PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Size hayat kurtaracak iki tavsiye

ibrahim06
01/06/2010, 12:53
Dün bahsini ettiğim 407 yanmasından sonra o konuya Cemal Aslan arkadaşın tavsiyesi hayati nitelikte. Yangın vb durmlarda araçta yangın söndürme tüpü yanında camları kırabilmek için ÇEKİÇ taşımak.

İkinci tavsim şu oalcak : Hatırlarsanız bikaç yıl önce Almanya'da Türklerin apartmanını yakmışlardı. En üst katta mahsur kalanların bazıları dumandan ve yanarak vefaat etmişlerdi. Bir kişi bebeğini balkondan aşağı atmıştı ve aşağıdan bir polis bebeği yakalayarak hayatını kurtarmıştı. Haberlerde bu görüntüyü seyrederken aklıma şu geldi : Bu adamın zemin katına kadar uzanacak ip yada halatı olsaydı bebeği anakucağına bağlayıp çok daha rahat indirebilirdi dedim. Ertesi gün gidip kendime ip aldım. 6. katta oturuyorum ve ona göre ip aldım. Balkonda duruyor şuanda. Allah korusun böyle bişey olursa en azından çocuğumun hayatını kurtarabilirim diye düşünüyorum.

smartmavi
01/06/2010, 13:04
Super fikir, asagi inemesen sarksan bile yeter.

GP COSKUN
01/06/2010, 13:08
ibrahim abi bu kadar takıntı haline getirme
eğer her olay için yanımıza bir şeyler alırsak kamyonla gezmemiz evde ardiye yapmamız gerekir
bu işin daha ileri boyutları paranoya ya neden olur panik atak baş gösterir
aman relax abicim
bırak akışına su testisi su yolunda kırılır

ibrahim06
01/06/2010, 13:15
ibrahim abi bu kadar takıntı haline getirme
eğer her olay için yanımıza bir şeyler alırsak kamyonla gezmemiz evde ardiye yapmamız gerekir
bu işin daha ileri boyutları paranoya ya neden olur panik atak baş gösterir
aman relax abicim
bırak akışına su testisi su yolunda kırılır

Abi senin canını yerim de inan takıntı değil.geçen sene benim çocuk halının overlok kısmını yaktı. Yangın tüpü sıktım.Sonra iyi ki tüp almışım dedim.Sadece tedbir. Balkonda duruyor o ip bu arada. Elbette kaderde ne varsa o olur.

by_memur
01/06/2010, 13:29
tedbir bizden takdir allahtan

ZAK1980
01/06/2010, 13:49
ibrabhım kardes ıyı fıkır haklısın vallahı bende su otobuslerde asılı duran cam kırma cekıcını dusunuyordum nereden buluruz dıye evdekı cekıc hıc aklıma gelmedı bırde bendekı yangın tupu 2 kg arabanın ıcınde nereye koyacagım onu on koltukların altına sıgmadı arka koltukların ayak kısmınıda koyarısem yolcu rahatsız olur bu arada emnıyet kemerını kesmek ıcınde makas lazım fakat torpıdo ve yan kapılardakı ceplere koymamak lazım kaza anında batabılır elfrenının o ara ıyı bence

jakabo_ank
01/06/2010, 13:57
allah esirgesin. aklına böyle kötü şeyleri getirme heleki çocuklar için. olacaksa birşey bizlere olsun.

Scottie
01/06/2010, 14:03
zemin katta oturuyorum. cekic fikri iyi ama....eyvallah....

grandecaglar
01/06/2010, 21:37
iyi hoşta iple halatla aşağıya inmek o kadar kolay değil dağcılar bile zorlanır sadece iple çok zor direk aşağıya düşersiniz :hmm:

SpyHunter33
01/06/2010, 21:42
Çağlar abimizin niyeti ip ile aşağı inmek değil yanlız. Mesajın içeriğine bakarsan öyle bir durum olsa ( Allahım Korusun ) en azından çocuğumu sağ salim aşağıya sarkıtıp hayatını kurtarabilirim diyor. ( ana-baba yüreği işte her şeyden önce evlat )

GP COSKUN
01/06/2010, 21:51
tabiki tedbir almak hazırlıklı bulunmak en güvenli yöntem ama aşırıya kaçmadan herşeyden nem kapmadan hayatı kendimize zehir etmeden bunları yapmak
ibrahim abim beni yanlış anlamasın
yangında çocuğumu nasıl aşağıya sarkıtırım diye düşünmekten evimde yangın çıkma riskini nasıl en aza indirebilirimin cevaplarını bulmalıyız
yoksa bu şeye benzer yaw ben çarşıya gidicem ya bana araba çarparsa dur kendime bir ambulans satın alıp yanımda götüreyim yada ne bileyim ya köpek ısırırsa yanımda kuduz aşısı taşıyayım gibi bir sürü düşüncelere kapılmaya başlarız
ibrahim abi beni anlıyosundur umarım sakın yanlış anlama abi

ibrahim06
01/06/2010, 22:00
tabiki tedbir almak hazırlıklı bulunmak en güvenli yöntem ama aşırıya kaçmadan herşeyden nem kapmadan hayatı kendimize zehir etmeden bunları yapmak
ibrahim abim beni yanlış anlamasın
yangında çocuğumu nasıl aşağıya sarkıtırım diye düşünmekten evimde yangın çıkma riskini nasıl en aza indirebilirimin cevaplarını bulmalıyız
yoksa bu şeye benzer yaw ben çarşıya gidicem ya bana araba çarparsa dur kendime bir ambulans satın alıp yanımda götüreyim yada ne bileyim ya köpek ısırırsa yanımda kuduz aşısı taşıyayım gibi bir sürü düşüncelere kapılmaya başlarız
ibrahim abi beni anlıyosundur umarım sakın yanlış anlama abi

İnanın söyledikleriniz bana olumsuz anlamda dokunmuyor.Hayatımda paronoyak olmamışımdır.Bahsini ettiğim Almanyadaki yangında bebeğin aşağı atılması üzerine aklıma geldi.Elbette tedbir almak gerekir. Peki o zaman şöyle bir soru sorayım. Kaçımızın evinde yangın söndürme tüp var? Arabadakinden bahsetmiyorum evdekinden. Hadi bakaılm dökülelim :)

GP COSKUN
01/06/2010, 22:01
İnanın söyledikleriniz bana olumsuz anlamda dokunmuyor.Hayatımda paronoyak olmamışımdır. Elbette tedbir almak gerekir. Peki o zaman şöyle bir soru sorayım. Kaçımızın evinde yangın söndürme tüp var? Arabadakinden bahsetmiyorum evdekinden. Hadi bakaılm dökülelim :)

VALLA BENDE YOK
saldım çayıra mevlam kayıra
yangın çıkarsa da bir koşu arabadan gider alırım herhalde
:laugh000:

SpyHunter33
01/06/2010, 22:04
:D bende var :D

alperyonar
01/06/2010, 22:33
İbrahim abi sadece iple olmaz o iş. Birde sağlam bir poşet bulacaksın (çuval tarzı) çocuğu onunla indireceksin;)

Fiassa_199
02/06/2010, 01:54
Çekiç fikri iyi, nereye koyacağınızı da dert etmeyin, torpido gözü ne güne duruyor? Fakat şöyle de bir durum var: Birincisi çekiçle aracın camlarını kırdık ama daracık pencereden dışarı çıkabilme, ikincisi de ön camı kolay parçalanmıyor zira lamine cam...

GP ÜMİT
02/06/2010, 13:37
ibrabhım kardes ıyı fıkır haklısın vallahı bende su otobuslerde asılı duran cam kırma cekıcını dusunuyordum nereden buluruz dıye evdekı cekıc hıc aklıma gelmedı bırde bendekı yangın tupu 2 kg arabanın ıcınde nereye koyacagım onu on koltukların altına sıgmadı arka koltukların ayak kısmınıda koyarısem yolcu rahatsız olur bu arada emnıyet kemerını kesmek ıcınde makas lazım fakat torpıdo ve yan kapılardakı ceplere koymamak lazım kaza anında batabılır elfrenının o ara ıyı bence
arkadaşlar yangın tüpü için ben çok güzel yer buldum orjinal gibi oldu.son bursa buluşmada gelen bütün arkadaşlara gösterdim.herkez çok begenmişti. yangın tüpü benide çok rahatsız ediyordu:bağajın sağ tarafında yangın tüpünü girecegi gibi bir oyuk yer var,onun arkasında bagaj halısını destekleyen bir saç puntalamışlar.bagaj lastiğini çıkarıp halının arkasına bakınca göreceksiniz.halıyı ince bir çiviyle delip geniş siyah lastiği önce halıdan sonra o metal parçanın içinden geçirip, yangın tüpünü o araya baglarsanız.hem halı sarkmasını engellersiniz.hem bagaj açılınca hemen sağ tarafta köşede çok güzel görünüm oluyor ve yangın tüpünün gezmesi ve ses çıkarma sorunu ortadan kalkar.

xcruelx
02/06/2010, 14:14
arkadaşlar yangın tüpü için ben çok güzel yer buldum orjinal gibi oldu.son bursa buluşmada gelen bütün arkadaşlara gösterdim.herkez çok begenmişti. yangın tüpü benide çok rahatsız ediyordu:bağajın sağ tarafında yangın tüpünü girecegi gibi bir oyuk yer var,onun arkasında bagaj halısını destekleyen bir saç puntalamışlar.bagaj lastiğini çıkarıp halının arkasına bakınca göreceksiniz.halıyı ince bir çiviyle delip geniş siyah lastiği önce halıdan sonra o metal parçanın içinden geçirip, yangın tüpünü o araya baglarsanız.hem halı sarkmasını engellersiniz.hem bagaj açılınca hemen sağ tarafta köşede çok güzel görünüm oluyor ve yangın tüpünün gezmesi ve ses çıkarma sorunu ortadan kalkar.

Abi ben orayı kaçırmışım iyimi. :)
Nezaman gösterdiydin ya allah allah. Tabi benim kafa yakıt kesme anahtarın da idi, büyük ihtimal ondan kaçırdım orayı.

GP ÜMİT
02/06/2010, 14:18
Abi ben orayı kaçırmışım iyimi. :)
Nezaman gösterdiydin ya allah allah. Tabi benim kafa yakıt kesme anahtarın da idi, büyük ihtimal ondan kaçırdım orayı.
bahri ,gp coşkun balıkkesirden arkdaşlar falan herkez gördü.sen o zaman başka şeyle meşkuldün herhalde

hhhed
02/06/2010, 14:23

resim ekleme şansınız var mı acaba? gerçekten bıktım bagajda dolaşan yangın tüpünden :/

GP ÜMİT
02/06/2010, 14:25
resim ekleme şansınız var mı acaba? gerçekten bıktım bagajda dolaşan yangın tüpünden :/
araç otoparkta aracın yanına gidince resmini çekerim en yakın zamanda resmini buraya eklerim.

GP COSKUN
02/06/2010, 14:44
EVET
ben bizzat gördüm yangın söndürücü için harika bir yer olmuş

Du Hast
02/06/2010, 16:32
arabada ve evde yangın tüpü bulundurmak bence çok yerinde ve gerekli bir eylem. fazlada takıntı yapmaya gerek yok.
dizel kullanıyorsanız yangın şansı biraz daha azıyor benzinli araçlara göre.

GP ÜMİT
02/06/2010, 16:50
arkadaşlar resimleri çektim.

Evo1
02/06/2010, 17:21
Arkadaşlar altı cırtlı (cırt cırtlı) çantalar var ben ondan kullanıyorum bagajda, bagaj halısına yapışınca kalkması baya zor. hem diğer mazlemeleri, zincir, şampuan, sünger ıvır zıvır sabitlemeye de yarıyor. Aklınızda bulunsun derim.

GP ÜMİT
03/06/2010, 09:55
Arkadaşlar altı cırtlı (cırt cırtlı) çantalar var ben ondan kullanıyorum bagajda, bagaj halısına yapışınca kalkması baya zor. hem diğer mazlemeleri, zincir, şampuan, sünger ıvır zıvır sabitlemeye de yarıyor. Aklınızda bulunsun derim.
arkadaşlar aracımı alınca herşeyi denedim.çırt çrtlı cantanın içindeki malzeme ağarlaşınca çırt çırtlar kurtuluyor çanta bagajda gezmeye devam ediyor.ben çözümü yukarıdaki mesajımda resmini koyduğum şekilde buldum.hem sağlam oldu hem estetik.herkeze tavsiye ederim.

ugurozer
03/06/2010, 10:48
araçlarda yangın çıkmasından çok suya batma ihtimali daha yuksek 3 yanı denizle cevrili memleketimizde. araç suya düştüğünde neredeyse hiçkimse nasıl davranmalı bilmiyor direk kapıları açmaya çalışıyor kapı açılmıyor açılsada aniden dolan suya karşı koyamıyor ve boğulmalarla sonuçlanıyor. ip iyi fikir bazı konularda biraz hassas olmak birazda baba olmayla alakalı sanırım, ancak ipde aralıklı düğümler olursa işe yarar hale gelecektir ayrıca çocuğu sırtına sabitlemeye yarayan birşeyde olmalı.