Orijinalini görmek için tıklayınız : 110 sabit hız da 647 km= 80.00 TL = 0.123 krş nasıl?
ibrahim06
03/04/2010, 21:40
Bu sabah Ankara'dan Yozgat-Sorgun'a gittim. Akşam 18'de tekrar Ankarada oldum. A.O.Ç. kavşağındaki Opetten arabamı fullemiştim. Akşam döndüğümde tekrar fullediğimde 647 km yapmıştım.. Tam 80 TL'ye doldu. Gidiş geliş yollar tamamen duble olduğundan 110 sabit hızla kullandım. Ve arabama aşık oldum.
Sizce aşağıdaki değerler nasıl? Bence çok iyi. Bu arada arabam daha yeni. Sabah 1500 km lerde iken şuan 2150 lerde.
Değerler
110 km sabit hız
647 km mesafe
80.03 TL masraf
km'de 0.123 kuruş
100 km'de 4 lt ortalama
umitfatihgenc
03/04/2010, 21:42
Maşallahhh nazar değmesin,birazdaha zorlasan hiç yakmayacakmış.Yalnız yazmayın boyle şeyler,olanı var olmayanı var ya.İyice imrendiriyosunuz insanı.
ibrahim06
03/04/2010, 21:49
Daha da imrenin bence. Hem bu şekilde yeni araba alacak olursanız size seçenek punto olur.Allah size de nasip etsin.
aslam0740
03/04/2010, 21:56
ibrahim bey lastikleriniz ne marka birde ebatları kaç öğrenebilirmiyiz
Punto_Can
03/04/2010, 21:58
bende gaziantep ankara arası 90-110 km/h ile 790 km de 115,00 TL yakmıştım, kış lastikleri ve bagaj doluydu :) ortalama 0,146 TL fln yakıyor. aracın yeni olmasına rağmen çok güzel yakmışsın :) maaşallah de :)
serkandemir
03/04/2010, 22:00
bende geçen hafta çok düz olmamasına karşın kiraladığım 2010 model fiesta ile 550 km yi ortalama 5 litre yakıt harcayrak 85 liralık mazot yaktım..
ibrahim06
03/04/2010, 22:03
ibrahim bey lastikleriniz ne marka birde ebatları kaç öğrenebilirmiyiz
Bridgestone. 175/65 R 15
Orijinal arabanın üzerinde gelen lastikler.
bende gaziantep ankara arası 90-110 km/h ile 790 km de 115,00 TL yakmıştım, kış lastikleri ve bagaj doluydu :) ortalama 0,146 TL fln yakıyor. aracın yeni olmasına rağmen çok güzel yakmışsın :) maaşallah de :)
Maşallah. Benim giderken araba boştu ama dönüşte o yolun 350 km'sini benle beraber 3 kişi ve bagajda normal dolu bir şekilde tamamladık.
2 kasko arasında çok fark var(bu seneki daha pahalı) ocakta zam gelmiş primlere
ayakları yapıştırmayı düşünüyorum ama hepsi kırık sanırım sanki sadece tampon tutuyo şuanda nasıl olur bilmiyorum.
Allah bozdurmasın kaskonu Ozan, öncelikle kaskonu yaptırdığın şirketle veya aracı şirketle görüş yüzde kaç etkileneceğini sor, daha sonra kendin yaptırmak istersen şayet fiyat araştır, kaskodan kaybedeceğin yüzde ile kendin yaptırırsan cebinden çıkacak parayı kıyaslamanı tavsiye ederim.
Bana anadolu sigortadan söylenen "ilk defa yapılan hasarda, hasar miktarına bakılmaksızın sadece %5 oranında bir düşüş yaşanır."
selamlar
benimkide anadolu sigorta ama poliçede yukarda yazdığım gibi yazıyo tekrar bi okuyım ozaman. teşekkürler.
aslam0740
03/04/2010, 22:06
teşekkür ederim bende yeni lastik alacağımda o yüzden sordum benim şuan ortalam verisi 4.9 185/65/15 yeni alacağım lastiklerim 175 olacak nasip olursa
Tebrikler. Gerçekten çok güzel sonuç. Arabanızda hız sabitleyici var mı? Eğer yoksa daha daha iyi sonuç. Ayrıca tebrikler. Özellikle de yüksek hızda bu rakamı yakalamak ayrıca önemli...
ibrahim06
03/04/2010, 22:14
Tebrikler. Gerçekten çok güzel sonuç. Arabanızda hız sabitleyici var mı? Eğer yoksa daha daha iyi sonuç. Ayrıca tebrikler. Özellikle de yüksek hızda bu rakamı yakalamak ayrıca önemli...
Hız sabitleyici sağ ayağım :)
ugurozer
03/04/2010, 22:57
Çok çok iyi bir tuketim degeri ustelik gidiş dönüş yapmışsınız yani rakım farkı gibi yanıltıcı bir konuda olamaz. Ben 4.2 yi görmüştüm bu araçla 1000 km lik gidiş dönüş mesafesinde. Hız sabitleyici olan araçlar daha fazla tuketiyor arkadaşlar hiç ozenmeyin :)
İbrahim, tebrikler çok güzel bir sonuç.Demekki dikkatli kullanımla araçlarımız bu kadar iddaalı değerler yakalayabilmekte.Sonuçta tüketimi bire bir etkileyen ilk faktör sürücü,
Bu arada hız sabitleyici yakıt tüketimini azaltmaz arttırır...
ibrahim06
03/04/2010, 23:58
İbrahim, tebrikler çok güzel bir sonuç.Demekki dikkatli kullanımla araçlarımız bu kadar iddaalı değerler yakalayabilmekte.Sonuçta tüketimi bire bir etkileyen ilk faktör sürücü,
Haklısınız. Arabam Şehir içi kullanımda ilk 700 km de 36 litre yakmıştı. Bunu da paylaşmıştım ama biraz güme gitmişti. Ama benim şehir içi kullanımımda İstanbul yolu ve devrinde kullanma faktörü var tabi. İstanbul yolundayken de asla 100'ü geçmem
KaMiKaZe
04/04/2010, 00:25
valla çok güzel rakam yakalamışsınız 6 dan aşağı inmeyeli çok oldu :D
süper bir değer yakalamışsın İbrahim.şimdi kendime kızıyorum. GP mi alırken multijet almayı istemştim, yılda 20000 yapmıyorsan zarar edersiniz fln diyip caydırmışlardı plazadakiler.valla bi kere daha pişman oldum :)
maşallah.. süper değer.. ama her yerde söylemeyin... bi yere gidecek eş dost senin araba az yakıyo diye istemesin :D:D:D
lpg ile aynı mesafeyi yapan biri olarak alırken 3000 tl fazladan vermeyi ve bakımlarda her 10000 km de bir bakıma para vermeyi ayrıca parça değişimlerde benzinliden fazla ödemeyi göze aldığımda acaba araç bu şekilde sürüldüğünde kaç senede benzinli bir araçla kıyas yapıldığında kendini amorti edebilecektir..
bence benzinli araç alıp lpg taktırmak en mantıklısı...
mesut eyvaz
04/04/2010, 02:36
yaa benim tüplü pali 190 yakıyor şehir içini hiç söylemiyim bari
ibrahim06
04/04/2010, 13:19
lpg ile aynı mesafeyi yapan biri olarak alırken 3000 tl fazladan vermeyi ve bakımlarda her 10000 km de bir bakıma para vermeyi ayrıca parça değişimlerde benzinliden fazla ödemeyi göze aldığımda acaba araç bu şekilde sürüldüğünde kaç senede benzinli bir araçla kıyas yapıldığında kendini amorti edebilecektir..
bence benzinli araç alıp lpg taktırmak en mantıklısı...
Arabam bu şekilde sürecekse EVET 3000 TL para vermeye değer. 10000 bakımı diye bişey yoktur. Sadece Yağ değişim mecburiyeti vardır. Diğer şeyler keyfinize kalmış.Bu arada ben dizel hakkında önceden araştırdım, Deidler LPG den bile az yakabilirsin ya da LPG ile aynı. Zamanında LPG yüzünden çok çektiğim için gözümü kırpmadan aldım. Varsın 3000 lira pahalı olsun. Sonrdan 1600 lira verip BRC taktıracağıma 1500 lira fazla veriyim. Yeterki kafam rahat olsun.
Bana LPG demeyin de ne derseniz diyim.Eski arabamda 5 yıl LPG kullandım.2 yıl Atiker, 3 yıl Lovato. Sattığım kişde LOVATO var şuan.LPG nin avantajı olabilir. Ama LPG bazen öyle sıkıntılar yaşatabiliyor ki ağzınızda tat kalmıyor. Arabada LPG takılıysa hiç ummadığınız eletronik arızalara sebebiyet veriyor. En çok verdiği sıkıntı enjektör hatası. Motor ustasına gidersin. Sorun LPG'de efendim der. LPG ustasına gidersin. LPG'de bir sorun yok git motorunu yaptır der. Tabi bu git geller arasında dünyanın da masrafını edersin. Sonra anlaşılırki çarkına türkürdüğümün LPG'sinden kaynaklanıyor.LPG beyni zaman zaman sorun oluyor.ondan sonra Hoop tesisat yenile. beyin tazele. Bunları ben çoook yaşadım LPG'de.Bütün bunları da yaşayınca seninle edeceğim kara lanet olsun dedim. Ve kendime söz verdim. Yeni rabama kesinlikle LPG taktırmayacağım dedim. Arabada iki tane beyin olduğundan nerde ne yapacağı belli olmuyor LPG'nin. O yüzden bu raralar LPG adını duyunca tiksinti ve sinirim geliyor şimdilik.
Abim geçen ay 2005 model Marea aldı. ve LPG taktırdı. Çok uyardım gel dizel bişey alalım diye.Dinlemedi ve şimdi 2 güne bir soluğu sanayide alıyor LPG yüzünden. Tabi bu herkeste böyle olacak diye kaide yok ama sıkıntıyı çeken ve yaşayan olduğumdan dizele bu parayı verirken helali hoş olsun diyorum. Arabanın da 16 valf ve multijet oluşunu da lütfen hesaba katın.
Dün konya dan ankaraya gittim toplamda 700 km yol yaptım 100 liralık mazot aldım sabit hız yapmadım 180 e de çıktım 80 e de indim, arabada 4 kişi artı bayada yük vardı artı depo gırtlağına kadar doluydu yani araç olabileceği en ağır şeklindeydi 140 bin yakmış hesaplarıma göre .İ LOVE MY CAR.
Ben de Antalya' dan İstanbul' a gelirken (800 km) ortalama 110-120 km hız ile 100 TL (33 lt) mazot harcadı. ki bir deponun (45 lt) altında yaktı. Şehir içinde de özellikle İstanbul tarfiğinde haftaiçi günde 25 km x 5 gün 125 km, hafta sonu ortalama 50 km ile aylık yaklaşık bir depo (45 lt)yakıyor bu da 130 TL oluyor. Yakıt açısından gerçekten çok ekonomik bir araç.
fatihhhh
05/04/2010, 10:34
ben 90 km yi geçmediğim zamanlarda o değerlerde yakıyorum
hem 110 hemde 4 lt bana da iyi geldi.
dün TV de oto programında gördüm.
pejo eko-cup yarışı yapmışlar.
en az yakıtla yarışı bitiren kazanıyor.
pejo 308 1,4 dizel motorla slovakyalılar mı memleketi tam hatırlayamayacağım,
3,18 lt yakmışlar yarış sonunda.
diğerleride 3,28 3,48...vs idi
Tribünsel olarak ifade edeceksek durumu : ''Forza Multijet'' :)
Kriminal
05/04/2010, 11:18
Ben de Antalya' dan İstanbul' a gelirken (800 km) ortalama 110-120 km hız ile 100 TL (33 lt) mazot harcadı. ki bir deponun (45 lt) altında yaktı. Şehir içinde de özellikle İstanbul tarfiğinde haftaiçi günde 25 km x 5 gün 125 km, hafta sonu ortalama 50 km ile aylık yaklaşık bir depo (45 lt)yakıyor bu da 130 TL oluyor. Yakıt açısından gerçekten çok ekonomik bir araç.
Bir bayan olarak bu hız cok degılmı ?
Dün konya dan ankaraya gittim toplamda 700 km yol yaptım 100 liralık mazot aldım sabit hız yapmadım 180 e de çıktım 80 e de indim, arabada 4 kişi artı bayada yük vardı artı depo gırtlağına kadar doluydu yani araç olabileceği en ağır şeklindeydi 140 bin yakmış hesaplarıma göre .İ LOVE MY CAR.
Aslında bızım araçlarımız için bu hızlar en mantıklı olanı cunku en az yakıtı bu hızlara ulastıgımızda yakıyoruz..Işıklardan yavas kalkıp arac devrını aldıkca vıtes yukseltırsek lastık havaları iyi olursa hava fıltresı her bakımda degısırse bu rakamlar oldukça yakın bıze..Ben 2 gunde 2500 km yol yaptım 300 tl mazot yaktım ve araç full dolu bagaj dahıl...hızımı soracak olursanız 90-110 km arası....
Arabam bu şekilde sürecekse EVET 3000 TL para vermeye değer. 10000 bakımı diye bişey yoktur. Sadece Yağ değişim mecburiyeti vardır. Diğer şeyler keyfinize kalmış.Bu arada ben dizel hakkında önceden araştırdım, Deidler LPG den bile az yakabilirsin ya da LPG ile aynı. Zamanında LPG yüzünden çok çektiğim için gözümü kırpmadan aldım. Varsın 3000 lira pahalı olsun. Sonrdan 1600 lira verip BRC taktıracağıma 1500 lira fazla veriyim. Yeterki kafam rahat olsun.
bence ibrahim sen ustasına denk gelememişsin...sonuç olarak başına talihsizlikler gelmiş ve atiker denememişsin başka bir bakış açısı geliştirmişsin..yıllardır atiker kullanıyorum ve ne mazot pahalanacak diye bir korkum var ne lpg sistemim arızalanacak diye.. usta servis ve birazda şans faktörü...
ibrahim06
05/04/2010, 11:36
Bu cevabın yazılacağını tahmin etmiştim. Şans işi işte.Ankara'da en iyi dedikleri yere de gittim. Sonuç: Yakın gelecek için kafamda ''NO LPG''. Şuan bana deseler ki bak bu LPG km'de 0.001 krş yakıyor. Sizin olsun derim. Siz litresi 2 TL'den alıp aşağımyukarı benim yaptığım değeri yaparken ben bu değeri Litresi 3 Lira'dan yapıyorum. Aslında arabalarımızdan yakıt yakma hususunda şikatet etmeye pek hakkımız yok. Namussuz yakıt çok pahalı kardeşim. 2 yıl atiker kullandım bu arada. Bunu da belirtmiştim.
Valla bayan olup olmamakla bir ilgisi yok, araç 90 bg, 6 vites olunca gaza biraz dokunmak yetiyor. Ayrıca şehirlerarası yol için normal bir hız diye düşünüyorum.
narkoz30
06/04/2010, 09:40
Dünyanın en ekonomik ve verimli motoru başka ne söylenebilir ki zaten eti budu belli hayırlı olsun güzel skor :D
Kriminal
06/04/2010, 10:36
Valla bayan olup olmamakla bir ilgisi yok, araç 90 bg, 6 vites olunca gaza biraz dokunmak yetiyor. Ayrıca şehirlerarası yol için normal bir hız diye düşünüyorum.
Şakaydı zaten sızın gıbı bayan söförlere ihtiyacımız oldugunu dusunuyorum...
şimdi lpg kullananlar bence hesaplamaları eksik yapıyorlar.sadece alınan gaz hesaplanıyor.ciddi oranda ortalamayı yükseltecek benzinide hesaplamak lazım.sıralı sistemlerde benzin tüketimi yakıt ortalamasını yükseltir.
Arda abi hız sabitleyici yakıt tüketimi açısından düz yolda baya faydalı oluyor ama yokuş çıkarken aynı hızı yakalamak için gaza manuel olarak yüklendiğimizden daha fazla abanıyo sanki, yani Ankara konya arası kullanımda Ankara Kızılcahamam kullanımına göre daha fazla tasarruf yaptırıyor, en azından ben öyle gözlemledim, naçizane :)
Kriminal
06/04/2010, 15:35
Aynen öyle sercan..Daha yuksek devırlerde cıkıyor rampaları
Arda abi hız sabitleyici yakıt tüketimi açısından düz yolda baya faydalı oluyor ama yokuş çıkarken aynı hızı yakalamak için gaza manuel olarak yüklendiğimizden daha fazla abanıyo sanki, yani Ankara konya arası kullanımda Ankara Kızılcahamam kullanımına göre daha fazla tasarruf yaptırıyor, en azından ben öyle gözlemledim, naçizane :)
Haklısın Sercan, ben de bunu kastettim zaten.Ülkemizin coğrafi yapısı gereği sürekli olarak sıfır eğimde gidemediğimizden dolayı hız sabitleyicisi tüketimi arttırmakta.Yokuşa gelince kapatırsan o zaman aynı tüketim değerine ulaşılabilir tabi..
şimdi lpg kullananlar bence hesaplamaları eksik yapıyorlar.sadece alınan gaz hesaplanıyor.ciddi oranda ortalamayı yükseltecek benzinide hesaplamak lazım.sıralı sistemlerde benzin tüketimi yakıt ortalamasını yükseltir.
şahsi görüşüm şudur ki;
LPG sistemi taktırmayanlar hep böyle ince hesapları yapıp kârda olduklarını düşünerek kendilerini avuturlar..fiii zamanında aynılarını bende yapıyordum...
sistemi taktırdıktan sonra tekrar yorumunu okumak için sabırsızlanıyorum ne yalan söyleyeyim:)
Punto_Can
06/04/2010, 20:28
eğer benzinli arabaya binip lpg taktıracaksam kuş serisini tek geçerim :)
ama gp'ye lpg taktırıp 1,3 mjt lerle kıyaslamak yanlış olur. birde aracı ilk çalıştırdığınızdan ısınana kadar kullandığınız benzin oranını da belirtirseniz ortalama yakıt miktarınızın mjt'lerden daha fazla olduğunu görürsünüz :) ekstra olarak dizeldeki turbo faktörü ve rampalarda 4 den 3 e atmak yerine 4 den 5 e atmanın zevkini hiçbirşeye değişmem :)
ibrahim06
06/04/2010, 21:48
şahsi görüşüm şudur ki;
LPG sistemi taktırmayanlar hep böyle ince hesapları yapıp kârda olduklarını düşünerek kendilerini avuturlar..fiii zamanında aynılarını bende yapıyordum...
sistemi taktırdıktan sonra tekrar yorumunu okumak için sabırsızlanıyorum ne yalan söyleyeyim:)
Ben kendimi avutmuyorum şahsen şuan. İlk defa dizel kullanıyorum ve aracım 2010 model 2.200 km'de. Böyle bir araçla uzun yola çıktım. Yaptığım hızı,mesafeyi ve yaktığı yakıtı burda paylaşıp nasıl olduğuna dair fikir sormak istedim.Ve bu mesafeyi kar olsun diye yapmadım. Az yaksın çok yaksın zaten şehirler arasında ben 110 km ile giderim.10 krş yakacağını bilsem bile kolay kolay aşırı surat yapmam. Yolculuğumun sonund acaba ne yaktı diye hesaplayıp burda paylaştım. Siz ise dizel konulu bir paylaşıma 'LPG taktırmayanlara şaşıyorum'' türünden mesajlar yazıp duruyorsunuz başından beri. Burda söz konusu olan Dizelin LPG ile kıyaslanması değil. Dizel yeni bir araç ile yapılan ölçümler. ve siz bu ölçüm yapanları alaya alıyorsunuz. Ben de diyorum ki sizin şuan LPG ile yaptığınız kar ediyorum ölçümlerini vakti zamanında önceki arabamla ben de yapıyordum. Konunun dizel ile yapılan bir hesaplama olduğunu;LPG ile kıyaslama olmadığını tekrar belirtirim.