Orijinalini görmek için tıklayınız : 390 Km'lik LPG Analizi
390 OLAN KONU BAŞLIĞI 410 OLMALIYDI..
Geçen hafta ANKARA-SAKARYA arasında toplam 410 km yol yaptım.
Ankara çıkışında dopoyu fulledim ve yine Sakarya'da yine depoyu fulledim.
Ankara-Sakarya arasında toplam 60-TL lik LPG aldım.
Her 200-km için orttalama 1 lt benzin tüketimi olduğunu düşünürsek ortalama 2 lt benzin tüketimi oldu.
Son olarak Otoban da toplam 10-TL(4,5 tl bolu tüneli) otoban ücreti odedim.
60 tl + (3,75 tl *2 ) + 10 tl = 77,5 TL TOPLAM MASRAF
77,5 TL / 410 km = 0,18 krş (1 km deki TOPLAM masraf)
( 60 tl + (3,75 tl *2 ) ) / 410 km = 0,16 krş (1 km deki yakıt masrafı)
umarım hesaplamaları doğru yapmışımdır.
Kriminal
22/04/2010, 11:56
Yakıt hesaplamalarında neden otoban ucretınıde eklersın anlamadım...
Yakıt hesaplamalarında neden otoban ucretınıde eklersın anlamadım...
hem toplam masrafın görülmesi hem de yakıt masrafının görülmesi için hesaplamayı iki ayrı şekilde yaptım.
mesut eyvaz
22/04/2010, 12:08
otoban ücretini eklememelisin birde yakıtı litre yönünden hesaplamalısın
otoban ücretini eklememelisin birde yakıtı litre yönünden hesaplamalısın
Aslında en gerçekçi olan litre hesabı.
Ama ben sadece bu günkü değerler ile TL masrafı açısından bir değerlendirme yapmak istedim.
Birdahakine litre ve TL şeklinde yapmaya çalışacağım.
ugurozer
22/04/2010, 13:25
ayrıca km ile benzin L harcaması çok yanlış bir hesap olmuş, lpg sistemi azar azar benzin deposundan benzin harcıyormuş gibi olmuş. Oysa sadece araç sogukken çalıştırdığınızda birkaç yüz metre harcama yapacaktır.
lpg taktıralı 2 hafta oluyor sehir içi bir depoyla 350 km yol yaptım benzin göstergesi ise hiç değişmedi... yol bilgisayarında gözüken benzinle gidilecek mesafe hala aynı ...
ayrıca km ile benzin L harcaması çok yanlış bir hesap olmuş, lpg sistemi azar azar benzin deposundan benzin harcıyormuş gibi olmuş. Oysa sadece araç sogukken çalıştırdığınızda birkaç yüz metre harcama yapacaktır.
Benzini zaten ortalama diye belirttim.
En azından 1 litre yaktığına eminim ama fazlasını bilmem...
lpg taktıralı 2 hafta oluyor sehir içi bir depoyla 350 km yol yaptım benzin göstergesi ise hiç değişmedi... yol bilgisayarında gözüken benzinle gidilecek mesafe hala aynı ...
Motorun 30 dereceye gelip LPG ye geçebilmesi için Ankarada en az 600-700 metreye ihtiyaç var. Bir de güzergahın eğer yokuş yukarı ise ...
İlk taktırığımda 170 km olan gidilebilecek mesafe 300-350 km de 145 civarı bir rakama ulaşmıştı.