Orijinalini görmek için tıklayınız : Araçtaki çakmakta sorun mu var?
Geçen gün cep telefonu için araç şarj adaptörü aldım ancak çakmak yerine taktığımda çalışmıyor. Başka araçlarda denedim çalışıyor ama bir tek benim aracımda çalışmıyor. Acaba sigortası mı attı dedim, çakmağa bastım o çalıştı! Bu tarz adaptörlerin çalışması için başka bir sigorta mı var? Veya neden çalışmıyor olabilir??
nizamavci
09/05/2010, 21:00
Geçen gün cep telefonu için araç şarj adaptörü aldım ancak çakmak yerine taktığımda çalışmıyor. Başka araçlarda denedim çalışıyor ama bir tek benim aracımda çalışmıyor. Acaba sigortası mı attı dedim, çakmağa bastım o çalıştı! Bu tarz adaptörlerin çalışması için başka bir sigorta mı var? Veya neden çalışmıyor olabilir??
İki ihtimal var ya sarj cihazının ucundaki pim cakmaklığa kirlilikten dolayı tam temas etmiyor yada sarj cihazı dar olduğu için cakmaklığın gövdesine tam temas etmiyordur.
1) Eğer kirli ise; Kontak kapalıyken cakmaklığın pim noktasına karşılık gelen orta noktayı pas sökücü veya düz tornavida ile biraz kazıma gerekebilir. Tekrar hatırlatma gereği duyuyorum kontak kapalı iken aksi takdirde şase yapabilirirsin.
2) Dar geliyorsa sarj cihazının yandaki kulakları biraz açman gerekebilir. Bu ihtimal biraz düşük çünkü diğer arabalarda çalışıyor diyorsun.
teşekkür ederim, dediğin gibi dip kısımdaki kirlenmeden kaynaklanıyomuş. temizledim ve çalıştı. ben sigara içmediğim için o aparatı pek kullanmıyorum, ancak benden önceki sahibi baya sağlam kullanmış galiba =D
nizamavci
10/05/2010, 22:01
teşekkür ederim, dediğin gibi dip kısımdaki kirlenmeden kaynaklanıyomuş. temizledim ve çalıştı. ben sigara içmediğim için o aparatı pek kullanmıyorum, ancak benden önceki sahibi baya sağlam kullanmış galiba =D
rica ederim... benimide aynı şekilde idi :)