Orijinalini görmek için tıklayınız : Var mı böyle yakabilen :)
tempesty
08/04/2010, 01:29
Araç lpg li...1100 kg , 55.000 km.de bakımına 5000 km kaldı 2006 sonu model ve değerler kışlık lastiklerle Ankara şehir içi.....Walla daha ne olsun buyrun size Fire Active :)
Dipnot :
Yol bilgisayarındaki trip kilometresi 2 depo (80 litre) lpg ile yapılmış olup extradan da 20 tl benzin alınmış ve o da bitmiştir..Aracın 100 km.deki ortalama lpg tüketimi 8.10 litredir..
Litresi 1,67 liradan 80 litre lpg 133 tl + 20 tl benzin : 153 tl / 988 km == km . de 15,4 kuruş yakmaktadır..Araçta lpg olmasaydı 6,3 belki de daha az benzin tüketiyormuşum - du konu amacı...
https://www.mydosya.com/out.php/i6130_DSC00159800x600.jpg
https://www.mydosya.com/out.php/i6131_DSC00160800x600.jpg
https://www.mydosya.com/out.php/i6132_DSC00161800x600.jpg
https://www.mydosya.com/out.php/i6133_DSC00162800x600.jpg
phyevren
08/04/2010, 01:34
bana çok gibi geldi
Benim bilg. Da resimler açilmadi..
tempesty
08/04/2010, 01:50
bana çok gibi geldi
Siz ne kadar yakıyorsunuz acaba saygılar öyleyse :)
lpg de de anlık tuketım olayı varmıs vay bee sadece benzınde ve dızelde dogru verı verır sanıyordum
aracınızın ortalama tüketim verisiyle eğer sizin kendi ölçümünüz varsa tutup tutmadığını söyleyebilirimisiniz.değerleriniz gercekten güzel tebrik ederim.sevgilerle.
yol bilgisiyarındaki değerler, lpg ölçüm değerlerini tam anlamıyla yansıtmaz..
43 lt lpg ile bu kilometreyi yapman mümkün değil...
bir dahaki sefere göstergeni sıfırlamayı umarım unutmazsın...
iki depo lpg ile gidilen kilometre göstergedeki ölçüler...
aksini istediğin kadar iddia edebilirsin...
ALKOLLÜ ARABA KULLANMANI TAVSİYE ETMEM :)
yol bilgisayarından degilde kendi olcumlerini soylersen daha iyi olur bora. ben uzun yolda onu 5 bile gorebiliyorum ama yakıt degerleri uyusmuyor.
https://forum.grandepuntotr.com/genel/124-gplerimiz-ne-kadar-yakiyor-29.html#post134325
Kardeş bu konu başlığında 2007'de yazmışım...
Nasıl ama..:hotornot:
Bu akşam arabadan inerken çektim. Km ye bakmadım ama depoyu tam doldurduktan sonra yol bilgisayarını sıfırlamıştım ~%65 depo ile ortalama yakıt tüketimim 5.9 lt/100 km (tütütütütüt 41 kere maşşallah :D:D:D )
https://img512.imageshack.us/img512/4295/image704xv8.jpg
tempesty
08/04/2010, 11:07
yol bilgisiyarındaki değerler, lpg ölçüm değerlerini tam anlamıyla yansıtmaz..
43 lt lpg ile bu kilometreyi yapman mümkün değil...
bir dahaki sefere göstergeni sıfırlamayı umarım unutmazsın...
iki depo lpg ile gidilen kilometre göstergedeki ölçüler...
aksini istediğin kadar iddia edebilirsin...
ALKOLLÜ ARABA KULLANMANI TAVSİYE ETMEM :)
yol bilgisayarından degilde kendi olcumlerini soylersen daha iyi olur bora. ben uzun yolda onu 5 bile gorebiliyorum ama yakıt degerleri uyusmuyor.
Arkadaşlar sanırım ciddi bir yanlış anlaşılma olmuş ben aracın lpgli olduğunu sadece dipnot'' olarak belirtmiştim , yani mesajımda araç lpg de bu kadar yakıyor bu kadar yol yapıyor demek istemedim ki...
Sadece yol bilgisayarında görünen ortalama benzin tüketimi değerine dikkat çekmek istedim (kışlık lastiklerle Ankara şehiriçinde benzinli bir aracın bu ortalamayı yakalaması hoş göründüğü için) , elbetteki aracın lpg tüketimi 6,3 litre değil yani komik olmayalım lütfen saçmasapan mesajlar yollamayın elbette yol bilgisayarı terminatör beynine sahip değilki aracın lpgli olduğunu anlayıp da ölçümünü de ona göre yapsın lpg küçük bir nottu sadece ve aracın ağırlığınıda bir nebze artırdığını , bazen daha fazla gaz vermek zorunda kaldığım için yol bilgisayarındaki ort. benzin tüketimini de yukarı çekebileceğini , ona rağmen 6,3 yakaladığımı kastetmiştim , alemsiniz yaw :D
Konuya küçük bir not olarak ekleyeyim artistlik yaptığımı veya yalan yanlış bilgiler verdiğimi veya alkol aldığımı :) düşünen arkadaşlar için ::
Yol bilgisayarındaki trip kilometresi 2 depo (80 litre) lpg ile yapılmış olup extradan da 20 tl benzin alınmış ve o da bitmiştir..Aracın 100 km.deki ortalama lpg tüketimi 8.10 litredir..
Litresi 1,67 liradan 80 litre lpg 133 tl + 20 tl benzin : 153 tl / 988 km == km . de 15,4 kuruş yakmaktadır..Araçta lpg olmasaydı 6,3 belki de daha az benzin tüketiyormuşum - du konu amacı...
@Dagored ; araba lpg li kardeş bazen daha fazla gaza basmak zorunda kaldığım durumlar oluyor + 80 kiloluk ağırlık farkını ve aracın 55.000 km.de olup bakımı üstünden de 15.000 km. geçtiğini eklersek eğer 0,4 lt fark normal kardeş o kadar 5,9 falan da abartı olur artık küfrederler adama :cool:
KaMiKaZe
08/04/2010, 11:21
bora abi sende aklın sıra az olan yakıt tüketimini burda dillendirip sevincini paylaşayım diyordun al sana sevinç, adamın kursağında bırakırlar o sevinci :D
Ben dizelle yapamıyorum bu değerleri ama yapanada saygı duymak lazım.
Kriminal
08/04/2010, 11:23
Artislik yaptıgını kim söyledı merak ettım...Adam gıbı acıklamıssın begenen alır begenmeyen almaz.Bişeylerı ıspatlamak zorunda degılsın Bora...
tempesty
08/04/2010, 11:24
bora abi sende aklın sıra az olan yakıt tüketimini burda dillendirip sevincini paylaşayım diyordun al sana sevinç, adamın kursağında bırakırlar o sevinci :D
Ben dizelle yapamıyorum bu değerleri ama yapanada saygı duymak lazım.
Çok doğru dedin kardeşim bundan sonra her açtığın konunun altına dipnot düşmek gerekiyor fotoğraf koymamıza rağmen insanlar kötü niyetli olduğumuzu düşünüyor sanırım yazık walla :)
Artislik yaptıgını kim söyledı merak ettım...Adam gıbı acıklamıssın begenen alır begenmeyen almaz.Bişeylerı ıspatlamak zorunda degılsın Bora...
Konuya şimdi ekleme yaptım ilk açtığım şekliyle bayağı bir yanlış anlama olmuş alkollü olabileceğim yada trip kilometresini -bilerek- sıfırlamayıp da tüketimi az göstermeye çalışıyormuşum gibi mesajlar gelmişti ona istinaden yazdım yani adam gibi açıklamayı az önce yaptım Deniz sizinle bir ilgisi yok kendimi savunmayım o zaman beğenmeyen almasın :)
Kriminal
08/04/2010, 11:31
Kendını zaten savunmussun sen farkında degıllsın..Araçlarımız aynı yakıt tuketımlerıde 3 assagı 5 yukarı aynı oluyor.Ben senın o degerlerının altına dustugum zamanlarıda hatırlıyorum ustune cıktıgımında...
Burası paylasım forumu kımse kımseyı uzmesın ki buna ızın vermeyız..
Ben ankaradan gelırken 3.9 ortalamayla geldım :)
tempesty
08/04/2010, 11:36
Kendını zaten savunmussun sen farkında degıllsın..Araçlarımız aynı yakıt tuketımlerıde 3 assagı 5 yukarı aynı oluyor.Ben senın o degerlerının altına dustugum zamanlarıda hatırlıyorum ustune cıktıgımında...
Burası paylasım forumu kımse kımseyı uzmesın ki buna ızın vermeyız..
Ben ankaradan gelırken 3.9 ortalamayla geldım :)
(İşte savunmayı yeni yapabildim aslında..)
Doğrudur kardeş ama benim ki fire sen multijet :)
ugurozer
08/04/2010, 12:50
Bora değerler gerçekten müthiş, yaktığın benzini dahi eklediğinde 15,4 Kuruş. Bunun ne demek olduğunu ben çok iyi anlayabiliyorum, inanki paylaşmaya değer.
sırtındamı taşıdın ule arabayı :D Benimki dizel ama 7 lerde maaşallah :)
Sen serdar'ın kusuruna bakma dili'de soyadı gibi maaşalah konuşup duruyor başımıza ileri zeka kesildi :D
Kriminal
08/04/2010, 13:06
Memoli ne 7 lerdesı yaa ama dogru Angara trafıgı dımı ...
phyevren
08/04/2010, 14:02
arkadaşlar burada ki tüketim değerleri bana gerçekten çok yüksek geldi ya da ben çok az yakıyorum.
27.000 km de ki fire active ile
Bursa şehir içi trafiğinde yoğun kullanılmak üzere ortalama bilgisayar verisi şu ana kadar hiç 5.8 i geçmedi..
Şehirler arasında ise sabit 90-100 km/s ile ise 5.2 ün altına hiç inemedim ortlama ise 5.4 civarlarında oldu hep..
Bence yaktırmak ya da yaktırmamak şöförle çok alakalı unutmayın benzinin bu kadar pahalı olduğu bir ülkede o gaz pedalını her kökleyişinizde cebinizdeki paralarınızın da yandığını unutmayın...
tempesty
08/04/2010, 14:09
sırtındamı taşıdın ule arabayı :D Benimki dizel ama 7 lerde maaşallah :)
Sen serdar'ın kusuruna bakma dili'de soyadı gibi maaşalah konuşup duruyor başımıza ileri zeka kesildi :D
Kardeş ; genelde tek kontak açışta en az 22 km kullanıyorum yani onun da etkisi var tabi..
Şimdi birkaç kişi çıkıp ''sen uzun yol şehir dışı yapmışın bizi yiyosun'' dicek bak ben söyliyim :) Allahtan ortalama hızı da koydum da şehir dışı heralde ortalama 39 km hızla gidemem...:tux:
@Phyevren ; walla ne diyelim benzinli araç 5,8 çok iddialı !! yani helal olsun demekten başka bi söz yok bu durumda...Bende kendim az yakıyorum diye seviniyordum , ortalama hızınız ne gösteriyor mesela merak ettim ?? Bursa fabrikası sizden arabayı istemesin bi inceleyelim diye :D Belki yazlık lastikleri takınca + bakımınıda yaptırınca bende o değerleri görücem..
Bu arada benim araçta Motor Silk bor power motor yağ katkısı + Motor silk düz vites şanzıman katkısı + bir de mıknatıs gibi bişey var babamdan almıştım adını şimdi hatırlamıyorum... Bilmiyorum etkisi olmuşmudur..
Memoli ne 7 lerdesı yaa ama dogru Angara trafıgı dımı ...
ne ankara trafiği benim trafikle işim olmazki eve otobandan gidip gelirim. evimle işimin arası 12 km akşam 19:45 te çıkarım 19:58 de evdeyim :D:D
Yani neden 7 den aşşağıya düşemediğimi anla :) bir ara abarth mıyorum 8,5 lardaydım :) oruç (unik06) şahit ..
En önemlisi kontağı açar açmaz en az 22 km kullanıyor olmanız. Birde en çok dur kalk sırasında 1 ve 2 viteste yakıyıor. 3. vitese geçip araba devrini bulduğunda anlık tüketim hemen düşüyor. Güzel değerler yakalamışsınız.
Yarısı şehir içi, yarısı şehir dışı olmak üzere ortalamada 16 kuruş yakıyorum. 40 TL mazot ile 250 km. yapıyorum. Tam tamına yarısı şehir dışıdır, diğer yarısıda şehir içidir.
Kriminal
08/04/2010, 15:15
ne ankara trafiği benim trafikle işim olmazki eve otobandan gidip gelirim. evimle işimin arası 12 km akşam 19:45 te çıkarım 19:58 de evdeyim :D:D
Yani neden 7 den aşşağıya düşemediğimi anla :) bir ara abarth mıyorum 8,5 lardaydım :) oruç (unik06) şahit ..
Otoban degıl o cevre yolu..:P
Aferin aile babası oldugunu bır kez daha anladık
tempesty
08/04/2010, 15:16
Amca otobana çıkıp da gaz-paspas bütünlüğü yaparsan tabi öyle yakarsın :)
ExTReMe_
08/04/2010, 18:05
Kardeş ; genelde tek kontak açışta en az 22 km kullanıyorum yani onun da etkisi var tabi..
Şimdi birkaç kişi çıkıp ''sen uzun yol şehir dışı yapmışın bizi yiyosun'' dicek bak ben söyliyim :) Allahtan ortalama hızı da koydum da şehir dışı heralde ortalama 39 km hızla gidemem...:tux:
@Phyevren ; walla ne diyelim benzinli araç 5,8 çok iddialı !! yani helal olsun demekten başka bi söz yok bu durumda...Bende kendim az yakıyorum diye seviniyordum , ortalama hızınız ne gösteriyor mesela merak ettim ?? Bursa fabrikası sizden arabayı istemesin bi inceleyelim diye :D Belki yazlık lastikleri takınca + bakımınıda yaptırınca bende o değerleri görücem..
Bu arada benim araçta Motor Silk bor power motor yağ katkısı + Motor silk düz vites şanzıman katkısı + bir de mıknatıs gibi bişey var babamdan almıştım adını şimdi hatırlamıyorum... Bilmiyorum etkisi olmuşmudur..
yaaa bırak şimdi yeme bizi abi ya :P :P :D
Şaka bir yana Güzel değerler abi inşallah hep böyle yakarsın.
Şahsen bende 75 mtj var 6.0 yakıyorum basınca biraz 6.1 oluyor :D öyle gidip geliyorum :D
tempesty
08/04/2010, 22:31
yaaa bırak şimdi yeme bizi abi ya :P :P :D
Şaka bir yana Güzel değerler abi inşallah hep böyle yakarsın.
Şahsen bende 75 mtj var 6.0 yakıyorum basınca biraz 6.1 oluyor :D öyle gidip geliyorum :D
Dizellerle aşık atıyorum walla yakında 14 kuruşa düşürcem çalışmalarım devam ediyor :cool:
ugurozer
09/04/2010, 00:25
ekonomi yapma konusunda bende çok iddialıyım. bu konuyu takıntı haline getirmiş manyaklar var bora resmen bunlar için belgesel çekmişler, sıcakta buzlu yelek giyip camları gram açmıyorlar, en ufak bir eğimde stop edebiliyorlar neredeyse hiç ama hiç fren pedalını kullanmadan yolculuk yapabiliyorlar. Ben fabrika verisi 5,5 olan aracımla 5e indim. klimayı rampa inişlerde roterdar gibi kullandığımı bilirim :) punto ile fazla test yapma şansım olmadı ancak 4-4,2 arası yaktım uzun mesafe ve dolu araba ile. gece yolculuğunda ve fazla kalabalık olmayan bir araba ile birkaç puan daha düşeceğim kesin.
tempesty
09/04/2010, 00:48
ekonomi yapma konusunda bende çok iddialıyım. bu konuyu takıntı haline getirmiş manyaklar var bora resmen bunlar için belgesel çekmişler, sıcakta buzlu yelek giyip camları gram açmıyorlar, en ufak bir eğimde stop edebiliyorlar neredeyse hiç ama hiç fren pedalını kullanmadan yolculuk yapabiliyorlar. Ben fabrika verisi 5,5 olan aracımla 5e indim. klimayı rampa inişlerde roterdar gibi kullandığımı bilirim :) punto ile fazla test yapma şansım olmadı ancak 4-4,2 arası yaktım uzun mesafe ve dolu araba ile. gece yolculuğunda ve fazla kalabalık olmayan bir araba ile birkaç puan daha düşeceğim kesin.
Doğrudur Uğur henüz benim takıntı düzeyinde falan değil aslında biraz ekonomik koşullardan dolayı , biraz da artık sanırım insan 30unu geçince karekteri , stili bayağı bir değişime uğruyor tabi
aslında ama dürüst olmak gerekirse eğer daha önce bahsettiğim gibi kısa mesafe pek kullanmıyorum ve genelde çok fazla trafiğe girmemeye özen gösteriyorum eviminde konumu dolayısıyla , artık hızlı araç kullanmaktanda zevk almamaya başladım desem yeridir :) Sence motor silk katkılarının ve o bahsettiğim mıknatısında yararı dokunmuşmudur artık bilemiyorum ama tamamen sürücüyle ilgili olduğu aşikar gözüksede aynı arabayı benim eşimde kullanıyor yani 988 km.nin tahmini olarak 250 km.sini eşim yapmıştır o kullanmasa heralde 5,5 litre falan görürüm gibime geliyo !! :D
KaMiKaZe
09/04/2010, 01:46
bora abi gizemde eski şöfördür hatta eski "fiat"cıdır niye öyle diyorsun :D
tempesty
09/04/2010, 01:53
bora abi gizemde eski şöfördür hatta eski "fiat"cıdır niye öyle diyorsun :D
Kardeşim doğrudur yani tamam da , halen ekonomik kullanmayı öğrenebilmiş değil yaw bazen çok gereksiz gaza basıyo diyorum ki ayağını birazcık gazdan çeksen bile araba yine aynı hızda gidecek bak aldanıyosun heeee öylemi tamam tamam diyo yine bildiğini okuyo
sabah alıyo arabayı akşam bırakıyo ertesi gün bi bakıyorum ortalama tüketim 6,7 olmuş :) ben tekrar çekiyorum 6,3 iki gün sonra :D
yanımda otururken laf çarpıyorum bazen arabayla konuşuyorum '' heee güzelim anlat canım benim bu kız sana neler yaptı söyle bakıyım öylemiiiiii , bak sen , demek gaza abandı çukurlara daldı'' falan diye :D Araba resmen şikayet ediyo bana konuşuyo benimle bir bir anlatıyo :D
KaMiKaZe
09/04/2010, 01:56
valla abi anlayabiliyorum seni bizim hanımda sigara izmariti ezer gibi basıyor gaza konya yoluna bir çıkıyor sanırsın 400m drag yapıyoruz :D
tempesty
09/04/2010, 02:01
valla abi anlayabiliyorum seni bizim hanımda sigara izmariti ezer gibi basıyor gaza konya yoluna bir çıkıyor sanırsın 400m drag yapıyoruz :D
Sizde alemmişsiniz walla yaw :) bizim kaderimiz bu heralde kardeş ;
Benim hatun yalnızken hızlı kullanıyo araba ağlıyo tabi , yanına ben oturunca 70 le gidiyo sordum niye böyle yapıyosun ?? Bahanesi hazır ; o zaman başka bir can daha taşıyomuş basamazmış bişey olucaksa sadece kendine olsunmuşş :) bir de öyle hazır cevaptır :agiskavgasi:
Arabaya biniyorum kontağı çevirir çevirmez zannedersin ki benimki arabayı stop etmeden önce içeride disko kurmuş rock grubu misafir etmiş kulaklarım patlıyo yaş da ilerledi kafa kaldırmıyo artık :D
ol amma müzdaripmişsiniz hanımlardan gizem yapmaz öle şeyler çamur atma ben biliyorum onun nasıl kullandığını sağdan sağdan bazen yavaş gittiği için dörtlüleri yakar her daim dikkatlidir benim arkdaşım yok diye sallayın bakalım :D