Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : K&N hava filtresi taktım

real
01/04/2010, 23:34
Arkadaşlar bugün K&N kutu içi filtresi aldım montajını yaptım ve gerçekten aracın çekişinde bariz fark yarattı ara hızlanmaları çok daha atak imkanı olanlara tavsiye ederim

ABNEW
01/04/2010, 23:49
Hayırlı olsun real, güle güle kullan.Belirli km lerde solusyonuyla temizlemeyi unutma...

Erdem Bozdağ
02/04/2010, 00:01
sık yıkayıp yağlamayı unutmayın benım 1 sene oldu nerdeyse 1 ay sora bıle bı bakınca nasıl kırlendıgını goruyorsunuz malum turkıye şartları

ExTReMe_
02/04/2010, 01:44
hayırlı olsun ne kadara aldınız acaba sorabilrmiyim ?

ve ayrıyetten ses de farklılık oldumu cezbedici ses veriyormu :D

Erdem Bozdağ
02/04/2010, 02:02
kutu ıcı fıltre ses vermez malesef

serkandemir
02/04/2010, 08:22
kutu ıcı fıltre ses vermez malesef

peki kit olanlardaki ses nasıl puntonun benzinli ve 77 hp olanlarında ?

real
02/04/2010, 09:21
Tşk.arkadaşlar maliyeti 130 Tl. ayrıca temizleme kiti de almak lazım onun fiyatıda 35 tl.civarında .

savagi
02/04/2010, 23:37
aynı filtreden bende taktım.ses olarak hiçbir şey farketmez ama aracın çok daha rahat nefes aldığını hissedebiliyorsunuz.

real
03/04/2010, 00:24
evet kesinlikle ses olarak bir değişilik yok.rahat hava aldığı için araç daha atak çekişleri daha iyi

abulbul08
03/04/2010, 10:02
hayırlı olsun

sabanci
20/05/2010, 20:06
peki o solüsyonu almadan başka şekilde temizleyemezzmiyiz bana fiyatı biraz yüksek geldide...

brabus
21/05/2010, 01:07
selam ben de hava filtresi düşünüyorum bir sonraki bakımda alacağım açıkçası
Starjet 96 bg benzinli için hangisini önerirsiniz. Kaç civarıdır.
Ses az önemli,çekişi rahatlatması ve uzun ömürlü olması önemli. 2-3 ayda bir temizlerim de

jakabo_ank
21/05/2010, 01:10
lpg li gp lerdede kullanma şansımız varmı. ilk kez duydum ben bu olayı. nedir anlatabilirseniz sevinirim

hhhed
21/05/2010, 12:31
Fiyat önce pahalı gibi geliyor ancak kaç bin km kullanılabileceğine bağlı.? kaç gider acaba?

Erdem Bozdağ
21/05/2010, 12:35
1 milyon kilometre

Scottie
21/05/2010, 12:50
evet kesinlikle ses olarak bir değişilik yok.rahat hava aldığı için araç daha atak çekişleri daha iyi

yakıt sarfiyatında bir artma var mı?

Erdem Bozdağ
21/05/2010, 13:15
abi attırmaz kesınlıkle bana güven sen tersı ollur hatta

brabus
21/05/2010, 13:17
selam ben de hava filtresi düşünüyorum bir sonraki bakımda alacağım açıkçası
Starjet 95 bg benzinli için hangisini önerirsiniz. Kaç civarıdır.
Ses az önemli,çekişi rahatlatması ve uzun ömürlü olması önemli. 2-3 ayda bir temizlerim de

şuna da cevap alabilir miyiz? Ben de ona göre bir daha ki hava filtresi değişiminde taktırayım :)

Erdem Bozdağ
21/05/2010, 13:24
2010 LANCIA YPSILON 1.4L L4 F/I - 16v, Replacement Air Filter (https://www.knfilters.com/search/applications.aspx?Prod=33-2842)

brabus
21/05/2010, 14:14
2010 LANCIA YPSILON 1.4L L4 F/I - 16v, Replacement Air Filter (https://www.knfilters.com/search/applications.aspx?Prod=33-2842)

Sağol, 110 TL civarındaymış..
Ben bir dahaki değişimde değiştiririm kesin. Hatta uygun bir yerden bulursam alır kendim değiştiririm :)

real
21/05/2010, 14:19
yakıt sarfiyatında bir artma var mı?

Yakıt Konusunda endişen olmasın şöyleki 43 Lt.Mazotla 137 Tl. ye doldu ve 810 Km. Yol Yaptım İstanbul İçi.yarı Trafik yarı otoyol tarzında düşün.

fiyatı na gelince ben 130 tl.verdim.E-bay da baktım 60 $ civarında

hhhed
21/05/2010, 14:19
evet bayağa mantıklı, kaç km de temizlenmesi gerekir?

real
21/05/2010, 14:23
5.000 km.bir temizlenmesi gerekiyor.ama bence belli periyodlarla bu kadar beklemeden görsel kontrol edip temizleme yapmak lazım çünkü Türkiye Şartları malum yollar toz toprak içinde

Erdem Bozdağ
21/05/2010, 14:26
turkıyenın havası gozonune alınırsa 6.000-7.000 arası temızlemekte fayda var.Ben 5.000 km civarı baktıgımda hemen kırlenmıs oluyor.Temızlemek için spreyi ile suda yıkayıp sonra özel sıvısını suruyorsunuz işlemde kolay yani:)

gadget
21/05/2010, 14:40
arkadaşlar,biraz aydınlatır mısınız bu hava filtresi hakkında, aklıma ilk etapda gelen sorular;

yazılanlardan sanki değiştirilmiyormuş gibi anladım, doğru mudur?

normal filtreden farkı nedir? neyden yapılıyor, klasik filtreler kağıdın biraz daha gözenekli ve kalınından yapılıyor ve temizleme imkanı yok çünkü?

temizlenince eski verimine geri dönüyor mu?

açık filtre mi iyidir yoksa bu mu?

şimdiden teşekkürler.

Erdem Bozdağ
21/05/2010, 15:00
burayı okursanız tüm soruların cevabını bulcaksınız

KUTU İÇİ FİLTRELER (K&N) | ElifTuning.com | Oto Aksesuar, Tuning, Modifiye, Oto Müzik Ses, Xenon Far, Cam Filmi, Kolçak, Armster (https://www.eliftuning.com/index.php?p=list&k_id=1802)

Scottie
21/05/2010, 15:07
tartırmayı düşünüyorum ama öncelik cam kapatma modülü....

brabus
21/05/2010, 15:13
tartırmayı düşünüyorum ama öncelik cam kapatma modülü....

aynen ben de.
Önce Cam modeli sonra ilk filtre değişiminde K&N

Romeo_er2
21/05/2010, 22:53
doğru seçim;)

BSK
21/05/2010, 23:44
cam kapatma modülü ne ki?

utku952
21/05/2010, 23:51
cam kapatma modülü ne ki?

Tarkan abi sen de herkese ön ayak oldun hava filtresi konusunda :D

-- Kumandayla camı otomatik kapatmak için takılan bi cihaz..

KaMiKaZe
22/05/2010, 00:26
simota kullanıp maf sensörü ile sıkıntı yaşamış arkadaşlar var diye biliyorum.
sonuçta yağlı filtre maf sensörü için her zaman bir risk ama simota ile problem yaşayan daha çok kişi var.

alicanveliy
22/05/2010, 00:46
KN ile Simota filtrelerin tek farkı renkleridir. :) Hatta birbirlerinin kopyası. Bu filtreleri aynı fabrikalar üretiyor deseler şaşırmam. KN'e fazla para vermemenizi tavsiye ederim. Simota kullanıyorum memnunum. Düzenli temizlendiğinde performansı güzel, özellikle kalkışlardaki.

KaMiKaZe
22/05/2010, 00:48
1 kere kullandım demişsin cihan sorun yaşamaman normal.

speedy_16
22/05/2010, 00:57
açık hava filitresiyle kutu içi filitre arasında herhangi bir fark warmı ses dışında?

alicanveliy
22/05/2010, 00:58
Yağ ile temizlendiğinde şöyle oluyormuş, böyle oluyormuş diyenler neye göre böyle söylüyorlar? Bu söyledikleri hep düşünceden ibaret. Bu kadarcık yağın havayla yanma odasına karışarak motora zarar verdiğini tecrübe ile bilimsel olarak söyleyebilecek bir arkadaş varsa biz de bilelim.

Elinde bir dayanak olmadan klavyenin tuşlarına basarak yazmak kolay...

KaMiKaZe
22/05/2010, 00:59
motora zarar veriyor denmiyor zaten maf sensörüne zarar veriyor.

Alp
22/05/2010, 01:04
Orhan sen bunu tecrube ettinmi ve bu arizayi nerden duydun bizi aydinlatirsan sevinirim.

alicanveliy
22/05/2010, 01:08
O da motorun bir parçası. Motora zararı neymiş biz de bilelim. Güzel bir açıklama yapan olursa memnun kalırız.

KaMiKaZe
22/05/2010, 01:09
alp abi ilk aracım olan megane da böyle bir sıkıntı yaşadım, maf sensörü yağlanmadan dolayı işlevini tam göremez oldu buda aracın performansını düşürdü. Maf sensörünün soketini çıkarınca aracın performansındaki artışda bunu kanıtlıyordu. Maf sensörünü temizlettik düzelmedi değiştirmek zorunda kaldık.

bu benim tecrübem multijet ile ilgili farklı tecrübeler için
multijet maf şeklinde googlde arama yapılabilir.

Alp
22/05/2010, 01:15
Bu filtreden bende aldim. Malum arac yuklu olunca biraz daha hava rahatlatir diye dusundum diger forumlari (hyundai, ford, skoda...) bayagi arastirdim herhangibir sorun duymadim takii sen yazana kadar...
Ayrica megane daki maf arizasinin filtreden olduguna eminmisin ?

KaMiKaZe
22/05/2010, 01:25
alp abi bu sorunla illa karşılaşılıyor diye birşey yok sonuçta ama dikkat etmekte fayda var ve google da ufak bir araştırma yaptığımda 1.3 multijet motorda da bu sıkıntıları yaşayanlar var.

Bende k&n apollo cai kullanıyorum bu tarz sistemlerde filtrenin maf sensörüne daha yakın olduğunu düşünürsek risk daha yüksek her filtre temizlediğimde maf sensörünün içini kontrol ediyorum. Sizede ara sıra kontrol etmenizi tavsiye ederim.

real
22/05/2010, 12:35
K & N Kutu içi filtrenin Maf sensörüne arıza çıkartacağına hiç ihtimal vermiyorum kağıt filtreden farkı zaten hava akışkanlığının daha fazla olması ve kağıt filtreye nasaran havadaki tozu ve kiri daha iyi absorme etmesi.kağıt filtreyi çoğu kes söküpte altında biriken kum dağını çok temizledim fakat bu bez filtrede öyle bir olay yaşamadım.kiri ve tozu üzerine hapsediyor altı tertemiz.yağ kiri tutuyor böylece alt taraf temiz kalıyor.yağında maf sensörüne ulaşması mümkün değil zaten yağ filtenin üst tarafında altına geçmeside olası değil .Maf sensörü mantıken düşünürsek bu şekilde çok daha temiz kalıyordur.

clax22
22/05/2010, 16:06
nerden aldınız acaba filtreyi

KaMiKaZe
22/05/2010, 17:54
tarkan bey siz mantıkınızı kullanıyorsunuz ben tecrübeleri ve yaşanmışları söylüyorum.

Erdem Bozdağ
22/05/2010, 18:10
uzun zamandır kullanıyorum ve her arkadasımın aracına aldırdım kn kutuiçi filtreyi
bu işini içinde de bulundum
şimdiye kadar ben bir sorun yaşayan duymadım
benım tecrubelerıme gore takılması gereken bir parçadır
ama başka tecrubeler de dogrudur tabiiki

real
22/05/2010, 19:49
tarkan bey siz mantıkınızı kullanıyorsunuz ben tecrübeleri ve yaşanmışları söylüyorum.

Orhan bey ben konuyu mizansel olarak canlandırdım senin yaşamış olduğun istisnai bir durum eminimki bozulan parçanın vadesi geldiği için bozulmuştur .Herkes kullanıyor kimse de bir şikayet sızlanma yok herkes memnun uzatmadan konuyu bağlamak gerekirse bence sende al bi tane buda bir tecrübe memnun kalacaksın

real
22/05/2010, 19:51
nerden aldınız acaba filtreyi

gittigidiyorda.com da bugün gördüm 130 TL. yalnız senin araç benzinli sanırım farklıdır.kendi modeline uygun olanı araştır

Alp
22/05/2010, 20:36
K&N nın resmı sıtesınde bu maf sensörü ile yapılan açıklama, görsel videolar ve test sonuçları var. Açıklamaya göre filtrenin temizlenmesi sırasında kullanılan yağdan ötürü kesinlikle bir arızanın olmasının mümkün olmadığı söylenmiş, ve olasılıklı olarak bu sensörün kullanım ömründen dolayı arızalandığı belirtilmiş.
İncelemek isterseniz ilgili linki veriyorum.

K&N Response to Mass Air Flow Sensor Concerns (https://www.knfilters.com/maf/massair.htm)

real
22/05/2010, 20:41
K&N nın resmı sıtesınde bu maf sensörü ile yapılan açıklama, görsel videolar ve test sonuçları var. Açıklamaya göre filtrenin temizlenmesi sırasında kullanılan yağdan ötürü kesinlikle bir arızanın olmasının mümkün olmadığı söylenmiş, ve olasılıklı olarak bu sensörün kullanım ömründen dolayı arızalandığı belirtilmiş.
İncelemek isterseniz ilgili linki veriyorum.

K&N Response to Mass Air Flow Sensor Concerns (https://www.knfilters.com/maf/massair.htm)

Tşk.Alp Çok iyi Bilgi paylaşımı bende bunu anlatmaya çalışmıştım +10

KaMiKaZe
22/05/2010, 21:37
Erdem kardeşim, Maf sensöründe oluşacak arızaların farkına varılması gerçekten zor, zorluğun sebebi de maf sensörünün tamamen bozulması değil hatalı ölçüm yapması bu tarz durumlarda araç hata kodu vermiyor sıkıntıyı anlayabilmeniz için aracınızı çok iyi tanıyor olmanız tam olarak saptama içinde detaylı ölçümler yaptırmanız gerekiyor.

Tarkan bey aracımı sene 2001 de aldım 2002de 2 sene olmadan sattım üzerinde k&n açık hava filtresi vardı. Şuanki aracımdada yaklaşık 25000km dir k&n apollo cai mevcut. Yani yeterli tecrübem var.

konu farklı yerlere geldi ben simota markası hakkında yorum yapmıştım ama bu tüm ürünler için genel bir yorum olarak algılandı, uzatmamak için toparlıyorum.
Sonuçta bu her araçta olacak demiyorum ama her zaman bir risk var, bu riskide aza indirgemek için kaliteli ürün kullanmak, filtreyi daha sık temizlemek ara sırada maf sensörünü kontrol etmek gerekiyor.

clax22
22/05/2010, 21:39
gittigidiyorda.com da bugün gördüm 130 TL. yalnız senin araç benzinli sanırım farklıdır.kendi modeline uygun olanı araştır
ok sağol

Alp
22/05/2010, 22:17
Arkadaslar gercekten cok keyifli verimli ve duzeyli bir tartisma oluyor, ben kendi adima cok mutlu oluyorum. Hepinize tesekkur ediyorum.
Orhan sende bayadir kullaniyormusun (25000 km) az degil yani, arastirdiklarim, okuduklarim ve sizin tecrubeleriniz dahilinde bir sikinti cikacagini sanmiyorum tabii buradaki uyarilarida dikkate alacagim

real
22/05/2010, 23:55
Erdem kardeşim, Maf sensöründe oluşacak arızaların farkına varılması gerçekten zor, zorluğun sebebi de maf sensörünün tamamen bozulması değil hatalı ölçüm yapması bu tarz durumlarda araç hata kodu vermiyor sıkıntıyı anlayabilmeniz için aracınızı çok iyi tanıyor olmanız tam olarak saptama içinde detaylı ölçümler yaptırmanız gerekiyor.

Tarkan bey aracımı sene 2001 de aldım 2002de 2 sene olmadan sattım üzerinde k&n açık hava filtresi vardı. Şuanki aracımdada yaklaşık 25000km dir k&n apollo cai mevcut. Yani yeterli tecrübem var.

konu farklı yerlere geldi ben simota markası hakkında yorum yapmıştım ama bu tüm ürünler için genel bir yorum olarak algılandı, uzatmamak için toparlıyorum.
Sonuçta bu her araçta olacak demiyorum ama her zaman bir risk var, bu riskide aza indirgemek için kaliteli ürün kullanmak, filtreyi daha sık temizlemek ara sırada maf sensörünü kontrol etmek gerekiyor.

Orhan bey,tabiki kontrol etmekte fayda var.ben de eski aracımda (Bravo HGT) 7 sene ve 137.000 km boyunca King Dragon açık hava filtesi kullandım yıkadım yağladım taktım ve hiç bir sıkıntı yaşamadım ordan edindiğim tecrubelerde de potansiyemetre kelebeği yani bizim puntolardada maf sensörünün gördüğü görevi gören ekipmanda belli süreçlerde temizlik yapılması şarttı.kısaca her türlü elektronik ve mekanik aksamda tabiki her zaman bir risk vardır.bizde bunu göz önüne alarak görsel kontrolde olsa elimizden geldiği kadar dikkat etmeliyiz.
bu tarzda paylaşımlar ve tecrübeler her zaman faydalıdır kısaca ve özetle bilgi paylaştıkça çoğalır felsefesini her zaman savunmuşumdur.teşekkürler