Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil yardım (Ses olayı)

Bülent10
18/05/2010, 16:21
Arkadaşlar mrb.

Gp 7 ay kadar önce Motor takozları değişmişti ( Motor sağ kulakçığı ) 1 kaç haftadır sağdan lakırtı sesi geliyor daha önce Motor takozlarından gelen sese benzer bir ses. Bugün sabah servise gittim , ustayla tes sürüşü yaptık bozuk yollardan gelen bu sesi duyamadı usta. En son geri dönüşte bu sesi yaptı . Gp askıya alarak hertafarını kontrol etti ve başka bir usta alarak yanına yeniden deneme yaptılar . Bana klima hortumundan gelebileceğini söylediler biraz uğraştıktan sonra Gp aldım fakat yine bozuk yolda ya da düz asfaltın yamalarında nadirde olsa aynı ses gelmekte. Sizlerden isteyim bu ses nerelerden gelebilir özellikle Coşkun kardeşimiz yorum yaparsan sevinirim Herkeze şimdiden yorumları için tşk...

GP COSKUN
18/05/2010, 16:52
sevgili bülent
motor kulaklarının 7 ay önce değiştiğini söylemişsin bu durumda tekrar motor kulaklarından arıza meydana gelma olasılığı düşmüş oluyor ancak
yeni takılan kulakların yan sanayimi orjinalmi takıldığı önemli
yan sanayi parçaların ömürleri orjinallere göre daha az olabiliyor
ayrıca bu 7 ay zarfında veya yakın zamanda bir çukur kasis tümsek gibi bir yerden sert geçiş yaptıysan esnemeden dolayı kulaklarda tekrar bir yırtılma yada deformasyon olmuş olabilir ayrıca
kulakların sağlam olduğunu farzederek yorumlarsak
aklıma ilk gelen sesin amortisör takozlarından kaynaklanabileceği bunlarda sağlam ise
öntakım rotiller ve burçlarda boşluk olmuş olabileceği gibi sebebleri düşünüp araştırmak lazım serviste iki usta bakmış sorunu görmeleri ve bulmaları lazım kaldıki
onlar bizzat test sürüşü yaparak bulamadılarsa biz hiç sesi duymadan aracı test etmeden
ancak bunları söyleyebiliriz
şahsi fikrim sağ amortisör takozunun bozuk çıkacağı yönünde bunun üstünde yoğunlaşmanı
tavsiye ediyorum amortisör takozlarının bazen ses yapıp bazen bu sesi kesmesi de bu ihtimali bana göre kuvvetlendiriyor
saygılar

Bülent10
18/05/2010, 17:34
Coşkun kardeşim yanılmıyorsam bu sesi ilk duyduğumda usta amortisör takozlarından geldiğini söyledi ve amortisör takozları değişti ses hala kesilmeyince motor takozlarındna olduğu anlaşıldı. Değişme olduktan sonra ses kesildi taki kısa bir süre öncesine kadar. Gelen ses motor takozlarında ki gibi bir ses...Selamlar...

MURAT_41_41
18/05/2010, 17:50
ılk kalkısta gelıyormu bu ses gerı ılerı farketmeksızın

Bülent10
20/05/2010, 16:56
Murat yolda giderken geliyor bozuk yollarda ilk kalkışta sorun yok Selamlar...

Bülent10
20/05/2010, 16:57
Coşkun kardeş bana telini veri misin...

MURAT_41_41
20/05/2010, 18:53
punto da genel cıkan yerler direksıyon kutusu tıkırtı burcu askı rotları dır benzınlıde genelde sanzıman alt takozudur yıne tabı sen bılırsın benım fıkrım görmeden bu

phyevren
21/05/2010, 10:07
lakıtı şeklinde genellikle derin hendekli çukurlarda geliyor bende de o sorun var ama zaman zaman yapıyor işin ilginci yağmurlu havada ses kesiliyor.

Bülent10
26/05/2010, 11:53
Evet arkadaşlar sorunumu sonunda bulduk yine Motor Takozu ( Motor Sağ Kukakçık ) değişti ve ses kesildi :)

GP COSKUN
26/05/2010, 11:57
Evet arkadaşlar sorunumu sonunda bulduk yine Motor Takozu ( Motor Sağ Kukakçık ) değişti ve ses kesildi :)

sorunun çözüldüğüne sevindim
keyifli sürüşler

gadget
26/05/2010, 16:26
lakıtı şeklinde genellikle derin hendekli çukurlarda geliyor bende de o sorun var ama zaman zaman yapıyor işin ilginci yağmurlu havada ses kesiliyor.

benim aracımda da lokurtu oluyor bozuk yollarda ancak yağmurlu havalar da bariz kesiliyor, bu sorunun sebebi ne olabilir?

Bülent10
27/05/2010, 12:12
Coşkun yağmurlu havalarda bence yağmurun sesinden duyamıyorsundur.

intruder
27/05/2010, 13:42
ben ne yaptıysam yapayım sag ön taraftan gelen sesi kesemediler aynı ses bendede var 4 defa motor takozu deişti amortisör takozları ve amortisörler deişti ve ses hala geliyor seyir halinde vitesi boşa atınca daha çok geliyor..:(

gadget
28/05/2010, 02:03
Bülent abi inan kulaklarım çok hasastır, yağmur sesinden falan değil çok ilginç, bi de artık arabanın heryerinden gelen sesi bildiğimden, böle diyorum,
yağmur dinmiş olsun, gece eve dönerken falan, yavaş gidiyorum özellikle yerdeki su ses yapmasın diye ve bazen bile bile çukura giriyorum, o bahsettiğim lokurtu sesi kaybolmuş oluyor, kuru havada yine yavaş yavaş giderken aynı çukurda ses yapıyor, ben anlayamadım gitti

Bülent10
28/05/2010, 15:21
Serkan motor takozlarını değiştiriken parça nereden geldi yani ellerinde varmıydı yoksa kayıt açıp bekledin mi

makeles
28/05/2010, 15:53
motor takozlarını neden adam akıllı kaliteli malzemeden yapmazlar anlaşılır değil..
fiat'ın takozlardan yana şansı yok galiba.. :)

Bülent10
28/05/2010, 16:32
Benim 2.kez değişti Motor Takozları mehmet Ali