karıştı iyice.
az önce kaportacı bir arkadaşla görüştüm. vakum işlemini tavsiye etmedi. dalga şeklinde belli olurmuş.ya da komple boya olması gerektiğini söyledi. o da zaten satarken problem çıkarır.kafam karıştı iyice.
sende de göçük çok mu kardeş...
06kaymak
06/06/2010, 22:44
gecmis olsun arkadaslar...ama dolu gocuklerınde vakum cok saglıklı yanı cozum olmuyor...ama yınede bır baktırmakta fayda var...
qwertasdf
06/06/2010, 23:01
sende de göçük çok mu kardeş...
tavanda var. 1-2 tanesi çok belli.diğerleri daha küçük.
bence bırak öyle kalsın .....
geçen sene benim başıma da geldi skydome kırılacak zannettim..
hızı kesip kuytu bir yere kaçarak sıyırdım..
autoking'e sorabilirsiniz.. satarken pek anlayacaklarını zannetmiyorum..
arkadaşlar şimdi otoking le görüştüm.hiç bir sorun çıkmadan ve orjinalliğini bozmadan yapabiliyoruz dediler.ama tabi görmeleri lazımmış tam netlik kazanması için.8 adet e kadar mini onarıma giriyor.daha fazlası için kasko bozulacak.canımız sağolsun kasko bozulsun ama içimize sinsin.
Arkadaşlar geçmiş olsun, doludan sonra arabanın yanına hiç gitmedim merak ettim bende ne var diye şimdi.
banada arka sağ stop lazım dolu parçalamış:(
jakabo_ank
07/06/2010, 12:09
yüce rabbim bu doluyu yağdırırken fiatları neden düşünmezki. ama o da haklı 50 tane otomobil markasından bir tek fiatlara olan oldu doluda. suç doluda değil demekki. ah bu italyanlar yokmu... benim tavanda da 2 tane göçük mevcut. hiçbişey yaptırmıyacam. oto kingde vakumlamada belli oluyor. satarken debelen dur sonrasında.
StrawBeeRy
07/06/2010, 12:10
hepinize geçmiş olsun üzücü bir durum
yüce rabbim bu doluyu yağdırırken fiatları neden düşünmezki. ama o da haklı 50 tane otomobil markasından bir tek fiatlara olan oldu doluda. suç doluda değil demekki. ah bu italyanlar yokmu... benim tavanda da 2 tane göçük mevcut. hiçbişey yaptırmıyacam. oto kingde vakumlamada belli oluyor. satarken debelen dur sonrasında.
hiç başka bir araçta vakum örneği gördünüzmü? belli oluyor derken boya çatlağı veya başka bişey mi belli oluyor? oto king sorunsuz yapabiliyoruz diyor.
qwertasdf
07/06/2010, 15:42
ben bugün vakum işini yapan bir kaportacıya gittim ve işlemi nasıl yaptığını gördüm.küçük çivi şeklinde ağzında silikon olan parçaları göçüğe yapıştırıp çektiriyor. aracın boyasına herhangi bir zararı olmayacağını söyledi. ancak aracın daha önceden boyanmamış olması lazımmış.
daha sonra yetkili servise sordum kaporta ustalarına. boya kalkmadığı için herhangi bir sıkıntı olmayacağını ve yaptırmamda bir sakınca olmadığını söylediler.
fiyatına gelince 400 tl gibi bi fiyat çıkardı. kaskoyu devreye sokarsan hasarsızlığı bozuyor. fiyatı oldukça pahalı geldi. o yüzden biraz daha beklicem.
bende kaskoyu bozdurmak istemiyorum.şu anda %50 indirimim var seneya eğer kaza yapmazsam %60 olacak.ama kaskoyu bozdurursam seneye %40 a düşecek.tahiminme göre 150 200 lira arası ilk yıl sonra yine %60 a gelene kadar bi 150 200 lira daha zararım olur diye düşünüyorum.maalesef beim kasko axa oyak.mini onarım paketi yok.en azından belki bir miktarı oradan yaptırılır diye düşünüyorum.
qwertasdf
07/06/2010, 16:43
bende mini onarım var. ama benim için önemli olan yapan ustanın becerisi. zaten bulunduğum ilde autoking yok. git gel randevu al yine aynı masrafı yapacam.kararsız kaldım şu anda.tavan sakat yer. satacak olduğum zaman bunun tavanıyla oynanmış deseler hiçbişey anlatamam alıcıya.temiz bir işçilik gerektiriyor.
Tüm herkese geçmiş olsun.
Tavanı vakumlatmak ya da boyatmak neden bu kadar zararlı görülüyor ülkemizde anlamak gerçekten zor. Sizin için söylemiyorum ama, sonuçta bu araba takla atıp bu hale gelmemiş sebebi belli. Önemli olan aracın önemli bir kazasının olup olmaması.
Boya ya da vakum işlemini yaptırmadan önce birkaç resmini çekip alıcıya gösterebilirsiniz. Böylece onların da kafası rahat olur sizin de. Doğal afetin ne zaman geleceği belli olmuyor ki. Allah beterinden korusun.
toyota corollalar da zarar görmüş abi... Allah korusun geldi mi yapacak bişi yok... :(
Murat Haberlerde her model araba varda. marka ile ilgisi yok yani..
iş yerinde arkadaşlarla konuştuk, zarar görmeyen marka yok malesef, en pahalı araçlar bile zarar görmüş.
qwertasdf
07/06/2010, 20:35
arkadaşlar vakum olayını biraz daha araştırdım.hatta gidip işlemi izledim. ilk önce göçükleri tespit edip işaretliyorlar. daha sonra ucunda ısıtılmış silikona benzer bir madde olan vantuzları göçüklerin üstüne yapıştırıyorlar.biraz bekledikten sonra matkapa benzer bir alet yardımıyla vantuzları çekiyorlar.silikon soğuyup vantuzda kalıyor. eğer göçük tam düzelmezse aynı işlemi 2. kez yapıyorlar.
kaporta ustası ve servisteki boya ustaları herhangi bir zararı olmadığını söyledi. ama zamanla boyada bir incelme ya da çatlama yapar mı bilemiyorum. işlem çok ince bir işçilik gerektirdiği için fiyatları da yüksek.
tereddütlerim ortadan kalkarsa yaptırmayı düşünüyorum. ekstra bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.
gaziantepunto9676
07/06/2010, 23:20
geçmiş olsun çok üzültük gercekten
arkadaşlar vakum olayını biraz daha araştırdım.hatta gidip işlemi izledim. ilk önce göçükleri tespit edip işaretliyorlar. daha sonra ucunda ısıtılmış silikona benzer bir madde olan vantuzları göçüklerin üstüne yapıştırıyorlar.biraz bekledikten sonra matkapa benzer bir alet yardımıyla vantuzları çekiyorlar.silikon soğuyup vantuzda kalıyor. eğer göçük tam düzelmezse aynı işlemi 2. kez yapıyorlar.
kaporta ustası ve servisteki boya ustaları herhangi bir zararı olmadığını söyledi. ama zamanla boyada bir incelme ya da çatlama yapar mı bilemiyorum. işlem çok ince bir işçilik gerektirdiği için fiyatları da yüksek.
tereddütlerim ortadan kalkarsa yaptırmayı düşünüyorum. ekstra bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.
oglen autokıngde ıdım sordum dunkı doludan dolayı gocukler olusmus dedım bazı araclarda gelıyormus su sura gelsın bakalım dedıler hallederız bızım ısımız bu
herkese gecmiş olsun arkadaslar nasıl bir doluymus bu. peki hc resim ceken yok mu birçok arkadas aynı dertten muzdarip olmus anlasılan. bu arada gerçekten bizim fiatlarda mı sadece bu sorun
jakabo_ank
08/06/2010, 01:33
uyurken yakalandım doluya. daha doğrusu garibim gp yakalandı. 200 m lik sokakta 3 tane gp vardı park halinde. diğerleri toyotadan tutunda chevrolete kadar pek çok marka. benim gp de tavanda babasından bir göçük. yan komşunun gp tavan hoşaf, diğerininde ön tamponda 4-5 tane göçük olmuş. diğer araçlarda chevrolede bile bişey yoktu. insanın canını sıkanda bu oluyor işte.
değerli kader arkadaşlarım.az önce fiat müşteri hizm. arayıp şikayetimi ilettim.uzun araştırmalar sonucunda en ağır hasarı bizim araçlarımızda yaşadığımız ve bu konuda herhangi bir tasarrufa gidilip gidilemeyeceğini sordum.sizlerden ricam aramanız ve benzer şikayetlerimiz iletmeniz.bi ihtimal dikkate alınırsak sorun için belki onlarda taşın altına ellerini sokarlar.tel 4442255.
Hafta sonu, bizim Plaza'da kalan araçların hepsi de göçüklerden nasiplerini almışlar.
Honda Civic, WW Polo, Ford Mondeo, Ford Focus gibi arabaların her birinde yağan dolu sebebiyle göçükler oluşmuş.
Bence göçüklerin derinliği şans ile alakalı. GP'lerinizde oluşan göçüklerin boyutunu bilmiyorum. Fakat güzelim mondeo'nun üzerindeki göçüklerin hasarını gördüğümde sorunun kaportanın sağlamlığı olmadığını düşündüm.
yaw doluda fakiri buluyor benim aracım yakalandığında doluya orda fort passat felanda vardı onlarda zarar gördü ama bizim araçlar kadar deil bizim araçların tamponları zaten oyuncak araba gibi kendimi avutuyordum sacı sağlamdır diye ama tavanda 9 10 tane oyuk ön kaputta 3 tane oyuk var moralimi bozan benim aracımda bu kadar olurken peugeot 407, golf4, passat 2009 kasa, fort focus 2010 kasa, opel insignia, honda civic, megane2 hatta 2006 model renoult clioda bile 2 tane oyuk var bunlarda nasıl oluyorda 2 3 taneyi geçmiyecek kadar az oluyor ağlicam sinirden :( yüce Allah yağdırıyor doğanın kanunu bişey diyemiyorsunda arabamdan soğudum binmek gelmio içimden autoking şaşmaz şubesimi iyi ostimmi iyi ben gitmiştim aksigorta mini hasar hakkım var arabamda küçük bir göçme vardı tavanda yapamayız bunu dedi orjinali gibi olmaz felan dediler şimdi bir sürü göçük oldu :( ne yapıcam bilmiyorum autokinge güvenmiyorum sallamıyorlar ostimdekine hiç gitmedim siz hangi şubesiyle irtibata geçtiniz ? yaparız felan demişler ha bide dolu nedeniyle arka stop lambamın ampulü patladı ve park lambam patladı arkadaşımın hondası var 98 model adam aldıgından beri 1 kere yanlız değiştirdi lambasını ben aldıgımdan beri bu üçüncü değişimi :S
Ostıme gıttım 2 gun once konustugumda yaparız demıslerdı
Bende sabah araçı yıkkatım birde ne göreyim tavanda göçük var o an çok onemsemedim eve gelince dikkatli baktım tavanda en az 10 göçük kaportadada 3 tane forumda baktım istanbuldan kimse yok geçen hafta istanbulada yağacak denmişti ancak ben farketmedim, otoparkta başka araçlarda sağlam gözüküyor puntoda çözen oldumu ? Diğer araçların sağlam çıkması canımı sıktı garantiden sonuc alan oldumu?
Arkadaşlar kaskonuz ve mini hasar oto king teminatınız varsa sorun yok. plazaların açık otoparkındaki tüm araçlar hasar aldı doludan. ve bu araçlar hiç boya işlemi görmeden düzeltilecek ve satılacak yine. bunu yapan ve yurdışında eğitim almış bir ekip dolu hasarı için özel bir ekipmanla çalışmalara başladı. benim komşuların hepsi kendi araçlarını yaptırdılar ve hiç iz yok arabalarda. 3-4 saatlik bir işlem. araçlarımızın tavan sacı ince değil ama alt kuşaklar harici altı boş. Ağırlık merkezini alta çekmek için bu şekilde yapılmış olmalı.
Lütfen kaskonuzdan doğan haklarınızı kullanın ve araçlarınızdan soğumayın.
alın bakın alet bu...
https://www.sahibinden.com/ilan/hizmet-tasit-arac-arac-bakimi-servis-cokuk-sihirbazi-dolu-hasarina-kesin-cozum/detay
Kaskonun mini onarım paketi 8 taneyi ücretsiz yapıyor gözüküyor, ancak yaptıran tanıdık olmayınca güvenemiyorum, genel kanaatte eskisi gibi olamayacağı şeklinde.
dolu hasarı doğal afet kapsamında değerlendirilir ve full kapsam altındadır.Mini hasar çarpma ve vurulma olaylarında oluşan bazı küçük hasarları kapsamına alır ve hasarsızlığı bozmamak için klozlara konulmuş ek paketlerdir.Dolayısı ile göçük adeti ve cinsine göre mini hasara girer yada hasarsızlık delinir ful kapsamda değerlendirilir.
Sözleşmelerinizi iyi okuyun.
benim bulunduğum yerde tam tersineydi bende 1-2 tane göçük var chevrolede mantar tarlası gibiydi, arkadaşımın polosunu gördüm ben çok şanslıymışım dedim.