Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam filmine dikkat :)
burhankutlu
19/04/2010, 19:06
arkadaşlar bulunduğum ilçede iki günde toplam 125 araca filmden ceza yazıldı bu aralar elemanlar fena takmış haberiniz olsun :) arabalar beyaza kesti filmler çıkınca :D
Kriminal
19/04/2010, 19:08
İşi abartmış olmalısınız bence güzel uygulama....
.......
burhankutlu
19/04/2010, 19:15
İşi abartmış olmalısınız bence güzel uygulama....
.......
abartı derken sen hiç elbistana geldinmi abicim? her 10 araçtan (abartısız)4unde film var karasından hemde. 125 araca gelince bunu ben deil emniyet söylüyor yerel gazetelerde de çıktı elbistan yerel gazetesine isteyen bakabilir netdede var. ve bu bir haftadır şehir merkezindeki tüm uygulamalar sadece film için yapılmış buda dipnot sadece film ;)
Punto_Can
19/04/2010, 19:27
bende dün kızılaydan geçerken motorlu polisle göz göze geldim :) karşılıklı gülümsedik ve polisi geçince plakayı not aldı, bugün yarın gelir 130 TL :(
Kriminal
19/04/2010, 19:27
Diyorumya denetim olmadıgından dolayı olay bayagı bı buyumus gıtmıs camdan ıcerısı gorunmemekte ve emnıyet suistimali ortaya cıkmakta..
Geregını yapıyor Arkadaşlar....
..........
burhankutlu
19/04/2010, 19:32
bence en güzeli orjinal hafif siyah cam bendekinde var ve harika duruyor ödenen 2 ceza parası zaten bence en mantıklısı madem seviyoruz gidip taktırmak
Kriminal
19/04/2010, 19:33
Aynen öyle benımkısı gıbı..Daha kımse durdurmadı benı :P
burhankutlu
19/04/2010, 19:38
Aynen öyle benımkısı gıbı..Daha kımse durdurmadı benı :P
bi gün komser olursam elime düşme :P
SpyHunter33
19/04/2010, 19:41
Aslında bir yerde okumuştum ama tabi rivayette kalan bir uygulama. bu filmler dereceler olarak takılmıyor mu ??? 2derece 3 derece vs. ayrıca içerisi görüldüğü dereceye kadar ceza yazılmamalı diye düşünüyorum. bende taktırmayı düşünüyorum ama baya bi açık renkli malum mersin güneş ışığını biraz kırsın yeterli...
Kriminal
19/04/2010, 20:11
bi gün komser olursam elime düşme :P
Canın saolsun ama unutmaki her zaman senin üstün olurum ben....
06kaymak
19/04/2010, 22:03
bende yedım 130 tl ve 10 ceza puanı....
burhankutlu
19/04/2010, 22:06
Aslında bir yerde okumuştum ama tabi rivayette kalan bir uygulama. bu filmler dereceler olarak takılmıyor mu ??? 2derece 3 derece vs. ayrıca içerisi görüldüğü dereceye kadar ceza yazılmamalı diye düşünüyorum. bende taktırmayı düşünüyorum ama baya bi açık renkli malum mersin güneş ışığını biraz kırsın yeterli...
evet numara işi var bide bi yazı olması gerekmiş polisler ona bakıyor ceza yediğimde söylemişlerdi ama unuttum. yinede yazıcak olan yazıyor
Müslüm abi senın cam fılımı acık degılmı varmı yokmu bellı degıl ne cezası anlamadım beyaz punto degılmıydı senın arac
Denız bu arada senın meslek polıs degılmıydı sana ne ceza yazacaklar cevırmede soylersın polısim dıye benım enıstede devlet buyuklerını koruyor adamın aracının muanesı yok,kasko yok,sıgorta yoktur kesın ,bırde tup ruhsatta ıslı degıl enıste yaptırsana dıyorum cok para dıyor cevırmede yakalanırsan dıyorum polısım dıyorum bakmıyorlar dıyor ee hadı kaza yaparsan muayene yok dıyorum oglum kaza yapmam ben yıllarca motorsıklet ve arac ustunde surus ve koruma egıtımı aldım ve halen alıyorum kazamı yapacam onca egıtımden sonra anlayacagın abı olay Turkısh komedı
Müslüm abi senın cam fılımı acık degılmı varmı yokmu bellı degıl ne cezası anlamadım beyaz punto degılmıydı senın arac
Denız bu arada senın meslek polıs degılmıydı sana ne ceza yazacaklar cevırmede soylersın polısim dıye benım enıstede devlet buyuklerını koruyor adamın aracının muanesı yok,kasko yok,sıgorta yoktur kesın ,bırde tup ruhsatta ıslı degıl enıste yaptırsana dıyorum cok para dıyor cevırmede yakalanırsan dıyorum polısım dıyorum bakmıyorlar dıyor ee hadı kaza yaparsan muayene yok dıyorum oglum kaza yapmam ben yıllarca motorsıklet ve arac ustunde surus ve koruma egıtımı aldım ve halen alıyorum kazamı yapacam onca egıtımden sonra anlayacagın abı olay Turkısh komedı
biri çarparsa napıcakmış :)
Ozan bende aynısını dedım ya sana bırı carparsa dedım bı cevap gelmedı
SpyHunter33
19/04/2010, 23:19
Bilmiyor ki dışarda binlerce sürücü özel çarpış ve kaçış eğitimi alıyor :D
goktan111
20/04/2010, 00:50
cam filmleri sıkıntı bende aracı aldıgımda on cam dahıl fılmlydı plakaları taktım 24 saat ıcınde cezayı kestıler yenı aldım sokcem dedım dınlemdı 130 tl ceza yı yedım bde gıttım fılmlerı sokturdum madem ceza kesıcekler yasaklasın o zmn muayneden de gecrmesın pıyasadada sattrmasın :s
GP COSKUN
20/04/2010, 09:48
arkadaşlar cam filminin koyusu açığı dahil hepsi yasak
üstelik sadece ceza yemekle kalmıyorsunuz ilk yakalanmanızda ceza yazıyor
emniyetteki aracın dosyasına not düşülüyor
ikinci yakalanmada eğer filmler duruyorsa sistemde aracın bağlanması gözüküyor
ve doğru parka çekiliyorsunuz
sizi muayneye sevk ediyorlar muayne yaptırıp filmlerin olmadığını söküldüğünü ispat edip ilgili trafik şubesine yazı götürüp aracın bağlanmasını düşürtüyor
ve cezaları ödeyip aracınızı alıyorsunuz
en iyisi film çektirmemek bende çok düşündüm çektireyim mi diye. iyi ki çektirmemişim.
sathaner
20/04/2010, 10:16
Benim aracın ilk sahibi de film taktırmış camlara, ama çok adi sanırım, ön camdakiler üstten ayrılmaya başlamış bile.
Bu ön camdakileri sökmek istiyorum, kendim sökebilir miyim? Zaten üstten açılmış oradan tutsam çıkar mı? Yoksa camda parça parça kalır mı? Bir de bu ceza durumu arka camlar için de geçerli mi? Yoksa sadece ön camlar için mi?
Teşekkürler.
kaptan_ahab
20/04/2010, 10:18
İçimiz karardı sabah sabah :(
Benim aracın ilk sahibi de film taktırmış camlara, ama çok adi sanırım, ön camdakiler üstten ayrılmaya başlamış bile.
Bu ön camdakileri sökmek istiyorum, kendim sökebilir miyim? Zaten üstten açılmış oradan tutsam çıkar mı? Yoksa camda parça parça kalır mı? Bir de bu ceza durumu arka camlar için de geçerli mi? Yoksa sadece ön camlar için mi?
Teşekkürler.
bildiğim kadarıyla hepsine ceza yazıyorlar. Arka camlardakini sökerken dikkat edin. rezistanslar zarar görmesin.
Kriminal
20/04/2010, 11:41
Perde yaptırın arkadaşlar birde size bi tüyo veriyim eger akşam cevırmeye gırersenız iç lambanıızı yakın o zaman fılmler pek bellı olmuyor..Tecrubeyle sabittir....
film çektirmedim rahatım.....
narkoz30
20/04/2010, 11:49
cam filmim yok ama rayban gözlüklerim var polis ona da yazsın :D
fatihhhh
20/04/2010, 12:22
iyi olmuş bu uygulama,
ya herkese ser bıraksınlar.
yada herkese ceza yazsınlar.
kimisi takıyo, kimisi takmıyo,
kimi polis ceza yazıyor, kimisi yazmıyor.
böyle adaletsiz oluyor.
adaletli olsunlar.
bir standartları olsun.
goktan111
20/04/2010, 13:48
Teşekkürler.
eger amerikan filmse soktukten snra tutkalımsı bırsey camda kalıyor arka cam rezistansı zarar görmemesi içinmiş onuda tinerle cıkara bilirsiniz ancak braz uğrastırıyor bundan önceki aracımın sonax filmlerini kendim sökmüştüm biraz yormustu benı fakat puntomun fılmlerını topkapı sanayide sokturdum en on cam ve on yan camları gayet basit bir işlemle söktüler filmi köşeden jiletle yarıyorsunuz sonra oradan bolca cam sil sıkıp jiletle braz actırdıktan sonra yavas yavas cekiyorsunuz zorlandgnızda tekrar cam sil sıkıyorsunuz fılmı komple soktgnuzde tum cama bolca camsıl sıkıp jıletle butun camı tarıyorsunz pırıl pırıl oluyor ve cok kısa zaman alıyor
grandecaglar
20/04/2010, 18:34
herşey yasak işlerine geldiği gibi davranıyor polisler emniyet kemerim takılı yayaya yol verdim polis yanıma geldi sağa çektirdi aracı inceledi araçta woofer var diye ceza kesti böyle birşey olurmu ses falanda yok arabada :surrende:cam filmi falan hikaye bildiği gibi yazıyor vergisini verip taktığımız mallara ceza yiyoruz böyle bir ülke birşey demiyorum :clapping:
Kriminal
20/04/2010, 18:45
Orası Ankara arkadaşlar bunu aklınızdan cıkarmayın...
......................Fazzla söze gerek yok
Punto_Can
20/04/2010, 18:59
böyle ankara olmaz olsun abicim, ota çöpe ceza yazıyolar, kıla tüye vergi alıyolar :@
Kriminal
20/04/2010, 19:05
Abicim orda nasıl işlediğini bu işlerin çok ıyı bılıyorum o yuzden susma hakkımı kullanmak ıstıyorum..Daha dıkkatlı olun yenı Ank.İl.Emn.mdrumuz çok titizdir bu konularda...
goktan111
21/04/2010, 01:02
bu ara yemın etmısler sanırım ceza kesmeye bu aksam eve gelirken evime 100 mtre kala cevırdı sag far yanımıyomus cezayı yapstırdı sanırım xenon tutkluk yapmıs anlatamdm 130 tl kescektı en sonunda 62 tl lık bı cezada karar kıldık ceza makbuzlarını mı tuketın dedıler anlamdm gitti
grandecaglar
21/04/2010, 01:42
bu ara yemın etmısler sanırım ceza kesmeye bu aksam eve gelirken evime 100 mtre kala cevırdı sag far yanımıyomus cezayı yapstırdı sanırım xenon tutkluk yapmıs anlatamdm 130 tl kescektı en sonunda 62 tl lık bı cezada karar kıldık ceza makbuzlarını mı tuketın dedıler anlamdm gitti
geçmiş olsun yanmadığı için ceza yedin o zaman xenon fara yazmıyorlar ceza söylenti var xenon yasak falan diye yalan haber :surrende:
By_Static
21/04/2010, 01:50
arkadaslar direk filme odaklamıs durumda ekıpler ben bı 130 yedım 2ciyide yedım arac baglandı bı dunya ıslew muane falan derken illet ettım aman yakalanmayın....
goktan111
21/04/2010, 01:52
merceksız farlarda xenona yazıyolar dye duymustum bnde gercı bnımde merceksız farlar ılk basta farlarında cok göz alıyo dedi belkıde yazıyorlardır bu seferlık yırtmısımdır ben kesın bısey bnde bılmyrum artık neye ceza kesceklerını sasrdılar ama bu ara cok sıkı denetım var dıkkatlı olmak lazm
koyublack
21/04/2010, 01:56
anlaşılan sürekli camlar açık gezicez. o zaman arka bagaj camına da bi çare bulmak lazım :)
goktan111
21/04/2010, 02:01
adamlar kıme ne ceza yazcagını bılıyo ya sankı arabalarımızı bzden ıyı tanıyolar istedikten snra yazar Ben pek sanslı degılım ama ins insaflı bırılerıne denk gelirsnz ben yandm sız yanmayın 5 gunde 2 ceza hıc olmadı
Misafir-1
21/04/2010, 02:41
bende yedım 130 tl ve 10 ceza puanı....
arkadaşlar son düzenlemeleri yapılan 2918 numaralı karayolları trafik kanununda cam filminin cezası yok ki muhayeneden bile geçiyor
fakat şimdi üniverste mezunu veya yeni bitme teşkilatda civciv derler denk gelirseniz adamlar trafik dersi almıyorlarki doğru dürüst ve mesleğe başlayıncada melak edip bakmıyorlar bakın ceza işlem yaptrıkları 2918 karayolları trafik kanunu maddesi açılımı:
Madde 30 – Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.
a) (Değişik : 21/5/1997 - 4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 1 800 000 lira para cezası,
b) (Değişik: 21/5/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 3 600 000 lira para cezası,
İle cezalandırılırlar.
Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar,teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.
yani arkadaşlar sizin görüşünüzü engellemeyen kullanımıza hata vermiyen film aksesuarrın veya kamyon arkası yazılar gibi dikkat dağatmıyan yazılar olmadıkça filme ceza var yok
yasalar vatandaşları korumak içindir fakat yasa uyguluyacılar her vatandaş potansiyer suçludur gözüyle bakmasa olaya birde dadından yenmeyecek :D
ÖNEMLİ TAVSİYE :D:ryb:
size bir tavsiye arkadaşlar en yakın sağlık ocağına gidin güneş allerjisi için rapor alın o raporuda arabanızda bulundurun işte o zaman ceza yazabilecekmi film den dolayı civcivler size bakalım :D :thumbs_up2::spider:
sathaner
21/04/2010, 10:16
Ben riske atmayacağım, ilk fırsatta söktüreyim filmleri, benim vaktim olmuyor, hele Göktan'ın bahsettiği kadar zor ise hiç bulaşmayayım.
Belki de sadece ön camları söktürüp, arka camlar için de polise; "arabada bebek var, güneş yakmasın yavrumu" bahanesini -ki bahane değil- kullanabilirim.:melek2:
goktan111
22/04/2010, 01:58
Ben riske atmayacağım, ilk fırsatta söktüreyim filmleri, benim vaktim olmuyor, hele Göktan'ın bahsettiği kadar zor ise hiç bulaşmayayım.
Belki de sadece ön camları söktürüp, arka camlar için de polise; "arabada bebek var, güneş yakmasın yavrumu" bahanesini -ki bahane değil- kullanabilirim.:melek2:
arka camlara pek takılmıyolar sanırım tabı ıstedıkten sonra onada yazabılır bsey dıyemem ama ben sadece önleri soktrdum arkalar zaten kelebek cam bagaj camı da druyo arabanın ıcı yeterınce aydınlık zaten sımdılık bır sorunla karsılasmadım
34ozkankurtuldu34
23/04/2010, 06:09
Valla bana 2 kere denk geldi çevirme cam yüzünden durdurdu ve cam filmeleri kaç dedi 2 dedim peki dediler ve hatta o yüzden faturayı bile arabada taşıyorum içine oturup bakıyor dışarıyı görüyorsa sorun yaratmıyor ama bende gidip saglık ocagından güneşe alerjim var diye bir rapor alayım dahada saglam olur zaten gözlerde biraz bozuk valla zor işler ama sorun yaratan olmadı bugüne kadar şimdi yazdım ya bunları iki gün geçmez biriş gelir başıma neyse yaww gelirse gelsin babamın parasını kim bitirecek :)
Eylemlerim devam edecek...
Duyduğuma göre muayene istasyonlarınada yazı gönderilmiş. Filmi camları artık ağır kusur olarak görüyorlarmış. Tam ve kesin bilgiyi bu hafta arkadaşımım filmli aracı vizeye gittiğinde size iletirim.
By_Static
23/04/2010, 17:34
Duyduğuma göre muayene istasyonlarınada yazı gönderilmiş. Filmi camları artık ağır kusur olarak görüyorlarmış. Tam ve kesin bilgiyi bu hafta arkadaşımım filmli aracı vizeye gittiğinde size iletirim.
ewet ben o yazıyı gödüm kesınlıkle kusur!
Önceden hafif kusurdu ama şimdi ağır kusur olduğunu duydum. Pazartesi bilgi veririm.