Orijinalini görmek için tıklayınız : LPG hakkında lütfen yardım
sancak26
27/04/2010, 16:51
arkadaşlar kafam iyice karışmış durumda. gp ye lpg taktırmak istiyorum ama gpnin garantisi yılsonunda bitiyor artı bide 2 yıl uzatılmış garantisi var.
sizce neyapmalıyım. garantiyi bitirip lpg taktırmalımıyım taktırmamalımıyım. hangisi daha mantıklı.
belirtmekte fayda var benzin fiyatları yüzünden gp ye rahat rahat binememekten kafayı yemeye azkaldı.:wallbash:
GP COSKUN
27/04/2010, 17:42
şahsi fikrim taktırmaman yönünde
ama tabi bu biraz da senin bütçene ve aracını jne kadar kullandığına bağlı bir durum
sancak26
27/04/2010, 18:01
ama tabi bu biraz da senin bütçene ve aracını jne kadar kullandığına bağlı bir durum
teşekkürler fikrin için. araca fazla binemiyorum. ama bu tamamen benzin fiyatlarından kaynaklanıyor.
aracım lpgli olsa hiçbir haftasonunu boş geçirmem.
nerhal61
27/04/2010, 19:23
Coşkun Bey çekinceniz ne yönde? Forumu gezdim, çok çok ii taktır diyen devar, lpg ye karşı olanlar da, taktırıp aracı satacak noktaya gelen de var...
taipen71
27/04/2010, 19:45
arkadaşlar kafam iyice karışmış durumda. gp ye lpg taktırmak istiyorum ama gpnin garantisi yılsonunda bitiyor artı bide 2 yıl uzatılmış garantisi var.
sizce neyapmalıyım. garantiyi bitirip lpg taktırmalımıyım taktırmamalımıyım. hangisi daha mantıklı.
belirtmekte fayda var benzin fiyatları yüzünden gp ye rahat rahat binememekten kafayı yemeye azkaldı.:wallbash:
Arkadaşım kardeşim puntoyu aldı istanbul yolunda ankara da üstün otodan hemen lpg ciye geçtik taktırdı lpg yi garanti ne olacak dedim aman ne olacaksa olsun dedi ve 1,5 yıldır lpg li biniyor en ufak sorun olmadığı gibi benim aracım dizel benden az yakıyor birazda şans işi
Ali bende senin gibi binememkten şikayet ediyordum ne kadar az yakarsan yak benzin çok pahalı birde eskişehir trafiğini hesaba kat aracım 29000 de diye lpg taktırmak korku filmi gibi geliyordu bir ay önce ani bir kararla gittim birinin tavsiyesi üzerine eskişehirde bir ustaya atiker marka kit taktırdım. Neden atiker diye soracak olursan bizim arabalarımızın motoru öyle çok özellikli karmaşık bir motor değil atiker fazlasıyla yetiyo 900 liraya taktırdım şehirler arası yolda yeni rekorum 0,112 (depoyu ankaradan doldurdum) lira şehir içini fazla ölçemedim ama tahminimce 150 160 yakıyorum tekleme,stop etme, silkelenme nede büyük bir performans kaybı gibi sorunlar yaşamadım bizim motorlarımız lpg ye uyumlu. Hiç düşünme taktır derim rahat rahat bin keyfini çıkar.
GP COSKUN
27/04/2010, 23:51
Coşkun Bey çekinceniz ne yönde? Forumu gezdim, çok çok ii taktır diyen devar, lpg ye karşı olanlar da, taktırıp aracı satacak noktaya gelen de var...
ben şahsi fikrimi belirttim
şahsi düşüncemin bu yönde olmasının sebebide
tamamen orjinalci olmamdan kaynaklanıyor
bir aracın en verimli en sorunsuz kullanım şekli
fabrikasının üretip piyasaya sürdüğü şeklidir
siz bu kombinasyona dışarıdan bir müdahale ve ekleme yaparsanız
ilerde çeşitli olumsuzluklar ve sorunlarla karşılaşmanız kaçınılmaz bir gerçek
olacaktır
saygılar
sancak26
28/04/2010, 12:12
gözümü kararttım valla. ne olacaksa olsun. lpg taktıracağım.
şimdi GP için en uygun lpg sistemini bulmakta iş. bu konudada siz lpgli GP kullanıcıların tecrübelerine dayanarak lpg taktırma niyetindeyim.
kriter (lpg-GP uyumu ve fiyat) bu konuda acelem yok temmuza kadar zamanım var.
jakabo_ank
28/04/2010, 13:28
ben 2 ay önce aldım aracımı benzinliydi. garantisine bile bakmadan gidip atiker marka lpg taktırdım. garanti dışına çıkacağını söylediler servistekiler. dedimki garantiden neleri yapıyonuzki zaten. azıcık dumur oldular. km. de 16 kuruşa kadar düştü şehir içi. lovato 1250 ye kadar düştü fiyat olarak. çokta kaliteli. atikerde beklediğimden daha iyi çıktı. garanti sadece city direksyonda gerekli. onuda zaten sıkıntı çıkmadan serviste bakımını yaptırırsanız zaten fiat hallediyor. bir seçeneğiniz daha var. en mantıklı olanda bu. uzatılmış garantiniz varsa gidip bir fiat servisinde lpg taktırın. adamlar işi çözmüşler. bilgisayara aracınızın lpg li olduğunu işlemiyorlar. bütün bakımları orda yaptırırsanız eğer 1500 tl gibi bir rakama garantinizide bitirmeden brc marka lpg kiti takıyorlar.
nerhal61
28/04/2010, 14:08
Ankarada Mocan otogaz
nerhal61
28/04/2010, 14:11
ben 2 ay önce aldım aracımı benzinliydi. garantisine bile bakmadan gidip atiker marka lpg taktırdım. garanti dışına çıkacağını söylediler servistekiler. dedimki garantiden neleri yapıyonuzki zaten. azıcık dumur oldular. km. de 16 kuruşa kadar düştü şehir içi. lovato 1250 ye kadar düştü fiyat olarak. çokta kaliteli. atikerde beklediğimden daha iyi çıktı. garanti sadece city direksyonda gerekli. onuda zaten sıkıntı çıkmadan serviste bakımını yaptırırsanız zaten fiat hallediyor. bir seçeneğiniz daha var. en mantıklı olanda bu. uzatılmış garantiniz varsa gidip bir fiat servisinde lpg taktırın. adamlar işi çözmüşler. bilgisayara aracınızın lpg li olduğunu işlemiyorlar. bütün bakımları orda yaptırırsanız eğer 1500 tl gibi bir rakama garantinizide bitirmeden brc marka lpg kiti takıyorlar.
Bu garantiyi bozmadan BRC takan yer neresi kardeş? Uzatılmış garanti yoksa olmuyor mu? Ve de ciddi bir porblem cıktıgında serviste bir porblem yasarsanız, anında işlemezler mi lpg lidir diye? Ve de ruhsatta da yazacak lpg li diye, yani nasıl yapıyorlar? Biraz daha açar mısın?
Teşk.
sancak26
28/04/2010, 16:17
Bu garantiyi bozmadan BRC takan yer neresi kardeş? Uzatılmış garanti yoksa olmuyor mu? Ve de ciddi bir porblem cıktıgında serviste bir porblem yasarsanız, anında işlemezler mi lpg lidir diye? Ve de ruhsatta da yazacak lpg li diye, yani nasıl yapıyorlar? Biraz daha açar mısın?
Teşk.
ben bursa banoto ve ankara kartaşoto ile görüştüm garantisi biter dediler.
ama uzatılmış garantiyi söylememiştim. eğer böyle bişey varsa tekrar görüşürüm.
servisle görüşmenize gerek bile yok..
lpg kitimi taktırdığımdan itibaren iki kere garantimi yenilediler..
ve garantiden iç tavan, amortisör takozları, ve aklıma gelmeyen kıl püsür bir sürü parçamı değiştirdiler..
lpg varken garantiyi uzatan bir servis lpg kitini bahane edebilir mi ?
temmuza kadar bile bekleme bence..
taktır ve lpg tavsiye etmeyenleri akaryakıt istasyonlarında gördükçe keyiflen...
atiker tavsiye ederim..
sadece iyi bayi araştır iyi usta bul ve pişman ol...
bu zamana kadar niye lpg taktırmadım diye...
sancak26
29/04/2010, 12:44
atikerle brc arasında kararsızım. atiker 990 tl brc 1650 tl diyor.
ugurozer
29/04/2010, 13:17
1650 verene kadar 2000 e prins var. ha aradaki fark kayda değer diyorsanız landi renzo yu araştırın derim. Prins dünyadaki en iyi sistemdir tartışmasız. Enjektorler Keihin. Landi renzoda enjektorler Bosch. Bilgilerinize.
sancak26
29/04/2010, 15:27
az önce eskişehir opel ve chevrolet bayi alpataya gittim. Landi renzo lpg sistemini 1300/10 taksite anlaştım. pazartesi teslim edeceğim gp yi. 2 gün içinde çıkacak. bakalım hayırlısı.
nerhal61
29/04/2010, 16:24
az önce eskişehir opel ve chevrolet bayi alpataya gittim. Landi renzo lpg sistemini 1300/10 taksite anlaştım. pazartesi teslim edeceğim gp yi. 2 gün içinde çıkacak. bakalım hayırlısı.
İzlenimlerini bekliyoruz, iyi fiyat...
hayırlı olsun mecburen lpgde biniyoruz yoksa kimse taktırmak istemz sonradan eklenen bir alet olunca gıcık oluyo insan
ugurozer
29/04/2010, 20:24
hayırlı olsun, iyi bir tercih olmuş punto için ideal, sanırım bu seçtiğiniz model bosch enjektorlu olan omega serisi değil daha ekonomik olan blue serisi oluyor??
Servislere garanti konusunda çok güvenmeyin derim. Lpg varken garantiyi yenileyip 1 - 2 ay sonra bir sorunla gittiğinizde sonradan taktırmışsınız diyerek yan çizebilirler. Madem garantiyi uzatacaklar o zaman Garantinizi uzattığınız tarihte Araçta LPG Vardır ve garantisi uzatılmıştır şeklinde imzalı mühürlü bir kağıt alın. He ben olsam direk taktırırım düşünmem bile. Yemişim garantisini.
Bende alpataya sordum aynı fiyatı verdiler adamların işçilikleri harika zaten 2 günden aşağı takıp teslim etmiyorlar. Ben landi renzo nun 2 kitini inceledim birisi blue diğeride bosh enjektörlü omegas sistemi. Ama omegas pahalı 1,750 diolar ben 1750 liraya lpg taktıracaksam normal bir biniciysem ne anladım o işten dedim kendi kendime öbür kiti inceledim daha öncedende atikeri incelemiştim ondan bir farkı yok gibi geldi bana otomotivci olduğum için az çok anlıyorum. Sonra gittim 875 liraya atiker taktırdım (peşin) 2000 kilometredir biniyorum ne bir tekleme ne bir stop etme nede başka bir arıza oldu 0,15 kurusu yakaladım uzun yolda.
Hayırlı olsun inşallah güzelce uyum sağlar sıkıntı yaşamazsın gerçi iyi yere taktırıyorsun birşey olacağını sanmıyorum.
aslında elimzde saglam veri yok kıyaslama yapılmıs bir calısma da yok. sadece yerli ve yabancı arasında tercih yapıyoruz. yerliye de cok fazla guvenmedigmiz icin yabancı agırlıklı oluyor. bu alanda kendini ispatlamıs dunya markası olarak prins soylenmekte. benim merak ettigim konu aynı motor aynı marka araca bir prins bir atiker bir lovato bir vs vs taktırıp deneme yapmak lazım. acaba daha mı tasarruflu daha mı farklı bunu görme acısından. bunu yapacak ta kimse yok dolayısıyla kendimiz kulalndıgımız markayı mecburen ön plana cıkaracagız. cunku onu biliyoruz. ben bu firmalardan birisi olsam bu çalışmayı kesinlikle yapar ve paylasırdım. işte o zaman hangisi iyi hangisi kötü veyahutta farkı var mı yok mu görürdük
sancak26
30/04/2010, 10:29
hayırlı olsun, iyi bir tercih olmuş punto için ideal, sanırım bu seçtiğiniz model bosch enjektorlu olan omega serisi değil daha ekonomik olan blue serisi oluyor??
teşekkürler. evet dediğiniz gibi Landi renzo nun BLUE KİT olanı. valla öve öve bitiremediler bu sistemi. ben pek bilgi sahibi değilim ama düya piyasasının %30 una sahipmiş. garanti ve servisi çok iyiymiş. arızalan parça olursa brc gibi garantiye göndermiyoruz hemen değiştiriyoruz dediler. kafama yattı.
uzatılmış garantiye verdiğim 560 tl yide sayarsak bu sistem bana 2200tl gibi bir rakama mal olacak:realmad:
nerhal61
30/04/2010, 10:38
aslında elimzde saglam veri yok kıyaslama yapılmıs bir calısma da yok. sadece yerli ve yabancı arasında tercih yapıyoruz. yerliye de cok fazla guvenmedigmiz icin yabancı agırlıklı oluyor. bu alanda kendini ispatlamıs dunya markası olarak prins soylenmekte. benim merak ettigim konu aynı motor aynı marka araca bir prins bir atiker bir lovato bir vs vs taktırıp deneme yapmak lazım. acaba daha mı tasarruflu daha mı farklı bunu görme acısından. bunu yapacak ta kimse yok dolayısıyla kendimiz kulalndıgımız markayı mecburen ön plana cıkaracagız. cunku onu biliyoruz. ben bu firmalardan birisi olsam bu çalışmayı kesinlikle yapar ve paylasırdım. işte o zaman hangisi iyi hangisi kötü veyahutta farkı var mı yok mu görürdük
Ben de bundan önce 2 aracımı benzinli alıp brc taktırmıştım. birisi honda civic birisi opel astra idi, bir de üzerinde atikerli lagunam vardı. BRC montajlarının da basından sonuna ordaydım. BRC lerde takan yerden cıkışım o çıkıştı bi daha ugramadım, sorunsuz ve cok cok ekonomik idi. Yaklaşık 10-15 bin km yaptım her ikisinde de, atikerli olan laguna da ise enjektörler gitmişti daha 20 bin olmasına ragmen, garantiden degismiştim ve araba stop ediyordu. Nerde nasıl takıldı bilmiyorum ama ben tecrübemle sabit dedigim BRC den şaşmam sanırım....Esasen Ankara Mocan neyi takarsa ondan taktırırım da diyebilirim. Sahipleri mühendis ve en sorunsuz bayii ödülü almışlardı ana distribitörden....
sancak26
30/04/2010, 10:41
Bende alpataya sordum aynı fiyatı verdiler adamların işçilikleri harika zaten 2 günden aşağı takıp teslim etmiyorlar. Ben landi renzo nun 2 kitini inceledim birisi blue diğeride bosh enjektörlü omegas sistemi. Ama omegas pahalı 1,750 diolar ben 1750 liraya lpg taktıracaksam normal bir biniciysem ne anladım o işten dedim kendi kendime öbür kiti inceledim daha öncedende atikeri incelemiştim ondan bir farkı yok gibi geldi bana otomotivci olduğum için az çok anlıyorum. Sonra gittim 875 liraya atiker taktırdım (peşin) 2000 kilometredir biniyorum ne bir tekleme ne bir stop etme nede başka bir arıza oldu 0,15 kurusu yakaladım uzun yolda.
Hayırlı olsun inşallah güzelce uyum sağlar sıkıntı yaşamazsın gerçi iyi yere taktırıyorsun birşey olacağını sanmıyorum.
teşekkürler. dediğiniz gibi işçilik çok önemli. biz alpatanın sahibiyle konuştuk bunu. ben atikeri takıyorlar 900 tl ye dediğimde. evet haklısın takıyorlar ama en fazla 15bin km de bir arıza verir enjektör değiştirirsiniz ve harcadığınız para landi renzoyu geçer. landi renzonun askari ömrü 90bin km dedi. yani ben bizzat ramiz beyin bana dediğini yazdım buraya. güveniyoruz inşallah verilen paraya değecek bir işçilik ve kaliteli bir ürün almış oluruz.
ugurozer
30/04/2010, 11:53
teşekkürler. evet dediğiniz gibi Landi renzo nun BLUE KİT olanı. valla öve öve bitiremediler bu sistemi. ben pek bilgi sahibi değilim ama düya piyasasının %30 una sahipmiş. garanti ve servisi çok iyiymiş. arızalan parça olursa brc gibi garantiye göndermiyoruz hemen değiştiriyoruz dediler. kafama yattı.
uzatılmış garantiye verdiğim 560 tl yide sayarsak bu sistem bana 2200tl gibi bir rakama mal olacak:realmad:
landi renzo omega serisi ile çok buyuk bir une sahip, prins ve omwl ile kıyaslanıyor uluslararası araştırma sitelerinde, blue serisini daha ekonomik kitlerle rekabet için çıkardı ancak kalitede fazla bir ödün vererek markanın adını kötüye çıkaracağını hiç sanmıyorum.
sancak26
03/05/2010, 17:03
bugün sabah aracı eskişehir opel bayii alpataya bıraktım. 2-3 gün içinde landi renzo lpg sistemi takılmış şekilde alacağım. bakalım hayırlısı.
bugün sabah aracı eskişehir opel bayii alpataya bıraktım. 2-3 gün içinde landi renzo lpg sistemi takılmış şekilde alacağım. bakalım hayırlısı.
İlk izlenimlerini paylaşırsanız seviniriz.