Orijinalini görmek için tıklayınız : Angel eyes far taktırma konusunda kararsızım
gorefest
23/03/2010, 18:07
Bu konu hakkında birçok konu açılmış hepsini de takip ettim. Genel olarak gördüğüm resimlerden bu farların GP'lere çok yakıştığını düşünüyorum. Merak ettiğim 1-2 konu var onları sormak istiyorum. Şimdiden teşekkürler herkese.
- Aracım granit gri. Bu renge içi krom mu yoksa siyah olanlar mı daha çok yakışır sizce? Araçların orjinal farları beyaz olduğundan siyaha boyanmış farlar GP sahiplerine daha çekici geliyor olabilir. Ama mesela Opel Astra'larda da 2007'ye kadar olan modellerde farların içi siyah, makyajdan sonra ise chrome. Yani orda da bizdekine göre ters bi durum var.
- femoli arkadaşımızla yaptığımız sohbette kısalarda sorun yaşamayacağımı uzunlarda ise bir miktar kayıp olabileceğini öğrendim. Kullanan arkadaşlar bu kayıptan ne kadar etkileniyorlar?
- xenon kiti taktırmasak ta bu farlar çekici midir? Orjinal olmayan xenonlar açıkçası biraz rahatsız edici dışarıdan bakıldığı zaman.
- İzmir Karşıyaka'da angel eyes kullanan forumdaşlarımız var mı acaba? Müsait bir vakitlerinde inceleme fırsatı bulsak ne kadar güzel olurdu.
Bunların hepsini buraya yazarak sormak istedim çünkü çok vaktim yok uğraşmak için. Sizlerin tavsiyesi doğrultusunda karar vericem biraz da.
Teşekkürler tekrar...
sowhat788
23/03/2010, 18:11
Ben kullandım ama sonra değiştirdim kullanışsız geldi
Güzel duruyor ama original farın performansına yaklaşamıyor
gorefest
23/03/2010, 18:17
ben de bundan çekiniyorum açıkçası. O yüzden karar veremedim henüz.
konfor ve performans malesef aynı anda olmuyor :)
Emre, angel farlar araçlarımıza yakışıyor bence de.Kısalar iyi, uzunlar biraz zayıf kalıyor ama çok da sıkıntı yaşatmıyor açıkçası.Bence granit griye krom farlar güzel durur.Xenonla görüşü biraz daha iyileştirebilirsin.Sonuçta bu farlar mercekli olduğu için xenon daha verimli olmakta,
Ben tavsiye ederim...
Punto_Can
23/03/2010, 20:26
bende yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, xenonsuz performansını bilmiyorum ama xenon ile kısalarda sıkıntı yaratacak bir durum yok. kısalar her halukarda (xenonlu) işinizi görecektir.
uzun farlar ise, orjinal farlarımızın uzunlarına göre biraz daha zayıf kalıyor. ancak bu zayıflık uzunların işe yaramadığı veya kullanışsız olduğu anlamına gelmiyor. uzunları yaktığımda yine aynı uzun far işlevini görüyor ancak dediğim gibi orjinal farların performansına göre biraz düşük.
ayrıca zaten aldığımız bu farlar 250-300 TL arasında değişiyor, herşeyden önce bu fiyata 1 çift far alıyosunuz, orjinallerden daha fazla bir performans beklemekte yanlış olur.
ExTReMe_
23/03/2010, 20:41
angel eye düşündüm bende zamanında ama bu kullanışsız olması nedeniyle vazgeçtm şimdi ise sis ve farlarıma xenon taktım 6 k cok memnunum ..
Sizin farlarınızın rengine gelirsek Gri renk araca bence siyah renkli far gider karartılmış far çok güzel gider bence.
ben junyan marka angel ve 8000k xenon kullanıyorum yağmurlu havalarda aydınlatma çok zayıf ve angeller genel olarak cok kalitesiz ve farın arkasında çok fazla kablo var orjinal gibi tek soketli değil sonra farın birleşme yerlerini silikonla doldurmazsan aracı yıkattıktan sonra buhar yapıyor dolduruncada kaputu açınca kötü görünüyor birde farın yükseklik ayarını içerden ayarlayamıyorsun içinde motor yok çünkü ama bunca olumsuz duruma rağmen ben söküp orjinali takmam çünkü görüntü çok güzel oluyor
kaptan_ahab
24/03/2010, 01:26
ben junyan marka angel ve 8000k xenon kullanıyorum yağmurlu havalarda aydınlatma çok zayıf ve angeller genel olarak cok kalitesiz ve farın arkasında çok fazla kablo var orjinal gibi tek soketli değil sonra farın birleşme yerlerini silikonla doldurmazsan aracı yıkattıktan sonra buhar yapıyor dolduruncada kaputu açınca kötü görünüyor birde farın yükseklik ayarını içerden ayarlayamıyorsun içinde motor yok çünkü ama bunca olumsuz duruma rağmen ben söküp orjinali takmam çünkü görüntü çok güzel oluyor
+1000
Erdem Bozdağ
24/03/2010, 01:28
goruntusuun tartısmam bıle
arabanın durusunu inanılmaz degıstırıyor
ben 1 yıl takılı kullandım ama aydınlatma olarak aynısını dıyemem merceklı evet ama mercek kalıtesı malesef vasat aydınlatma olarak orjınalle kıyaslmayın bıle
biraz tercih meselesi aydınlatmaya oyle aman aman onem vermem dersenız kesın taktırın kaldıkı fıyatı cok uygun mehmet abide
ozgurdincer
24/03/2010, 03:11
granit gri araçta tam olarak böyle duruyor.
https://forum.grandepuntotr.com/garaj/13983-boz-keci.html
gorefest
24/03/2010, 17:01
evet gerçekten güzel durmuş granit gride. Krom almayı düşünüyordum şimdi siyah ta güzel gözüktü. Far yükseklik ayarı yapamama biraz kötü olmuş sadece. Herkese çok teşekkürler cevapları için. İzmir'de bunu nerede yaptırabiliriz? Mehmet Bey'den alsam daha çok içime sinicek ama Ankara'da kendisi. İzmir'de güvenebileceğimiz bir yer var mı önerebileceğiniz?
dostum ben bu firmadan almıştım dp-tuning.com (https://www.dp-tuning.com/) fiyatları çok uygundu sanırım dağıtıcı firma adil beyle görüşebilirsin istersen
puntoloji
24/03/2010, 23:34
Ben 2 sene olacak nerdeyse hakkaten süper orjınalden daha ii derim ama ben artık sıkıldım aracı orjınale cevireceğim tekradan ama şiddetle tavsiye ederim ama xenon la beraber.
gorefest
24/03/2010, 23:54
teşekkür ederim cevaplar için. xenon ilk başta düşnmüyorum bakalım kullanışsız olursa xenon takarım. heralde siyah olanından alıcam. Bugüne kadar kesin krom diyordum ama :)
kaptan_ahab
25/03/2010, 00:00
xenon olmadan angelin anlamı kalmaz ama
gorefest
25/03/2010, 00:13
xenon olmadan angelin anlamı kalmaz ama
kullanış açısından mı yoksa görüntü açısından mı acaba bu söylediğiniz?
xenon farlara hiç ısınamadım nedense. Benim de aracımda xenon var şu anda ama memnun değilim.
kaptan_ahab
25/03/2010, 00:50
Angellerin içinde ikişer tane led ve halkalar var beyaz yanan,onların yanında sarı ışık sırıtır düşüncesindeyim.İsteğe bağlı olarak sarı yapılabilir ama angeli gösteren bence beyazdır.Kısa hüzmeli farlarda mercek xenonda dahi ışığı kırıyor ve azaltıyor.Odaklanmayı sağlıyor ancak ışığın zayıfladığını hissediyorsunuz.Belki merceği kaliteli kullanarak bu sorunuda aşabilirsiniz.Bosch ve hella merceklerin bu konuda iyi olduklarını duymuştum.Birde taktırırken ehline yaptırmanızda fayda var.G.P lerde sinir olduğum bir ikaz lambası var.Benim geceleri sürekli gözümün önünde.
gorefest
25/03/2010, 03:07
ikaz lambası neden yanıyor. Tüm angel eyes larda bu srun var mı?
ikaz lambası neden yanıyor. Tüm angel eyes larda bu srun var mı?
Emre, benim junyanlar arıza ışığı hiç yakmadı hiç.Belki montaj ya da ampuller neden olmuştur...
gorefest
25/03/2010, 09:37
İnsan bu foruma bakınca sanki GP'lerin yarısından fazlasında angel eyes var zannediyor. Ama yolda bi tane bile görmedim Karşıyaka'da, görsem şöyle çeviricem incelicem:)
Emre bu biraz zevk işidir. Gözüne hangi renk daha hoş geliyorsa onu taktırabilirsin çok fazla düşünürsen aldığında keşke dersin o yüzden birine karar verip taktırmak en doğrusu ;) Chrome angel far 250 xenon 95 toplamda sana 345 tl ye mal olur , sadece 345 tl ye aracın çok farklı bir imaj kazanacak ;)
gorefest
25/03/2010, 10:39
Bu xenonlar kaliteli mi peki? Ya da hangi markadır?
https://forum.grandepuntotr.com/kampanyalar/16275-xenon-h1-ve-h4-de-kacirilmayacak-sok-kampanya.html
İşte bunlar ;)
muratevo123
11/01/2011, 16:33
meraba arkadaşlar ben 1 ay önce punto evo 1.3 multijet aldım full+full buraya geldıgınde xenon taktırdım fakat hıc memnun degılım karşı tarafın çok gözünü alıyo bu arabaya angel eye takabılırmıyım veya önerebileceğiniz uzun/kısa göz almayan xenon far varmı yardımlarınız için şimdiden teşekürler...
santiago
11/01/2011, 18:42
şöyle söleyeyim clio 3 ümde angel eyesli farım vardı mercekli ve üstünde 16.000 k xenon kitim vardı ankara alanya arası çok gittim geldim karda kışta yağmurda bir kez olsun sorun yaşatmadı görüntü açısındanda hele ankarada gölbaşı tarafında sis çok oluyor sisli havada bile gayet iyi gösteriyordu bence kişinin bakış açısıyla alakalı evonun çıksın hemen taktıracam
Bende junyan angel far kullanıyorum Far ayarı konusunda biraz sıkıntı yaşadım ama onuda bi şekilde çözgük Çok şükür..
Arkadaşlar arıza lambasını yaktıgını söylemiş aksine orjinallerde ledli park ampüllerinden dolayı zırt pırt yanadı arıza lambası angellerden sonra hiç bi sorun yaşamadım..
Xenon u düşünmüyorsan Osramın 5000 K Beyaz ampülleri var onlar çok güzel görünüyo ve aydınlatmasıda gayet iyi hemde angelin park ampülleriyle aynı renkte olacagını tahmin ediyorum..
Görüntüye gelince 2 ay boyunca far ayarı yaptıramadım karanlıkta gittim resmen hatta geceleri dışarı çıkmadım :D ama angelleri değiştirmeyi hiç ama hiç düşünmedim :D
Ve son birşey daha taktırmadan önce mutlaka ehli bir kişiye silikonlat güzelce ki buhar su alma gibi sıkıntı yaşamayasın hatta 2 kez silikon sürdür üstünden geçsin kuruyunca garanti olur..
Nissan Yedek Parça Far Merceği 399 TL (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-nissan-juke-mercekli-far-uygulamasi-37198229/detay?)
meraba arkadaşlar ben 1 ay önce punto evo 1.3 multijet aldım full+full buraya geldıgınde xenon taktırdım fakat hıc memnun degılım karşı tarafın çok gözünü alıyo bu arabaya angel eye takabılırmıyım veya önerebileceğiniz uzun/kısa göz almayan xenon far varmı yardımlarınız için şimdiden teşekürler...
hocam bi xenon mercek taktırabilirsin örneğin ilandaki gibi
muratevo123
12/01/2011, 16:26
hımm oda olabilir tabi saolasın yada işte araştırıyorum iyi xenon bulursam onu taktırcam bakalım..
mercek olmadımı xenon okadar etkili annemin evoda 8000lik var çok iyi göstermiyor sadece selektör yapmak çok hoşuma gidiyor