Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Katalizör iptali

bulut
23/04/2010, 00:03
merhaba arkadaşlar. forumda cok fazla bir konu göremedim katalizör hakkında.
ben katalizörü iptal etmek istiyorum. sorularımda şunlar?
-
- arac söylentilere göre daha da rahatlar deniliyor dogrumu
- cok saçma bir ses cıkarırı mı
- bana ne gibi zararı olur
- ve ben katalizörün ömrünün dolmaması amçlı komple söktürmek istiyorum. yerine düz bir boru mu yoksa farklı bi egzos sistemi mi yapmalıyım?

tesekkürler şimdiden

GP COSKUN
23/04/2010, 00:07
sevgili bulut
kat iptali yapınca aracın rahatlayacağı doğrudur
bununla beraber doğru orantılı olarak düz boru kullanımda sesin artacağıda doğrudur
sana bir zararı olmaz ama çevreye zararı olur
katalizörü komple iptal ettirip düz boru ile muayneye gidersen muaynen yapılmaz
bana sorarsan katalizörün içini boşaltanlar var onlara gidip yaptır ama düz boru koyma ses açısındanda daha sağlıklı olur

bulut
23/04/2010, 00:09
sagol abicim

alpimmm
23/04/2010, 00:14
katalizör içi dolu olduğu zaman tabiki aracın performansını (daha doğrusu hızlanma süresini) etkiler, ve katalizör iptal edilince arabada bi rahatlama olur. ancak katalizör yeni ise söküldüğünde performans artmaz. ayrıca yerine takılan boru bazı araçlarda rahatsız edici bir ses yapmakta. bence söktürme derim çevreci biri olarak. zaten çevreye yererince zarar veriyoruz, katalizörsüz daha çok zarar veririz havaya ,doğaya. umarım yardımcı olmuştur. kusura bakma fazla yorum yaptım

bulut
23/04/2010, 00:17
eyvallah abicim ne demek. cok sagol

CaGRi
23/04/2010, 00:30
sevgili bulut
kat iptali yapınca aracın rahatlayacağı doğrudur
bununla beraber doğru orantılı olarak düz boru kullanımda sesin artacağıda doğrudur
sana bir zararı olmaz ama çevreye zararı olur
katalizörü komple iptal ettirip düz boru ile muayneye gidersen muaynen yapılmaz
bana sorarsan katalizörün içini boşaltanlar var onlara gidip yaptır ama düz boru koyma ses açısındanda daha sağlıklı olur

coşkun abime sadece 1 noktada katılmıyorum. bulutcum eğer imkanın varsa, komple söktür düz boru çektir. boşalttırma.

niye diyeceksin, bu meretin yeni 1000 küsür tl. ama coşkun abinin de dediği gibi muayenede düz boruya vize vermezler. o sebepten uğraşacaksın.

ben boşalttırdım, boşalttıktan sonrada fiyatını öğrendim.

aracın performansı açısından gayet faydalı, çevre açısından da gayet zararlı bir uygulama...

bulut
23/04/2010, 00:37
coşkun abime sadece 1 noktada katılmıyorum. Bulutcum eğer imkanın varsa, komple söktür düz boru çektir. Boşalttırma.

Niye diyeceksin, bu meretin yeni 1000 küsür tl. Ama coşkun abinin de dediği gibi muayenede düz boruya vize vermezler. O sebepten uğraşacaksın.

Ben boşalttırdım, boşalttıktan sonrada fiyatını öğrendim.

Aracın performansı açısından gayet faydalı, çevre açısından da gayet zararlı bir uygulama...
sagol çagrı. Yani ben şimdi ne yapmalıyım. Içini boşalttırsam birdaha kullanma gereksinimi duyarmıyım. Muayenede boş oldugunu anlıyorlar sanırım.

tolgaank88
23/04/2010, 14:35
aracın altını kapattırırsan hiç bişe olmaz anlamazlar bulut ancak bizim araclarda mjt icin komple sokturmek mumkun olmuyor icini bosaltmaktan baska care yok bende yaptırcaktım ama lazım mazım olur diye yaptırmıyorum simdilik.sıfırı 1000 tl nin ustundeydi.

imdesign
23/04/2010, 14:43
Bende yapılan yorumların çoğuna katılıyorum dedikleri kadar performansı ve sesi

alıyorsun ama ileriye dönük olarak şunu belirtelim

boşalttırmak 20tl. Yenisini 1000tl. burada karar senin ama bildiğim kadarıyla

40tl ye içi boş kat bulmanda mümkün...

KaMiKaZe
23/04/2010, 14:53
bulut "back pressure", "katalizör" kelimeleri ile google da arama yapmanı tavsiye ederim. Kendi yorumumsa illa yaptıracaksan katalizörü söktürüp yerine düz boru yaptırman olacaktır.

tempesty
23/04/2010, 14:54
Ben katalizörü boşalttırmıştım , açık filtre de vardı , aracın biraz daha rahatladığı doğrudur fakat muayene de falan sorun yaşarsın bence çok az bi rahatlama için o kadar uğraşmana değmez Bulut...

xcruelx
23/04/2010, 17:52
Bn şimdibunu anlamıyorum. bir çok kişi yaptırmış. Ama yaptırmayın değmez diyor. O arkadaşlra soruyorum sonra neyaptınız? Gerimi taktınız. ? Oh valla yapın yapın sonra millete yapmayın .. :)

sağolun bigiler için.

tempesty
23/04/2010, 17:59
Ben sattım walla arabayı yeni sahibi ne yaptı bilmiyorum :) satarken de söylemiştim..

femoli
23/04/2010, 18:32
Ben kesinlikle bu işe girme derim . hem düz boru diye birşeyde yok boşaltmaktan başka yapacağın çare yok ama değmez :)

bulut
25/04/2010, 02:18
Dostlarım öneriler için hepinize tesekkürler. Ama bu katalizör sanırım 150-200 bin km civarı ömrü doluyormuş. Dogrumudur. Amacım hem araca performans katmak hemde katalizörü kullanmadan saklamak:D

Du Hast
25/04/2010, 03:03
katalizörü iptal ettirmek sana en fazla 3 beygirlik bir avantaj sağlar.
sırf bunun için çevreyi katletmenin bir anlamı yok..

narkoz30
25/04/2010, 11:27
sıfır gibi çıkma katalizörleri 100-200 e alabilirsiniz bu adrese bir göz atın üstelik katlar orjinal www.fiatcikmaparca.com (https://www.fiatcikmaparca.com) aman pazarlık edin sonra demedi demeyin ustalara 50 ise size 150 bunu göz önüne alın bi tulum giyip usta gibi gidip alın yerinden adamlar çok uyanık son kullanıcılar ve arabası ile gezerek parça arayanlara yüksek fiyat çekiyorlar. :)
Katını çıkarıp pişman olanlara duyurulur.

Ceday
25/04/2010, 20:37
Valla hocam katalizatör kullanmak belli bir modelden sonra zorunludur cıkartırsın boşaltırsın kimsede anlamaz ama mesela söyle düşün senin araban 2 veya 3 beygir artacak rahatliyacak diye su buharı olarak atılması gereken toxin kanserojen maddeler ayrıştırılamayacak ve doğaya salacaksın bunuda çoluk çocuk teneffüs edecek senin araban rahatlayacak diye. Buda işin vicdani boyutu araba senin katalizatör senin istediğini yapabilirsin tabi.

mkykaya
29/07/2012, 14:59
benim aracım 2006 1.4 starjet dynamic kat iptali var neden yaptılarsa aldığımda içi boştu
muaneden geçmedi neden çiğ yakıt değerleri fazla olduğu için
3 4 günde bir arıza lambası yakıyor engine check yazısı çıkıyor
yenisini almadan düzelmez denildi fiyat araştırmasına girdik 1950 civarında bişi çıktıydı