PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nedir Bu Punto Düşmanlığı ???

SpyHunter33
18/05/2010, 17:10
Başlık biraz ilginç oldu farkındayım. Ama canımı sıktılar azcık paylaşayım dedim.
Nedendir bilinmez herkes arabasını punto'm ile kıyaslama mücadelesi içinde. Hadi onu da geçtim olmamış şeyleri olmuş gibi anlatıp Arabamı kötüleyenlere nasıl bir ceza kesmeliyim onu düşünüyorum kara kara.

Öncelikle altındaki 50 bin liralık araç ( ww polo ) ile Grande puntomu kıyaslayıp benim araba şöyle iyi diyen arkadaş ile görüşmeyi kesmiş bulunmaktayım. Daha sonraları iş yerine gidiş gelişlerde beraber çalıştığımız için arabama aldığım kişilerin yolda başka bi seçenek yokmuydu da Punto aldın demelerine de bozuldum. Ve son bomba bu gün :) aracımın çekişinden çok memnunum rampalara 5vites 120 ile tırmanıp bir çok aracı geride bırakıp ( o şahıslarda aracımın içindeyken ) geçtiğim halde sağda solda aracımın 3.viteslere kadar düşerek rampada bayıldığını anlattıkları için sizce bu kişilere nasıl bir ceza kesmeliyim. Nedir bu Grande Punto düşmanlığı ???
Çekemediklerinden mi ? Yoksa kendilerinde Daha iyileri olduğundan mı ?

Kriminal
18/05/2010, 17:12
Çekemiyorlar erkanım cekemıyorlar..Fiat batıyo adamlara....

GP COSKUN
18/05/2010, 17:16
ya erkan sen aracından memnunsan sanene kim ne derse desin önemli olan senin mutlu olman
değilmi
bırak kim ne konuşursa konuşsun sen keyfine bak

Mjet
18/05/2010, 17:17
türkiyede bi fiat düşmanlığı var ondandır takma kafana gül geç =)

SpyHunter33
18/05/2010, 17:19
Haklısın Coşkun abi ben mutluyum zaten ama bu kişileri de susturmak lazım diye düşünüyorum o yüzden kalite kallavi bir cevabı pazar günü eve giderken tekrar benimle gelecekleri güne saklıyorum :) Malum kendi imkanımla işe geliyorum benimle gelenlerden hiç bir şey talep etmiyorum bakalım pazar günü arabama almadığım da ne yapacaklar. Artık kurunun yanın da yaşıda yakarım...

kaptan_ahab
18/05/2010, 17:40
Aracımı ilk aldığımda bende bu tür tepkiler ile karşılaştım ancak şuan herkes alışmış durumda.

Kriminal
18/05/2010, 17:43
Haklısın Coşkun abi ben mutluyum zaten ama bu kişileri de susturmak lazım diye düşünüyorum o yüzden kalite kallavi bir cevabı pazar günü eve giderken tekrar benimle gelecekleri güne saklıyorum :) Malum kendi imkanımla işe geliyorum benimle gelenlerden hiç bir şey talep etmiyorum bakalım pazar günü arabama almadığım da ne yapacaklar. Artık kurunun yanın da yaşıda yakarım...

Madem aracım kötü gelmeyın kardesım daha ıyılerıne layıksınız de..
Ben aracıma patates degıl soğan yediriyorum de :P

SpyHunter33
18/05/2010, 18:08
Şimdi bazı şeyleri anlarım sonuçta hepimizin arabası kendisine güzel gelir ve en güzel arabadır. Ama misal ben muhabbetlerim esnasın da hiç bir arkadaşımın aracını yerden yere vurmam bana yapılmasını istemem çünki. Diyelim ki arkadaşın aracı Toyota derim ki " güzel araçtır kazasız belasız kullan inşallah" değil rampada bayılmış gözümün önün de durduk yere arıza yapsın hiç bir şekilde kötülemem. ama ne zaman Fiat desem böğkk diyolar :)

Elmedin
18/05/2010, 18:25
boşver onları, ne konuştuklarını bilmiyorlar. punto rampada boğuluyo diyen arkadaşı da bana yolla ben onun aklını alırım cooperS'lere kafat tuttuğumu görünce :)

biri 30.000 Euro biri de 30.000 TL. miniye fazladan 30 verecek kadar salak değilim. tamam kaliteli araba ama bizimki de at arabası değil heralde. en fazla taş çatlasın 10 veririm üstüne fazlası haram. zaten geçemiyorlar, kudurmaları hoşuma gidiyor :)

egeturbo
18/05/2010, 18:35
Malesef artık italyan araçlarına karşı bi gard aldılar desek yeridir.Her konuda italyanları dışlıyorlar.Birçok modifiye markası artık italyan araçlarına ürün üretmiyor nedense Ama bence tamamen çekememezlikten unutmayalımki yıllar önce fiat hgt 5 silindir moorları içinde parça üretmiyorlardı İtalyan mühendisler oturdu ve üretti.Şuan bazı ülkelerin drag yarışlarında resmi sonuçlarda bu araçların şampiyon olduğunu görebilirsiniz.
Bu aralar italyanları çekemiyorlar ama emin olunki araçları çoook güzel ve başarılı

ibrahim06
18/05/2010, 18:36
Sevgili Erkan. Şubat ayından önce arabam Fiat Brava idi. 99 model idi ama içine binen herkes hayran kalırsı arabanın diriliğine.Yenilemek istedim. Başka bir marka almak kafamdaydı aslında.Hem hesaplı hem de sıfır olsun ama Fiat dışına bakayım dedim. Ben öğretmenim sömestr tatilinde Ankara'da arayışlara girdim. Önce Hyundai Accentlere yöneldim. Bayileri gezdim. Arabaya otorunca içi falan hiç kaliteli gelmedi. Isınamadım. Bu sefer Chevroletlere dadandım. Opel bayilerine gidip Lacettiyi araştırdım. Vallahi benim 10 yıllık bravam bu baktıklarımdan daha diri ve güzel geldi. Tuttum Opele baktım bu sefer.Hiçmi hiç ısınamadım. Peogot'un 206 sedanına da niyetlendim puntodan daha ucuz olmasına rağmen torku yüzünden almadım. Sonra tilkinin kürkçü dükkanına dönmesi gibi bizim Fiatlara bakayım dedim. Önce Albeanın koltuğuna oturdum bayide.Vallahi hele şükür içi geniş ferah bişeye bindim dedim. 7-8 gün Albea muhabbeti ettim Üstünoto bayisiyle. Tüp taktırmaktı dizeldi derken albea dizel full alacaktım.28.5 milyara. Sonra da dedimki o kadar parayı verdikten sonra Puntoya da bir bakayım. Bir baktım pir baktıö. 29.5 milyara punto active aldım. Dediğim gibi hesaplı bir araba almak için baktığım markaların içinde en kalitelisi gerçekten Fiat. Bunu çok iyi anladım.

Sana verdikleri tepkiyi banada verdiler. Gülüp geçiyorum. Bu ara okuldan bir arakadaş 18 milyara araba arıyor. Bana da sordu ne alayım diye. Aslında o paraya güzel bir punto bulunur. ama ben ona FİAT ALMA DA NE ALIRSAN AL dedim. Dalga geçtiğimi anladı. hiç umrumda değiller.

femoli
18/05/2010, 18:37
Aslında söyleneceklerim yazılmış .. Sen memnunsan gerisi traş :)

SpyHunter33
18/05/2010, 19:53
Eyvallah :) Traşa devam Puntoma Selam :D:D

ERDEM1907
18/05/2010, 19:57
Başlık biraz ilginç oldu farkındayım. Ama canımı sıktılar azcık paylaşayım dedim.
Nedendir bilinmez herkes arabasını punto'm ile kıyaslama mücadelesi içinde. Hadi onu da geçtim olmamış şeyleri olmuş gibi anlatıp Arabamı kötüleyenlere nasıl bir ceza kesmeliyim onu düşünüyorum kara kara.

Öncelikle altındaki 50 bin liralık araç ( ww polo ) ile Grande puntomu kıyaslayıp benim araba şöyle iyi diyen arkadaş ile görüşmeyi kesmiş bulunmaktayım. Daha sonraları iş yerine gidiş gelişlerde beraber çalıştığımız için arabama aldığım kişilerin yolda başka bi seçenek yokmuydu da Punto aldın demelerine de bozuldum. Ve son bomba bu gün :) aracımın çekişinden çok memnunum rampalara 5vites 120 ile tırmanıp bir çok aracı geride bırakıp ( o şahıslarda aracımın içindeyken ) geçtiğim halde sağda solda aracımın 3.viteslere kadar düşerek rampada bayıldığını anlattıkları için sizce bu kişilere nasıl bir ceza kesmeliyim. Nedir bu Grande Punto düşmanlığı ???
Çekemediklerinden mi ? Yoksa kendilerinde Daha iyileri olduğundan mı ?

bizim millet ne derse tam tersini yapacaksın. arabana kötü mü diyorlar arabanı daha çok seveceksin yeni araba alacağın zaman yine fiat alacaksın:)))

SpyHunter33
18/05/2010, 20:02
Valla alacak olsam ki almam için önümdeki hesaplanan sürem ( Allahtan bir mani kaza bela şer çıkmaz ise ) 5 sene. 5 sene sonra da alacağım heral de Fiat Bravo yada Evo olacaktır :) bana bulaştı bir kere Punto :D bundan sonrakiler punto tabanlı bir araç olur heralde...

Scottie
18/05/2010, 20:42
takma kafanı.... bu kadar kişi yanılor olamaz.. punto ya binen zaten bir daha inemiyor... benim de başıma seinle aynı şeyler geldi.. ama ben gülüp geçtim....

Kriminal
18/05/2010, 20:54
bana oyle yansımalar oldugunda bı anlatmaya baslıyorum afalllayıp kalıyorlar..
Walla dıyorum 2 a4 kagıda yazsam az gelır gırın ınternete bakın dıyorum....
ben begenmıs almısım kıme ne daha ıyısı varsa alsınlar...

PLaTiNuN
18/05/2010, 21:02
Bi kere Wv Polo'ya 50 bin lira verenin ben aklına şaşarım :D O yüzden sen niye bu arabayı aldın diyenlere aldırma şöyle bir el hareketiyle durduracakları bütün sarı arabalar onların baksınlar keyiflerine hiiiç takma kafanı bundan sonrada arabam çekişten düşüyo alamam sizi dersin olur biter :D

taneren
18/05/2010, 21:28
erkancım bu millet olarak bizim genetiğimizde var.benim olan en iyisidir muhabbeti.bu gibi tartışmaların devamı polemiktir.

ben aracımı alırken kimse kolumdan tutup zorla fiat aldırmadı bana.önümde birçok seçenek vardı.ben evoyu tercih ettim valla hiçde pişman da değilim.

onn.off
18/05/2010, 22:40
2 sene almanyada yaşadım çok merak ettim acaba almanlar salakmı bu kadar lüks marka araçları var mercedes BMW vw AUDİ vs... neden fiat satılıyor bu ülkede hatta alman milleti hiç tüketici bir millet değil neden fiat neden... neden derken cevabını bana türkçe bilen bir alman dış doktoru verdi çünkü ekonomik çünkü yedek parçası ucuz çünkü arızası lüks
araçlara göre daha az. bana hem sitil güzel hem ekonomik hem hızlı hem az yakıt harcayan hem ucuz hem vergisi az hem 2.eli satması kolay bir araba göster dedi
şimdi tekrar soruyorum sizce almanlarda dahil avrupalılar salakmı fiat a biniyor alfa ya biniyor ama bizim milletimiz ahkam kesmeyi çok sever daima ön yargılı parası oldumu nerede ne hava atsam da paramı havaya serpelesem benim abim almanyadan türkiyeye geldiği zaman bana şunu dedi . :bu ne yaw almanyadan daha çok mercedes ve BMW VW AUDi var türkiyede he he siz bizden daha çok almansınız dedi gülmüştüm yaw oğlum hani bu millet fakirdi ağlıyordu dedi : punto yu veya fiat tı beğenmeyene aynen şöyle diyorum (eşşek hoşaftan ne anlar)
bu arada geçen sene takoz polo almıştım 1 ay kullandım ve hemen sattım arabada daha ABS firen bile yok kim kim kandırıyor

skydome
18/05/2010, 22:56
Abi diğer mesajları okumadım ama onlara vereceğin en çok koyacak olan ceza bi daha adamları arabana almayı teklif etmeyerek basıp gitmen ya da şurda işim var burda işim var bahaneleriyle sallaman:D böylelikle araç içindeki canını sıkacak kötü malzemelerden kurtulmuş olursun:D

SpyHunter33
18/05/2010, 23:00
bu arada geçen sene takoz polo almıştım 1 ay kullandım ve hemen sattım arabada daha ABS firen bile yok kim kim kandırıyor

Bende içime forumdada bulunan gizemlisan arkadaşım sayesin de içime Punto sevdası düşünce yana yana babamla birlikte Grande punto aramaya başladık. Önce tanıdık galericilere haber verdik sonra eşe dosta sonra da oto pazarının yolunu aşındırmaya başladık. Ve o gün Bi ww polo gördük beyaz diri duruyor 18bin lira istediler sonra tabi babam beni ikna etmeye çalışıyor aracın içine oturdum ve bana cazip gelen hiç bir teknik özelliğini bulamadım Aracın göğsü bile çok eski gibi geldi estetik bir yapı da göremedim. Sonra teknik özelliklerini sordum 1.4 benzinli, Abs varmı yok hava yastığından başka bişi yok e oda artık standar birde 2003 model. e puntoma bakıyorum teknik özellikleri Active olmasına rağmen bir çok araçtan daha dolu...

Abi diğer mesajları okumadım ama onlara vereceğin en çok koyacak olan ceza bi daha adamları arabana almayı teklif etmeyerek basıp gitmen ya da şurda işim var burda işim var bahaneleriyle sallaman:D böylelikle araç içindeki canını sıkacak kötü malzemelerden kurtulmuş olursun:D

:D ya işin kötü tarafı ben gözüm gibi bakıyorum araca içinde toz toprak olmasın diye neredeyse ( abartmıyorum ) elimde bez ile iniyorum ayağımın deydği yerleri bile siliyorum. O gün bir geldik aracın içi 1 saatlik yolculuktan sonra Toz toprak peffff :D

ABNEW
18/05/2010, 23:41
Önemli olan araç sahibinin-kullananın beğenisi, amacı ve beklentisidir, gerisi önemli değil,

Hep söylediğim gibi siyaset, futbol ve otomobilden çok çok iyi anlarız ama bunların üretimi olsun, sporu olsun, desteği olsun hiçbirinde bir yere gelemedik daha,

O yüzden aldığımız araçtan ve dolayısıyla tercihimizden dolayı mutlu isek doğru olanı yapmışızdır...

onn.off
18/05/2010, 23:42
erkan kardeşim bu benim 3üncü arabam ve hayatımda hiç fiat marka araba kullanmadım ilk arabam nissan ra 2inci arabam renault scenic 1.6 xrt idi ve sadece 1 ay takoz polo kullandım onu saymıyorum çünkü aldım hemen sattım ama grande punto yu alıca bende hastalık yaptı hayatımda bu kadar araba sevdasına hele kaldı ki modifiye vs. hiç yapmadı bu punto da ne var bilemiyorum kanımın içinde punto geziyor evin içinde kendimi zor tutuyorum aşık oldu resmen bu arabaya yani sen toz almakta çok haklısın aynı hastalık bendede var her c.rtesi arabayı fiskiyeli tabancayla süngerle kendi elimle yıkıyorum ki hayatımda araba yıkamadım büyü var bu arabada

kubilai
18/05/2010, 23:56
Erkan abi senin açtığın bu konuyu görünce meraklanıp bakayım dedim zira benimde arkadaşlarımın içinde arabam için böyle yorumlar yapanlar vardı :) neyse sözün özü şu bir gün bu yorum yapan arkadaşlar beni arayıp kendilerini almamı söylediler üniversitede şenlik zamanıydı araca 9 kişi bindik ve çekişte neredeyse hiç düşüş yaşamadan gayet sağlam hızlarla ilerlediğimi gördüler o gün dediler ki " kardeş arabana o kadar laf ettik ama göründüğü gibi değilmiş yaa " dediler bende eyvallah dedim :D

sawyer
19/05/2010, 00:17
yak abi yak inceldiği yerde kopsun :) yapacak birşey yok akıllanırlar belki

demon
19/05/2010, 00:28
punto yu veya fiat tı beğenmeyene aynen şöyle diyorum (eşşek hoşaftan ne anlar)

Bizim dördüncü arabamız ve dördüncü aracımızda bir Fiat.
Grande Punto beğendiğim bir araç. Her ne kadar bazı hoşuma gitmeyen yönleri olsada. Ama Fiat' ı beğenmiyorum. Neden biniyorum çünkü Grande Punto' yu çok seviyordum ve yeniden ona döndüm. Ama ne parçası ucuz ne servisi. Kendimizi kandırmayalım. Satıncada bir daha almam. Türkiye' de Fiat' ı temsil eden firma kesinlikle müşteri memnuniyeti odaklı değil. Sadece bu yüzden almam. Araba kötümü değil. Araba iyi ama gerisi boş ( Tofaş ve çoğu Servisler )

Dizel motor bana ekonomik geliyor.
City direksiyonu seviyorum.
HB arabadan hoşlanıyorum.
Direksiyondan kumanda en baz modelde var.

Bu arada araba gitmiyor diyenler gelsin birlikte bir çıkalım uzun yolda o rampaları nasıl çıkıyoruz görelim.
Sadece ama sadece artık arabamdan Fiat ile yaşadığım sorunlardan dolayı soğudum.

ozdem
19/05/2010, 00:48
2 sene almanyada yaşadım çok merak ettim acaba almanlar salakmı bu kadar lüks marka araçları var mercedes BMW vw AUDİ vs... neden fiat satılıyor bu ülkede hatta alman milleti hiç tüketici bir millet değil neden fiat neden... neden derken cevabını bana türkçe bilen bir alman dış doktoru verdi çünkü ekonomik çünkü yedek parçası ucuz çünkü arızası lüks
araçlara göre daha az. bana hem sitil güzel hem ekonomik hem hızlı hem az yakıt harcayan hem ucuz hem vergisi az hem 2.eli satması kolay bir araba göster dedi
şimdi tekrar soruyorum sizce almanlarda dahil avrupalılar salakmı fiat a biniyor alfa ya biniyor ama bizim milletimiz ahkam kesmeyi çok sever daima ön yargılı parası oldumu nerede ne hava atsam da paramı havaya serpelesem benim abim almanyadan türkiyeye geldiği zaman bana şunu dedi . :bu ne yaw almanyadan daha çok mercedes ve BMW VW AUDi var türkiyede he he siz bizden daha çok almansınız dedi gülmüştüm yaw oğlum hani bu millet fakirdi ağlıyordu dedi : punto yu veya fiat tı beğenmeyene aynen şöyle diyorum (eşşek hoşaftan ne anlar)

Çünkü Türk milleti olarak malesef gösterişi çok seviyoruz.
Hala padişahlık dönemindeki gibi ihtişam delisiyiz.
Arazi taşıtı olarak tanımlanan eşşek kadar jeep leri şehrin göbeğinde
kullanan bir toplumdan daha ne bekliyoruz?

alpimmm
19/05/2010, 00:58
ya erkan sen aracından memnunsan sanene kim ne derse desin önemli olan senin mutlu olman
değilmi
bırak kim ne konuşursa konuşsun sen keyfine bak

aynen öyle, +1000
napican Fiat'ı diyen başta babam ve arkadaşlarımı dinlemedim. iyiki dinlememişim, şimdi kendileri sölüyorlar çok hoş araba diye.
bu arada BENCE GP lerimizin tipi yeter valla. kendi araçlarımız olduğundan mıdır bilmiyorum ama bayılıyorum görünüşlerine kerataların :)

aa21
19/05/2010, 03:14
türkiyede bi fiat düşmanlığı var ondandır takma kafana gül geç =)
+100 aynen katılıyorum türkiye hala fiat arabalarını kuş serisi olarak görüyor. ki bence onlarda bi efsane

ABNEW
19/05/2010, 15:58
Grande Punto beğendiğim bir araç. Her ne kadar bazı hoşuma gitmeyen yönleri olsada. Ama Fiat' ı beğenmiyorum. Neden biniyorum çünkü Grande Punto' yu çok seviyordum ve yeniden ona döndüm. Ama ne parçası ucuz ne servisi. Kendimizi kandırmayalım. Satıncada bir daha almam. Türkiye' de Fiat' ı temsil eden firma kesinlikle müşteri memnuniyeti odaklı değil. Sadece bu yüzden almam. Araba kötümü değil. Araba iyi ama gerisi boş ( Tofaş ve çoğu Servisler )

Bu arada araba gitmiyor diyenler gelsin birlikte bir çıkalım uzun yolda o rampaları nasıl çıkıyoruz görelim.
Sadece ama sadece artık arabamdan Fiat ile yaşadığım sorunlardan dolayı soğudum.

Tofaş konusunda sana katılıyorum Fırat,

Tofaşın hep söylediğim gibi vizyon sorunu var.Modellerle ve Fiatla ilgili sıkıntılarımızın %90 ı bundan kaynaklanıyor.Bu da zaten marka önyargısı olan milletimizin bu düşüncesini değiştirmesini zorlaştırıyor...

alperyonar
19/05/2010, 20:15
Kedi ulaşamadığı ciğere mumdar dermiş ;)

serkan86
19/05/2010, 20:42
buna benzer nedenler hep banada söylendi.kalıplaşmış bir düşünce vardır ya hep insanlarde FIAT kuş serisi ile moda Türkiye de ondandır dedim.

bana tepkili olanlar şimdi Linea ya biniyor peki bu nasıl iş değil mi???

ibrahim06
19/05/2010, 21:01

Senin başına gelenleri üzülerek okudum. Ama şunu söyleyeyim sevgili demon sana bunu yapanlar aslında klasik Türk insanını da yansıtıyor. Ben eminim ki aynı tip insanlar diğer alt ve orta sınıf arabaların yetkili servislerinde de var. Bugün Fiat yetkili servisinde çalışan yarın başka markanın servisinde çalışmaya başlayabiliyor. Sorun bence herhagi bir markanın servisinde değil bizim insanımızda.Bunu çözmek ise çok zor ya da çok zaman alır.

evolodi
20/05/2010, 11:26
erkancim bunlar ufak şeyler takma bu kadar kafani bas gaza yokusta at havani :)milletin agzi torba değilki büzesin

StrawBeeRy
20/05/2010, 11:40
düşmanların hepsini lanetliyorum az kaldı hepsine punto neymiş göstericem loading..

SpyHunter33
23/05/2010, 10:51
Evveeeeet :) keyifle buraya yazmaya başlayalım bakalım :) Konuyu bilmeyen arkadaşlarımz içn şöyle diyelim. Neden punto aldığımı sorgulayan şahıslar vede rampalarda aracımın 3.vitese kadar düşerek !!! ( ki rampanın durumuna göre bir çok araç düşebilir ama ben en fazla 4.vitese düşerim ) bayıldığını söyleyen şahıslar yüzünden moralim bozulmuştu ve bir dah arabama almamayı yazmıştım....

Şimdi dün c.tesi mesai bitiminde tam kadro toparlanıp mersine gidişte bizide götür taleplerini geri çevirmedim!!! Zira yolda küçük bir ders vermem gerek diye düşündüm...Toplam 5 kişi araca bindik ve yola çıktık. Sonra ben yolda küçük bir konuşma yaptım. Dedim ki!
- Aramızdan bir abimiz demiş ki !!! Erkanın arabası 3.vitesde rampalarda bayılıyor. İnsafınız kurusun hem hiç bişey talep etmeden arabama alayım hemde sağda solda arabamı kötüleyin. Onu da geçtim daha iyisini siz alın bizde sizinkine binelim. ama bu kadroyu önümüzdeki hafta hiç bir şekilde aracıma almayacağım.Ona göre başınızın çaresine bakın taksi mi tutarsınz otobüs mü kiralarsınız beni alakadar etmez. Şimdi biraz hızlı gidecem herkes kemerlerini bağlasın dedim.

Tabi hepsi Şok- abisi yok biz demediköyle bişey uydurmasyon bunlar kim sallamışşsa kötü sallamış. vs vs.
Beni alakadar etmediğini artık etkilerini pazartesiden sonra göreceğimiz bir test sürüşü yapacağımızı söyleyerek gaza hafif dokunuşlarla yoluma devam ettim. Otobandaki rampaları dönüş açılarını viyadük üzeri rüzgar savurmalarını, yollardaki ondülasyon dediğimiz dalmaları ezbere bildiğim için ( biz yaptıkda otobanı işimiz bu :) ) aracımı otobana oturtturdum hızım 160-170 arası rampalarda çok nadir 110 lara düştüm tabi ama genel de 130 ile rampa çıktım Mp3 player içinde de oldukça sevdğim şarkılar. seside biraz açtım ki bişey derlerse duymayayım. Arada dikiz aynasndan arkayı kontrol ediyorum kaskatı kesilmişler gözleri yollarda. Neyse geleceğimiz yere kadar geldik. Puntom beni bir kere daha performans olarak memnun etti rapmalarda bir çok aracı sollayıp geçerken aldığım keyif ikiye katlandı. Ve bu arkadaşlarımız da artık aracıma binmeyecekleri için beni Çok mutlu ettiler :) Saygılar sevgiler.

ABNEW
23/05/2010, 14:31
Eee Erkan, araçtan inerlerken birşey demediler mi? :)

PLaTiNuN
23/05/2010, 14:36
Bu da onlara kapak olsun o zaman :D

GPunto19
23/05/2010, 17:11
Evveeeeet :) keyifle buraya yazmaya başlayalım bakalım :) Konuyu bilmeyen arkadaşlarımz içn şöyle diyelim. Neden punto aldığımı sorgulayan şahıslar vede rampalarda aracımın 3.vitese kadar düşerek !!! ( ki rampanın durumuna göre bir çok araç düşebilir ama ben en fazla 4.vitese düşerim ) bayıldığını söyleyen şahıslar yüzünden moralim bozulmuştu ve bir dah arabama almamayı yazmıştım....

Şimdi dün c.tesi mesai bitiminde tam kadro toparlanıp mersine gidişte bizide götür taleplerini geri çevirmedim!!! Zira yolda küçük bir ders vermem gerek diye düşündüm...Toplam 5 kişi araca bindik ve yola çıktık. Sonra ben yolda küçük bir konuşma yaptım. Dedim ki!
- Aramızdan bir abimiz demiş ki !!! Erkanın arabası 3.vitesde rampalarda bayılıyor. İnsafınız kurusun hem hiç bişey talep etmeden arabama alayım hemde sağda solda arabamı kötüleyin. Onu da geçtim daha iyisini siz alın bizde sizinkine binelim. ama bu kadroyu önümüzdeki hafta hiç bir şekilde aracıma almayacağım.Ona göre başınızın çaresine bakın taksi mi tutarsınz otobüs mü kiralarsınız beni alakadar etmez. Şimdi biraz hızlı gidecem herkes kemerlerini bağlasın dedim.

Tabi hepsi Şok- abisi yok biz demediköyle bişey uydurmasyon bunlar kim sallamışşsa kötü sallamış. vs vs.
Beni alakadar etmediğini artık etkilerini pazartesiden sonra göreceğimiz bir test sürüşü yapacağımızı söyleyerek gaza hafif dokunuşlarla yoluma devam ettim. Otobandaki rampaları dönüş açılarını viyadük üzeri rüzgar savurmalarını, yollardaki ondülasyon dediğimiz dalmaları ezbere bildiğim için ( biz yaptıkda otobanı işimiz bu :) ) aracımı otobana oturtturdum hızım 160-170 arası rampalarda çok nadir 110 lara düştüm tabi ama genel de 130 ile rampa çıktım Mp3 player içinde de oldukça sevdğim şarkılar. seside biraz açtım ki bişey derlerse duymayayım. Arada dikiz aynasndan arkayı kontrol ediyorum kaskatı kesilmişler gözleri yollarda. Neyse geleceğimiz yere kadar geldik. Puntom beni bir kere daha performans olarak memnun etti rapmalarda bir çok aracı sollayıp geçerken aldığım keyif ikiye katlandı. Ve bu arkadaşlarımız da artık aracıma binmeyecekleri için beni Çok mutlu ettiler :) Saygılar sevgiler.

Soluksuz okudum helal..

SpyHunter33
23/05/2010, 23:02
Eee Erkan, araçtan inerlerken birşey demediler mi? :)

Çok diyecek bişi bulamadılar cünki bende indirirken hiç bişi demedim sanki ışıkda duruyormuş gibi durdum onlarda indi. zaten geçen seferde sanki paralı dolmuşa binmiş gibi davranmışlardı ii oldu :)

GP COSKUN
23/05/2010, 23:08
oh valla erkan sanki ben rahatladım
iyi yapmışsın

ibrahim06
24/05/2010, 00:20
Hah şöyle ne güzel olmuş!!. Durun ben de geçen hafta ne oldu bir anlatayım : Geçen hafta okulda (ben öğretmenim) benim arabama da kem küm eden bir arkadaş araba arayışları içine girdi. Ona buna tavsiye soruyordu. 15-18 Bin lira arasına araba bakıyor.Bana da gelip sordu ne alayım diye. Benim verdiğim cevap : '' Fiat alma da ne alırsan al abi. Senin ne alacağın araba hiçbişeyim de bile değil'' dedim. Hiçbişeyimde lafını duyan diğer arkadaşlar kahkahayı bastı. tabi bizimkisi bozuldu. Neden böyle konuştuğumu sitem ederek sordu. Aramızda geçen diyalog :

Ben : '' Kardeşim hem eski bravamın hem de şimdiki arabamın iyi olduğunu bile bile laf söz eder durursun. Sonra gelip bana fikir sorarsın. Ben ne marka araba kullanıyorum? Fiat. Sana şimdi 18 milyara 2006-2007 temiz bir Punto buluruz desem '' Ya Fiat mı alacağım türünden laflar edersin canımı sıkarsın. O yüzden öyle konuştum ''
Arkadaş : Ben zaten bu aralar Hyundai Getzlere bakıyorum''
Ben : Bak işte dediğim çıktı. İyi edersin o paraya en iyi Getz olur''

Yaa işte böyle. Benim Puntoyu beğenme git Getz al.ne deyim?

SpyHunter33
24/05/2010, 00:23
Alsınlar alsınlar :D böylelerine tatttırmamak lazım böylesine bir zevki bırakalım da Punto rahatlığı bize has bişi olsun bilmeyenlerde getzlerle metzlerle dolaşsın :)

ABNEW
24/05/2010, 00:25
İbrahim, arkadaşın haklı o paraya Getz alınır ama neredeyse sıfır alınır :) Bence amaç sıfır almak.Bu durumda Getz düşünülebilir...

ibrahim06
24/05/2010, 00:34
İbrahim, arkadaşın haklı o paraya Getz alınır ama neredeyse sıfır alınır :) Bence amaç sıfır almak.Bu durumda Getz düşünülebilir...

Vatandaş 2. el arıyor onu belrtmeyi unuttum.

ABNEW
24/05/2010, 00:38
Vatandaş 2. el arıyor onu belrtmeyi unuttum.

O zaman onu uyarmak gerekiyor.Getz in dizel ve donanımlısını alması gerekir 18000TL ye...

alpimmm
24/05/2010, 01:15
Hah şöyle ne güzel olmuş!!. Durun ben de geçen hafta ne oldu bir anlatayım : Geçen hafta okulda (ben öğretmenim) benim arabama da kem küm eden bir arkadaş araba arayışları içine girdi. Ona buna tavsiye soruyordu. 15-18 Bin lira arasına araba bakıyor.Bana da gelip sordu ne alayım diye. Benim verdiğim cevap : '' Fiat alma da ne alırsan al abi. Senin ne alacağın araba hiçbişeyim de bile değil'' dedim. Hiçbişeyimde lafını duyan diğer arkadaşlar kahkahayı bastı. tabi bizimkisi bozuldu. Neden böyle konuştuğumu sitem ederek sordu. Aramızda geçen diyalog :

Ben : '' Kardeşim hem eski bravamın hem de şimdiki arabamın iyi olduğunu bile bile laf söz eder durursun. Sonra gelip bana fikir sorarsın. Ben ne marka araba kullanıyorum? Fiat. Sana şimdi 18 milyara 2006-2007 temiz bir Punto buluruz desem '' Ya Fiat mı alacağım türünden laflar edersin canımı sıkarsın. O yüzden öyle konuştum ''
Arkadaş : Ben zaten bu aralar Hyundai Getzlere bakıyorum''
Ben : Bak işte dediğim çıktı. İyi edersin o paraya en iyi Getz olur''

Yaa işte böyle. Benim Puntoyu beğenme git Getz al.ne deyim?

İbrahim çok iyi demişsin gerçekten, böyle arkadaştan bizde de mevcut malesef. o arkadaşımla hemen hemen aynı zamanda aldık araçları, O getz aldı tabi. geçen bahçedeyiz Getz'in ön kaputta nokta nokta pas oluşmuş,neyse öğleyin bindik arabasına yemeğe gidiyoruz araba tangır tungur. şimdilerde bin pişman ama iş işiten geçti. yani o arkadaşın da yaşayacağı bu malesef. bide arabadan anlıyormuş gibi yorum yapıyorlar GP lerimize yaa. hayret bişi :)

alpimmm
24/05/2010, 01:18
Hyundai Getz i kötüledik biraz ama kusura bakmasınlar valla.

alpimmm
24/05/2010, 01:19
Erkan bu arada süper yapmışsın kardeşim, yüzlerini görmek isterdim indikten sonra :)

GPunto19
24/05/2010, 01:27
Bir arkadaş demişti bu konuda sanırım..Fiat deyince kuş serisi akla geliyor hala..afedersiniz takoz gibi,ucuz kalitesiz malzeme vs vs başlıyorlar..Takmayalım gazlayalım..

Punto'nun büyüklüğü ne karizmasıdır nede yakışıklılığı..Puntonun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte adı konamaz.. :)))

alpimmm
24/05/2010, 01:53
Punto'nun büyüklüğü ne karizmasıdır nede yakışıklılığı..Puntonun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte adı konamaz.. :)))[/QUOTE]

yeni imza önceki imzaya göre daha güzel olmuş :) şaka şaka :):):)

usermm1
24/05/2010, 02:55
grande puntoya insanları aşık eden neden genlerinde gizli. bu genlerin sahibi italdesing guigairo. maseratiyi, ferrariyi, lamborghiniyi, bugattiyi çizdikleri gibi gp yide çizdiler vede çok iyi ettiler. onlar kadar mazleme ve işçilik kalitesi tabiki yok, ama iyikide yokki alabiliyoruz. gp yi uzaktan süzünce ve direksiyona geçince taşıdığı bu genleri hissedebiliyorum ve bu bende hafif bir tebessüm yaratıyor.

koyublack
24/05/2010, 03:01
benim de çevremde vardı. fiat araba alınır mı başka marka bulamadın mı gibisinden yorum yapanlar arabaya bindikten sonra fikirlerini değiştirdiler. özellikle ön göğüsün genişliği içeriyi ferah gösteriyor, dikiz aynaları büyük ve kullanımı çok rahat özellikle direksiyon ve pedalların yumuşaklığı çok iyi ve tabiki dizellerde yakıt tüketimi mükemmel. sonuçta yapılan olumsuz yorumların çoğu bizzat tecrübeyle sabit olmayıp sağdan soldan dolma bilgilerle yapılan yorumlardır. Erkan o yüzden hiç kafana takma keyfine bak...

pilotender
24/05/2010, 03:31
Getz benim de arkadaşımda var. Arabayı kullandım Tokat-Amasya arasında gidip geldim işim vardı ondan istemem gerekti arabasını. Sağolsun verdi. Bu deneyimim bana Getz hakkında fikirler verdi. Sizin için maddeliyorum arkadaşlar.
1) Getz motor performansı açısından gerçekten canavar gibi. 1,5 dizel 90 bg yokuş filan dinlemiyor. Hoşuma gitti.
2) Bagajı benim için çok yetersiz kaldı. Puntomun bagajına ufak derdim ama Getz'in bagajını görünce kendi arabamı bir kez daha sevdim.
3)İç mekan gürültüsü punto ile kıyaslayınca bir hayli fazla olduğunu gördüm. Gerek motor sesi gerekse de alt takımlardan gelen olağan sesler puntoya göre çok fazla.
4) İç mekan çok dandik. Malzeme kalitesi ve işçilik kıyaslanamaz bile bizim arabalarla. Özellikle de güya mp3 çalan o dandik ses sistemine kıl oldum.
5) Arabanın çekişi güzel ama son hız düşük. Açıkçası beni kesmedi.
6)Virajlara hızlı girmeye gelmiyor. Hemen dışa doğru uçacağınızı hissediyorsunuz. Hyundai Getz yere sağlam basmıyor bence.
7) Araba değiştirecek olsam yine PUNTO alırım :) Ama bu sefer Skydome + T-Jet motor seceneğini alırdım.

gizemlisan
25/05/2010, 20:22

sendende bu beklenir.helal olsun beaaa :):)iyi bir ders olmuş.herkez fıat sahibi olamaz:)

ancester
25/05/2010, 23:33
benim üst komşum getz kullanıyor uzun zamandır. geliyor gidiyor benim arabayı uzun uzun inceliyor. sorular falan soruyor. dibi düşüyor biraz anlayacağınız. nazar değdirecek diye korkuyorum. hiç kullanmadım getz ama pek sempatik gelmiyor.

suvari_84
15/06/2010, 09:40
sıkma canını . bizim araçlarımız hem fiya yönünden ucuz hem kalite yönünden hepsinden iyi... ben derim ki sallama konuşup dursunlar... şahsen ben bazen bmw lerle bile kapışıyorum ve onlardan bile iyi bulduğum özellikler var o yüzdn canını sıkma emin ol sende son model bmw bile olsa onada laf ederler :))

aeron
15/06/2010, 10:24
:D ya işin kötü tarafı ben gözüm gibi bakıyorum araca içinde toz toprak olmasın diye neredeyse ( abartmıyorum ) elimde bez ile iniyorum ayağımın deydği yerleri bile siliyorum. O gün bir geldik aracın içi 1 saatlik yolculuktan sonra Toz toprak peffff :D

benim bezlerimde şoför kapısında, araba temizse kirlenen yere anında müdahale :D