Orijinalini görmek için tıklayınız : Servise davet edildim?
ferhatgs
14/04/2010, 16:58
1 saat önce Fiat müşteri hizmetlerinden aradılar.Direksiyonla alakalı bi takım şeylerden bahsetti güvenlik falan filan.araba kullanıyordum tam olarak soramadım city ile alakalı heralde geri çağırdılar.direksiyonla ilgili hiç bir problemim yok.
en yakın servisten arıcaklarmıs.varmı baska aranan?
arabanız kaç model acaba?
ferhatgs
14/04/2010, 17:15
2007
ilginç, hani 2006 modellerde kronik city sorunu var o yüzden mi acaba dedim ama değilmiş.
geçmiş olsun. bizi de çağırırlar belki.
silentscream
14/04/2010, 17:43
Ferhat Bey beni de 2 hafta önce çağırdılar.Yaptıkları direksiyon milinin altındaki bir somunu torkmetre dedikleri büyükçe bir lokma ile ölçüm almak.Sadece 5 dakika sürdü.
Aracın bilgilerini sisteme giriyorlar sonra o somunu önce az kuvvetle sonra tam kuvvetle yokluyorlar sonra sisteme yazıyorlar ve merkeze gönderiyorlar.
Ben de city için sanmıştım ama öyle çıkmadı..
Saygılar.
GP COSKUN
14/04/2010, 17:46
cıty motoru ile alakalı değil
sadece direksiyon milinin torklanması için çağırıyorlar
gidin ve gerekli işlemi yaptırın
Fiat tüm grande puntolar için geri çağırma yapmış city için sorun olanlarda olmayanlarda garantisi bitsin bitmesin değişim yada bakım yapılacak sırasıyla tüm araç sahipleri aranacak ..
Sonunda cesaret edebildiler bir de city e bi çözüm bulsalar arızalanmadan iyi olcak :)
Kriminal
14/04/2010, 18:22
Fiat tüm grande puntolar için geri çağırma yapmış city için sorun olanlarda olmayanlarda garantisi bitsin bitmesin değişim yada bakım yapılacak sırasıyla tüm araç sahipleri aranacak ..
Kaynak neresi....?
ferhatgs
14/04/2010, 18:47
Kaynak neresi....?
city le alakalı değilmiş.servisten aradılar simdi ary oto dan..direksiyon milini kontrol edeceklermiş gerekli ise değişecekmiş.. sordum ne alaka benim direksiyonla ilgili problemim yok niye beni aradınız diye.. 2006 2007 2008 modeller çağrılıp kontrol edilecek dedi görevli.
Kriminal
14/04/2010, 18:50
Biraz önce bende aradım servisi...Şase numaraları belllı dedı hangı arabaların cagrılacagı ucretsız degısım yapacaklarmıs gerekırse..Ruhsat yanımda yoktu yarın benım aracı sorucam bende...
Kaynak kavaklıdere müslüm :) hemen hemen tüm araçların geri çağrımı başlamış yavaş yavaş herkesi çağırırlar ;)
on koltukta sorun var diye servise gittim bayagı beklettiler neden beklediğimi soruncada standart bir işlemin yapılıp sisteme girildigi soylendi aracı servisten aldıgımda direksiyonun sertleşmiş oldugunu fark ettim..!
Kriminal
14/04/2010, 20:00
on koltukta sorun var diye servise gittim bayagı beklettiler neden beklediğimi soruncada standart bir işlemin yapılıp sisteme girildigi soylendi aracı servisten aldıgımda direksiyonun sertleşmiş oldugunu fark ettim..!
Eee sonra??Sertlik duzeldımı
Ben Fiat çağrı merkezini arayarak durumu sordum. Şase numarasından kontrol ettiklerinde aracımın herhangi bir geri çağırımı olmadığını ilettiler. Belli şase numarasındaki araçları geri çağırıyorlarmış.
Eee sonra??Sertlik duzeldımı
1 ay oldu hala sert..!
Ben Fiat çağrı merkezini arayarak durumu sordum. Şase numarasından kontrol ettiklerinde aracımın herhangi bir geri çağırımı olmadığını ilettiler. Belli şase numarasındaki araçları geri çağırıyorlarmış.
aracınız kaç model ve hangi ayda trafige çıktı..?
city le alakalı değilmiş.servisten aradılar simdi ary oto dan..direksiyon milini kontrol edeceklermiş gerekli ise değişecekmiş.. sordum ne alaka benim direksiyonla ilgili problemim yok niye beni aradınız diye.. 2006 2007 2008 modeller çağrılıp kontrol edilecek dedi görevli.
bende böyle bir sorun yaşamıştım. GP 1 senelikken direksiyon sağa sola doğru hareket ettirince boşluk vardı. servise götürdüm beş dakikada hallettiler. benim arabayıda çağırırlar o zaman...
Kriminal
15/04/2010, 10:22
1 ay oldu hala sert..!
Ne anlamı varkı madem sert olacak neden servise cagırdılar anlam veremıyorum
yeni takılan cityler eskilere oranla sert yani city değiştiğinde eski kaymaklığı bulamayacaksınız :)
Kriminal
15/04/2010, 11:36
Yani city Fiatın karızmasını çizdi....
ferhatgs
15/04/2010, 12:05
biraz önce geldim servisten.kontrol ettiler.parca değişilmedi.sadece ayar yapıldı.cagrılma konusu ise sadece sıkıntı muhtemel olan aracların şase nosun dan kontrol amaçlı çağrılacakmış.eger gerekli ise değişim yapılacakmıs..
bide gittiğim servis ary oto çekmeköy..kesinlikle tavsiye edebileceğim yer..ilgi alaka süper
mhunal33
15/04/2010, 23:46
[
servis bakımına giden her gp ye "kampanya"adı altında ücretsiz direksiyon milinin elektronik bir anahtarla sıkılması işlemi.
ferhatgs
16/04/2010, 11:16
[
servis bakımına giden her gp ye "kampanya"adı altında ücretsiz direksiyon milinin elektronik bir anahtarla sıkılması işlemi.
ben bakıma gitmedimki..telefon edip cagırdılar..belkide bakımda unutmuslardır.sonra bi çagıralım demişlerdir :)
Kriminal
16/04/2010, 12:50
biraz önce geldim servisten.kontrol ettiler.parca değişilmedi.sadece ayar yapıldı.cagrılma konusu ise sadece sıkıntı muhtemel olan aracların şase nosun dan kontrol amaçlı çağrılacakmış.eger gerekli ise değişim yapılacakmıs..
bide gittiğim servis ary oto çekmeköy..kesinlikle tavsiye edebileceğim yer..ilgi alaka süper
Ferhat ayardan sonra bır degısıklık oldumu
aracınız kaç model ve hangi ayda trafige çıktı..?
Aracım 2008 model. 2007 sonu trafik çıkışlı.
ferhatgs
16/04/2010, 13:38
Ferhat ayardan sonra bır degısıklık oldumu
öncesi ve sonrası arasında hiç bi fark yok sertlikte..
Firmaların bu tip geri çağırmaları çok dürüstçe bir davranış. Sonuçta bu tip hatalar sonradan farkedilen üretim hataları. Bunu kabullenip telafi etmeleri bence karizmayı çizmez hatta dahada arttırır.
torkmetre ile direksiyon mili somununu sıktılar sadece başka yapılan herhangi bir işlem yok. mutlaka bir sorun olmalı ki. Fiat bunu tespit edip bütün GPleri cagırıyor. sırayla manisadaki GPleri cagırıyolar die biliyorum. 2008 model benim aracım...
Kriminal
16/04/2010, 15:17
Kabullendı evet ama cok gec kalmadımı sence..Çok sayıda gp kullanıcısı bu dertten muzdarıp oldu ve kendı cebınden yaptırdı city arızalarını.
.Bence o para verıpte yaptıranlar karşı dava acıp paralarını gerı alabılırler...
Kabullendı evet ama cok gec kalmadımı sence..Çok sayıda gp kullanıcısı bu dertten muzdarıp oldu ve kendı cebınden yaptırdı city arızalarını.
.Bence o para verıpte yaptıranlar karşı dava acıp paralarını gerı alabılırler...
Evet bu konuda haklısın deniz.
gemlikli_55
17/04/2010, 17:42
arkadaslar bugunde ben cağırıldım bakalım ne olacak
bende 3 gün önce fiat merkezine mail atmıştım.Arka kapı kolları ve ileride yaşabileceğim city sorunu için.Bugün fiattan aradılar.Herhangi bir servise gidip sorunumu ücretsiz yapmalarını söylememi istediler.(city de dahil)Eğer yapmazlarsa bize ulaşın size yardımcı olacaz dediler.Güzel oldu.Bu forumdan Allah razı olsun.
jakabo_ank
17/04/2010, 23:38
dün gittim bende servise city veya mili değiştirecekler diyerek sevinçle. ama 4 dakikada arabayı çıkardılar servisten. bir tane civatayı sıkıp çıkardılar. bunun içinmi geri çağırdınız dedim. cityede bi baksaydınız dedim. usta direksyonu bi sağa bi sola çevirdi bişeyi yok dedi. abicim tek şeye inanıyorum ben. fiat deseki bütün cityler değiştirilsin bizim türkiyedeki servisler değişti derler yağlarlar direksyonu yollarlar müşteriyi.
gemlikli_55
26/04/2010, 11:25
bu sıktıkları vida arabanın neresinde sadece merak ettim .arabayı kaldırım mı altında bıryerden sıkıyorlar cunku benım araba servise girdi ve cıktı ne yapıldını nasıl yapıldığını göremedim nasıl bir olay bu vida sıkımı anlatırsanız memnun olurum
benim city değişmişti yine de çağırdılar bakalım..
bugün aynı konuda servise çağrıldım.... tüm 2008 ler çağrılacak herhalde....
Bu gün beni de aradılar müş. hiz.den bakalım servis randevu için arıyacakmış? aracım 2008 model ama direksiyondan hiç bir sıkıntı yaşamadım yine de gitmekte fayda var
sanırım herkesi arayacaklar... servis ne zaman arar randevu verir bilmiyorum... benim araçta bir sıkıntı olmuştu. direksiyonla ilgili civata gevşemişti. serviste sıktırmıştım........
lionT-JET
03/05/2010, 22:38
bugun benim arac icinde firmayi aramislar.bir sorunum olmamasina ragmen yarin gidip islemi yaptiracagim.
lionT-JET
05/05/2010, 00:14
bugun serviste direksiyon torklanmasini yaptirdim.bana gore degisen bir sey yok.
murat sandıkçı
05/05/2010, 16:01
Benimki de değişti.
jakabo_ank
13/05/2010, 15:52
ağzımdan kötü bişey çıkacak bu torklama işi için. güzelim city gitti hidrolik direksyon geldi yerine ya. kim servise çağırılırsa işlemi yapan ustaya desinki sertleşirse eğer direksyon bende sizi sertleştiririm. bidaha gidersem bu çağarmalara iki olsun.
ağzımdan kötü bişey çıkacak bu torklama işi için. güzelim city gitti hidrolik direksyon geldi yerine ya. kim servise çağırılırsa işlemi yapan ustaya desinki sertleşirse eğer direksyon bende sizi sertleştiririm. bidaha gidersem bu çağarmalara iki olsun.
bugün serviste benim arabanında direksiyonunu torklattılar. kullanınca bir değişiklik olursa yine gidrim hemen servise hidrolik direksiyon gibi olursa ne anlamı kaldı city modunun....
Arkadaslar benıde cagırdılar dun goturdum mılın degıstıgı soylendı ama su gercek.onceden uzun yolda cıty ı kapatıyordum cok yumusak oluyor dıye bunu sordum neden boyle dıye servıs oyle olmaz yanlısın var dedı ben dırettım o dırettı 20 km hızı gecınce otomatık olarak cıty devre dısı kalır dedı ama benım oyle degıl dedım kabul etmedı vatandas neyse aracı aldım cıktım ve sunu anladım yapılan ıslemden sonra dıeksıyon hızlandıkca sertlesıyor dogrusuda bu ya sorunlu bısekılde bınıyorduk arabaya sımdı kurtuldum ama ılerıde cıty motorda problem cıkarmı bılmem cıksada servıs mecburı degısmesı gerekıyor o yuzden kafam cok rahatladı herkese selam arkadaslar
ocean_1919
14/05/2010, 02:13
Arkadaslar benıde cagırdılar dun goturdum mılın degıstıgı soylendı ama su gercek.onceden uzun yolda cıty ı kapatıyordum cok yumusak oluyor dıye bunu sordum neden boyle dıye servıs oyle olmaz yanlısın var dedı ben dırettım o dırettı 20 km hızı gecınce otomatık olarak cıty devre dısı kalır dedı ama benım oyle degıl dedım kabul etmedı vatandas neyse aracı aldım cıktım ve sunu anladım yapılan ıslemden sonra dıeksıyon hızlandıkca sertlesıyor dogrusuda bu ya sorunlu bısekılde bınıyorduk arabaya sımdı kurtuldum ama ılerıde cıty motorda problem cıkarmı bılmem cıksada servıs mecburı degısmesı gerekıyor o yuzden kafam cok rahatladı herkese selam arkadaslar
Yazdıklarınıza katılıyorum. Direksiyon eskiye nazaran hızlanıldığında daha güvenilir, daha oturaklı sanki.
Bende bı zamanım olsa Kavaklıdereye gıdecemde zaman yok su Muslum abının cay-kahve makınası merak ettım Mehmet abi verdı coskuyu forumda.
Bu arada servisim Kavaklıdere Muslum abı benım cep arabada,odada,cepte anlayacagım benden uzak yada sesı kısık arayan arkadas ulasamazsa bana buradan özelden pm atabılırsın cepten ulasılamazsanız ya msn yada facedeyım dıyorum herkese
hiç bir fark yok yada ben anlamadım. torklatmadan sonra direksiyondan sağa sola çevirirken ses gelmeye başladı. özellikle park ederken...
1 saat önce Fiat müşteri hizmetlerinden aradılar.Direksiyonla alakalı bi takım şeylerden bahsetti güvenlik falan filan.araba kullanıyordum tam olarak soramadım city ile alakalı heralde geri çağırdılar.direksiyonla ilgili hiç bir problemim yok.
en yakın servisten arıcaklarmıs.varmı baska aranan?
bence servıcı sen ara hatta aramadan gıt ben 2 hafta bekledim aramadılar kendım gıttım mili degıstıler daha guvenlı oldu
su anda memnunum ama cıty le alakası yok cagırmalarının