PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabaya biner binmez klima nicin hemen açılmamalı

ancester
14/05/2010, 18:03
Arabaya biner binmez hemen klimayı açmayınız!

Arabanıza bindikten sonra lütfen camlarınzı açınız ve hemen klimayı açmayınız. Yapılan bir araştırmaya göre, arabanın gösterge paneli, koltuğu , Benzen yayan hava temizleyicileri (araba kokuları), Kansere s ebep olan bir zehirdir (kanserojen - arabanız içinde ısınmış plastiklerin solunması olarak not alınmıştır). Kanser sebebine ilave olarak, kemiklerinizi zehirler, kansızlığa ve lösemiye sebep olur. Kanser riskinin artması ayrıca hamile bayanlarda düşüğe de neden olabilir.

İç mekanlarda (kapalı ortamda) kabul edilebilir Benzen seviyesi her (0,093m2) sq.ft'de 50mg dır. Pencereleri kapalı park etmiş bir arabanın içinde 400-800mg Benzen içermektedir. Fakat 60 F ( 15,5 C derece) derece üzerinde bir sıcaklıkla güneşin altında park ettiyse Benzen seviyesi 2000 - 4000 mg üzerine çıkar. Bu da kabul edilebilir seviyenin 40 katıdır. Ve araba içine giren insanlar bu aşırı miktardaki zehiri çaresiz bir şekilde içine çekerler.

Arabanın içine girmeden önce camları açmanızı ve içerdeki havanın dışarıya çıkmasına zaman verilmesi önerilir. Benzen böbrek ve karaciğerinizi etkileyen bir zehirdir ve bu zehirli maddenin vücudunuz tarafından dışarı atılması çok zordur.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama gayet mantıklı geldi.

GP COSKUN
14/05/2010, 18:21
ayrıca klima üreticileride klimayı açmadan önce camların açılıp araç içi sıcaklığın dış ortam sıcaklığına ulaştıktan sonra klimayı çalıştırmanın daha sağlıklı ve daha iyi klima performansı
vereceği konusunda uyarıyorlar

hsyn28
14/05/2010, 18:27
ayrıca klima üreticileride klimayı açmadan önce camların açılıp araç içi sıcaklığın dış ortam sıcaklığına ulaştıktan sonra klimayı çalıştırmanın daha sağlıklı ve daha iyi klima performansı
vereceği konusunda uyarıyorlar
+1..Klima ilk önce camlar açıkken açılıp soğukluk hissedilene kadar camlar kapatılmamalı.böylece klima yüksek performans saglamaktadır.

bravo_sercan
14/05/2010, 18:29
Araba park halinde güneş altında kalmışşsa, bunu uzaktan gördügüm zaman, hemen kumandadan tüm 4 camı indiryorum , bi 15 20 sn, arabaya ben girmeden once , sıcak hava dısarı çıkıyor =)
bide ön cama jan janlı güneşlikler varya , onuda tavsiye ederim, işe yarıyor.
kumandadan camları indirme , kaldırma özelligi varsa sizdede, sizede tavsiye ederim..

hsyn28
14/05/2010, 18:41
Araba park halinde güneş altında kalmışşsa, bunu uzaktan gördügüm zaman, hemen kumandadan tüm 4 camı indiryorum , bi 15 20 sn, arabaya ben girmeden once , sıcak hava dısarı çıkıyor =)
bide ön cama jan janlı güneşlikler varya , onuda tavsiye ederim, işe yarıyor.
kumandadan camları indirme , kaldırma özelligi varsa sizdede, sizede tavsiye ederim..
+1:) Mantıklı ve güzel bir çözüm.Arabam sabah beri güneş altında bu aksam kumandadan acıcam binmeden.

Evo1
16/05/2010, 16:57
Muhtemelen hepimiz biliyoruzdur ama hatırlayalım isterim. Klimayı sürekli içerdeki havayı çevirecek konumda çalıştırmak da iyi bişey değil arada bi dışardan hava girişini açarak havanın yenilenmesini sağlamak gerekir.

magic
17/05/2010, 14:47
Muhtemelen hepimiz biliyoruzdur ama hatırlayalım isterim. Klimayı sürekli içerdeki havayı çevirecek konumda çalıştırmak da iyi bişey değil arada bi dışardan hava girişini açarak havanın yenilenmesini sağlamak gerekir.

Kesinlikle katılıyorum, özellikle uzun süren yolculuklarda baş ağrısı ve halsizlik yapabiliyor.

Ziyaretci046
24/05/2010, 01:33
Hilmi abi polen filtresi hakkında ne düşünoysun :smartass:

usermm1
24/05/2010, 02:00
yeni kokusuda zehir galiba..

narkoz30
24/05/2010, 10:36
Evet yeni araç kokusu da poliüretan kokusudur yüksek miktarda zehir içermektedir.

ancester
24/05/2010, 13:33
Hilmi abi polen filtresi hakkında ne düşünoysun :smartass:
ım canavar gibi oldu valla. üflemesi süper. çıkan filtreyi daha merkez servise götürüp kafalarına çarpmadım daha. hoş, çarpsam da bişey ifade etmeyecek, kabullenmeyecekler ama içimde kalmaz en azından.