Orijinalini görmek için tıklayınız : Space kolçak uygulaması
Selam arkadaşlar,
Giriş
Yeni aldığım Punto'nun eksiklerini yavaş yavaş tamamlıyorum. Dün Kolçak aldım bugün montajını kendim yaptım. Tecrübemi sizlerle paylaşıyorum ek sorusu olan varsa memnuniyetle cevaplarım.
Alışveriş
Öncelikle tavsiyelerden dolayı, Aksaray'a gittim. Tüm aksesuar dükkanlarını gezdim. Punto koltuk aralığı çok dar; bu yüzden dar tip kolçaklara bakmamız gerekiyor. Hep bej renk kalmış. Bize uygun olan aşağıda detay verdiğim Space kolçağı BYS Tuning Firmasından 35 TL'ye aldım. ExTReMe_ nick'li Çağatay'a da söyledim o da geldi satın aldı, bravo_Sercan da bize katıldı. Ben de onları beklerken ( 2 saat :) ) firma yetkilisi Ahmet Bey'le hoş sohbet ettim. Bu firmayı da fiyat, ürün çeşidi olarak tavsiye ederim herkese. Çok uygun fiyatlar vereceğini söyledi her üründe, ihtiyacı olanlar ondan da fiyat alsınlar. Benim başka ihtiyacım yok dedim bol bol çaylarını içtim :)
İçerik
Kutudan kolçak çıkıyor. Kolçağın oturduğu plastik U şeklinde ayak, gerekli olursa 2 tane daha uzatma ayağı, vidalar var. Kitapçık yok.
Yerini belirlerken
1) 3K olduğu için ileri geri giderken sürtüyor mu?
2) El Freni engelliyor mu?
3) Emniyet kemeri takmamı engelliyor mu?
bunlara dikkat ettim. 1. hiç bi durumda etkilenmiyor, 2 ve 3 kolçak aşağıda iken biraz etkileniyor.
Her türlü kombinasyonda denedim, en uygun fotoğraflardaki gibi montajı tamamladım.
Öncelikli uzatma ayaklarını kullandığımızda esniyor bir de takmamıza gerek olmadığını gördüğüm için onları hiç kullanmadım.
Montaj
Montaj'ını yapmıyorlar kendim yaptım.
Uygun yükseklik ve arkadaki bardaklığı da kullanabilmem için el frenine dokunan kısmını çok az kopardım fotoğraflardan görebilirsiniz böylece 3-4 cm öne alabildim.
Altındaki tablayı kolçağa bağlamak için 4 tane vida yeri var. ilginçtir kolçakta bunların 2 si takılıydı. Kutusu benimkinin açılmamıştı, raftan en yukardan aldı, ambalajlıydı. Bu 2 vidayı çıkarttım tablayı taktım aynı ayarda 7-8 vida vardı, boşa dönüyordu. Kendi alet çantamdaki biraz daha kalın yine kısa vidaları kullandım, sorunsuz sapasağlam oldu. Aklınızda olsun bu konuda 4 tane vida ihtiyacınız olabilir
Konsolda 4 tane delik açmamız gerekiyor bunların yerini belirlemek zor oldu. Sol ön koltuğuöne yatırıp yükseklik ayarını sonuna kadar kullandığımda sağda koltuğa göre daha öne gidebiliyor. Koltukları sökmemek için bu limitlerde montajı yaptım. Sağ koltuk daha geride olduğu için Altındaki tablanın öndeki vida deliklerini kullanmadım ortadan kendim yeni vida yeri açtım. Güzelce sıka sıka sağ tarafa 2 vida attım sol tarafa 3 tane. Sonra bir baktım taş gibi oldu. Bardaklığı hiç kullanacağım yok arkada ama %75 şu anda kullanılabiliyor, ayrıca 2-3 cm engelleyn bir parçası var onu da kopartırsam bardaklık alanını nerdeyse hiç etkilemez.
Özellikleri
Kolçağı tamamen yukarı kaldırabiliyoruz.
Altındaki ayarı sayesinde aşağı konumda duracağı açıyı belirleyebiliyoruz
Kolçağın üst kısmı sürgülü, ileri doğru 3-4 cm ilerletebiliyoruz.
Ek Bilgi
Bugün bayağı yol yaptım, hızlı gittim,sert fren yaptım hiç ondan ses gelmiyor.
Kısaca çok memnun kaldım. 4-5 saatim aksaray'da gitti ama görerek beğenerek aldım.u dediğim montajda 1 saatimi aldı. Tabi siz bunları okuyunca yarım saatte yapabilirsiniz alet takımınız varsa.
Kolçağın bir de küçük modeli var, haznesi daha küçük. Bir de önünde tırnak yok sağa sola doğru hareket edip ses yapabiliyormuş. O yüzden kutusunda yazan tam markasını yazıyorum
Marka
SPACE, Universal Lüks Kolçak
Spor Görünümlü Dikişli
34ozkankurtuldu34
17/05/2010, 02:40
Ertan güzel olmuş gerçekten ama bence senin arabana güzel bir video klip izleyebilecegin novitech bir cd çalar ihtiyacın var güzel bir ses sistemiyle dahada renklendirebilirsin görüştügümüzde bu konularda öneri sunabilirim sana sana tel vermiştim sercan diye bir arkadaşın ses sistemi konusunda da çevresi var bu konuda da yardımcı olabilir sana bu hafta trakya buluşmasında yanımızdaydı herkez ses sistemine hayran kaldı 4000 tl harcadı milletin hayran kalmasıda normal gerçekten bu arkadaşlar irtibata geç bir şekilde yardımcı oluruz sana tanışmak ümidiyle arkadaşım...
ıyı guzel olmusta aracı delmıssın dostum yokmu delmeden monte edılen kolcak ben delemem vallahı
Teşekkürler Özkan,
Araca çok fazla bir şey düşünmüyorum zaten tam ihtiyacım olan donanımda aldım.
Araçta da spor paketten dolayı Mp3 çalar, woofer var. Tabi bunların çok daha kalitelilerini de taktırabilirim ama fazlasıyla yetiyor.
Bugün planlarım olmasa katılacaktım. Dün tamamen boştum kısmet işte, bir dahaki sefere görüşmek üzere
ıyı guzel olmusta aracı delmıssın dostum yokmu delmeden monte edılen kolcak ben delemem vallahı
Sanmıyorum delmeden. Hem kolçağı söksek de delikler hiç göze batmaz.
Batar dersen 1 damla siyah silikonlar geçilir belli olmaz ya da siyah bantla sadece delikler bantlanır.
Delmeden kolçak takılmaz zeynel , anlaşılan sen daha bize uğramamışsın yoksa seni kolçaksız göndermezdik kesin takardık :)
Güle güle kullanında çok uğraşmışsınız takarken keşke fikir alsaymıştınız hem neden aldığınız yer montajlamadı anlamadım işlerimi vardı ?
Taktığınız yer çok basit şekilde çıkabiliyor yani koltukları ileri geri kendinizi yormuşsunuz..:)
Delmeden kolçak takılmaz zeynel , anlaşılan sen daha bize uğramamışsın yoksa seni kolçaksız göndermezdik kesin takardık :)
Güle güle kullanında çok uğraşmışsınız takarken keşke fikir alsaymıştınız hem neden aldığınız yer montajlamadı anlamadım işlerimi vardı ?
Taktığınız yer çok basit şekilde çıkabiliyor yani koltukları ileri geri kendinizi yormuşsunuz..:)
Teşekkürler bilgi için, Mehmet dememin size bir sakıncası yok sanırım. Konulardaki mesajlarınızı sürekli takip ediyorum.
Aldığımız yer montaj yapmıyoruz dedi, elektrikçi döşemeci uygun fiyata ayarlarız falan dedi. Hiç de uzatmadım açıkçası kendim içime sindiği gibi yaparım dedim.
Bayağı yoruldum açıkçası koltukları 50 kere ileri geri yapmışımdır :) O konsolun çıktığını falan bilmiyordum ama çıkartsam da yine ileri geri yapacaktım koltukları çünkü kolçağı her pozisyonda denedim :) Başkası taksa benim kadar denemeden takıp geçecekti. Bu sabah da baktım gayet memnunum
bu arada arkadaşlar, vida yerleri normalde görünmüyor. Fotoğraflarda görünsün diye koltukları tamamen öne çekip yatırdım. Görünse de çirkin bir görüntü oluşturmuyor...
Elinize sağlık, gayet güzel olmuş, güle güle kullanın.
Çok güzel olmuş güle güle kullan...
smartmavi
17/05/2010, 18:22
fiyata göre süper! resimler için teşekkürler...
speedy_16
17/05/2010, 18:58
bu fiyata daha iyi olmaz :) gerçektn çok hoş olmuş vidasız çift taraflı bantla durur belki denmedm ama bnmki sadece bi tahmin
fiyat kıstasım yoktu benim bu arada başka uygun yakışan model bulamadım. baktıklarım arasında en iyi seçenek buydu
bravo_sercan
17/05/2010, 19:43
Hayırlı olsun Ertan abi, hoş olmuş.
Bişey itraf ediyimmi =) Ben o gün sizin bu profilin sahibi oldunu bilmiyordum, Çagtay dedi forumdan biri gelicek, tanışırsınız hem diye. Şİmdi burdan konuyu o gorunce, aaaa oldum :D
Ellerine sağlık Ertan, çok güzel bir iş çıkarmışsın arkadaşım. Hem kolçak seçimi, hem de detaylı anlatım ve yorumların harika olmuş, teşekkürler
Ben 50'ye aldım diye seviniyodum, valla siz beni de geçmişsiniz, tebrikler, güle güle kullanın :)
Hayırlı olsun Ertan abi, hoş olmuş.
Bişey itraf ediyimmi =) Ben o gün sizin bu profilin sahibi oldunu bilmiyordum, Çagtay dedi forumdan biri gelicek, tanışırsınız hem diye. Şİmdi burdan konuyu o gorunce, aaaa oldum :D
Saol Sercan,
Nereden bileceksin zaten daha yeni üyeyim ve ilk sizle görüştüm. O gün boş günümdü yavaş yavaş ben de istanbul oto piyasasını öğreniyorum. Aksaray'dan başladık öğrenmeye :)
Ellerine sağlık Ertan, çok güzel bir iş çıkarmışsın arkadaşım. Hem kolçak seçimi, hem de detaylı anlatım ve yorumların harika olmuş, teşekkürler
ben teşekkür ederim bu güzel mesajın için. Burda herkes paylaşımcı bu konuyu açmak 5-10 dk lık iş ne olacak. Çoğu arkadaş 5-10 senelik tecrübesini aktarıyor bize
Ben 50'ye aldım diye seviniyodum, valla siz beni de geçmişsiniz, tebrikler, güle güle kullanın :)
senin konuda kolçağı görünce gaza geldim. 1001 oto ismi geçti bir de kolçak iyi güzel dedim. Sonra araştırdım baktım daha güzeli de yok aynısından aldım. Merak etme sen de iyi fiyata aldın 1001 oto iyidir her konuda. Ayrıca istanbul'da da öyle pazarlık falan yaptık. Bir de hepsiburada'da benzer ürünler zaten 30 TL civarı 100 TL olsa ne olacak hem önemli olan içine sinmesi benim sindi walla
1 haftalık izlenimim çok alıştım :) sorunsuz kullanıyorum. Ses vs yapmadı....
fiyatı iyiymiş. güle güle iyi günlerde kullan.....
Güzel bir paylaşım, kolçak da hoş durmuş bence,
Güle güle kullan Ertan...
speedy_16
21/05/2010, 17:43
bnmde çok hoşuma gitti internetten sıparişi verdim bnde :) 30 liraymış çok uygn ve esnetik bi görüntüye sahip
bnmde çok hoşuma gitti internetten sıparişi verdim bnde :) 30 liraymış çok uygn ve esnetik bi görüntüye sahip
hangi adresten verdin. yazarsan bizde verelim...
güle güle kullanın fotoğraflardaki gibi montaj yaparsanız sorun yaşamazsınız ben de yardımcı olurum.
Bir de ilk sayfada yazdım ama koltuğu normal pozisyonda vs tutunca vida yerleri hiç görünmüyor. Son derece memnun kalırsınız.
Netten sipariş ettiğiniz aynı model mi? Bu şekilde dikişli ve büyük hazneli modeli mi? Buna benzer en az 3 model vardı
ExTReMe_
22/05/2010, 03:32
hadi hayırlı olsun güle güle kullan ben daha montajını yapmadım zaman yok :)
link vermeniz mümkünmü
link verirseniz bizde alırız.....
speedy_16
23/05/2010, 01:21
kolçağa kolunuzu koyduğunuzda aşşağı doğru esneme yapıyormu? ürün henüz elime geçmedide aklıma takıldı
speedy_16
23/05/2010, 01:23
link vermeniz mümkünmü
Hepsiburada.com : Modacar Sportif Dikişli Yumuşak Uzatılabilr Ara Kolçak Gri 301045 | Oto Aksesuar (https://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?categoryid=260649&productid=otm301045)
buyrun bu da linki
kolçağa kolunuzu koyduğunuzda aşşağı doğru esneme yapıyormu? ürün henüz elime geçmedide aklıma takıldı
normal bir kol ağırlığını verdiğiniz zaman esnemiyor bunu denedim tabi yüklenerek denemedim...
Burada montajın çok önemli olduğunu düşünüyorum en alt bağlantıyı çok yükseğe montajlamamak lazım bir de vidaları çapraz takmak iyice tutturmak önemli
Ayrıca üst kısmında buna montajında vidaları değiştirmiştim
Hepsiburada.com : Modacar Sportif Dikişli Yumuşak Uzatılabilr Ara Kolçak Gri 301045 | Oto Aksesuar (https://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?categoryid=260649&productid=otm301045)
buyrun bu da linki
bu ürün farklı marka olmasına rağmen %90 bizim aldığımızla aynı ama modacar'a nedense çok güvenmiyorum. Ben aynı fiyat olmasından dolayı ggidip görerek almayı tercih ederdim imkanınız varsa gidip görerek alınız bence...
speedy_16
23/05/2010, 15:00
bu ürün farklı marka olmasına rağmen %90 bizim aldığımızla aynı ama modacar'a nedense çok güvenmiyorum. Ben aynı fiyat olmasından dolayı ggidip görerek almayı tercih ederdim imkanınız varsa gidip görerek alınız bence...
etrafta göremdğmden ordn spraiş ediyorum beğenmessn nedenini belirtip 8 iş günü içinde iade etme şansı war
etrafta göremdğmden ordn spraiş ediyorum beğenmessn nedenini belirtip 8 iş günü içinde iade etme şansı war
zaten bursa'daymışsın. En güzeli öyle alman
geçen gün hepsiburada'dan 10 tane kadar ürün aldım aksusar ıvır zıvır, piyasaya göre fiyatlar çok ucuz onları incelemeni öneririm
pilotender
07/06/2010, 02:18
Ertan hayırlı olsun kolçağın. Bu arada ben de ile görüştükten sonra onun aldığı yerden, onun kolçağın aynından alıp, kendim monte etmiştim. Üzülerek söylüyorum ki 3 ay gibi bir kullanımdan sonra kolçak tıngırtı yapmaya başladı. Benim yaptığım montaj yerlerinden ses gelmiyor oralar taş gibi oldu maaşallah ama kolçağın kendisi dandikmiş. alçaltıp yükseltme mekanizmasının oldugu yerlerde gevşeklik var. Bu iyice bozulunca yenisini alacak olursam, o zaman Femoli'nin dediği gibi orta konsolu söküp de takacağım. Ben de çok uğraşmıştım aynen Ertan'ın dediği yöntemle yapmıştım çünkü :) Bu arada ben 50 liraya almış olmaktan bile mutluyum. Çünkü hepsiburadadan bir arkadaşım 150 liraya aldı gecenlerde, ayrıca montaj ücreti verdi sanayide. Arkadaşa hem çok üzüldüm hem de acı acı güldüm o kadar parayı bir kolçağa verdi diye :)
Ertan hayırlı olsun kolçağın. Bu arada ben de ile görüştükten sonra onun aldığı yerden, onun kolçağın aynından alıp, kendim monte etmiştim. Üzülerek söylüyorum ki 3 ay gibi bir kullanımdan sonra kolçak tıngırtı yapmaya başladı. Benim yaptığım montaj yerlerinden ses gelmiyor oralar taş gibi oldu maaşallah ama kolçağın kendisi dandikmiş. alçaltıp yükseltme mekanizmasının oldugu yerlerde gevşeklik var. Bu iyice bozulunca yenisini alacak olursam, o zaman Femoli'nin dediği gibi orta konsolu söküp de takacağım. Ben de çok uğraşmıştım aynen Ertan'ın dediği yöntemle yapmıştım çünkü :) Bu arada ben 50 liraya almış olmaktan bile mutluyum. Çünkü hepsiburadadan bir arkadaşım 150 liraya aldı gecenlerde, ayrıca montaj ücreti verdi sanayide. Arkadaşa hem çok üzüldüm hem de acı acı güldüm o kadar parayı bir kolçağa verdi diye :)
Teşekkürler, Orasının sağlam olduğunu ben de düşünmüyorum. O yüzden de her an bozulabilir diye dikkatli kullanıyorum açıkçası bir şey olursa götürürüm iade ederim. Sonra da Erdem Bozdağ arkadaşımız gibi koltuğa montaj yaptırırım. Konsolu söksek de bence farketmez sonuçta orta kısmında yukarı aşağı inmesini sağlayan mekanizma yine kalacak. Bir de aynı model 5-6 farklı marka var. Arkadaşın armster almış olabilir, bizimkiler Aksesuarcı da 50 ye satılıyor biz pazarlıkla 35 e aldık. Hepsiburada da benzer bir fiyatı var. Arkadaşınızın ki daha uzun dayanacaktır ama çabuk bozulursa cidden yazık olur :)
E_N_D_E_R_
08/06/2010, 17:39
5k Gpunto ya da uygun sanırım doğrumu?
5k Gpunto ya da uygun sanırım doğrumu?
evet uygun. aynı şekilde montajını yapabilirsin. Koltuğa montajlayan da bir arkadaş vardı onu da incele istersen
Erdem Bozdağ
08/06/2010, 18:06
ben kesinlikle koltuga kol dayamayı tavsiye ediyorum hem çok saglam hem de titreme ses yapma gıcırdıma sorunu olcagını sanmıyorum fotoları cektım eve geçince ekliyeceğim
tam 3 ay oldu (5bin km yol yaptım)
konsola takılan parçaya montaj edilen kısmı oynamaya başladı vidaları somunlu olmadığından salmış
ben kendi vidaları hariç söküp yapıştıracağım bir de somun atarım belki o zaman sorun çıkmaz
ucuz mal ama gayet memnunum
tam 3 ay oldu (5bin km yol yaptım)
konsola takılan parçaya montaj edilen kısmı oynamaya başladı vidaları somunlu olmadığından salmış
ben kendi vidaları hariç söküp yapıştıracağım bir de somun atarım belki o zaman sorun çıkmaz
ucuz mal ama gayet memnunum
dediğim gibi söktüm kolçağı 2-3 dk sürdü
2 vidası düşmüş 4 tane videya tamamlayıp 2 yüzeye tangit sürdüm
çok sağlam oldu. Sanırım bu 5-6 ay idare eder :D
Toplamda 10 dkda işlem bitti
femoli alt plastik çok kolay çıkıyor demişsin abi
tarif edermisin nasıl çıkartırız?
bende arkadaşın tavsiyesine uyup aldım birtane aynısından. senden mesaj gelince monte edeyim hemen
çıkarttım yaptım ama yüksek oldu. :S
alt parçaları takmadan deniycem fırsat bulunca bakalım nasıl olacak ozaman