Orijinalini görmek için tıklayınız : Yıllık bakım
arkadaşlar bugün arabayı fiat servisine götürdüm araç daha 8500 kmde benden 320 tl aldılar:ranting2:.ne yapıpda 320tl istediler anlamadım açıkcası ama polen filitresi,yağ filitresi,hava filitresi ve yağın değiştiğini söylediler bana açıkcası pahalı geldi
valla çok pahalı olmuş açıkçası
ilk 10.000 de sadece yağ değişimi, hava filtresi değişimi, yağ filtresi değişimi yapılıyor.. polen filtresi falan 20.000 bakımıda yapılıyor....
sana 20.000 bakımı yapmışlar......
arkadaşlar bugün arabayı fiat servisine götürdüm araç daha 8500 kmde benden 320 tl aldılar:ranting2:.ne yapıpda 320tl istediler anlamadım açıkcası ama polen filitresi,yağ filitresi,hava filitresi ve yağın değiştiğini söylediler bana açıkcası pahalı geldi
bu dediklerin orjinal filtreleri alsan, kaliteli yağ kullansan, işçilik dahil 120 TL tutar
geçmiş olsun
bu dediklerin orjinal filtreleri alsan, kaliteli yağ kullansan, işçilik dahil 120 TL tutar
geçmiş olsun
abi içimyanıyo deme öyle:=)
faturada neler yazıyor.. buraya bir yazsan... ama harbiden geçmişolsun...
Faturayı bı scan edıp atarmısın foruma bujılerıdemı degıstırmısler mı ne en
yağ(selenıa k5w40)2lt 2adet-----45tl
fıltre,yağ-------------8tl
hava filitresi-----------6,20
motor ic temizleyici-----28
detaylı motor temizliği ve sarf malzeme-----????
işcilik 125,62
parçalar toplamı 147
genel toplam 273,59
kdv 49,25
toplam322,84
bujileride değiştirseler bu kadar tutmaz bence... istanbul da bide servisin bol olduğu yerde ben ilçede 290 yaptırdım 1 ay oldu...
işcilik 125,62
parçalar toplamı 147
genel toplam 273,59
kdv 49,25
toplam322,84
çok çok hemde çok.... ben 20.000 bakımıda bujileri değiştirdiler işçilk 45 lira işçilikten çok almışlar...
valla anlamadım acaba başka bi fiat servisi arayıp fiyatmı istesem
alperyonar
03/06/2010, 23:12
Yağın fiyatı baya uygun. Hava filtresi de öyle ama motor temizleme ve sarf malzeme gereksiz olmuş.Detaylı motor temizliği ve sarf malzeme de herhalde 60 tl civarında.
Ben sadece bir daha oraya gitmeyin diyorum..
HasanAliz
03/06/2010, 23:14
40bin bakımını yaptırdım senden 80 Tl fazla verdim. 40bin bakımı ağır bakım olmasına rağmen.
yıllık bakım için 170 lira fiyat vermişlerdi....
işcilik 125,62
parçalar toplamı 147
genel toplam 273,59
kdv 49,25
toplam322,84
ben olsam servis müdürü ve fiat çağrı merkezine söylerim. Bir sonuç alamayabilirsin istedikleri fiyatı verebilirler ama çok ayıp olduğunu söylersin. Aynı işi dışarda yaptırdığında 3 te birine yaptırıyorsun.
yağ + yağ filtresi + yeni kablolu orjinal balata + balata temizleme spreyi (şanzıman için kullanıldı) + işçilik + genel kontrol = 125 TL verdim. Hiç tanımadığım bir sanayide hiç tanımadığım usta pazarlıksız. Malzemelri ben kendim parçacıdan anlaşıp ustayla aldık. Demek istediğim dışarda 3 te 1'i ve toplasanız yarım saatlik iş bu şekilde malzeme fiyatını şişirmeleri işçilik haklarının 4-5 katını almaları çok çok ayıp
servise falan gidersen istanbuldasın ben de gelirim açarız ağzımı yumarız gözümüzü :)
ben olsam servis müdürü ve fiat çağrı merkezine söylerim. Bir sonuç alamayabilirsin istedikleri fiyatı verebilirler ama çok ayıp olduğunu söylersin. Aynı işi dışarda yaptırdığında 3 te birine yaptırıyorsun.
yağ + yağ filtresi + yeni kablolu orjinal balata + balata temizleme spreyi (şanzıman için kullanıldı) + işçilik + genel kontrol = 125 TL verdim. Hiç tanımadığım bir sanayide hiç tanımadığım usta pazarlıksız. Malzemelri ben kendim parçacıdan anlaşıp ustayla aldık. Demek istediğim dışarda 3 te 1'i ve toplasanız yarım saatlik iş bu şekilde malzeme fiyatını şişirmeleri işçilik haklarının 4-5 katını almaları çok çok ayıp
servise falan gidersen istanbuldasın ben de gelirim açarız ağzımı yumarız gözümüzü :)
walla iyi gaza geldim hocam seni bekliyemeyip yarın arıcam ben fiatı bi:=)
ara valla şikayet et bakalım.... sonucu yaz.... buraya unutma...
garanti devam ettigi icin servislerin kestigini yiyioruz arkadaslar ustelik servisler garantili ve garantsiz araclara farklı fiyatlar veriyor birinde indriim yaparken digerinde yapmıyor. cifte stanadardın daniskası ve bu uygulamayıda garantisi biten aracları dısarıya kaptırmamak icin yapıyorlar. ne kadar garip bir ulke yahu. Hiç mi dürüst bir insanımız yok . bu kalemin kac tane daha kalem fiyatı var anlasılır degil. İnsanlar ister istemez artık birbirine guvenmiyor alacagımız hersey de muhakkak bir asagı fiyat soyluyoruz yada bunu daha ucuza bulurus yaptırrız diye soylenen fiyatlarada itibar etmiyoruz sonucta oyle bir esnaf musteri ilişkisi ortaya cıkıyor kii ne işi yapan memnun ne de yaptıran memnun.
walla iyi gaza geldim hocam seni bekliyemeyip yarın arıcam ben fiatı bi:=)
bir de hangi servise götürdüğünüzü paylaşır mısın?
garanti devam ettigi icin servislerin kestigini yiyioruz arkadaslar ustelik servisler garantili ve garantsiz araclara farklı fiyatlar veriyor birinde indriim yaparken digerinde yapmıyor. cifte stanadardın daniskası ve bu uygulamayıda garantisi biten aracları dısarıya kaptırmamak icin yapıyorlar. ne kadar garip bir ulke yahu. Hiç mi dürüst bir insanımız yok . bu kalemin kac tane daha kalem fiyatı var anlasılır degil. İnsanlar ister istemez artık birbirine guvenmiyor alacagımız hersey de muhakkak bir asagı fiyat soyluyoruz yada bunu daha ucuza bulurus yaptırrız diye soylenen fiyatlarada itibar etmiyoruz sonucta oyle bir esnaf musteri ilişkisi ortaya cıkıyor kii ne işi yapan memnun ne de yaptıran memnun.
Mustafa Bey haklısınız. Yetkili servisler normale göre 2 kat pahalı, hatta garantisi bitenlere indirim yapıyorlar. Hatta 6-7 yıllık araçlara yarı yarıya fiyat veriyorlar. Resmen FIRSATÇILIK bunlar.
Ama arkadaşınki cidden çok garip bu kadar işçilik alınması vs çok çok fazla haddinden fazla. Her şeyin bir ederi bu konuda da hakkını arasa kesin kazanır. Ama 100 TL için gerek yok servisi ve Fiat müşteri hizmetlerini aradığında zaten onun rahatsız oludğundan daha çok servis rahatsız olacak.
Benim arkadaşım bir restoranda ödediği faturayı itiraz etmişti sonra restoranlarda çoğu yemek için belirli fiyatlar olduğu talep edilen ücretlerin bir çoğuna da itiraz edebildiğini öğrendi. Yarısını iade de aldı.
bazen markette bazen de petrol istasyonunda başımıza benzer hadiseler gelmekte. ve hepimiz aman nolacak 3 kuruş için değer mi diye arkasına düşmeyi sevmeyiz zira bunun ardında yatan neden başkalarının bizim için ne düşünecegi korkusudur. Yani adama bak ya 3 kuruş için neler yapıyor, amma görgüsüz vb lafları duymaktan yada oyle dusuneceklerinden korkutugmuz için amann neyse der geçeriz. bu davranısta karsıdaki insanın başka bir kişiye aynı muameleyi yapması icin verilmşi bir cevaz olarak dönmekte başka birine aynı hukuksuz davranısı yapmak icin bir nevi bilet vermketyiz aslında bir yerde sosyal sorumlulugumuzu yerine getirmemekteyiz. buna hepimiz dahiliz. şte burada yapılması gereken en dogru sey 5 kurus dahi olsa hesabının sorulmasıdır.
aksi takdirde toplum daha uygar nasıl olabilir ki?
dedıgınız dogru elalem neder dıye susuyoruz ama susmayacaksınben bu konuda acayıp yuzsuzum su sıralar arkadaslar garantı bankası bonuscarddan dolayı hesap acmıs 10 yıl once acılan hesap haberım yok garantı emeklılıkte akbanktakı hesabıma eft yerıne garantıdekı hesaba eft yapmıslar 10 yılda yapılan ılk eftde 35 tl kesıldı 4 ay sonra ogrendım kesıntıyı bankayı aradım o hesabı benmı actımda benden yıllık ıslem ucretı alıyorsunuz kafanıza gore hesap acıp kafanıza gore borc cıkartıyorsunuz dıye telde derdımı anlattım bugun subeye gıdıp 35 tl yı ıade ettıler,gecen haftalardada kaskodakı yanlıstan dolayı 70 tl ıade aldım oldumu ıkı haftada 100 tl cepten bosu bosuna cıkan 100 tl olacaktı.Akbank 60 tl yıllık ıslem ucretı alıyormus hazıranda hesapta para olmasa dahı buseferde +300 tl lımıt vardı oradan alıyormus hemen ıptal ettırdım + lımıtı haberım olmadan + lımıtten cekecekler ustune ustelık faız odeyecem hesapta para yok + hesapta yokbunlar olmadıgından dolayı 60 tl yansıtamayacaklar ve hesabı kapatacam Bank asyaya gececem eft,kredı kartında ucret yok yıllık ıslem ucretı 20 tl onuda ılgılı bırıme soylerız ıptal edılebılır dedıler 60 nerede 20 nerede zaten RTE somuruyor somurecegı kadar bırde bankalarımı zengın edem
ne oldu can aradın mı müşteri hizmetlerini....
işcilik 125,62
parçalar toplamı 147
genel toplam 273,59
kdv 49,25
toplam322,84
Buradaki sarf malzemeler silecekler, cam suyu sanırım. Motor iç temizleyici ne ola ki? carbon clean mı? Bir de arkadaşım arabayı vermeden önce sormadın mı servis danışmanına bu iş ne kadara mal olur diye? Ayrıca pazarlık yapmadın mı?
arkadaşlar dün aradım fiatı 320 tl alındığını söyledim serviste ne yapıldığı bilinmediği için pazartesi ordan isticeklermiş sonra dönüceklerini söylediler.
işçiliğe bak hizaya gel.
nedemek isteğini anlamadım aslan
YUH resmen yuh,servislerde bu kadar para harcamayın yazık eger aracın garantısı yoksa yada sorun edıyorsanız tabe. Kardesim bir kere daha tek geçtim seni iyi ki varsın OTO ve .
sonucu merakla bekliyoruz....
walla bence bunlar birbirlerini korur gibi geliyo ama bakalım
mercortal
06/06/2010, 14:23
3 lt yağ, yağ filitresi, motor iç temizliği(motor sılk)ile,hava filitresi, motor kısmı komple temizlik,işçilik 139,60 tl manisa şendilde yaptırdım daha yeni 2 hafta oldu sen aracım 7100km daha
3 lt yağ, yağ filitresi, motor iç temizliği(motor sılk)ile,hava filitresi, motor kısmı komple temizlik,işçilik 139,60 tl manisa şendilde yaptırdım daha yeni 2 hafta oldu sen aracım 7100km daha
çok güzel bilgi kıyaslama için, Can arkadaşımızın da bu bilgiyi bence yetkili servise ve müşteri hizmetlerine iletmesi lazım. Servisin yaptığı her ikiniz için de parça maliyeti KDV dahil 100 TL civarı. Nasıl oluyor da 220 TL üstüne koyuyorlar 1 saatlik basit bir işlem için (basit dediğimin nedeni ustalık gerektirmeyen normal bir çırağın bile yapabileceği bir bakım)
walla bence bunlar birbirlerini korur gibi geliyo ama bakalım
sen müşterisin..... her zaman haklısın... zınara bildiğin kadar zınar...
20.000 bakımı fiyatı işte...
1-20.000 km.bakım emisyon kontrolü :63,57 TL
2-Tekerler (4) balans kontolü :16.95 TL
3-yağ değişimi (SELENIA) :73.35 TL
4-yağ filtresi :8.08 TL
5-Fren balata Sprey :4.84 TL
6-Cam suyu :2.90 TL
7-Motor iç temizleyici 327 :16.53 TL
8-buji (4) :51.92 TL
9-hava filtresi :17.43 TL
10-Polen filtresi :27.68 TL
toplam 284.25 TL
arkadaşlar daha dönmedikleri için bişey diyemicem ama 220 tl fark bayağ yüksek ama sanayidede 120tl dediler yaklaşık benim işlemler için ya fiat hata yapılmadı derse ne olucak ben onu düşünüyorum açıkcası
arkadaşlar daha dönmedikleri için bişey diyemicem ama 220 tl fark bayağ yüksek ama sanayidede 120tl dediler yaklaşık benim işlemler için ya fiat hata yapılmadı derse ne olucak ben onu düşünüyorum açıkcası
yukardaki cümleyi söyleyeceksin yetkili biriyle görüşmek istiyorum diyeceksin. Her ortamda da bu adeletsizliği deklare edeceğim falan dersin.. Tabi bu benim düşüncem :)
Can arkadaşımızın da bu bilgiyi bence yetkili servise ve müşteri hizmetlerine iletmesi lazım. Servisin yaptığı her ikiniz için de parça maliyeti KDV dahil 100 TL civarı. Nasıl oluyor da 220 TL üstüne koyuyorlar 1 saatlik basit bir işlem için (basit dediğimin nedeni ustalık gerektirmeyen normal bir çırağın bile yapabileceği bir bakım)
Yıllık Bakım 99
Selena 5w-40 69,19
Yağ filitresi 8,08
Buji 51,92
Hava filitresi 17,43
Polen filitresi 27,68
Karter tapa 7,36
Sarf malzemesi 3,90 Toplam 284,58 + 51,22(kdv)=335,80
Arkadaşlar 29/05 de diger servislerde yer olmadığı için Özkar'da yaptırdığım yıllık bakım fiyatı.Benim forumda gözlemlediğim bir nokta İstanbul haricindeki arkadaşlar bakımlarını inanılmaz düşük fiyatlara yaptırıyorlar.Bu bakım için Avrupa yakasında Birmod (350),Özkar(350),Fırat (400),Avcılar(420),Gürses(450),Erkay(400) gibi bayileri hem randevu almak hemde fiatı sormak için aradığımda bu fiyatları aldım.Yani anlatmak istediğim hayatın her alanında olduğu gibi servis konusundada İstanbul'da yaşamanın dezavantajlarından biriyle karşı karşıya kalıyoruz.
yasada dışarda serviste yaptırabildiğin yazıyor. Garantisi de bozulmuyor. Ben bu fiyatları vereceğime dışarda bu işlemi 150 TL ye yaptırırım
yasada dışarda serviste yaptırabildiğin yazıyor. Garantisi de bozulmuyor. Ben bu fiyatları vereceğime dışarda bu işlemi 150 TL ye yaptırırım
servis bunu kabul edermi bilmiyorum.....hiç sanmıyorum...
Ertan hangı yasa ve bu konuda emsal teskıl edecek bır karar varmı ??
Ertan hangı yasa ve bu konuda emsal teskıl edecek bır karar varmı ??
. : : : . SOYLU USTA (https://www.soyluusta.com/blokMuhafiyet.htm)
şurada detay var. arkadaşımda citroen filosu var hiç biri yetkili servise girmedi bakım için :) ama tabi kesin sorun çıkartırlar
olacağı şu... zararı kim verirse o karşılar....
yani yağ değişimini sanayide yaptırdın... motor kilitlendi... servis bunu hayatta kabul etmez... deşarda değiştirdiğin yağdan olmuş diye başlaar... böylece hiç bir hak iddia edemezsin... araba elinde patlar... uğraş dur....
arkadaşlar bugün fiat genelmerkezden aradılar aslında aynı tas aynı hamam bence akımlımdan geçen herşeyi söyledim valla adam şehirler arası fiyat farkı olduğunu biliğin falan söyledi adama garanti için serviste bakım yaptırdığımızı ve bunu için faiş fiyat uygulandığını söyledim bişeydemedi tabiki fiyatın nekadar fazla olduğunu söyledim site içinde olan konuşmalardan bahsetdim sonra sitenin reklamını yapdım:=)) burda konu açtığımı ve herkez rahatsız oldunu belirtim odabana aysonunda toplandığında kesinlikle söyleneceğini söyledi bende seneyede devam ederse bida fiattan araç almıcağımı belirtim ve servise götürmiceğimi söyledim oda ıkmık etidi sadece bugörüş benim değildedim biliyoruz falan dedi işte bakalım ne olucak
tamamen servisin sorumluluğun diyor kısaca. merkez olarak bu fiyat farklılıklarınıa bir şey yapamıyoruz gibi bir şey... kandırdıklarını sanıyolar.... fabrikalar isterlerse servislerin canına okur... ama onlarında işine gelmiyor... seni şimdi servis memnuniyeti için yine arayacaklar.. bakım hizmeti aldığın için.... o zaman ne şikayetin varsa dile getir...
eser abi senle konuştuktan sonra fiatdan birini yakalsam dövücem:=)
olacağı şu... zararı kim verirse o karşılar....
yani yağ değişimini sanayide yaptırdın... motor kilitlendi... servis bunu hayatta kabul etmez... deşarda değiştirdiğin yağdan olmuş diye başlaar... böylece hiç bir hak iddia edemezsin... araba elinde patlar... uğraş dur....
Benim de yıllık bakım geldi ve muhtemelen yetkili serviste yaptıracağım. Benim aklıma bir soru takıldı. Ya sanayideki bakımdan bir sorun olduysa ve bunun peşine gitmek istiyorsan? Sanayide bakım yaptırdığını ve hangi bakımları yaptırdığını nasıl ispatlayacaksın? Sanayiden aldığın fişinde-faturanda detaylı işlemler yazılı mı?
Benim de yıllık bakım geldi ve muhtemelen yetkili serviste yaptıracağım. Benim aklıma bir soru takıldı. Ya sanayideki bakımdan bir sorun olduysa ve bunun peşine gitmek istiyorsan? Sanayide bakım yaptırdığını ve hangi bakımları yaptırdığını nasıl ispatlayacaksın? Sanayiden aldığın fişinde-faturanda detaylı işlemler yazılı mı?
istersen fişini alırsın parça parça yazdırırsın
istersen bakım kağıdı doldururlar şu işlemler yapıldı şeklinde
sorun olmaz yetkili servis gibi eksiksiz yaptırabilirsin
bence sanayi işine hiç bulaşma sanaiyede 100 lira servste 150 lira... faturada alsan.. başını ağrıtırlar.. daha ilk bakımı olacak herhalde.. bence git serviste yaptır... daha sonra başına büyük bir iş gelirse motorla ilgili. derdini anlatamazsın...
murat kardeşim benden uyarı istanbuldaysan önce fiyat al öyle git bence eyer 300tl üzeri söylerlerse artık eser abiyi ziyarete gidersin çünkü seneye ben öyle yapıcam bu gidişde:))) çünkü yakıt masrafıyla hemen hemen aynı fiyata geliyo bide gezmiş olursun:=))
murat kardeşim benden uyarı istanbuldaysan önce fiyat al öyle git gence eyer 300tl üzeri söylerlerse artık eser abiyi ziyarete gidersin çünkü seneye ben öyle yapıcam bu gidişte:))) çünkü yakıt masrafıyla hemen hemen aynı fiyata geliyo bide gezmiş olursun:=))
eyvallah... her zaman beklerim...
Yarın akşam üzeri arabayı 10 000 bakımına götüreceğim. (aynı zamanda bir yılını da doldurmuş oldu)
Problemlerimi bir dosyaya yazdım, çok ciddi, çok büyük problemler yok çok şükür.
Bu gün bir de tekerlek sürtme sesi duyar gibi oldum ama camı açtığımda duyamadım, kapattığımda duyuluyor gibiydi. Yarın sessiz bir yerde deneyip nereden geldiğine emin olursam onu da yazıp öyle teslim edeceğim servise.
Eskişehir Birmot'a vereceğim, bakalım ne kadar tutacak. Servisten alacağım belgeyi de foruma eklerim.
Mustafa çok detaylı anlatmışşsın... arka kapılar genelde zor açılıyor... bende de var aynı sorun...
eyvallah... her zaman beklerim...
eywallah abi gelmeden haber veririm:tongue00: ben:D
aynen bendede o sorun var arka kapılarda bazen kilitli kalıyo açılmıyo kafasına göre
eywallah abi gelmeden haber veririm:tongue00: ben:D
aynen bendede o sorun var arka kapılarda bazen kilitli kalıyo açılmıyo kafasına göre
beklerim...
abi bak bence öyle deme istanbulda servisten muzdarip olan sana gelir walla
lionT-JET
09/06/2010, 23:59
bende bugun aracimin garantisini uzattirdim.330 tl+kdv imis.ayrica bu ay yillik bakimina sokacagim.40000km olarak(aracim 29100 km de)400 tl tutar dediler.bu ay aracimin kaskosu,mtv si,bakimi ,garanti uzattirma derken goctuk.
bende bugun aracimin garantisini uzattirdim.330 tl+kdv imis.ayrica bu ay yillik bakimina sokacagim.40000km olarak(aracim 29100 km de)400 tl tutar dediler.bu ay aracimin kaskosu,mtv si,bakimi ,garanti uzattirma derken goctuk.
senelik mi 330 + KDV ?
geçmiş olsun
lionT-JET
10/06/2010, 00:15
evet maalesef senelik.kdv dahil 295 tl iken yaptirmadim.simdi biraz zamlanmis.turbo vs bir sey olursa dusunmek istemedigimden yaptirdim.
Arabayı geçen sene 74.000de aldık babam o zaman sanayide yağı, filtreleri(polen hariç) değiştirmiş 250 gibi bir rakam tutmuş. Ben bugün Avcılar otoda 80.000 bakımı yaptırdım. balatalarla birlikte 415 gibi bir rakam tuttu.
80.000 periyodik bakım:99
hava fil. :9.91
tunap x 2 :33.06
yağ filtresi :12,85
polen :27,68
mazot filtresi :74,5
fren balata ön tk :101,36
motor yağı 3lt 5w-40 :45
Ayrıca kampanyadan direksiyon mafsalı değişti. Direksiyon mafsalı da, city motoru arızası ile ilişkisi olduğu düşünüldüğünden bakılıyormuş. Eğer fazla sıkı veya gevşekse değiştiriliyormuş. Bu işlemlerden sonra da direksiyon farkedilir ölçüde yumuşadı. neredeyse city'ye ihtiyaç kalmadı :) Hee bir de tabiki pazarlık ettim. Word karta taksit veya tek çekimde işçilikte %15 yedek parçada %10 gibi bir indirim yapıyorlarmış. Bir de çıkan parçaları sordum hepsi orjinalmiş.
murat kardeşim benden uyarı istanbuldaysan önce fiyat al öyle git bence eyer 300tl üzeri söylerlerse artık eser abiyi ziyarete gidersin çünkü seneye ben öyle yapıcam bu gidişde:))) çünkü yakıt masrafıyla hemen hemen aynı fiyata geliyo bide gezmiş olursun:=))
abi bak bence öyle deme istanbulda servisten muzdarip olan sana gelir walla
herkesi beklerimm... buyursunlar gelsinler..
burada elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..