Orijinalini görmek için tıklayınız : En cimri dizel araç punto
https://im.haberturk.com/2010/05/11/514136_54671812d7a36809f9987894083e6115.jpg
Sürekli artan benzin-motorin fiyatları, tasarruflu araçlara ilgiyi artırdı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı da tüketiciyi bilgilendirmek için en tasarruflu araç listesi yayınlamaya başladı
En cimri otomobiller - HTEkonomi (https://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/514136-en-cimri-otomobiller)
https://im.haberturk.com/2010/05/11/514136_detay.jpg?1273561057
İlk listeyi geçen ay hazırlayan Bakanlık, şirketlerin yeni bildirimleri üzerine güncelleme yaptı. Zaman'ın haberine göre, dizelde en tasarruflu araç Fiat'ın Punto 1.3 Multijet modeli oldu. İkinci sırada Peugeot 107, üçüncü sırada ise Volkswagen Polo 1.6 TDİ modelleri geliyor. Benzinli araçlarda ise Suzuki Alto ilk sırada yer aldı. Alto'yu Peugeot 107 takip etti. İlk yayınlanan listede dizel ve benzin sıralamasında Peugeot'nun 107 modeli birinci sırada yer almıştı. Bakanlığın son listesinde de otomobil markalarının A sınıfı yakıt tasarruflu modelleri yer almadı. Liste, uluslararası geçerlilik taşıyan Birleşmiş Milletler, Avrupa Ekonomik Komisyonu ve Avrupa Birliği teknik düzenlemelerine göre yapılan testleri içeriyor. Listeyle tüketiciler, Türkiye'de yıl içinde piyasaya sürülen ve farklı yakıt tüketimi veya emisyon değerine sahip tüm yeni binek otomobillerin bilgilerini öğrenebiliyor. Benzin, dizel, LPG gibi yakıt türlerinde piyasanın en cimri 10 otomobili de görülebiliyor.
cimrilik genel anlamda iyi değildir ama otomobile cok yakisiyor:)
Hep söylüyordum en az yakan arabalar bizimkiler diye şimdi tecillenmiş oldu.Keşke satmamış olsaydım :(
Arkadasım eyvallah pylasmıssın konuyuda dızellere torpıl mı oldu bu ya bız benzınlıler ne yapcaz bızımkı bonkormu oluyor sımdı yokuz orada bızde ıstıyoz cımrıırlık :)
Arkadasım eyvallah pylasmıssın konuyuda dızellere torpıl mı oldu bu ya bız benzınlıler ne yapcaz bızımkı bonkormu oluyor sımdı yokuz orada bızde ıstıyoz cımrıırlık :)
Bende benzinli 1.4 kullanıyorum, listedeki ilk 4 benzinli aracın bizim araçla aynı siklette olmadığını düşünüyorum, hatta 4 kişi ile bizden fazla bile yakabilir bu araçlarda. Ancak Benzin fiyatı düşmedikce yarım litrenin hesabını yapmaya devam edicez bize cimri araç yerine ucuz benzin lazım.
bu liste neye göre hazırlanmış anlamadım fiatın resmi sitesinde multijetin yakıt değeri ortalama "4,5" sehiriçi ise tam bir felekat segmentinin en fazla yakanı bile olabilir 6,2* "4,1" nerde yazıyomuş merak ettim
GP COSKUN
11/05/2010, 21:47
arkadaşlar listede verilen araç grande punto değil
eski kasa mk2 punto
ve söyledikleri değer doğru
ben şehiriçi 5.2 yakıyorum 215_40_17'' ile şehir dışıda 6 ya atmazsam 5.viteste 3.5 4 litre arası oluyor bence liste doğru... :)
eski kasa mk1 punto
MK1 değildir Coşkun.MK2 dir bahsi geçen araç.MK1 döneminde mjtd yoktu zaten...
Eski kasa Puntolar (1.3 16v 70bg) gerçekten düşük yakıt tüketimine sahipler.Araç ağırlığı 1 tonun altında.Dolayısıyla tüketimleri çok iyi.1.4 16v 95 bg lik model de çok ekonomik...
ben şehiriçi 5.2 yakıyorum 215_40_17'' ile şehir dışıda 6 ya atmazsam 5.viteste 3.5 4 litre arası oluyor bence liste doğru... :)
test değerlerinin çok altında standart dışı lastik ve jantlarla yakalamış olduğunuz değerler İNANILMAZ gerçekten tebrik ederim.bende sehiriçinde 5.7 yi görüyordum genelde ama nasıl olurda fabrika verileri 6,2 yi gösteriyor anlamıyorum.
bvulgari
11/05/2010, 22:24
bende ilk aldıgımdan beri şehir içi 6.2 görmedim..Fabrika verilerinde sehir içi biraz yanlıs olmus sanki..Hem sert hemde sehiriçinde kullanmak lazım 6.2 için..yumusak kullanımda mümkün degil yoksa bu deger.genelde 5.2 ile 5.8 arası..
15 gün içinde araç alıcam evodan yeni c3 e kayma nedenlerimden biri yakıt tüketimi(biri beni caydırsın)
HasanAliz
11/05/2010, 22:44
benim 1,4 16V 95 Hp ile ortalamam 6,1 -6,5 lt/100 km arasından değişiyor. Bence benzinli puntoda az yakıyor. hemde bizim araçlarımız muadili diğer araçlara rağmen çok daha ağır kasaya sahip. full şehirdışı ise 4,9lt/100km. sadece şehirdışında 4,5 lt.yi bile görmüşlüğüm var ama çok sıkıcı bir seyahat oluyor tavsiye etmem :)
ozel_egt
12/05/2010, 00:00
En cimri otomobiller - Milliyet.com.tr (https://www.milliyet.com.tr/en-cimri-otomobiller/ekonomi/sondakika/11.05.2010/1236453/default.htm?ref=facebookmypage) guzel haberler ...
MK1 değildir Coşkun.MK2 dir bahsi geçen araç.MK1 döneminde mjtd yoktu zaten...
Eski kasa Puntolar (1.3 16v 70bg) gerçekten düşük yakıt tüketimine sahipler.Araç ağırlığı 1 tonun altında.Dolayısıyla tüketimleri çok iyi.1.4 16v 95 bg lik model de çok ekonomik...
vardı diye biliyorum ama
pardon :)
Güzel bi haber bu.Benzinlidede böyle olsa daha da olucak ama
Bende Katılmıyorum.bu en az yakan araç punto araştırmasına gerçekten araştırılsa en fazla yakanlar arasına girer.liste zaten belli modeller arasında yapılmış.mesala ford fiesta tdi yok.C2 HDİ yok 207 HDİ yok 206 HDİ yok bunlar bizim puntolardan çok daha tasarruflu.adamlar 5,5 le şehir içinde gezerken ben 6,3 -6,5 görüyorum.nesi ekonomik biri izah etsin.bakanlık TOFAŞ a kıyak geçmiş.
StrawBeeRy
12/05/2010, 11:00
Bende Katılmıyorum.bu en az yakan araç punto araştırmasına gerçekten araştırılsa en fazla yakanlar arasına girer.liste zaten belli modeller arasında yapılmış.mesala ford fiesta tdi yok.C2 HDİ yok 207 HDİ yok 206 HDİ yok bunlar bizim puntolardan çok daha tasarruflu.adamlar 5,5 le şehir içinde gezerken ben 6,3 -6,5 görüyorum.nesi ekonomik biri izah etsin.bakanlık TOFAŞ a kıyak geçmiş.
+10 kesinlikle katılıyorum ortalama 7.2 bumu az olan tamam bu 90 lık ama 75 lıklerde varmı 4.1 gören en az 5.0 görüyorsunuz belki tek tük vardır 4.1 gören ama çok az sayıda
Sevgili Tarkan, yukarıda yazmış olduğun araçlar içerisinde sadece C2 HDi'ye inanırım. Diğerleri bizimkilerden çok daha fazla yakıyor. Özellikle de 206-207'ler.
eski kasa mk2 punto
Değerler hakkında sitelerinde aşağıdaki metni yazmışlar, yazılı punto "punto evo" olsa gerek.
"Bu proje sayesinde tüketiciler, ülkemizde yıl içinde piyasaya sürülen ve farklı yakıt tüketimi veya emisyon değerine sahip tüm yeni binek otomobillerin yakıt tüketimi değerlerini öğrenme imkanının yanı sıra benzin, dizel, LPG gibi farklı yakıtlar bazında piyasadaki en az yakıt tüketimine sahip ilk 10 otomobilin sıralamasını da web sitesinde anlık olarak öğrenebilme olanağına kavuşmuştur."
Biraz kurcalayınca yakıt ekonomisi değerleri için bu linki buldum, ancak sitede hata var, belki düzeltirler yinede sadece fiat seçilerek aranabiliyor..
Binek Otomobil Yakıt Ekonomisi ve CO2 Emisyonu Tüketici Sorgulama Ekranı (https://bim.sanayi.gov.tr/temp/ARAC_HALK_YENI.aspx)
+10 kesinlikle katılıyorum ortalama 7.2 bumu az olan tamam bu 90 lık ama 75 lıklerde varmı 4.1 gören en az 5.0 görüyorsunuz belki tek tük vardır 4.1 gören ama çok az sayıda
Salihli-İzmir arası 90 km'lik yolda 4.2'yi yakaladığımı biliyorum. Bu ortalamalar kullanım karakterine göre değişiyor arkadaşlar. Bu yanlış, bu doğru diye bir durum yok ortada.
StrawBeeRy
12/05/2010, 18:12
Salihli-İzmir arası 90 km'lik yolda 4.2'yi yakaladığımı biliyorum. Bu ortalamalar kullanım karakterine göre değişiyor arkadaşlar. Bu yanlış, bu doğru diye bir durum yok ortada.
uzun yoldan bahsediyorsunuz şehir içinde bunu yakalamak biraz zor
vardı diye biliyorum ama
Serhat MK1 ler yani ilk Puntolar 1994 model olarak yollara çıktı.Yanlış hatırlamıyorsam 2000 yılında MK2 ler üretilmeye başlandı.Yani MK1 dönemi mjtd döneminden çok daha önce...
Değerler hakkında sitelerinde aşağıdaki metni yazmışlar, yazılı punto "punto evo" olsa gerek.
"Bu proje sayesinde tüketiciler, ülkemizde yıl içinde piyasaya sürülen ve farklı yakıt tüketimi veya emisyon değerine sahip tüm yeni binek otomobillerin yakıt tüketimi değerlerini öğrenme imkanının yanı sıra benzin, dizel, LPG gibi farklı yakıtlar bazında piyasadaki en az yakıt tüketimine sahip ilk 10 otomobilin sıralamasını da web sitesinde anlık olarak öğrenebilme olanağına kavuşmuştur."
madem öyle resmi sitede neden bu değer yazılmamış,bakanlığa farklı kullanıcıya farklı mı değer bildiriyolar bunlar
15 gün içinde araç alıcam evodan yeni c3 e kayma nedenlerimden biri yakıt tüketimi(biri beni caydırsın)
bence çok akıllı bi iş olur.onun benzinlisi bile punto dizelden daha az yakıyor.görünümü de 10 numara bende 2. ele düştüğü zaman düşünüyorum