Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Korktuğum başıma geldi..

makeles
17/05/2010, 17:23
korktuğum başıma geldi..
bugün beşiktaş conrad otelden ilerleyip sola dönen ilk yolda barbaros bulvarına girerken kesitler cezayı..
130tl gitti..
ona yanmıyorum trafik polisi "7 gün süre verildi" şeklinde not düştü ceza makbuzuna..

diyalog şöyle;
tam kırmızı ışıkta duruyorken el işaretiyle
-indir camları indir indir!
-buyrun memur bey
-camlarda film var
-evet,
-bağlayacağız arabanı
-nasıl yani?
-ön camda da varmış, kesin bağlanacak
-uyarı verseniz
-olmaz bağlayacağız
-ceza kesin gideyim ben
-merkez merkez zırt cilop zırt zırt
-memur bey isterseniz cezayı kesmek için arkaya gideyim yada düzgün bir yere çekeyim
-olmaz
sinirlendim biraz
- e hadi buyrun o zaman gidelim beraber, beni burda bırakmayacaksınız herhalde
sağa sola bakındı
-memur bey vaktim çok dar kesin cezayı gideyim, kırmızıda beni durduramazsınız
-halledicez
-bu yalnız bana yapılan bir uygulama sanırım
-nasıl?
-yanımızdan geçen araçları es geçiyorsunuz, yalnız bence film varmış gibi, bakın yine geçti, lütfen biraz acele edin yada ileriye çekeyim
-tamam kesiyorum cezanı bak bağlamıyorum (cins cins bakınıyor)
-peki, acele edin..

sonra memleket muhabbeti yaptık
sonra dedi..
-bak maraşlıymışsın
-kütük orda
-hemşeriymişiz ama
bu arada bana cezayı imzalatıyor
-hemşeri hemşeriyi gurbette severmiş
-efendim
-bittiğiyse gidebilir miyim artık
-bir hafta içinde filmleri söküp trafik kontrol bilmemneysine gidip camlarda film yoktur yazısı alacaksın.. eğer bu işlemi yaptırmazsam yakalatma emri çıkar..
-tamam, bakarız
-dediğim gibi yapacaksın unutma yoksaa..... derken yeşil yandı cümlesi yarıda kaldı.. iyi günler diyerek bastım..

böyle bir durumda karşılaşan oldu mu? filmleri söktürmek istemiyorum şimdi.. nasıl yapsam bilemedim..

LeoN48
17/05/2010, 17:28
Geçmiş olsun birader, benim de korktuğum bişey, öyle yusuf kıvamında ilerliyoruz yollarda. Saçmasapan standartsızlıklarından bıktım bu trafiğin.

ibrahim06
17/05/2010, 17:33
Geçmiş olsun
1 hazirandan sonra bunlar arabada çocuk olmadığı halde çocuk koltuğu yok diye ceza da keserler. 150 cmnin altındaysa çocuk mecbur koltuk olacakmış. 150 cm ne demek yahu? Benim eşimin boyu o kadar. Artık ona da bi koltuk alırız.

GP COSKUN
17/05/2010, 17:38
şu anda araçta cam filmi mevcut olup
aracın gbt sine işlenmiş bir hafta rahatça dolaşabilirsin
ama
bir haftanın sonunda aracın nerede çevirilirse çevrilsin
plakası ekip tarafından sorgulandığında yakalama emri gözükecek ve aracın bağlanacak
üstelk sorgulamayı yaparken aracın bağlanması ve yakalanma emrinin neden olduğuda
ekibe bildirilmiyor sadece yakalamalı diye anons geçip araç trafikten men ediliyor
üzgünüm ama bir hafta içinde filmleri söküp ilgili trafik birimine giten ve oradanda muayne istasyonuna tespit muaynesi kağıdı alman şart
yoksa başın daha çok ağrır

savagi
17/05/2010, 17:41
geçmiş olsun arkadaşım.
ne yapacaklarını şaşırdılar artık :(

demon
17/05/2010, 17:49
Geçmiş olsun. Sırf bu yüzden camlara film yaptırmadım. Aracın bağlanması ile ilgili bir durum varsa plakanız sorgulandığında direk aracın bağlama emri gözüküyor. Ve arabayı bağlıyorlar.
Ondan sonra uğraş dur. Hele birde böyle bir durumda arabanızın vizesi bitmişse allah yardımcınız olsun.

Kriminal
17/05/2010, 18:01
Ewet gecmıs olsun..
En kısa zamanda fılmlerı sokturmen lazım..Bir daha yakalanırsan bu bur hafta ıcınde yıne ceza yersın..1 hafta sonunda kesınlıkle aracını baglarlar

makeles
17/05/2010, 18:03
şu anda araçta cam filmi mevcut olup
aracın gbt sine işlenmiş bir hafta rahatça dolaşabilirsin
ama
bir haftanın sonunda aracın nerede çevirilirse çevrilsin
plakası ekip tarafından sorgulandığında yakalama emri gözükecek ve aracın bağlanacak
üstelk sorgulamayı yaparken aracın bağlanması ve yakalanma emrinin neden olduğuda
ekibe bildirilmiyor sadece yakalamalı diye anons geçip araç trafikten men ediliyor
üzgünüm ama bir hafta içinde filmleri söküp ilgili trafik birimine giten ve oradanda muayne istasyonuna tespit muaynesi kağıdı alman şart
yoksa başın daha çok ağrır

7 günlük süreyi nasıl uzatabilirim?
tam 1 haftalık izin aldım ilk günü geldi ceza ve uzun yola çıkıyorum adanaya gidicem..
ya orda çıkart uğraş yada dönünce..

bu arada benim araçta ön cam dahil tüm camlar filmli..
şimdi ben yalnızca ön camı ve ön yan camları söktürüp gitsem onay verirler mi?
arka kapılar ve bagaja da sorun çıkarıyorlar mı acaba?

ps: bu aralar bişi oldu trafikçilere yada şansım yok bilemiyorum.. geçen ayda 140km/h ile giderken otobanda ceza yemiştim..

makeles
17/05/2010, 18:07
Ewet gecmıs olsun..
En kısa zamanda fılmlerı sokturmen lazım..Bir daha yakalanırsan bu bur hafta ıcınde yıne ceza yersın..1 hafta sonunda kesınlıkle aracını baglarlar

1 hafta sonraki bağlama olayını anladım;
bu hafta içinde bir daha aynı olaydan dolayı tekrar ceza keserler mi diyorsun?

speedy_16
17/05/2010, 18:10
ruhsata renkli cam die işletme masrafı ne kadr bilen warmı?

Kriminal
17/05/2010, 18:23
1 hafta sonraki bağlama olayını anladım;
bu hafta içinde bir daha aynı olaydan dolayı tekrar ceza keserler mi diyorsun?

Elbette keserler...hatta daha buyk zevkle yaparlar bunu....

Mesela radara dusup ceza yıyosun 20 km sonra baska bı radara yakalanırsan abi ben bıraz once yedım dersen ha tamam yedıysen bas gaza demezler :)

Kriminal
17/05/2010, 18:24
ruhsata renkli cam die işletme masrafı ne kadr bilen warmı?

Renklı cam işletme masrafı 62 tl fakat evrakları hazırlamak rapor falan bılemıcem..

makeles
17/05/2010, 18:38
ruhsata renkli cam filmi işletilebiliyor muymuş?
haberim olsa çoktan yaptırmıştım yahu.. yemişim masrafının iki katını.. :)
yalnızca kuyumcular yaptırabiliyorlar diye biliyordum..

sancak26
17/05/2010, 18:40
bak sen hemşerilerime. zaten bende ne çektiysem hemşeriden çektim askerde.
yazdığı ceza ciddi. adam hemşerisine bi tölörans gösterir.
çok geçmiş olsun

sancak26
17/05/2010, 18:42
bunu eskişehir birmota sorduğumda camları söküp fabrikaya göndermemiz lazım orda lazerle renklendirilecek demişlerdi. 500 tl falanda bi biyat söylemişti.
normal kaplamayıda ruhsata işlemezler heralde.

Kriminal
17/05/2010, 19:03

Malesef öyle bir imkanınız yok. Eğer filmleriniz aracın içerisinin görünmesini engelleyecek nitelikteyse sorun yaşama ihtimaliniz var. Eğer içerisi görülüyorsa sorun yok zaten.
Filmleri yasal hale getirmenin tek yolu savcılıktan kağıt almaktır. Bunu alabilmek için tehlike arz eden bir durumunuz veya belirlenmiş mesleklerden bazılarından olmanız gerekiyor. Örneğin tehdit ediliyor olmanız ve bunu ispatlamanız veya çok değerli mal taşıyor olmanız veya raporlu bir rahatsızlıktan dolayı ihtiyaç duyuyor olmanız gibi koşullar aranıyor.

makeles
17/05/2010, 19:05
450tl vermiştim şimdi sökmeye de 100tl isterler.. aklımda bi şeytanlık var ama buraya yazsam sıkıntı olur gibi..
same car&color not solar film and different metal plate (tag) exchange..

Du Hast
17/05/2010, 19:06
olurunu sorsaydınız keşke polise..

Kriminal
17/05/2010, 19:16
450tl vermiştim şimdi sökmeye de 100tl isterler.. aklımda bi şeytanlık var ama buraya yazsam sıkıntı olur gibi..
allem güllem etme gibi bişi.. :)

Sakınnn.........!!!!!!!

sanyu
17/05/2010, 22:38
mehmet ali geçmiş olsun.Bugün benide durdurdular.Filmlerimi tek tek söktürdüler.Ceza da yazmadılar söktüğüm için.Bu nasıl bir dengesizlik anlamıyorum.Türkiyenin dört bir yanı farklı.

GP COSKUN
17/05/2010, 22:51
aklına geleni sakın deneme
başın çok büyük belaya girer
sorduğun sorunun cevabına gelince
7 günlük süreyi uzatamazsın
ayrıca filmlerinde hepsini sökmek zorundasın
sonra trafiğe gidip muayneye sevk kağıdı alıp
muayne istasyonuna harç yatırıp film yoktur tesbit yazısı ile trafiğe gidip
aracın bağlanmasını trafikten düşürmen gerekmekte
zor iş ama napcan başa gelen çekiliyor

cann
17/05/2010, 22:53
arkadaşlar daha önce söyledim tekrar söylüyorum memleketin en büyük sorunu bu cam filmleri,her gün onlarca kişi bu yüzden ölüyo,bu problemi ortadan kaldırdılarmı memleket güllük gülistanlık olacak,sıfır aldığımız arabalara,hatta sıfır zehir çıkaran lpg li araçlardan bile haraç alırlarken egzosundan soba bacası gibi duman çıkaran araçlar vızır vızır dolaşıyo ortalarda onu gören yok,
Bu konularda gerçek amaç kesinlikle trafik güvenliği,insan sağlığı falan değil,tek amaç kimden ne kadar haraç alır da maliyeye katkı sağlarız mantığı bu ülkede,muhtemelen bi aklı evvel film li araçların çokluğunu görüp " biz bu kazları bi ele alırsak sağlam bi cukka sağlarız maliyeye" diye düşünmüştür.Allah nasıl biliyosa öyle yapsın bunları............

brabus
17/05/2010, 23:03
geçmiş olsun
ön cam'da da mı var sende? yoksa ön yan camlarda mı?
Polisler en açık film bile olsa kesebiliyorlar tamamen insiyatifine bakıyor.
Ben de ikinci el aldım, ön yan camlarda en açık var yine tırsıyorum ama çevirdikleri anda kendim sökerim

OzzY
17/05/2010, 23:04
biri açıklasın yaw :D

PUNTO33
17/05/2010, 23:18
Bendende sakınnnnnnnn......:-)

alpimmm
17/05/2010, 23:44
Mehmet geçmiş olsun arkadaşım üzüldüm. buralarda pek sorun olmuyor ancak Ankara'da çok korkuyorum, benim de başıma gelicek bi gün biliyorum. ben eşim için filmletmiştim camları ama tabi bu mazaret değil, ceza alana kadar devam edicem filmle gezmeye. bu arada arkdaşlar demişler zaten ama söylediğin iyi bi çözüm gibi gelmiyor kulağa, hatta tehlikeli Deniz'in Coşkun'un ve Bülent'in dediği gibi. 450 tl vermişsin zor olur bencede söktürmek.
Mustafa abiye katılıyorum bu arada +1000

Punto_Can
18/05/2010, 00:13
düşündüğünü yapma sakın, yaptıktan sonra tesadüfen bir çevirmeye girersen o zaman tam şenlik olur :D
derdini anlat hakime anlatabilirsen :D

JuzZz
18/05/2010, 00:20
Bende ceza yedim 1 haftalık iznim doldu bi aydır geziyorum hala duruo camlarda flimler okuyunca yazılanları korktumm,kendi elimizle söksek bir iz kalırmı camda acaba???

brabus
18/05/2010, 00:42
ön camda mı vardı o yüzden bu şekilde ceza yediniz yoksa ön yan camlarda mı vardı
ben daha ön yan camlarda açık renk olup ceza yiyen görmedim
benim de öyle umarım bir şey olmaz

JuzZz
18/05/2010, 00:44
benim ön camda yoktu yan camlarım 2 numara arka kapılar 3 numaraydıı hiç lafda anlatamadan kesildi ceza :S simdi kendim söksem elimle iz kalırmı acaba camdan sökmenın bir teknigi varmı yoksa çaaaart die cekince raatca cıkıyormuuu??

sanyu
18/05/2010, 00:46
Bende ceza yedim 1 haftalık iznim doldu bi aydır geziyorum hala duruo camlarda flimler okuyunca yazılanları korktumm,kendi elimizle söksek bir iz kalırmı camda acaba???

filmin yapılış tarihine bağlı.arkadaşım 2 ay önce taktırmıştı.bugün söktü hiç bir iz kalmadı.benim 2 yıldan fazladır var.aşırı koyu yapışkan madde kaldı.jiletle bir nebze halledilebiliyor.

JuzZz
18/05/2010, 00:49
valla ön camlar sökülerek yapıldı flimler dierleri normal nasıl yapcaz o işi ya:S böffff büyük stress oldummm..

brabus
18/05/2010, 00:54
geçmiş olsun size de...
eğer yapışkan kalıyorsa hırdavatçılarda camdan boya kazıma jileti satılıyor, onla cama zarar vermeden hızlı bir şekilde temizleneceğini düşünüyorum.

SKELETER
18/05/2010, 00:59
Bende xenon dan korkuyorum. Xenon a da kesiyorlarmış diye duydum.

Punto_Can
18/05/2010, 01:09
henüz xenondan ceza yemedik, xenonlara ceza yazmaya başlarlarsa emin ol ilk kurban bizden olur :)

ocean_1919
18/05/2010, 03:33
Geçmiş olsun
1 hazirandan sonra bunlar arabada çocuk olmadığı halde çocuk koltuğu yok diye ceza da keserler. 150 cmnin altındaysa çocuk mecbur koltuk olacakmış. 150 cm ne demek yahu? Benim eşimin boyu o kadar. Artık ona da bi koltuk alırız.
Ne yani çocuklu bir yakınımı arabaya alamayacakmıyım? ya da çocuk koltuğu alacağım. Bekar adamlara da çocuk koltuğu satacaklar:) ALIN VERİN EKONOMİYE CAN VERİN:dilcikartma:

StrawBeeRy
18/05/2010, 10:31
en temizi 2 numara cam filmi polis amcalar hertürlü görüyo anlaşıyoruzda :D

brabus
18/05/2010, 10:46
en temizi 2 numara cam filmi polis amcalar hertürlü görüyo anlaşıyoruzda :D

bi polis bir şey yapmaz
diğer polise laf anlatırsın hoşgörü gösterir
diğer polisle anlaşırsın
diğer polis direk cezayı keser
veya arkadaşa gelen gibi bağlar veya ceza kesip 1 hafta süre tanır.

bu işler şans işi

StrawBeeRy
18/05/2010, 10:47
bi polis bir şey yapmaz
diğer polise laf anlatırsın hoşgörü gösterir
diğer polisle anlaşırsın
diğer polis direk cezayı keser
veya arkadaşa gelen gibi bağlar veya ceza kesip 1 hafta süre tanır.

bu işler şans işi
bizm bu bölgede çoğu tanıyorlar önde plaka takılı olmadığı için çok ceza kestiler artık uğraşmıyorlar hatta dükkana gelip arabanın içinde oturup gazete bile okumaya başladılar

kaptan_ahab
18/05/2010, 10:55
benim ön camda yoktu yan camlarım 2 numara arka kapılar 3 numaraydıı hiç lafda anlatamadan kesildi ceza :S simdi kendim söksem elimle iz kalırmı acaba camdan sökmenın bir teknigi varmı yoksa çaaaart die cekince raatca cıkıyormuuu??
35-40-TL verip işi bilen birine söktürün bence.Eski aracımdan söktürmek zorunda kalmıştım.Camsil veya hatırlamıyorum başka bir madde ile yavaş yavaş filmleri sökmüşlerdi,iz ve yapışkanlık kalmadı.

mesutf
18/05/2010, 11:25
Benim araba da tüm camlarda 1 numara cam filmi var. Farlar da xenon.
Ceza kesilinceye kadar böyle gezmeye devam edeceğim.
Gittiği yere kadar :dj:

JuzZz
18/05/2010, 12:01
35-40-TL verip işi bilen birine söktürün bence.Eski aracımdan söktürmek zorunda kalmıştım.Camsil veya hatırlamıyorum başka bir madde ile yavaş yavaş filmleri sökmüşlerdi,iz ve yapışkanlık kalmadı.

öhh söktürmek içindemi para vercezz ya nasıl ülke bu ya madem yasak bu gitsinler flim ceken mekanlara onlara ceza kesiinler yasaklasınlar. bıktım valla her polis gördugumde bi arabanın arkasına saklanmakdan ya:(

magic
18/05/2010, 12:27
Beni de uzun zamandır dürtüyordu şeytan git en açığından bi cam filmi çektir diye ama bu yazılanları okuduktan sonra kendisiyle anlaştık bu konuyla ilgili bi daha uğramayacak yanıma, yoksa dürttüğü sopasını kırıverecem :pokey000: :bash:

Kriminal
18/05/2010, 12:38
Beni de uzun zamandır dürtüyordu şeytan git en açığından bi cam filmi çektir diye ama bu yazılanları okuduktan sonra kendisiyle anlaştık bu konuyla ilgili bi daha uğramayacak yanıma, yoksa dürttüğü sopasını kırıverecem :pokey000: :bash:

En açığına sorun cıkaracaklarını sanmıyorum tolga..

GP COSKUN
18/05/2010, 13:09
valla kıl bi polis denk geldimi
ne açığına bakar ne koyusuna
yapıştırır cezayı
benden sölemesi

kaptan_ahab
18/05/2010, 13:12
Bagajında woofer var diye burdan bir arkadaş ceza yemişti yanılmıyorsam.

Kriminal
18/05/2010, 13:20
Walla abı 4 yıldır fılmler takılı camlarımda daha kımse bu ne kardesım demedı ankara istanbul kayseri sivas 4 yılda bu sehırlere cok gıdıp geldım....
Aslına bakarsan ınsandan ınsana degısıyor yaklasım cok onemlı

magic
18/05/2010, 14:38
Walla abı 4 yıldır fılmler takılı camlarımda daha kımse bu ne kardesım demedı ankara istanbul kayseri sivas 4 yılda bu sehırlere cok gıdıp geldım....
Aslına bakarsan ınsandan ınsana degısıyor yaklasım cok onemlı

Senin yaklaşımın pek önemli olmuyor be Denizcim, yazacağı varsa yazıyor cezayı adamlar, gözünün yaşına bakmıyorlar ne yazıkki.

superpunto
18/05/2010, 15:50
Geçmiş Olsun !
Benide durdurdu polis bundan 4 ay önce cam filmi yüzünden "dedim ki 1 numara film bu memnur bey çok açık" Polis ceza kesecem dedi bana ciddi bir tavırla , aynı sana dediği gibi, sonra dedim ki siz ceza kesmeyin bana "gelin yardım edin beraber sökelim filmleri dedim" polis hay hay diyerek yardım etti ve filmeri söktük.

Zaten filmlere 100 TL para vermiştim cezada 100TL'den fazla tutacağı için hemen hallettik orda!

Polisler Filmli camları görünce heryerde çeviriyor buda sıkıntı oluyordu filmsiz daha rahat !!!

no_fear
18/05/2010, 20:56
oncekı aracımın fılmlerını sokerken polıs renksız bıle olsa fılm yasak demıstı bakalım bunu ne zaman sokerım :)

brabus
18/05/2010, 22:08
zaten aksarayda gördüm 50 TL cam filmi diye :) olmadı öyle yaparız. Dandik olduğu için bir şey olduğunda hop çıkar ...

makeles
18/05/2010, 22:31
mehmet ali geçmiş olsun.Bugün benide durdurdular.Filmlerimi tek tek söktürdüler.Ceza da yazmadılar söktüğüm için.Bu nasıl bir dengesizlik anlamıyorum.Türkiyenin dört bir yanı farklı.

benim filmler çok zor sökülen cinsten öyle ısla çek fln olmuyor.. Llumar olunca uğraşmak lazım biraz..

muayene istasyonu tüvtürk mü Coşkun bey yoksa kendilerinin muayene istasyonu mu var?

geçmiş olsun
ön cam'da da mı var sende? yoksa ön yan camlarda mı?
Polisler en açık film bile olsa kesebiliyorlar tamamen insiyatifine bakıyor.
Ben de ikinci el aldım, ön yan camlarda en açık var yine tırsıyorum ama çevirdikleri anda kendim sökerim

ön camda 0.5, ön yan cam ve arka cam 2 numara, bagaj 3

biri açıklasın yaw :D

başka bir aracı gösterme konusu plakayı değiştirip ancak olacak gibi değil.. şimdi aklımda başka bir puntonun camlarını değiş tokuş yapmak var.. filmleri söktürmemiş olurum.. tekrar yakalanırsam artık sil baştan..

ön camda mı vardı o yüzden bu şekilde ceza yediniz yoksa ön yan camlarda mı vardı
ben daha ön yan camlarda açık renk olup ceza yiyen görmedim
benim de öyle umarım bir şey olmaz

evet. ön camda da var.. yanlar biraz açık olsaydı sorun olmayacaktı.. çok koyu içerisi zar zor görünüyor..

Geçmiş Olsun !
Benide durdurdu polis bundan 4 ay önce cam filmi yüzünden "dedim ki 1 numara film bu memnur bey çok açık" Polis ceza kesecem dedi bana ciddi bir tavırla , aynı sana dediği gibi, sonra dedim ki siz ceza kesmeyin bana "gelin yardım edin beraber sökelim filmleri dedim" polis hay hay diyerek yardım etti ve filmeri söktük.

Zaten filmlere 100 TL para vermiştim cezada 100TL'den fazla tutacağı için hemen hallettik orda!

Polisler Filmli camları görünce heryerde çeviriyor buda sıkıntı oluyordu filmsiz daha rahat !!!

direk bana aracı bağlayacaz diye girdi.. gerçi sökelim dese kabul etmezdim.. kapışırdık biraz..

GP COSKUN
18/05/2010, 22:43
genelde tüvtürke sevkediyorlar ama bazen insafa gelip kendileri aracın yanına gidip
kontrol ediyorlar
şansına artık

brabus
18/05/2010, 22:50
bilgiler için sağol, tekrar geçmiş olsun.
benim ön camda yok iyiki, polisi görünce camları da indiriyorum

grandecaglar
19/05/2010, 01:45
Bagajında woofer var diye burdan bir arkadaş ceza yemişti yanılmıyorsam.

evet ben yemiştim abi yayaya yol veriyordum kemer takılıydı yanımda trafik aracı duruyrdu içinden polis indi çektirdi sağa ve aradı taradı woofere yazmıştı geçen yaz :sapsal:

bulut
19/05/2010, 02:24
korktuğum başıma geldi..
Bugün beşiktaş conrad otelden ilerleyip sola dönen ilk yolda barbaros bulvarına girerken kesitler cezayı..
130tl gitti..
Ona yanmıyorum trafik polisi "7 gün süre verildi" şeklinde not düştü ceza makbuzuna..

Diyalog şöyle;
tam kırmızı ışıkta duruyorken el işaretiyle
-indir camları indir indir!
-[ı]buyrun memur bey[/ı]
-camlarda film var
-[ı]evet[/ı],
-bağlayacağız arabanı
-[ı]nasıl yani?[/ı]
-ön camda da varmış, kesin bağlanacak
-[ı]uyarı verseniz[/ı]
-olmaz bağlayacağız
-[ı]ceza kesin gideyim ben [/ı]
[ı]-[/ı]merkez merkez zırt cilop zırt zırt
-[ı]memur bey isterseniz cezayı kesmek için arkaya gideyim yada düzgün bir yere çekeyim[/ı]
-olmaz
sinirlendim biraz
-[ı] e hadi buyrun o zaman gidelim beraber, beni burda bırakmayacaksınız herhalde[/ı]
sağa sola bakındı
[ı]-memur bey vaktim çok dar kesin cezayı gideyim, kırmızıda beni durduramazsınız[/ı]
-halledicez
-[ı]bu yalnız bana yapılan bir uygulama sanırım[/ı]
-nasıl?
[ı]-yanımızdan geçen araçları es geçiyorsunuz, yalnız bence film varmış gibi, bakın yine geçti, lütfen biraz acele edin yada ileriye çekeyim[/ı]
-tamam kesiyorum cezanı bak bağlamıyorum (cins cins bakınıyor)
-[ı]peki, acele edin..[/ı]

sonra memleket muhabbeti yaptık
sonra dedi..
-bak maraşlıymışsın
-[ı]kütük orda[/ı]
-hemşeriymişiz ama
bu arada bana cezayı imzalatıyor
-[ı]hemşeri hemşeriyi gurbette severmiş[/ı]
-efendim
-[ı]bittiğiyse gidebilir miyim artık[/ı]
-bir hafta içinde filmleri söküp trafik kontrol bilmemneysine gidip camlarda film yoktur yazısı alacaksın.. Eğer bu işlemi yaptırmazsam yakalatma emri çıkar..
-[ı]tamam, bakarız[/ı]
-dediğim gibi yapacaksın unutma yoksaa..... Derken yeşil yandı cümlesi yarıda kaldı.. Iyi günler diyerek bastım..

Böyle bir durumda karşılaşan oldu mu? Filmleri söktürmek istemiyorum şimdi.. Nasıl yapsam bilemedim..

cok geçmiş olsun. Valla birkere polis cevirdi ama evraklarım tam oldugu için bişey demedi. Sadece ''filmler yasak biliyosun, sök onları tamam mı'' dedi. Bende tamam dedim ve sökmedim tabi. Kıl birine denk gelirsek yandık.

makeles
25/05/2010, 19:35
son gelişmeyi aktarayım; :)
aracı sorgulattık herhangi bir trafikten men durumu söz konusu değil..
gbt olayına gelince o araçla ilgili değil benimle ilgili bir durummuş
yani aracın değil benim sicil kaydım.. onda da bir sorun yok..
şimdi sadece cezayı ödeyip yoluma devam edicem..

aracın trafikten men edilebilmesi için para cezası karar tutanağının dışında
başka bir form ile tutanak tutulması ve o tutanak doğrultusunda kontrol edilmesi gerekiyormuş..
yani sadece ceza keserek trafikten men yada aracı bağlama durumu söz konusu olmuyormuş..
tanıdık polis arkadaş "göz dağı vermek için" ceza tutanağına bu şeklilde not düşülebildiğini söyledi, içim rahatladı..

GP ÜMİT
27/05/2010, 14:05
ben bursadan antalyaya tatile gitmiştim.ailem ve hanımım abisi ve eşi.orada eğlenmeye gittik.sözde hanımın abisi içmeyecekti ben daha bir kadehi daha bitirmemiştim ki oda başladı içmeye abi hani sen araç kullanacaktın dedim birşey olmaz dedi.bu sefer ben içmeyi kestim.neyse eğlence sonunda ben direksiyona geçtim kaldığımız yere geri döneceğiz.yolda ekip çevirdi.polis memuru bana alkol varmı dedi.bende durumu anlattım yarım kadeh falan dedim.bana seni şimdi salsam beni pişman etmezsin değilmi dedi.yok canım ben gayet normalim dedim.beni hiç bir ceza uygulamadan saldı.diyecegim şu yani polisten polise veya ilden ile farkediyor.belki bende fazla promil alkol yok ama orada ailemin yanında kötü muamele yapmadı.kimi polis aile falan dinlemiyor,mesela bu olay bursada olsaydı.polis bence çok farklı davranırdı.antalya polisi gerçekten çok anlayışlı ve kibarlar.

fatihhhh
28/05/2010, 10:10
kamu görevlisi objektif bir şekilde görevini yapmalı.
orda sanki anlayışlı ve iyi bir tablo çizmiş gibi görünüyor ama bence hatalı davranmış.
alkolmetre ile, kanındaki promil oranı ölçülmeli,
eğer 0,5 in üzerinde ise hem size ceza yazılmalı, hemde aracı kullanmanıza izin vermemeli idi.
yani kimsenin kimseyi affetmeye hakkı yoktur.
görevini iyi yapmamış görevli vardır.
saygılarımla.

ben bursadan antalyaya tatile gitmiştim.ailem ve hanımım abisi ve eşi.orada eğlenmeye gittik.sözde hanımın abisi içmeyecekti ben daha bir kadehi daha bitirmemiştim ki oda başladı içmeye abi hani sen araç kullanacaktın dedim birşey olmaz dedi.bu sefer ben içmeyi kestim.neyse eğlence sonunda ben direksiyona geçtim kaldığımız yere geri döneceğiz.yolda ekip çevirdi.polis memuru bana alkol varmı dedi.bende durumu anlattım yarım kadeh falan dedim.bana seni şimdi salsam beni pişman etmezsin değilmi dedi.yok canım ben gayet normalim dedim.beni hiç bir ceza uygulamadan saldı.diyecegim şu yani polisten polise veya ilden ile farkediyor.belki bende fazla promil alkol yok ama orada ailemin yanında kötü muamele yapmadı.kimi polis aile falan dinlemiyor,mesela bu olay bursada olsaydı.polis bence çok farklı davranırdı.antalya polisi gerçekten çok anlayışlı ve kibarlar.

Ceday
28/05/2010, 21:59
Sanırım herkes biraz yanlış biliyor hatta polislerin bile çoğu yanlış biliyor.
Cam filmi neden yasaktır ? Ufakta olsa bir kaza sonucu aracın kapıları kasıntı yapacagından açılmaz bu esnada araç içi teklikeli olur herhangi bir kısa devre ve şase sonucu alev alması muhtemel bir risktir böyle bir durumda camı kırıp çıkmanız gerekir ama camlarda film varsa kıramazsınız kapıyıda açamazsınız varın gerisini siz düşünün.

Ve şöylede bir dip not söyleyim böyle bir durumda aracınız polis tarafından TüvTurk istasyonuna yönlendirilir ise istasyondada sizi şöyle bir süpriz bekliyor olacak.
---Gideceksiniz ben cam filmimi söktürdüm tespit yaptırmak istiyorum diyeceksiniz.
-TüvTurk size şu cevabı verecek evet biz tespit için yetkilendirildik fakat ulaştırma bakanlığının yayınlamış olduğu direktife göre belli başlı durumlar için tespit yapabiliyoruz ''hurdaya ayırma trafikten çekme devir nakil... gibi durumlar için ama cam filmi yoktur tespiti yapmıyoruz.
--- Siz diyeceksiniz peki şimdi ne olacak?
- Ek-1 belgesi doldurup Muayene olmanız gerekecek muayene olumlu sonuçlanırsa zaten cam filmi kusru camlardada film yoksa yazılmayacak aldıgınız ek-1 formunun alt kısmınada camlarda fil yoktur ibaresi düşülüp kaşelenecektir.

Yani sonuç olarak ek-1 belgesi dolduracaksınız ücret ödeyip muayene olacaksınız ücret ödeyip tabi birde polisin kestiği cezayı ödeyeceksiniz birde muayenede kusur çıktıysa onları yaptıracaksınız tüm bu işlemler sonucu hararetiniz yükselecek :) akşamda eve gidip buz gibi bi su içeceksiniz :=)

Boşverin hiç uğraşmayın filmle felan ciddi ciddi tehlikeli birşey kaza esnasında.

WiSTaRiA
28/05/2010, 22:45
Sanırım herkes biraz yanlış biliyor hatta polislerin bile çoğu yanlış biliyor.
Cam filmi neden yasaktır ? Ufakta olsa bir kaza sonucu aracın kapıları kasıntı yapacagından açılmaz bu esnada araç içi teklikeli olur herhangi bir kısa devre ve şase sonucu alev alması muhtemel bir risktir böyle bir durumda camı kırıp çıkmanız gerekir ama camlarda film varsa kıramazsınız kapıyıda açamazsınız varın gerisini siz düşünün.

Ve şöylede bir dip not söyleyim böyle bir durumda aracınız polis tarafından TüvTurk istasyonuna yönlendirilir ise istasyondada sizi şöyle bir süpriz bekliyor olacak.
---Gideceksiniz ben cam filmimi söktürdüm tespit yaptırmak istiyorum diyeceksiniz.
-TüvTurk size şu cevabı verecek evet biz tespit için yetkilendirildik fakat ulaştırma bakanlığının yayınlamış olduğu direktife göre belli başlı durumlar için tespit yapabiliyoruz ''hurdaya ayırma trafikten çekme devir nakil... gibi durumlar için ama cam filmi yoktur tespiti yapmıyoruz.
--- Siz diyeceksiniz peki şimdi ne olacak?
- Ek-1 belgesi doldurup Muayene olmanız gerekecek muayene olumlu sonuçlanırsa zaten cam filmi kusru camlardada film yoksa yazılmayacak aldıgınız ek-1 formunun alt kısmınada camlarda fil yoktur ibaresi düşülüp kaşelenecektir.

Yani sonuç olarak ek-1 belgesi dolduracaksınız ücret ödeyip muayene olacaksınız ücret ödeyip tabi birde polisin kestiği cezayı ödeyeceksiniz birde muayenede kusur çıktıysa onları yaptıracaksınız tüm bu işlemler sonucu hararetiniz yükselecek :) akşamda eve gidip buz gibi bi su içeceksiniz :=)

Boşverin hiç uğraşmayın filmle felan ciddi ciddi tehlikeli birşey kaza esnasında.

Bilgilerin için çok teşekkürler...

makeles
29/05/2010, 04:32
yalnız şöyle bir durum var..
trafik polisinin ceza tutanağına yazdığı ---cam filmi var "7 gün süre verildi"--- notu
tüvtürke yada başka bir yere gidip camlarda film yoktur yazısı almayı gerektirecek bir durum değilmiş..
aracın trafikten men edilmesine neden de değilmiş..
trafik polisinin bir bakıma göz korkutma yöntemlerinden biri olduğu söylendi başka bir trafik polisi tarafından..
yalnızca cezayı ödemek gerekiyormuş..
trafikten men edilebilmesi için ceza tutanağının dışında başka bir tutanak imzalattırılarak muayeneye gönderilmesi gerekiyormuş..
kaldı ki o tutanak tutulursa zaten aracın hemen "bağlanarak" işlemler yapıldıktan sonra teslim edilmesi gerekiyormuş..
kaç polise sorduysam benzer şekilde açıklama yaptılar..
film yüzünden trafikten men edilmez yalnızca ceza kesilir dendi hep..

cezayı henüz ödemedim ve aracın plakasını sorgulattım herhangi bir sorun çıkmadı..

camlarda güvenlik filmleri varken dışarıdan kırmak zordur fakat içeriden film bir defa hasar aldıktan sonra kırılan cam sanki bir kağıt parçası gibi iterek kolayca çıkacağı söylenmişti.. denemedim ama umarım öyledir..

makeles
01/06/2010, 00:46
https://www.arac.muayenesi.com/sss/28-cezalar/102-2009-ceza-trafik-men.html

30-1b maddesi canımı sıktı..
şimdi ihtar yemiş oluyorum..
sanırım filmlerle ilgili bir ceza daha yersem sıkıntı doğacak..

GP COSKUN
01/06/2010, 00:57
2009 Yılı Trafik Cezaları ( Trafikten men) (https://www.arac.muayenesi.com/sss/28-cezalar/102-2009-ceza-trafik-men.html)

30-1b maddesi canımı sıktı..
şimdi ihtar yemiş oluyorum..
sanırım filmlerle ilgili bir ceza daha yersem sıkıntı doğacak..

işte anlatmak istediğimde buydu

makeles
01/06/2010, 14:11
ilk fırsatta önlerdeki filmleri en açık olan güvenlik filmi ile değiştirmeliyim..
iş çıktı başıma.. :S
:)

30-1b ile ilgili "ihtar edilir, tekrarında men" açıklaması için şöyle bir açık var..
diyelim ki tekrardan 30-1b nedeniyle ceza kesildi..
telsizden sadece isim, plaka ve ehliyet sorgulatılıyor..
yani daha önce hangi nedenlerle ceza kesildiği söylenmiyor..
benim sorgulattırmamda neden buydu.. sorun yok demişlerdi..
ceza kesildiğinde "ilk kez uyarı alıyorum" diyip o anlık yine yırtma olabilir..
tekrar aynı nedenle ceza makbuzunu ödemeye gidip sisteme girerlerse işleme alınmış olacak..

bunu da aşmanın bir yolu var..
beyanlı trafik cezası ödeyebiliyorsunuz..
orada madde yazılmıyor ancak cezanın poliste kalan koçanını da sisteme işliyorlarsa sorun devam eder..

işin sonu bir kez yakalanınca ve cezayı yiyince
kafayı da fazla yormamak için filmleri değiştirmek en mantıklısı..
:) :)
arka camlara bişi demezler herhalde..
off derse desinler yemişim cezasını trafikten men olayını.. :D

SpyHunter33
01/06/2010, 14:14
ilk fırsatta önlerdeki filmleri en açık olan güvenlik filmi ile değiştirmeliyim..
iş çıktı başıma.. :S
:)

En açık güvenlik filmi derken neyi kast ettiniz anlayamadım. Yani Polislerin bir şey demeyeceği cam filmi varmı acaba ?? bu dediğiniz filmi ne olarak söylersek taktırabiliriz ?

makeles
01/06/2010, 15:44
ön camda 0.5 numara (en açık koyulukta) Llumar güvenlik var..
0.5 numara hem %99 UV korumalı hemde güvenlik filmi..
dışardan bakılarak anlaşılması usta göz gerektiriyor..
trafik polisi kafasını içeri uzatıp direksiyon hizasından ön cama bakmadan anlayamamıştı..
güneş ışığını başarılı bir şekilde görüşü engellemeden süzüyor..
aynısını ön yan camlara yaptırmayı düşünüyorum..
şimdiki halinde 2 numara oldukça koyu güvenlik filmleri var..
dışardan skydome ile aynı tonda görünen koyulukta 2 numara..
çok şık duruyor ama polisleri kıllandırabilecek cinsten..
atatürk oto sanayi yolu göründü..

SpyHunter33
01/06/2010, 15:47
:) aksesuarcımdan fiyat alsam ii olacak. :)

makeles
01/06/2010, 15:56
:) aksesuarcımdan fiyat alsam ii olacak. :)

100 mikron olanlar için ön cam hariç komple 350tl istemişlerdi 2 yıl önce..
ön cam için 50mikron 150tl istediler..
hepsini pazarlıkla 450tl ye yaptırmıştım.. Llumar..

polisleri kıllandırmadan güneşi engellemek istiyorsan;
en açık, yansıma oranı yüksek bir güvenlik filmi tercih et..

ön camda 0,5 numara ile yanlardaki 2 numara arasında geçen ışık miktarı dışında çok fark yok..
yani aracın içindeyken her iki koyuluk da kolunuzun güneş tarafından yanmasını engelliyor..
güneş altında uzun yolculuklarda çok rahat ettiriyor..
UV korumasız güneş resmen ısırıyor.. :)

SpyHunter33
01/06/2010, 16:00
Sorma sol kolum simsiyah oldu :D sağ kolum bembeyaz yarım amele gibiyim :)

OzzY
01/06/2010, 18:07
ufak bi bilgi CAM UV ışınları geçirmez :)

Romeo_er2
02/06/2010, 01:30
sağ arka camdaki 1 parmak boyutundaki sticker a ve bagajda duran subwoofer a ceza yedim desem..aynı diyalog geçti...bağlıyodu aaz kalsın..

brabus
02/06/2010, 01:32
sağ arka camdaki 1 parmak boyutundaki sticker a ve bagajda duran subwoofer a ceza yedim desem..aynı diyalog geçti...bağlıyodu aaz kalsın..

geçmiş olsun, film de var gibi duruyor. Filme bir şey demedi mi polis?

StrawBeeRy
02/06/2010, 01:44
o egsozla nasıl gezdiiiyolar seni :D

geçmiş olsun, film de var gibi duruyor. Filme bir şey demedi mi polis?
bildiğim kadarıyla film yok orjinal karartılmış camlar onlar :)

brabus
02/06/2010, 02:12
o egsozla nasıl gezdiiiyolar seni :D

bildiğim kadarıyla film yok orjinal karartılmış camlar onlar :)

küçücük bir egsoz ucu taktırdım sadece :)

makeles
02/06/2010, 07:26
ufak bi bilgi CAM UV ışınları geçirmez :)

emin misin?
hangi tipi diye araştırmak lazım..

Güneş ışınlarının derideki etkileri nelerdir?
Güneş ışınlarından bize zararlı olanları ultraviyole (Morötesi) ışınlarıdır. Ultraviyole ışınlarının 3 çeşidi vardır; A, B ve C. Ultraviyole C dünyaya ulaşmaz. Ultraviyole ışınlarının %95 ni oluşturan ultraviyole A bronzlaşmadan sorumludur ve camdan geçer. Ozon tabakası tarafından filtre edilemez. Ultraviyole B ışını ise güneş yanıklarından ve cildin yaşlanmasından sorumlu olmakla beraber asıl tehlikesi kanserojen olmasıdır. Yani cilt kanserine yol açmasıdır. Ozon tabakası tarafından filtre edilir ve camdan geçemez.

tamamı için
https://med.fatih.edu.tr/?haftalik,29

fatihhhh
02/06/2010, 11:08
selam;
ön cama, 0.5 numara lumar filmini, nerde ve ne kadara çektirebiliriz biliyormusunuz?
ben ön cam için, en açık ton 3M cam filmi aldım, sadece filme 80 tl verdim.
ama çektirmedim, duruyor öyle.
yanlara, maalesef farkında olmadan çektirdiğim 2 numara dandik filmleri, polislerin farkedip sökmesini bekliyorum.
dandikler bir sebebten dolayı çıkarsa, bu 3M leri yanlara çektircem.
ama ön cam için, çok ama çok açık, hatta mümkünse şeffaf olan, ama UV yi engelleyen kaliteli bir film çektirmeyi düşünüyorum.
adana ziebartta şeffaf ön cam filmine 300 tl demişlerdi.
ziebarttaki ama o kadar şeffaftı ki, cam filmi yok gibiydi.
bu lumarın en açık tonu olan 0,5 numarası nasıldır acaba?

StrawBeeRy
02/06/2010, 11:11
küçücük bir egsoz ucu taktırdım sadece :)
sana dememiştim abi ertuğ beye söyledim :) :)

makeles
03/06/2010, 05:59
selam;
ön cama, 0.5 numara lumar filmini, nerde ve ne kadara çektirebiliriz biliyormusunuz?
ben ön cam için, en açık ton 3M cam filmi aldım, sadece filme 80 tl verdim.
ama çektirmedim, duruyor öyle.
yanlara, maalesef farkında olmadan çektirdiğim 2 numara dandik filmleri, polislerin farkedip sökmesini bekliyorum.
dandikler bir sebebten dolayı çıkarsa, bu 3M leri yanlara çektircem.
ama ön cam için, çok ama çok açık, hatta mümkünse şeffaf olan, ama UV yi engelleyen kaliteli bir film çektirmeyi düşünüyorum.
adana ziebartta şeffaf ön cam filmine 300 tl demişlerdi.
ziebarttaki ama o kadar şeffaftı ki, cam filmi yok gibiydi.
bu lumarın en açık tonu olan 0,5 numarası nasıldır acaba?

elazığda var mıdır bilmiyorum aksesuarcılara ve camcılara danışmalısın..
atatürk oto sanayi gençler oto camda yaptırmıştım.. (istanbul)

0.5 Llumar varla yok arasında çok belli değil.. ön cam için 150tl demişlerdi..

dagored
18/06/2010, 12:29
Muayeneye gittiniz mi ?

Ya da nasil bir cozum yolu buldunuz ?

brabus
18/06/2010, 12:31
Muayeneye gittiniz mi ?

Ya da nasil bir cozum yolu buldunuz ?

konudaki mesajlarda yazıyor

dagored
18/06/2010, 12:39
konudaki mesajlarda yazıyor

Pardon, gormemisim... :oops0000:

E_N_D_E_R_
18/06/2010, 22:35
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyeyim;
film konusunda büyük sıkıntı var ve bu konuda mesleğin içinde olan arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre bu duruma taviz verilmeyeceğini öğrendim.en fazla 1, yada 2, dereceden olan filmler için birkez uyarı veriliyor akabında 30 günlük süren var ve camlarını orjınal hale döndurmedıgın takdırde aracını bağlıyorlar.bence sen izin verilebilir derecede film yaptır kı bunuda söktürmeyi düşünmediğin için söylüyorum.
Ha bu arada bende polis memuru gibi kahramanmaraşlıyım burda söz konusu memleket hemşeri değil onlar işlerini yapıyorlar diye düşünüyorum.inan bana sen olsan sende aynısını yaparsın yapmalısın ve yapmak zorundasın...tekrar geçmiş olsun böyle şeylere açık olmalıyız...

zafer_can
26/06/2010, 16:12
Bendede var ama şimdiye kadar böyle birşey başıma gelmedi...

skydome
26/06/2010, 17:48
Arkadaşlar bizim yeni kasa fiesta ghianın arka 3 camı fabrika çıkışı çok koyu siyah...Buna ne diyecekler...

OzzY
26/06/2010, 22:26
Arkadaşlar bizim yeni kasa fiesta ghianın arka 3 camı fabrika çıkışı çok koyu siyah...Buna ne diyecekler...

ford forumlarının birinde okumuştum, polis ısrar edip ceza kesmiş. otosan(otokoç) artık neyse cezayı ödemiş. ve gerekli görüşmelerin yapılcağını söylemiş.

Semih Kurtulmus
23/01/2012, 01:22
İnşallah sivil hayatta denk gelirsin diyecektin :)
Geçmiş olsun zaten doğru düzgün işlerini yapmazlar haram zıkkım olsun o boşa verilen paralar başka da birşey demiyorum .. Yazık yani herkes kullanıyor öyle şansa kim gelirse çek kenara yaz cezayı .. Çoluğundan çocuğundan çıksın diyeceksin o olacak !!