Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni sisteme göre alım satım
krakercocuk
06/05/2010, 02:16
slm arkadaslar.
bildiğiniz üzere bu hafta ıcınden ıtıbaren alım satımlar ve ilk ruhsat cıkarma noterden yapılıyor..grande puntolar için 70 tl gibi bi masrafı var.15 günlük geçici ruhsat noter tarafından veriliyor ve 15 gun içersinde de trafikden gıdıp kendı ruhsatınızı almanız gerekıyor. almadığınız takdirde trafik tarafından evinize gönderiliyor ancak masrafları karşılamak kaydıyla. bu masrafların henuz ne oldugunu bılmıyorum tahminimce ilk aklıma gelen kargo ücreti olmustur..ayrıca plaka da artık değişmiyor izmirde olmama rağmen manisa plaka kullanmak zorundayım şuan..ayrıca noter kağıdında yazdığına göre aracın vize muayenelerini tekrar yaptırmam gerekıyor sanırım.halbukı daha 1 sene vıze surem devam edıyor kesın olmamakla beraber yaptırılcağını zannetmıyorum tekrardan. en güzeli ise önceden 180-200 lira sadece notere verıp 80-90 lirada ruhsat ıcın harcarken şuan 70 liraya herşey bitiyor.(sanırım...tabi ruhsat almaya gittiğimde ekstra para istemezlerse ki istenmeyeceği solendi) plaka ücretindende yırtmış olduk..ama 45 plaka ya talim.:)
piedmont
06/05/2010, 13:07
Bilgiler için teşekkürler. Çok fazla bilgi yok gibi basında ama şuralarda biraz toparlamışlar:
BUGÜN GAZETESİ - Yeni uygulama 1 Mayıs'ta başlıyor haber sayfası (https://www.bugun.com.tr/haber-detay/100717-yeni-uygulama-1-mayis-ta-basliyor-haberi.aspx)
https://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/511133-arac-alim-satimlarinda-devrim (https://www.bugun.com.tr/haber-detay/100717-yeni-uygulama-1-mayis-ta-basliyor-haberi.aspx)
Haberi tüm araç sahipleri ve araç almayı düşünenler takip etmeli.
novemberpasali
06/05/2010, 13:22
Güzel paylaşım.Yalnız özel plakalarda indirim yapsalar mesela yeni araç aldım ben gkn olsun istedim piyasada yok olsada 10 bin tl isterler dediler yuh dedim.ozaman dedim gr sonuda 053 olsun istedim oda olmadı gr 153 oldu bunun fiyatıda 1600 tl di bi aracı soktuk eski emniyetçi 250 tl ye aldım:)
ibrahim06
06/05/2010, 23:51
Aynı plaka zorunluluğnun kalktığına dair haberler vardı akşam bültenlerinde
krakercocuk
07/05/2010, 02:41
bu haberı duymadım henuz ama bugun 45 plakam sayesınde 77 lira kar ettim..trafik sıgortası yapıldı izmir plaka200 lira 45 plaka 123lira:)
krakercocuk
19/05/2010, 10:44
yeni sisteme göre alım satım yapan ilk kişilerdenim sanırım forumda.
aracımı alalı 2 hafta oldu ve noterin dediği gibi 15 gunlük geçici ruhsatım süre itibari ile geçerliliğini yitirdi dünde işden eve geldiğimde ptt nin bıraktığı havale kağıdını gördüm. muhtemelen trafikden ruhsat gelmiş. başka biyerden başka bir posta beklemiyordum çünkü..postanın 83,55 tl. karşılığında teslim alınabilceği yazıyor..sanırım noter ücreti (70tl) harici birde bu ücret ödeniyor. yani yeni alım satımda sistemin bizden götürüsü 83+70 tl. miktarında bi ücrete yansıyor. bilginiz olması amacıyla...
yeni sisteme göre alım satım yapan ilk kişilerdenim sanırım forumda.
aracımı alalı 2 hafta oldu ve noterin dediği gibi 15 gunlük geçici ruhsatım süre itibari ile geçerliliğini yitirdi dünde işden eve geldiğimde ptt nin bıraktığı havale kağıdını gördüm. muhtemelen trafikden ruhsat gelmiş. başka biyerden başka bir posta beklemiyordum çünkü..postanın 83,55 tl. karşılığında teslim alınabilceği yazıyor..sanırım noter ücreti (70tl) harici birde bu ücret ödeniyor. yani yeni alım satımda sistemin bizden götürüsü 83+70 tl. miktarında bi ücrete yansıyor. bilginiz olması amacıyla...
Selam ben de 7 mayıs'ta aldım aracı. Yarın gerçek ruhsatı alacağım. Beşiktaş emniyet bürosunda trafik tescilde yetkili bir memur'la görüştüm o 70 TL dışında bir para ödenmediğini doğrulattım
krakercocuk
19/05/2010, 15:00
bilmiyorum ama..aslında banada denmişti baka bi ücret ödenmiyo diye..
Sadece kargo ücreti ödeniyor diye biliyorum. Oda gidip kendiniz trafikten almazsanız.
Ayrıca plaka zorunluluğuda kalktı diye biliyorum. Herşey 70 liraya bitiyor.
SpyHunter33
19/05/2010, 15:27
Bu uygulama yeni mi giriyor :S
ben yaklaşık 3 ay önce aldım aracımı alırken de sadece 35 lira noter ve 65 lira kadar da trafik, ruhsat parası vererek 100 liraya yaptırmmıştım zaten yani hepsi 100 liraya olmuştu...
smartmavi
01/06/2010, 12:55
Arkadaslar yeni alim satin yapan var mi? Plaka olayi nedir? Sehirdisindan arac alsak oranin plakasiyla mi gezecegiz? Degistirebiliyorsak hangi asamada ve ne kadara?
Arkadaslar yeni alim satin yapan var mi? Plaka olayi nedir? Sehirdisindan arac alsak oranin plakasiyla mi gezecegiz? Degistirebiliyorsak hangi asamada ve ne kadara?
Tam net cevabını veremeceğim ama bildiklerimi yazayım
7 Mayıs Cuma günü 34 plaka araç aldım, şu anda istanbul'da yaşıyorum. ikametgah adresim İzmir. İzmir Plaka olacağı ve kasko sigortasının daha az olabileceğinden dolayı İzmir plaka istedim. Bir kaç kişiye sorduğumda plaka değişmiyor dendi. Sonra 7 Mayıs'tan sonra yeni sistemle devam edileceği sadece plaka değiştirilebilirliğine izin vereceklerini yazdılar hatta burda da bir konuda onu yazdılar. Ne de olsa ruhsat'ı aldım, kaskoyu yaptırdım diye çok uğraşmadım çünkü istanbul'da izmir plakanın da sıkıntı olabileceğini gördüm. Bu kadar bilgim umarım az da olsa yardımcı olmuştur
krakercocuk
01/06/2010, 18:08
şuanda plaka zorunluluğu kaldırıldı. değiştirilebiliyor..
krakercocuk
01/06/2010, 18:10
aracı alalı 1 ayı gecti ruhsatım gelmedi hala benim ilginç:wacko000:
ben beşiktaş emniyet müdürlüğü trafik tescik bölümüne sordum daha kimseye göndermedik, gelip kendiniz alacaksınız dedi. Ben de gittim 5 dkda işlemlerim bitti
krakercocuk
02/06/2010, 14:16
dün bu mesjı yazarken tam o sırada evime postacı gelmiş ve getirmiş ruhsat karşılığında ödenen tutar sadece 5 tl.dir. bilginize...baska tutarlar karşınıza çıkarsa itiraz ediniz,,
smartmavi
09/06/2010, 00:25
Beyler ben perşembe Bursa'dan araba alıcam. Tamam, noterde işlemleri yapacağım. Sonra plakaları nereden alacağım? noterden sonraki adımlar ne bilen var mı?
eskiden işlemleri muamelecilere yaptırıyordum. Plaka nereden alınır hiçbir fikrim yok.
Mesela para karşılığı plakadaki harfleri seçebilir miyim, ne bileyim plakam siyah çerçevesiz olsun diyebilir miyim?
Bir de notere vergi dairesinden aracın vergi/trafik cezası borcu olmadığına dair belge götürme mecburiyeti devam ediyor mu?
Arkadaşlar ben 18 mayısta denizli den bir araba aldım. noter plaka değişmiyecekse masraf 75 tl değişicekse 135 tl dedi. değiştirelim dedim. 135 tl yı verdim. noter bana asıl ruhsatın posta ile gelecek dedi. bana eski ruhsatı, satış sözleşmesini ve geçici ruhsatı verdi. Plakaları nasıl değiştireceğim dedim. Adresinin bulundugu trafikten verilecek yeni plakan dedi. Geçici ruhsatın süresi 1 aymış. Ben postayla ruhsat gelecek diye beklerken 1 aylık süre dolmuş. Trafiğe gittim durumu anlattım bana geçici ruhsatın süresinin doldugunu söyledi plakayı neden bastırıp gelmedin dedi görevli memur. Ruhsatı değiştiririz ama plakayı değiştirmeyiz dedi.Siz dedim ruhsatımı neden hazırlayıp postayla göndermediniz noterin dediği gibi ben bastıracağım plakaya ne yazacağımı nerden bileyim, şimdi parasını verdiğim halde bana plakanı değiştirmeyiz diyorsunuz. değiştirmeyecekseniz o zaman paramı verin dedim. görevli memur noteri suçladı ve bana para iade konusunu noterle görüşeceksin dedi. noteri aradım. onlarda kendilerinden kaynaklanan bir sorun olmadığını söyleyip para iadesi yapmayacaklarını söylediler. parasını verdiğim halde plakamı değiştiremiyorum ve paramıda geri alamıyorum. plaka değişikliğini ben denizli trafiğine kayıtlı olmamak için istemiştim. araçla ilgili işlemlerde tekrar tekrar denizli trafiğine gitmek zorunda kalmak istemiyorum. plaka denizli plaka olmasına rağmen aracın kaydını bulunduğum yeri tarifiğine kaydını yapacaklar. denizli trafiğiyle işin olmayacak dedi görevli memur. yeni ruhsatını almak için dosya hazırla dedi, 20 tl takipçiye verip dosya hazırlattım. yeni ruhsatımı almak için bekliyorum şimdi.