Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmirin trafik sorunu?

aeron
26/05/2010, 11:15
staj için Ankara'dan İzmire geldim her sabah Kuşadası'ndan İzmire geliyorum ve izmire giriş yaptıktan gorev yerime(liman) gelene kadar gecen kısımda kabus yasıyorum, trafik felaket sık sık şerit ihlali oluyor izmirliler şerit çizgisinin üstünde gitmeyi seviyor nedense, önünüze kıranlar sıkıstıranlar ondan kaçayım buna bakayım derken gercekten yorucu oluyor, nihayetinde pes ettim her sabah bu sıkıntıyı yaşamamak için servis aramaya başladım, Ankara trafiğinin çok daha hızlı ve şoförlerinin "makul" olduğunu bu vesileyle soylemis olayım.

Kriminal
26/05/2010, 11:33
staj için Ankara'dan İzmire geldim her sabah Kuşadası'ndan İzmire geliyorum ve izmire giriş yaptıktan gorev yerime(liman) gelene kadar gecen kısımda kabus yasıyorum, trafik felaket sık sık şerit ihlali oluyor izmirliler şerit çizgisinin üstünde gitmeyi seviyor nedense, önünüze kıranlar sıkıstıranlar ondan kaçayım buna bakayım derken gercekten yorucu oluyor, nihayetinde pes ettim her sabah bu sıkıntıyı yaşamamak için servis aramaya başladım, Ankara trafiğinin çok daha hızlı ve şoförlerinin "makul" olduğunu bu vesileyle soylemis olayım.

Ankaralı şöförler İzmirde araba kullanmata zorlanır çünkü şaşırıırlar..Siz ankarada sinyal veren bı arac gordunuzmu hıc?
Yol veren bır arac gordunmu pekı?
Bir araç solladıgında Ankarada gurur meselesı yapıp gıdecegı guzergahtan cıkıp senı gectıkten sonra savaş kazanmış edasıyla gerı donen cok araç görmüşüzdür...
İzmirim bır baska senın gordugun araclar manısa plakalı olmasın :P

ozdem
26/05/2010, 11:38
İstanbul' un trafik yoğunluğunu anlatmaya gerek yok sanırım. :)

aeron
26/05/2010, 11:59
deniz bey şerit değiştirirken saga sola bakmak diye bişey yok Ankara'da şeridinizde uslu uslu giderken bisey olmaz size ama izmirde olacak gibi :)

Kriminal
26/05/2010, 12:08
Mustafa sana denk gelmıs inan ben 23 sene ankarada yasadım ve her yıl 1-2 defa gıderım her gıdısımde dahada nefret edıyorum trafıgınden...Aman nolur bana ankara trafıgını övme...

GP COSKUN
26/05/2010, 12:45
ah ahhh
istanbula gelinde bakın bakalım trafik nasıl oluyor

brabus
26/05/2010, 14:31
bence ankara izmir karıştırılmış :)
Ankara'ya çok gittim ama izmir'in yanına yaklaşamaz izmir plakalı ben izmirdeki araçlardan çok memnundum.
Şimdi istanbul'dayız izmiri mumla arıyoruz :)

Du Hast
26/05/2010, 14:38
izmirin şöförlerinden ziyade trafik sıkışık.
ankarada en sıkışık anlarda bile akıyor trafik

Kriminal
26/05/2010, 14:41
Sabahları ,Park Fm (Ankara)dınlıyorum canlı baglananlar anlatıyor bulundukları yerın treafıgını hiç akan bı trafık oldugu yönunde degıl konusmalar...

Du Hast
26/05/2010, 14:46
Sabahları ,Park Fm (Ankara)dınlıyorum canlı baglananlar anlatıyor bulundukları yerın treafıgını hiç akan bı trafık oldugu yönunde degıl konusmalar...
her gün trafiğin en yoğun saatinde (saat 8:45 - 9:00 gbi) konya yolunun çiğdem mahallesi kavşağından çıkıp kırıkkaleye gidiyorum. yani bir ucundan diğer ucuna gidiyorum. bir kere bile durmuyorum (extrem durumlar dışında, kaza v.s.).
eskişehir - kızılay yolu ise, kızılay tarafındaki trafik ışıkları ve akay kavşağı nedeniyle baya yavaşlıyor. yoğunlaştığı nokta ise hazine müşteşarlığından sonra oluyor ve kızılaya 15 - 25 dk arasında iniyor otobüs. binek arabayla daha rahat iniliyor.

kısacası öyle birşey yok ya da abartma, ya da işini bilmeyenlerdir..

Kriminal
26/05/2010, 14:54
Ben bunu tartısma konusu yapmayacagım..Sen 20 yasındasın ben 30 belkıde daha fazla tecrubem vardır dıyelım ha ne dersın...

usermm1
26/05/2010, 14:55
tr de insanlar saygılı olsa, sabırlı olsa, bencil olmasa, inanın yoğunluk olsa bile bu kadar kabus olmaz.

GP COSKUN
26/05/2010, 15:01
sevgili can ve deniz ayağınızı frene basın
bune arkadaşlar birbirinize gireceksiniz neredeyse yaw
türkiye işte her yerde trafik var tartışmayın yeterki

Kriminal
26/05/2010, 15:07
Ya aga gelmıs ankara trafıgını övüyo bana sankı bılmedıgımız koşturmadıgımız yerde neyse...Can canlıgını bılsın can kardesım olsun...

demon
26/05/2010, 15:11
Her yerde var trafik. Ankara trafiğini bilmem ama İzmir trafiğide, İstanbul trafiğide artık bana çok farketmiyor.

fraust
26/05/2010, 15:27
her gün trafiğin en yoğun saatinde (saat 8:45 - 9:00 gbi) konya yolunun çiğdem mahallesi kavşağından çıkıp kırıkkaleye gidiyorum. yani bir ucundan diğer ucuna gidiyorum. bir kere bile durmuyorum (extrem durumlar dışında, kaza v.s.).

Gittiğin güzergahın yanındaki yani solundaki sıkışıklığı görmedin galiba hiç.
Senin gittiğin güzergahı bi de aksam 5-7 arası denesene...ankaradan kırıkkaleye varman kac saat sürecek merak ediyorum...

Çiğdemden kırıkkaleye senin varış süren inan bana benim keciorenden kuğuluya kadar gitme sürem kadardır .... ve topu topu k.oren kuğulu arası 15 km.

Kriminal
26/05/2010, 15:31
Senin gittiğin güzergahı bi de aksam 5-7 arası denesene...ankaradan kırıkkaleye varman kac saat sürecek merak ediyorum...

Çiğdemden kırıkkaleye senin varış süren inan bana benim keciorenden kuğuluya kadar gitme sürem kadardır .... ve topu topu k.oren kuğulu arası 15 km.

Konya yolundan basıp gıdıyor alt gecıtlerden samsun yoluna cıkıp ısıklara takılmadan kayaş-lalahan-elmadağ-kırıkkale..
Biz sehır ıcı trafıgınden bahsedıyoruz fatıh koprusu,istanbul yolu,sıhhıye kızılay cankkaya ,demirtepe,maltepe-tandoğan,ulus vs vs vs

murti82
26/05/2010, 22:06
Bir Ankaralı olarak izmirdeki sürücülerin şerit ihlalinden yakınman tuhaf doğrusu. Ben hemen her şehirde araba kullandım ama ankara sürücüleri kadar kötü yol kullananı görmedim, hemen hepsi şerit üzerinden gidilmesi gerektiğini zannediyorlar galiba. Ayrıca ankara şöförleri mi makul??? yolda ters bişey yap bakalım, hemen bi apaçi beyaz, modifiyeli, tüplü doğanıyla peşine takılır, yakalarsa dövmeye çalışır. bu kadar yolda dövüş edenle başka biryerde karşılaşamazsın
İzmirli sürücüler şerit değiştirirken arkalarına bakmıyorlar dedin, ben bu konuda sana katılıyorum.
Bir de izmirde de ankarada da her şerit aynı hızla gidiyor, yani yavaş gidenler "ben yavaş gidiyorum bari sağdan gideyim" demiyorlar.
Son olarak, genelde insanlar şehir içindeki yollarda en sağ şeritten gitmek istemiyorlar, beni hep sağlamak zorunda bırakıyorlar ;)

alperyonar
26/05/2010, 22:27
İzmir de trafik biraz enterasan. Değişik köprülü kavşakları var. Kullanışlımı bilmiyorum ama ben zorlanıyorum açıkcası:) Bir Ankara lı olarak sabah ve akşam trafiklerinde Ankara çekilmez bir hal alıyor. Şehir içini anlatmaya hiç gerek yok zaten, buna birde şehire giriş yolları eklenince iyice berbatlaşıyor. Eskişehir yolunda Cepanın önünde bi giriyorsun 8-9km kızılaya kadar adım adım, İstanbul yolu desen Şaşmaz kavşağından sonra ulusa kadar adım adım. Konya yolu ise Mhp binasının orada başlayan trafik Ankamall a kadar gidiyor. Türkiye de kişi başına düşen en fazla araba Ankara diye biliyorum(4 kişiye 1 araç). Zamanında yaptığı alt ve üst geçitlerden dolayı İ. Melih Gökçek'i kutluyoryum.

OzzY
26/05/2010, 22:47
bende aynı şeyleri ankara için düşünüyorum...

tolgaank88
26/05/2010, 22:50
izmirde araba kullananlara allah sabır versin soforlerine gidislerine karısmamda arkadas 300 metrede bir trafik ışığı olan yer var-arka arkaya 6-7 tane ..
ben ankaranın merkezi kavaklıkdereden sehrindışı sayılabilcek beytepeye gidiyorum her sabah sadece iki tane trafik ışığı var ki bitaneside okulun hemen girişinde :D,donus yolunda ise okulun giriş kapısındaki hariç hiç trafik ışığı yok.

OzzY
26/05/2010, 22:50
ah ahhh
istanbula gelinde bakın bakalım trafik nasıl oluyor
yoğunluk düşünüldüğünde mükemmel bi trafik işleyişi var bence. istanbula diğer illerdeki şöförleri getirsem 100 kat daha beter olur bence...

alperyonar
26/05/2010, 22:53
İstanbul da trafiğin akma sebebi sol şeridin boş olması. Sol şerit 120 dan aşağı inmiyor. Ankara ve İzmir de bütün şeritler aynı hızda ilerliyor.

ancester
27/05/2010, 02:09
tesadüf ki bugün ankaradayım. her durduğum kırmızı ışıkta arkamdan gelen sellektör yaptı. bir bekleyen de bendim neredeyse. kendimi çok saf hissettim. izmirde binde bir çıkar kırmızı ihlali.
ama kontrolsüz şerit değiştirenler çok dikkat çekici maalesef izmirde.

OzzY
27/05/2010, 05:20
tesadüf ki bugün ankaradayım. her durduğum kırmızı ışıkta arkamdan gelen sellektör yaptı. bir bekleyen de bendim neredeyse. kendimi çok saf hissettim. izmirde binde bir çıkar kırmızı ihlali.
ama kontrolsüz şerit değiştirenler çok dikkat çekici maalesef izmirde.
sağdamı duruyosunuz?

Ankarada tüm sağa dönüşlerde durmuyolar kırmızıda

ancester
27/05/2010, 09:23
sağdamı duruyosunuz?

Ankarada tüm sağa dönüşlerde durmuyolar kırmızıda

valla sağ sol farketmiyor. kolay kolay hiçbirinde duran yok.

Kriminal
27/05/2010, 09:52
Walla Ankara kafasına göre...Kırmızı falan hıkaye boşsa yol geç...

aeron
27/05/2010, 11:44
Ankara'da ışık ihlali yaygın saga dönüşler de kırmızıda durulmuyor ama biraz dikkatli olursanız bu trafiği rahatlatıyor

GP COSKUN
27/05/2010, 11:59
yoğunluk düşünüldüğünde mükemmel bi trafik işleyişi var bence. istanbula diğer illerdeki şöförleri getirsem 100 kat daha beter olur bence...

haklısın tabi ozan
bu kadar yoğunluğa rağmen nasıl kilitlenip kalmıyor hayret

evolodi
27/05/2010, 12:54
İzmirin trafiği o kadar kötü değil ya liman tarafi genel de sıkışık o da tırlar yüzünden bence gayet güzel izmirin trafiği :)

demon
27/05/2010, 15:02
haklısın tabi ozan
bu kadar yoğunluğa rağmen nasıl kilitlenip kalmıyor hayret

E5 olmasa istanbul perişan olur.

Du Hast
27/05/2010, 18:35

valla bizim insanlarımız bir garip dostum.
konya istikametinden gelip eskişehir istikametine gitmek isteyenler, konya yolu - eskişehir yonca kavşağını ana baba gününe çeviriyorlar. halbuki bilseler ya da hergün o yolu gidip gelenler alternatif yollar arasa çok rahat orada kafa patlatacağına çat diye gidebileceği yerler var. bu tipler yüzünden sıkışıyor malesef.

sizede alternatif yollar aramayi tavsiye eederim. yolu biraz uzatırsınız ancak çok daha kısa sürede varabilirsiniz :)
not: akşamlarıda bazen aynı güzergahı kullanıyorum, fark eden çok şey olmuyor.

scarrow
27/05/2010, 22:42
İzmir'de trafiğin en yoğun olduğu saatler 7:30-9:30 arasıdır ki en fazla yoğunluk 7:30-8:30 arası yaşanır. Ankarada neden 8:45'de başlıyor yoğunluk bilemedim. Belki de üst düzey yetkililerin trafiğidir bilemem. Belediye otobüslerinin, servis araçlarının, özel araçların yanında bilimum dağıtım araçlarının vasıtasıyla narlıdere balçova konak alsancak istikameti, karşıyaka konak istikameti ve buca konak istikametleri genellikle en yoğun trafiğin olduğu zamanlardır. İzmir'de şerit değiştirmediğiniz takdirde varacağınız yere gidişiniz maksimum 5 dk uzar. Sanırım bu da makul bir süredir. Ayrıca kuşadasından hergün gelip giderken harcayacağınız yakıt parasına bir pansiyonda kalsanız daha karlı çıkarsınız...:) Üstelik o trafik stresini de yaşamamış olursunuz...:D Ben de liman tarafında çalıştığım için biliyorum o trafiğin sıkışıklığını.

Eğer ki biraz yolu uzatırım diyorsanız kuşadasından gelirken gaziemir üstünden doğru gelip otobana girdikten sonra bornova otoban çıkışından çıkarsanız stressiz bir şekilde gelebilirsiniz limana...hoş yolunu bir hayli uzar ama o trafiği de çekmemiş olursunuz...(kabul ediyorum gereksiz saçma bir öneri ama bir alternatif...:D )

sabanci
27/05/2010, 23:59
gürcan naptın sen kardeş yaw limana gitmek için ufak çaplı izmir turu ama olsun araç dizelse sorun yok tabi lpg içinde geçerli :D

GP COSKUN
28/05/2010, 00:07
bende gürcan gibi düşünenlerdenim
şahsen şehiriçine girip keşmekeş çekeceğime bornova otoban gaziemir güzergahını kullanırdım
hele hele gaziemirden limana doğru şehir içine girmek akşam ve sabah saatlerinde tam bir işkence

gakkan
28/05/2010, 00:13
Ankara trafiğini bilmiyorum arkadaşlar ama son birkaç yılda(ki son 14 yılım burda geçti) İzmir'deki şoförlerde,sürüş esnasında sinirli ve saygısız tavırlar artmış durumda.Sellektör yapmaya bile gelmiyor,geçende Alsancak'ta inip birbirlerine girdiler gözümün önünde...Trafik polisi bile giremedi araya...
Hepimize keyifli,kazasız belasız sürüşler....

Genius
30/05/2010, 01:34
İzmir trafiğinde en çok dikkatimi çeken konu; bir araca yol verdiğinizde yada yol aldığınızda mutlaka bir işaret ile teşekkürünü gösteriyorlar. Ama bunu Ankara yada İstanbul'da hiç göremedim. İzmir'in en büyük sorunu herkesin yolun solunda gitme hastalığı. Sağ şerit hep boştur ;)

Fuzuli
30/05/2010, 02:50
Araç kullanmayı İstanbul'da öğrendim :)
İzmi'e tayin olunca ilk 3 ay bir kaç kaza tehlikesi atlattım izmirde :)
İzmir'de sol şeritte 60 ile giderken dönüşe 10 m kala sinyal verip sağa atlayarak dönen arkadaşlar yüzünden :) Ama sonunda alıştım ve İstanbul'dan daha rahat ettim...

İstanbul'da her yerden tehlike beklediğiniz için herkes birbirin dikkat ediyor ama İzmir'de sakin ve kurallara uyarsanız fazla sıkıntı yaşamıyorsunuz...

Not: Bir izmirli istanbul'a ilk geldiğinde ya da istanbullu izmirde ilk araç kullandığında kaza şansı gerçekten yüksek :) Ama canım izmirimde olsam arabasız kalmaya razıyım :)

grandecaglar
30/05/2010, 02:51
izmiri bilmem ama ankarada trafikte sürücüler çok sinirli küfürler, kavgalar, kornalar bide birini geçince peşine düşüp seni geçmek istemesi yada e30 kasa bmwlere yakalnırsan bide onların yanlama sevdaları offffffff rezalet :shutup20: o yüzden ankarada trafiğe çıkınca kavgaya hazırlıklı olunmalı :unsure00: