Orijinalini görmek için tıklayınız : Far aydınlatma yardım
Slm arkadaşlar. Fotografta gördügünüz araç bana ait. Bu fotografı cektikten sonra küçük bi ayrıntı kafama takıldı. Fotografı çektigim acıdan kaynaklıdır ki, burada park lambalarım ve sislerim yanıyor olmasına ragmen sanki sadece sislerimin yanıyor gözükmesi cok hosuma gitti. Aracın park lambalarını söktüm ama hata verdi. Ben öndeki park lambalrını tamamen iptal etmek istiyorum. Sigortadan ayar yapılabilirmi acaba. Malum araç baya alçek ve bende gece karanlıgında parklar yanmadan sadece sislerle yer uçağı gibi gitmek istedim:d:d
GP COSKUN
29/04/2010, 00:36
bulut
senin istediğin şekilde yapmak için öncelikle beyni kandırman lazım arıza lambasını yakmaması için
bunu da herhalde bir direnç koyarak halledersin
elektrik işinden daha iyi anlayan arkadaşlarda sana yardımcı olurlar
benim aklıma gelen yöntem bu yönde
KaMiKaZe
29/04/2010, 01:01
bulut ilginç isteklerin var valla :D
en basit yöntem ampüllerinin başına şapka geçirmek olucaktır.
P(güç)=I(akım)*V(gerilim)
V(gerilim)=I(akım)*R(drenç,omaj)
park lambaları 12 volt, kaç amper bilmiyorum
12/(kaç amperse)=park yerine koyman gereken direncim ohm cinsinden değeri.
diyelim park lamban 3 amper
12/3=4 ohm
park lambanı söküp yerine 4 ohm çeken bir direnç koyarsan uyarı lamban yanmaz :)
dirençlerin renklerinden ohm hesabı için:
Diren Hesaplama Arac (Resistance calculator) (https://ekinoks.cu.edu.tr/direnc/)
adresine gir.
park lambanın amper değerini bulduktan sonra hesaplandığın ohm değerini hemen direncin alt tarafındaki kutuya gir sana renkleri otomatikman gösterir.
başka renk kodlarından da aynı değeri elde edeceğini unutma
son olarakta direnç nerden bulacam dersen benim her zaman yaptığım yol eski bir aleti açıp içindekileri sökmek :D
KaMiKaZe
29/04/2010, 01:10
can iyi güzel yazmışında benim az çok tanıdığım bulut konya sokağa gidip direnç alıp onu oraya monte edicek hale getirmek için uğraşmaz :D
can bilgi için tesekkürler ev orhan beni baya tanımış bu arada:D ya orhan daha kolay bi yöntem yokmu yaa
KaMiKaZe
29/04/2010, 01:23
şapka geçirme konusunda ciddiyim ben, ampülü sök yolunun üstündeki hırdavatçıya git orda ampülün kafasına giydirecek boyutta plastik bir malzeme kestir gözüne olsun bitsin :D
emin ol bu orijinalliği bozmadan bulacağın en iyi yöntem :D
şapka geçirme konusunda ciddiyim ben, ampülü sök yolunun üstündeki hırdavatçıya git orda ampülün kafasına giydirecek boyutta plastik bir malzeme kestir gözüne olsun bitsin :D
peki ısınmadan dolayı sıkıntı olmazmı. yada orhan sigorta ile cözemezmiyiz
KaMiKaZe
29/04/2010, 01:31
:D bulut alemsin sigorta altı üstü az bir plastiğin içine konulmuş tel parçası ordan yapacağın çözüm sigortayı sökmek olucaktırki oda arıza ışığını yakar.
kardeşim elektirik işinden anlamam:D ne biliyim belki sigorta destekli cözerim sandım valla:D
Sokakta Soyamam Gibi :)
Al sana direnç değer hesaplaması :)
Bence normal bir ampul tak üzeri boyalı motorun içine sabitle hem motorun işir hem işin olur ampulun kafasına kese kağıdıda geçirebilirsin :D:D
sowhat788
29/04/2010, 13:25
Siyah renk cam boyası yada kaliteli bir boya ile park ampullerini boyasan yeterli olur tahminim Bulut
sokakta soyamam gibi :)
al sana direnç değer hesaplaması :)
bence normal bir ampul tak üzeri boyalı motorun içine sabitle hem motorun işir hem işin olur ampulun kafasına kese kağıdıda geçirebilirsin :d:d
alemsin abi :d
siyah renk cam boyası yada kaliteli bir boya ile park ampullerini boyasan yeterli olur tahminim bulut
eyvallah abicim
ayrı bir hat çekerek anahtar üstünden sislerden bağımsız aç kapa yapılabilir bence..
alemsin abi :d
Okulda tam olarak bu değil ama böyle öğetmişlerdi sokakta sayamam gibi ben onu aklımda kalması için sokakta soyamam gibiye çevirmiştim :D
fatihhhh
03/05/2010, 10:44
sis farı sis içindir.
sis li havalar haricinde kullanmak doğru değildir.
sis lambasını böyle abudik kubidik amaçlarla kullananları kınıyorum!
Bende BU ESPİRİYE sadece GÜLÜYORUM:D
StrawBeeRy
05/05/2010, 12:21
:D bulut abi tehlikeli işler yapıyosun bu yöntemin artmasını teşvik ediyosun haberin olsun :D :D
Euphrates
11/05/2010, 01:23
sorduğun sorunun en basit çözümü ampülleri koyu renk yağlı boyaya batırmak ve tamamen kuruyana kadar takmamak olacaktır. yer uçağına benzermi bilmem ama :)))
eskiden park-sis gitmek diye bir tabir vardı yani bu şeklin şık olduğu söylenirdi, bazı arabalarda kısa farları yakmadan sisleri yakmak mümkün olmadığından insanlar özellikle far anahtarlarına ayar çektirirdi park-sis girmek için...
:d bulut abi tehlikeli işler yapıyosun bu yöntemin artmasını teşvik ediyosun haberin olsun :d :d
sen hele bi aracı yere bas ondan sonra yanyana uçarız:d
sorduğun sorunun en basit çözümü ampülleri koyu renk yağlı boyaya batırmak ve tamamen kuruyana kadar takmamak olacaktır. Yer uçağına benzermi bilmem ama :)))
eskiden park-sis gitmek diye bir tabir vardı yani bu şeklin şık olduğu söylenirdi, bazı arabalarda kısa farları yakmadan sisleri yakmak mümkün olmadığından insanlar özellikle far anahtarlarına ayar çektirirdi park-sis girmek için...
eee farklı olmaz lazım. Fikir için tesekkür ederim abicim
StrawBeeRy
11/05/2010, 10:44
sen hele bi aracı yere bas ondan sonra yanyana uçarız:d
az kaldı az çok yakında loading şuan :)
sowhat788
04/09/2010, 12:09
sis farı sis içindir.
sis li havalar haricinde kullanmak doğru değildir.
sis lambasını böyle abudik kubidik amaçlarla kullananları kınıyorum!
Kınayacak kadar iğrenç bir durum mu ?
Kınayacak kadar iğrenç bir durum mu ?
karşıdan gelen adamın gözünü aldığı için malesef öyle
ön sis farı göz almaz ayarı bozuk değilse
krakercocuk
05/09/2010, 02:23
ön sis farı göz almaz ayarı bozuk değilse
+1000
Romeo_er2
05/09/2010, 04:13
bulut boşver ya sadece sisle gezmenin modası şahincilere kaydı artık =) nigtbraker forever en kısa sürede takcam bende altlı üstü :D
sebep:yine xenonlarım bozuldu yanmıyo :(
bulut boşver ya sadece sisle gezmenin modası şahincilere kaydı artık =) nigtbraker forever en kısa sürede takcam bende altlı üstü :D
sebep:yine xenonlarım bozuldu yanmıyo :(
ertug sanırım kullanmışsın daha önce ama ben memnun kalmadım. yağışta siyah asfaltta farları kapattığımda bi fark olmuyodu resmen. birde 3-4 ayda bir patlıyodu(far açık marşa basmaktan) şuan philips xtreme power var çok pahalı(55tl vermiştim çiftine) ama mayıstan beri kullanıyorum çok memnunum.(beyazlık için değil tabii aydınlatma için)
Slm arkadaşlar. Fotografta gördügünüz araç bana ait. Bu fotografı cektikten sonra küçük bi ayrıntı kafama takıldı. Fotografı çektigim acıdan kaynaklıdır ki, burada park lambalarım ve sislerim yanıyor olmasına ragmen sanki sadece sislerimin yanıyor gözükmesi cok hosuma gitti. Aracın park lambalarını söktüm ama hata verdi. Ben öndeki park lambalrını tamamen iptal etmek istiyorum. Sigortadan ayar yapılabilirmi acaba. Malum araç baya alçek ve bende gece karanlıgında parklar yanmadan sadece sislerle yer uçağı gibi gitmek istedim:d:d
bulut konuyu daha yenı okudum.sorunu cozdunmu bılmıyorum ama benım onerım park ampul unun duyunu yerınden cıkar ampullerıde led ampule cevır vede sıyah bantla ıyce bantla led ampul dememın sebebı normal ampul a bant yaparsan normal ampul cok ısınır bantı erıtır sonra sokmesı zor olur daha sonra park ampulunun duyunu yerıne takma orada asılı kalsın bukadar baska bısey yapmana gerek yok ama bant elektrık bantı olsun dıkkat et
bulut konuyu daha yenı okudum.sorunu cozdunmu bılmıyorum ama benım onerım park ampul unun duyunu yerınden cıkar ampullerıde led ampule cevır vede sıyah bantla ıyce bantla led ampul dememın sebebı normal ampul a bant yaparsan normal ampul cok ısınır bantı erıtır sonra sokmesı zor olur daha sonra park ampulunun duyunu yerıne takma orada asılı kalsın bukadar baska bısey yapmana gerek yok ama bant elektrık bantı olsun dıkkat et
abicim bilgi için tekrar saghol. kalıcı bi çözüm bulamadıgım için henüz yapmamıştım. deniicem ama. saygılarr